Я наживаюсь на побратимах?

Всім привіт!

Мені дуже важливо знати вашу думку щодо моїх дій. Сьогодні зранку коли я збирався викласти новий розділ своєї книги я побачив новий коментар до своєї книги. В ньому було написано, що я наживаюсь на побратимах через те, що я відкрив передплату на свою книгу.

Що ви думаєте про платні книги?

Чи маю я все писати безплатно? 

Чи я все ж таки маю право отримувати деяку винагороду за свою творчість?

До речі, я все ж таки виклав продовження своєї книги "Повернути себе. Том 3"

31 коментар

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
Dmitriy Kostenko
30.04.2023, 14:48:24

Праця повинна оплачуватися!

Вітаю. З приводу тематики блогу і вашої творчості, маю уточнити, що пишу вам саме як чоловік :))) Розумію всіх. І тих, кому найменші гроші то задорого, і тих, кому жаба з хомкою підтримують власну гідність, і тих, хто вважає, що праця і задоволення мають чогось вартувати. Моя точка зору - книги повинні вартувати. Електронні звісно менше, аніж паперові. Також вважаю, що зразу з першої книги виставляти ціну безглуздо. Але не виставляти її з наступних книг, при наявності читача, вдвічі безглуздо. Треба бути повним нарцисом, щоб працювати за вподобайки і вередливі відгуки. Тут все просто. Або тебе (спершу безкоштовного) читають, і тоді забаганки у відгуків зайві, або тебе не читають, і тоді самі відгуки зайві :)))) Про себе можу сказати, читаю першу вашу книгу. Якщо вона протримає мене у схожому настрої до кінця, з радістю придбаю другу. А кнопочку "автору на чай", ідея гарна, і ставити її вам раджу вже в кінці першої книги. Дуже рідко трапляється нагода, коли вдячність автору хочется виказати після книги, і гріх гарне бажання залишати невгамованим. Нажаль не знаю, чи володіє Бук таким функціоналом. Успіху у творчості.

avatar
Freelancer
20.09.2022, 20:56:06

Думаю просто створіть добровільний донат, як при завантаженні Linux Ubuntu... Іноді одна людина може задонатити більше ніж 100... Створюйте всесвіт, а всесвіт як відомо пустим не буде ніколи... Мрійте, вірте в Творця... можна навіть додати кнопочку купити книгу вже після прочитання, якщо хто захоче... ціну поставте 10грн... назвіть кнопку "пригостити автора чашкою кави"... також можна створити шкалу "донат на слідуючу книгу", поки не назбирається сума, не викладати щось нове... українці люблять волю... Успіхів у світі eve-online... мабуть десь він є насправді... ще раджу написати тлумачник для нових (для декого) слів... типу ШІ - штучний інтелект, і т.д.

Показати 2 відповіді
Роза Фаєр
20.09.2022, 23:33:05

Freelancer, 10 грн.. цікаво, хто ще працює за такі гроші. Якщо знайдете таку людину,то я можу лише її пожаліти.

avatar
Роза Фаєр
20.09.2022, 23:31:34

Особисто не знайома з вашою творчістю) Проте,ви своїм Словом здійняли не спокій у блозі. Тому, впевнена, що ви маєте право отримувати винагороду за свою діяльність. Оскільки,кожна праця має цінуватися. В першу чергу це пов'язано з повагою до себе, потраченими силами і часом, який ніхто не поверне.
А ті хто проти,хай проходять мимо)

avatar
Бодісон
20.09.2022, 23:23:49

Ти в авангарді фантастики на Букнет. Ти льдокол, якому випала честь проломити кригу і зібрати чи не найпершу "фантастичну" касу на порталі.
Скасуєш її і поведешся на ниття людей, які не бажають платити за контент - я тебе знайду і надаю по дупці за слабохарактерність;)
Заробляти не соромно.

avatar
Павло Тульський
09.09.2022, 22:38:54

Мені просто цікаво стало))) - багато вже нажилися?)))

Показати 2 відповіді
Павло Тульський
09.09.2022, 23:01:39

Олександр Шаравар, Що ж, Ваші книжки продаються, і це є відповіддю на Ваше питання) Я маю на увазі - чи нормально те, що Ви встановлюєте плату. Як згодні купувати - значить, все ок)

avatar
Уляна Скіденко
07.09.2022, 19:39:55

Цікаво, чи пишуть таке деяким популярним авторам, які без вагань продовжують викладати творчість платно і на Букнеті, і на російському Літнеті? При цьому українські версії часто перекладаючи тяп-ляп і навіть не перечитуючи. Здається, нікого це не зупиняє, бо їх книжки дуже часто тут в топах і чудово продаються. Не хочу нікого ображати, просто таку позицію не розумію і не зрозумію.
В інших випадках впевнена, що перейматися немає про що. Будь-яка робота заслуговує винагороди. Ви ж витратили безцінний час свого життя, щоб подарувати читачам можливість відволіктися від реальності та розважитися. А могли б в ігри пограти чи пива попити) На кожного, хто вас не цінує, знайдуться десять шанувачів. Працюйте заради них.

Показати 5 відповідей

Михайло Ізотов, Ох, ця бавовна та хутро))

avatar
Олена Блашкун
09.09.2022, 19:06:09

Заспокойтеся й робіть собі підписку) Вдячні читачі завжди знайдуться, як і хейтери.

avatar
Варда
09.09.2022, 17:18:25

Ми дуже звикли до совкового "безплатно" хоча кожна праця повинна бути оплачена! Пишіть, викладайте твори робіть підписку на них - це ваше право. Натхнення Вам і здоров'я.

avatar
Юлія Богута
08.09.2022, 09:24:21

Кожен має право отримувати винагороду за свою працю. Будь то продаж книг, продаж кави, картин чи прибирання вулиць. Праця - це праця.

avatar
Сергей Бобров
08.09.2022, 08:52:00

Шановний Автор,
Нам требо збільшувати кількість контенту українською
Тому я підтримую введення вами передплати,
Всі творці українською повинні мати можливість отримати за це гроші
Доречі ваш твір був першим що я прочитав українською, дякую

Слава Україні!

Шановний Олександре!)
По-перше, у договорі передплати читач бачить, що купує передплату на ЧЕРНЕТКУ. З цього випливає, його розуміння купівлі матеріалів книги, які пишуться інсіту - тут і зараз. Значить, претензій щодо цього питання бути не повинно.
По-друге, ви маєте повне право продавати продукт, який створили. Всі інші коментарі типу: сире, жуйка, фігня - залежать суто від смаку читача.
Якщо ви спромоглися відкрити передплату, це вже показник того, що люди вас читають. Бо якби ні, то певне ви б не втримали аудиторію.

Ну і на останок про наживання. Тут дехто забуває, що досі читає на рос платформах за рублі. Але до наших авторів швидко у коменти прибігає.
Ви досвідчений автор, наскільки я бачу, то не дивіться на поодинокі випадки тичків.

Вітаю з передплатою!)

avatar
Наталка Черешня
07.09.2022, 23:38:14

Ну якщо ви продаєте нередаговані книги, і самі усвідомлюєте, що це стпий матеріал то це свинство.
А якщо редаговані - чому б ні.

avatar
Михайло Ізотов
07.09.2022, 22:50:11

Переплата то добре. Але прошу. Перевіряй що пишеш. В першій книзі знайшов помилок багато.

Михайло Ізотов, Все ще буде редагуватися

avatar
Рита Адлер
07.09.2022, 19:19:09

Вітаю з передплатою! Моя думка - автор повинен отримати від вдячного читача бодай "чашечку кави" - саме стільки коштує передплата на книгу, яка, як я знаю на власному досвіді, пишеться часом ночами, забирає півдня або й увесь день, а потім ще думаєш і схоплюєшся - сідаєш і щось переписуєш-дописуєш. Тому - це обмін: задоволення за задоволення - все чесно. Бозна-яких грошей тут не заробляєш, але отримати оцінку творчості, виражену фінансово - то дуже надихає. Особисто мене. Скажу більше - аби не мала тих "чашечок кави", може, й не писала б. Ще раз - успіху! Мої вітання із передплатою.

avatar
Холод Влада
07.09.2022, 18:53:30

Автор має право отримувати винагороду за свою творчість) Вітаю з передплатою))

avatar
Дмитро Мельник
07.09.2022, 18:51:30

Якби люди знали чого вартує написати бодай сторінку гарного тексту, скільки зусиль вона потребує зараз, а скільки часу та душевних сил ця сторінка висотує, щоб до неї дорости. Звісно лише платні книги. Цікаво змінюється політика букнет в зв'язку з вимкненням гаманця, але при цьому роз'яснень жодних поки не дають чекаємо з нетерпінням.

Кожна людина повинна отримувати винагороду за свою працю і ви не є виключенням! Не звертайте уваги на такі "коментарі". Ви чудово пишете. Я читаю на одному подиху всі ваши твори. Бажаю подальшого натхнення і мирного неба над головою.

avatar
Рома Аріведерчі
07.09.2022, 17:11:33

Зараз хочеться все віддавати безплатно, ще й донатити. От ми зараз всім будинком збираємо на тепловізор сусідові, яких зараз в ЗСУ. Скажені гроші для нинішніх прибутків пересічного українця. Але майже зібрали.
До чого це я? До того, що гроші - кров економіки. Застій крові - смерть. Вони повинні переміщатися й економіка повинна витримати, а потім ще піднятися. Без циркуляції грошей це неможливо.
Але й все робити платним не хочеться.
Тому я роблю й платні книги, й безплатні.
Мало хто збідніє від еквівалента одного євро, хоч платити й не зобов'язаний. Але податки від Букнету йдуть і на потреби ВСУ.
Якось так.

avatar
Кейтрін Шкроб
07.09.2022, 15:16:07

Ви витрачаєте свій час та енергію на те, що пишете. Невже ваші зусилля не варті жодної копійки? Врешті деякі книги комерційні автори роблять безплатними, щоб порадувати читачів. Ви теж так можете робити. Люди інших професій же працюють не за дякую, а письменники чим гірші?

avatar
Лоре Лея
07.09.2022, 14:55:11

По-перше, вітаю із першою передплатою, бажаю натхнення та успіхів)
По-друге, я поки що особисто не знайома із вашими творами, але, зважаючи на кількість задоволених відгуків, варто все-таки це зробити.
По-третє, завжди знайдеться той, хто буде вас у чомусь винуватити, хейтити чи ображати.
Мабуть це і є наше людське, вилавати на когось свої негативні емоції та переживання. Це не в останнє, будьте готові, але яка різниця? Ви автор творів, у вас є читачі і їх ставатиме тільки більше. Дозвольте собі не перейматися через незадоволених, а просто співіснувати з ними в одному світі. Вибір не великий) Успіхів!

Дякую всім за підтримку. Я радий, що не один так думаю)))

avatar
Ігор Пересада
07.09.2022, 13:40:39

Маєш повне право отримувати винагороди за витрачений час, зусилля і талант. Творчих успіхів.

avatar
Vlas Gankevich
07.09.2022, 13:02:21

Ви маєте повне та беззаперечне право виставляти ціну за свою працю й творчість. Це нормально. Й загалом, як я помітив, коли виставляється ціна, автори починають частіше викладати матеріал й у більших об'ємах ?
Це водночас і мотивація, і стимул?
Й загалом, вдячний Вам за працю. Не всі у письменницькому світі змогли перелаштуватись на нові реалії, починаючи від лютого 2022. Тому моя окрема Вам шана, за те що спробували й змогли.

Показати 2 відповіді
Валера Дорович
07.09.2022, 13:19:24

Коментар видалено

avatar
Валера Дорович
07.09.2022, 10:37:27

Коментар видалено

avatar
Мартін Штарк
07.09.2022, 10:06:44

Хах. Мене так назвали кацапкою і послали за кораблем) Абсолютно фіолетово. Що буде з країною, коли всі перестануть працювати?

avatar
Ліна Лін
07.09.2022, 09:21:30

Мені просто цікаво,а ті коментатори зараз працюють безкоштовно? Бо виходячи з їхньої логіки, брати плату за свою роботу = наживатися на побратимах.

avatar
Уляся Смольська
07.09.2022, 09:20:51

Ой, та не звертайте уваги) Поняття "голодний митець" вже не актуальне в 21 столітті)) І кожна праця повинна мати винагороду. Натхнення вам на нові книги!

Продовжуй писати не звертаючи уваги на таких "експертів", праця крім морального задоволення має приносити дохід. Читач за цікаві книги голосує своєю гривнею і це кращий показник того що ти робиш потрібну справу. Чекаю продовження книги.

avatar
Буяна Іррай
07.09.2022, 08:48:09

Слухайте, я п'ю щодня лате за 30 грн, а це 15хв задоволення. А тут ціла книга. Чомусь в кав'ярні ніхто не каже, що хтось "наживається" на клієнтах, те саме й тут. Немає нічого поганого у бажанні отримати винагороду за свою працю і багато людей це розуміє. Звісно є і ті, хто вважає недоспані ночі, зіпсований зір за екраном не надто вагомим фактором, аби автор робив книгу платною. То вже нехай шукають собі для читання щось інше.

avatar
Oleg Semyanchuk
07.09.2022, 08:11:07

Не звертай уваги на цих ...... . 39 гривень їм шкода.Менше пачки цигарок або пляшки пива

Oleg Semyanchuk, І знаєте, що більше всього мене дратує? Те що вони приплітають побратимів, щоб виправдати себе.

Інші блоги
Остання знижка на "Сонечко для вампіра" та флешмоб
Добрий день вам. Завтра буде остання знижка на "Сонечко для вампіра" в 20 відсотків. Дотягнула, щоб ви мали змогу придбати її за нижчою ціною. Завтра буде опублікований останній розділ. Потім книга поступає в продаж за
Кінець?
Як помітили мої читачи я перестала публікувати нові розділи до книги "Мертвий пляж","Зрада.Не емоційність допомогає вижити". У мене з'явилися деякі проблеми тому тимчасово всі книги будуть у статусі
"Обраниця Золотого дракона" - запрошую у новинку!
Шановні читачі! Сьогодні я почала викладати історію під назвою "Обраниця Золотого дракона". АНОТАЦІЯ: Для короля Золотих драконів Адала – дочка ворога, який убив його батька. Негарна дружина, відправлена поза
Обіцяні бонуси!
Надіюся, Вас дещо порадують ці подарунки) Сім'я у спадок - tgVKq0En Сім'я на спір - n_2YlXkd
Пропозиція для авторів. Не проходьте повз.
Привіт всім. У мене з'явлась цікава ідея (я знаю, що наче таке вже було і декілька разів). Пропозиція полягає в тому, щоб декілька авторів об’єднались та кожен написав книгу на одну й ту ж тематику. А саме про літо, тобто
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше