А хто Ви за професією?

Привіт, мої любі читачі та колеги по письменницькому цеху!

Читала сьогодні коментар однієї з моїх улюблених авторок, а вона, виявляється, вихователь! 

І тут мені спала на думку ідея. Яка саме? Розпитати Вас, мої хороші, а хто ж Ви насправді за професією. Адже спеціальності "Письменник", наскільки мені відомо, в Україні не існує)))

Почну з себе. Я - в минулому викладач англійської та німецької мов. Зараз трішки перекваліфіковуюся. А взагалі в житті змінила цілих 15!!! професій)) Ну не можу всидіти на одному місці.

Вже трішки почитала коментарі, тому тут допишу, що ж я саме "витворяла" усе своє життя)) 

Спочатку, ще під час навчання в університеті, була робота в одному з Кримських дитячих таборів вихователем, далі - репетиторство та робота у школі з дітками з вадами здоров'я. Тоді ж і дизайнером у мсцевій газеті довелося попрацювати. Після закінчення ВНЗ - робота спочатку в одному університеті (викладач англійської), а потім в іншому - німецької. Під час аспірантури та декрету підробляла у шлюбній агенції перекладачем. Захистивши дисертацію та поїхавши на стажування за кордон, зрозуміла, що життя вже не буде таким як раніше. Спакували валізи і переїхали на зовсім. А тут ще більше різноманіття професій: помічних повара у будинку для людей похилого віку; кухар у кафе, кондитер на фабриці, су-шеф в італійському ресторані; бібліотекар; помічник бухгалтера; адміністратор та секретар директора в агенстві нерухомості. І скрізь свої особливості роботи, різні люди, різний досвід. Як бачите, матеріалу не на одну книгу)))

А хто ж Ви? Дууууже цікаво дізнатися!! Тому пишіть у коментарях і будемо ближче знайомі!!! 

Усім миру і добра.

Завжди ваша,

Ньюбі Райтер.

П.С. Минулий запис блогу видалила, адже не хочу ні з ким сваритися, і, Боже збав, нікого ображати!  Краще мир, дружба, жуйка - і робимо свою справу)))

17 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти

Будівництво. Власник будівельної фірми.

Показати 2 відповіді

Ньюбі Райтер, В якійсь мірі так і є.

avatar
Мері Малфо
09.12.2022, 16:39:52

Вітаннячка)) Як цікаво побачити стільки різних людей, але об’єднаних письменництвом.
У мене не так багато досвіду, як в інших авторів, я тільки розпочала свій шлях, бувай університет. За освітою я психолог, так що копирсатися в чужих емоціях та психіці, то любов)) Напевно, через це я занадто копирсаюся в житті своїх персонажів. Як у нас кажуть: Психологія головного мозгу))) Зараз, мабуть, інші психологи готуються кидати в мене капці. Що то за психолог, що вірить у містику?! Де раціональність?! Але тема не про те)))
Працювала я лише один раз вихователькою в розважальному центрі для дітей. То були адскі години, не хочу навіть згадувати, краще б у літній табір поїхала.
А ось справді, де я б хотіла працювати, то це психологом у ДСНС. Так, знаю, робота там теж тяжка, але моє серденько чомусь рине, лише туди. Залишилося, лише підтягти свою фізичну форму, шоколадки нервово плачуть у стороні)))

Показати 4 відповіді
Мері Малфо
09.12.2022, 23:49:29

Ньюбі Райтер, Не хочу перелічувати всі мінуси цієї роботи (їх багато), але головне, все почалося з керівництва, яке паскудно відносилося до робітників.

avatar
Тетяна Гищак
08.12.2022, 14:51:01

Я два в одному - лікар і викладач. І це достатньо сильно позначається на творчості. Інколи допомогає - я ніколи не напишу, що м'яз серця зав'язався у вузол (читала таке), або з рани бійця цівкою бігла кров, а він голосно віддівав накази. Багатьом авторам недостає знання фізіології людини, і коли це помічаєш, спотикаєшся не на жарт. Інколи дуже недостає професійних знань в інших областях, але, нажаль, не кожному автору вдається засвоїти декілька професій, щоб застосовувати їх у своїх творах.

Показати 17 відповідей
Лана Іссан
09.12.2022, 22:48:33

Тетяна Гищак, Дуже дякую. ))) Успіхів вам в роботі в письменництві.

avatar
Бухова Оксана
09.12.2022, 21:37:12

Вчуся на вчителя історії та права) Зараз на третьому курсі, але викладачем бути ніколи не хотіла, тому думаю полишити навчання. Занадто багато нервів витрачаю на те чим не хочу займатися.
Було б чудово стати бібліотекарем, а мрію про роботу при якій взагалі не потрібно буде виходити з дому) Ну, лише інколи.

Ньюбі Райтер
09.12.2022, 22:39:53

Бухова Оксана, О, чую рідні соціопатичні нотки)) я така ж сама))

avatar
Сакуура
09.12.2022, 09:27:24

Я за освітою авіадиспетчер, але 7 років вже в it

Ньюбі Райтер
09.12.2022, 09:59:51

Сакуура, Круть)

avatar
Айрін Ван
09.12.2022, 00:26:32

Доброї ночі. Солідний у вас список професій. Я за освітою художник, тому більшість робіт пов'язані саме з творчістю. Починалось все із малювання портретів по фото на замовлення. Після, понад дев'ять років працювала графічним дизайнером й ілюстратором у одній із поліграфічних фірм рідного міста. Далі дизайнером на заводі по виготовленню керамічної плитки. Встигла осягнути ази професій офіціанта, бармена, промоутера. Моє захоплення фотографією доповнило мій список професіями ретушера й фотографа. Ретушером фото для гравіювальних машин працюю вже понад п'ять років.

Ньюбі Райтер
09.12.2022, 08:15:39

Айрін Ван, Цікаві професії, а головне, дійсно, усі творчі!

avatar
Анітка Санніфео
08.12.2022, 10:19:19

Цікавий блог))) Ого, аж 13 професій!! І всі у різних сферах?
Бо я теж багато де працювала, але загалом в одному напрямку - готельний бізнес та туризм. 14 років досвіду.
Була й гідом, й на ресепшені в готелі, у відділі бронювання. Останні два роки - в тур-агенції, менеджером з туризму.
Зараз шукаю нову роботу, бо змушена була виїхати за кордон. Але поки намагаюся по спеціальності))

Показати 4 відповіді
Анітка Санніфео
09.12.2022, 06:21:58

Ньюбі Райтер, Дуже дякую!

avatar
Лія Стейс
08.12.2022, 23:07:39

Я за освітою маркетолог, але вже близько 10 років працюю копірайтером) Через те, що багато пишу на роботі, іноді не вистачає ентузіазму на творчість, але намагаюся тримати баланс)

Показати 2 відповіді
Лія Стейс
08.12.2022, 23:40:53

Ньюбі Райтер, Пишемо тексти на рiзноманітні теми) Заробити можна непогано, якщо писати на складні теми, такі як діджитал-технології, SEO, гемблінг, медицина, якщо ще й анлійською - взагалі супер. Ну і, звичайно, досвід має значення)

avatar
Інна Турянська
08.12.2022, 21:39:54

Вітаю, вражає ваша кількість професфій). Ви молодець. Те, що ви знаєте дві іноземні мови відкриває вам двері до ще більшої кількості професій.

Я за освітою провізор, процювала за фахом, але зараз в декреті. Підробляю продавцем. Але от чесно, мені моя професія не дуже подобається. Ну так наполовину, бо я люблю працювати з ліками, але не люблю працювати з людьми(.

Показати 3 відповіді
Ньюбі Райтер
08.12.2022, 23:07:11

Інна Турянська (Innaturianska), Головне вивчити хоча б одну, а далі по накатаній, за аналогією)))

avatar
Лоре Лея
08.12.2022, 10:29:25

Сміливо можу назвати себе копірайтером з 10-ма роками стажу. Зараз потроху відходжу від нудних ТЗ і кайфую від письменництва) 13 професій серйозно? А можна детальніше? За освітою я спеціаліст із забезпечення та обслуговування польотів, простими словами помічник диспетчера, але не працювала за фахом, якщо не рахувати практику під час навчання. Пів року довелось пропрацювати в банку, то довга історія, яка назавжди відвернула мене від роботи в офісі) о, ще була контент-менеджером на розважальному сайті, але то так, ігри)

Показати 2 відповіді
Лія Стейс
08.12.2022, 23:06:09

Лоре Лея, Колега)))

avatar
Галина Левтер
08.12.2022, 19:13:04

Добрий день.
Я за фахом історик, теж за плечима дисертація. Працювала викладачем в університеті, вчителькою в школі, навіть негласним завідувачем кафедри в одному інституті. Тепер мама із майже семирічним стажем. За цей час довелося "вивчитися" на гінеколога, акушера, педіатра, фахівця з раннього розвитку і логопеда, дієтолога, виховательку і тепер освоюю початкові класи і німецьку мову))))))))

Ньюбі Райтер
08.12.2022, 19:23:06

Галина Левтер, Мама - це найскладніша професія у світі!!! По собі знаю)))

Ого, цікаво. А в якому саме таборі? Навіть здогадуюся, хто той автор))
Ну я теж багато де працювала. Й адміністратором в готелі, й на касі в супермаркеті. А ще їздила за кордон на роботу. А що за блог? А ще на кухні дитячого табору. Ще адміністратором гральних кімнат. Ще 2 рази в садочку, що і є моїм фахом)

Показати 5 відповідей

Прохоренко Вікторія, Дуже цікаво

avatar
Буяна Іррай
08.12.2022, 14:31:44

Багатенько професій, і справді не на одну книгу досвіду. Мене теж багато куди закидувало життя) Зараз працівник міської ради - інспектор із земельних питань, хоча за освітою адміністратор готельно-ресторанного сервісу та туризму) Теж працювала кухарем, баристою, кредитним консультантом, барменом, офіціанткою й т.д. Короче, хочеш жити - вмій крутитися)))

Ньюбі Райтер
08.12.2022, 17:49:47

Буяна Іррай, Це точно!!! І ми, українці, як ніхто, це знаємо)

avatar
Уляна Бойко
08.12.2022, 15:00:15

О, це цікаво. Іноді варто спробувати себе в різних напрямках, корисна річ. За освітою я соціальний працівник + соціологія та психологія. Три літа працювала вихователькою у дитячому таборі, також була там художником по оформленню. Поки чекала рік відкриття магістратури, працювала в електронній бібліотеці університету. Але соціальним працівником так і не пішла працювати. Спочатку життя завело у фінансовий відділ компанії "Воля". Потім працювала чотири роки в колл-центрі приватного медичного центру. Потім стала там адміністратором бази даних і перейшла в IT-відділ. Паралельно вивчаю і займаюся відеомонтажем, фотошопом та дизайном. Теж всього потрішки життя дало спробувати. Ще 10 років дуже цікавилася Азією, мовами Кореї, Китаю та Японії. Перекладала та озвучувала дорами, їх серіали. Писати закортіло десь ще в 12 років, а в 16 уже спробувала почати свою першу історію. Не можу назвати себе профі. Простий графоман, який дуже любить створювати сюжети й персонажів.

Ньюбі Райтер
08.12.2022, 15:27:01

Уляна Бойко, Азія та її культура - це дуже цікаво!!! Може ми і не профі в письменництві, але усі трішки графомани))

avatar
Лара Роса
08.12.2022, 11:38:47

13 професій - круто! В мене набагато скромніше) За фахом - мікробіолог, але починала з залізниці, де оформляла документи на товарні потяги, бо не було роботи за спеціальністю. Потім була технологом з вирощування грибів. Хіміком-лаборантом. Підробляла копірайтером. І вже після цього знайшла роботу за фахом) Тепер теж вирощую гриби - тільки мікроскопічні))

Показати 6 відповідей
Лара Роса
08.12.2022, 14:11:08

Skintey Alina, Милий товариш))

avatar
Аліна Скінтей
08.12.2022, 12:03:57

13 професій - ого! Це багатий досвід!
Спочатку була фельдшер-лаборант, додатково підробляла офіціантом. Потім вивчилась далі, стала біологом за дипломом, працювала в лабораторії - генетика/мікроскопія, був ще підробіток в книгарні. Зараз нажаль за фахом не працюю, так як проживаю вже як два роки за кордоном. Механік(створюю плати до автомобільних магнітол) - освоєна професія але то вимушено.

Показати 4 відповіді
Аліна Скінтей
08.12.2022, 13:50:25

Лара Роса, Так-так❤️

Я викладаю англійську :3 Вивчалася на перекладача, але жодного разу не працювала за спеціальністю)
Колись навчалася на стоматолога, але покинула академію через два з половиною роки :3 Якщо я чогось не хочу, то мене не переконати)) Англійська наразі для мене відкриває багато можливостей, навіть працювати на себе) І я дуже рада, що в мене є така можливість! Як добре, що не послухалася батьків)

Висидіти на одному місці не вдавалося тільки тоді, коли працювала на когось, адже це не моє. Не можу підпорядковуватися іншим, бо ставлю свій комфорт на перше місце)

Ньюбі Райтер
08.12.2022, 12:17:48

Діана Козловська, Значить, ми десь колеги)) і маємо схожий погляд на роботу і на комфорт))

Інші блоги
Південна Корона Обережно)
Останні дві частини були опубліковані дуже швидко, ми знаємо хто про них просив. Дякую, що є така зацікавленність, але будьте уважними, вони ще редагуються. По сюжету змін не буде, але можливі додаткові описи і діалоги, які
Для кого Ви пишите?
Нещодавно задумався над запитанням: "Для кого я пишу?". Не в сенсі "навіщо мені це потрібно", а саме - на кого націлений текст? Чи намагаюся я врахувати можливі "забаганки" потенційного читача, поставити себе
Почнемо зі знайомства?
Всім привіт! Трішки про нас ☺️ З недавніх пір разом з подругою (так так, над вашими обкладинками чаклують чотири руки та дві голови ?) почали знайомитись із такими програмами, як figma, gimp, переривали усі стоки - а все
Знижка та анонс новинки!
Любі, сьогодні я вирішила подарувати вам знижку на історію, яка полюбилася багатьом моїм читачам - а саме, це гаряча і пристрасна історія кохання, що розгорілося між кілером і його жертвою! Книга в жанрі романтична еротика! Анотація
Візуалізація: Алістер та Каяна
Всім тихої ночі! Додаю візуалізацію нових героїв: Алістер амір Даріус – другий амір та молодший син Даріуса. Каяна, вогняна магиня, дружина Алістера
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше