Головна Авторам Вибір жанрів

Вибір жанрів

Модератори не рідко отримують скарги читачів на те, що автори дуже неточно вказують жанри своїх книг, що збиває читачів з пантелику і сильно ускладнює їм вибір книг для читання.

Так книга про магічну академію, де основний сюжет - це романтичні відносини попаданки з нашого світу та бойового мага, може поміщатися автором у жанр бойового фентезі. Або, наприклад, у наукову фантастику потрапляє твір з перевертнями, наявність яких у книзі робить її частиною жанру "міське фентезі" або "містика", але ніяк не фантастики. Так само взаємовиключними жанрами є, наприклад, еротика та підліткова проза (навіть з погляду законодавства).

Ну а якщо книга – детектив, то в ній головний сюжет будується довкола розслідування злочину, а не пошуку, хто надіслав любовну записку студентці на лекції в університеті.

Якщо читачі звернуться зі скаргами на жанр вашої книги, або модератор самостійно зверне увагу на те, що жанр явно не відповідає анотації і тому, про що йдеться у розповіді, то модерація видалятиме такий жанр у книги, і в неї залишиться один жанр.

Велике прохання вивчити питання, чи справді ваші книги відносяться до жанрів, які ви обираєте для них, або, можливо, варто об'єктивніше оцінити тематику кожної книги і підправити жанрову приналежність

Дякуємо за ваш відгук!
Чи була ця стаття корисною?
Дуже шкода. Як ми можемо покращити статтю?
Необхідно заповнити поле
Поширені питання
Чи можу я не вмикати завантаження твору читачем у вигляді файлу?

Можливість завантаження вашого твору читачем - це ваше рішення. Ви можете дозволити завантаження свого тексту у як файл, встановивши відповідну галочку під час створення чи редагування твору. Варто пам'ятати, що можливість завантаження вже не є визначним фактором для зручного читання електронної книги. При цьому таке розповсюдження може спростити отримання тексту вашого твору піратами. На Букнет створені мобільні додатки для зручного читання творів навіть під час відсутності інтернету. Тому вмикати завантаження зовсім не обов'язково

Оновлення творів. Як твори потрапляють в стрічку оновлень?

Всі нові твори потрапляють в стрічку новинок (загальну і за жанрами). Ті твори, у яких є обкладинка, потрапляють також в віджети "гарячі новинки" та "новинки жанру".

При оновленні книги понад 20 тисяч знаків, книга оновлюється в стрічці.