Міське фентезі на моїй поличці. Рекомендую читати)

Палкий привіт мої любі!

На Букнеті зараз практично флешмоб на тему "Що я читаю". Вирішила приєднатися і розповісти про цікавинки, які є на поличках моєї бібліотеки. Розповім свої враження про книги із жанру "Міське фентезі". Зізнавайтесь, хтось щось читав із мого списку? І якщо так, то які враження?
А для тих, хто не читав - рекомендую почитати. Ну і враження теж можна тут лишити)

Приємного читання!

1.  "Третій гріх - Хіть", автор Asteriya 

Книга в основному про вампірів. При слові вампір постає реакція про "Дракулу", "Щоденники вампіра", "Сутінки". Суть одна — вампір, це той хто харчується кров'ю людей.

Однак книга відкриває світ вампірів трохи з іншого боку. Тут вампіри харчуються кров'ю спеціальної, призначеної для цього, раси - аімерів. Але це робиться на умовах договору. Аімер віддає кров добровільн та отримує за це зарплатню. Крім цього у книзі є ще багато цікаво про цей світ, але раджу почитати — так буде краще, ніж стислий переказ. Головна героїня книги Глорія — аімер. І кохання до свого роботодавця — це табу. Але... серцю не накажеш. Як і світові довкола себе. Є правила, порушивши які дівчина відкриває шлях неприємностям. Про те, що переможе: кохання чи жорстокий світ правил — читайте у книзі)

2. "Каратель", автор — Аміла Дан

Світ наповнений перевертнями, вовками, вампірами, та людьми. Ці раси давно перемішалися та навчилися співіснувати за неписаними правилами. Історія карателя — це історія перевертня в обрисі людини. Він Каратель. Жорсткий керівник своєї зграї. Про нього ходять легенди. І лише прочитавши всю книгу можна зрозуміти, чи правдиві вони. Відчувши свою істинну пару вовк в середині нього намагається керувати розумом. Але Ной надто сильний, щоб віддатись почуттям. Особливо, якщо його пара — людина. А до людей у нього особливе ставлення. І на це є причини. Які вони? І чи піде Каратель на поступки амбіціям заради пари?  -  Щоб отримати відповідь варто прочитати книгу. 

3. "Обрана місяцем", автор Аміла Дан

Історія того ж світу, що й історія про Карателя. Але ця історія про Неда та Евеліну. Життя було б набагато простішим, якби у ньому не було таємниць та образ. Але людство (в тому числі й перевертні) ще не навчились існувати без них. заборонене кохання батьків Евеліни стало причиною особливого дару дівчини. І якби не хворі бажання Еціо, то історії кохання Неда та Евеліни могло не трапитись. Нед жив би без істинної пари. А Евеліна з батьком й надалі переховувалась би через вигнання зі зграї. Але у долі, як завше, свої плани. Те, що розпочинається зі смерті закінчується смертю. Але чиєю? І чи вдасться героям отримати бажане? - дізнаєтеся прочитавши книгу. Між іншим, саме тут ми вперше зустрінемось з Карателем. 

4. "Обраниця вовка" Олеся Лис

Якщо мова пішла про вовків, то варто згадати історію Віти та таємничого незнайомця, який врятував її в скрутну хвилину.  Звісно, вона не лишилась в боргу і врятувала його. Як він і просив. Але один необачний рух з її сторони призводить до того, що той забрав її у якийсь невідомий світ. Спершу дівчина думала, що це жарт її уяви. Потім злякалась, що вона полонянка і не втече. А потім її підозри про неможливість повернутись додому підтверджуються  їй лишається боротись або здатись на милість незнайомця. Важкий вибір, особливо якщо тут замішане кохання, магія та інтриги. Про те, який шлях доведеться пройти дівчині й чим він закінчиться — читайте у книзі).

5. "Полонений та небезпечний", автор Нідейла Нельте

Фентезі без світу драконів - не фентезі. А світ у цій книзі особливий. Дракони та люди зливаються в єдине ціле. Магія має особливе значення, а закляття накладаються рунами та печатками. Ельвін — майбутня королева однієї з країн цього світу. У цій країні дракони грали особливу роль — вони захищали її. Але ось вже багато років дракони не відгукуються на заклики. Єдиним охоронцем стає воїн, який закутий численними печатками та рунами. З ним працювало багато магів. Тепер настала черга Ельвін. Та чи справиться вона з цим лютим воїном, якщо її добре серце воліє добра для всіх, і навіть для нього? Відповіді шукайте на сторінках книги.

6. "Академія дружин драконів", автор Бетсі Прусс

Історія цієї книги відбувається у світі драконів. Але тут присутні представники багатьох інших світів: люди, ельфи, феї, вампіри та дракони. Виявляється дракони полюбляють дружин з інших світів. А для принца взагалі влаштовують цілий відбір наречених. Щоправда, спершу вони проходять навчання у спеціальній академії. Цього разу відбір переплетений з інтригами при дворі. І помимо волі Орисія стає учасницею цих інтриг. Вона ярісно б'ється за те., щоб повернутись додому. Але до кінця навчання її ніхто назад не поверне. Які приходи чекатимуть на дівчину впродовж навчання і представниця якої раси стане майбутньою королевою читайте у книзі)

7. "Сестра-ходжатка та знайда-дракон", автор Єва Ромік

Історія про те, як тісно переплетені світи людей та драконів. Хоч вони існують паралельно та не зазіхають на інший, та все ж без змішування рас не обійтись. Дракони з'являються в житті людей по-різному: друзі, кохані, роботодавці, наймані працівники, підопічні. Головна героїня роману — Зоя, займається доглядом тих, чиє земне життя доходить до завершення. Несподівано для себе вона стає доглядальницею для дракона. Це найменше, що вона бажала. Але відступу назад немає. Вона мусить дочекатись його смерті. А та, зі слів родичів, має скоро прийти. Але все обертається для дівчини несподівано: дракон передумав помирати, його рідні зникли, а вона не може його полишити через магічний ритуал. Як дівчина викрутиться і що з цього всього вийде — читайте у книзі.

8. "Сон тривалістю в життя", автор Айрін Ван

Стелла, як і її друзі та коханий живуть звичним життям у звичному світі. Жоден з них не думає про магію та паралельні світи. Але Стеллі доведеться про це задуматись, щойно вона зрозуміє, що її нічні сни — це зовсім не сни, а паралельна реальність. Живучи на два світи вона намагається знайти спосіб затриматись у своєму світі. Але поки вона шукає його, то починає призвичаюватись до іншого. Єдине. що вона розуміє, що все не так просто. І, те, що сталось з нею — це не випадковість. Лишилось зрозуміти причину. Розгадка ховається на сторінках роману. 

9. "Закон збереження мрії", автор Єва Ромік

Ще одна історія про паралельні світи. Щоправда, в обох світах живуть люди. Але з різним рівнем розвитку. Крім того, на Таріоні є магія. А у нашому світі більш розвинена наука. Завдяки магії обрані з Таріону приходять на Землю для вивчення "ноу-хау". Кожного разу першопрохідець повертався з багажем знань, одружувався та готував наступного першопрохідця. Та чи завжди так буде і, чи справиться із завданням першопроходець, якого навіть батько відмовився визнавати? Відповіді шукайте на сторінках книги. 

10."Позасвіття", автор Лара Роса

У сучасному світі навряд чи хтось задумується про давню магію України. лісовики, мавки, характерники... Це все казочки та легенди. Але одного дня в життя Ірени вривається незнайомець з чудовим ім'ям Олекса. А з ним приходять події, які не пояснити жодною логікою. Хіба що — повірити в магію. Чим завершаться незрозумілі події, що почали виникати в житті Ірени? До чого вона тут взагалі? Хто цей Олекса насправді? І кому вірити? Відповіді шукайте на сторінках книги. 

6 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
Галина Левтер
25.07.2022, 17:19:56

Дві книги зі списку почала читати, але якось захопили інші. Кладу в бібліотеку, щоб не загубити)

Неталі МакКензі
25.07.2022, 17:22:13

Галина Левтер, Тішусь, що мої рекомендації сподобались)

avatar
Лара Роса
25.07.2022, 16:53:26

Дуже-дуже приємна несподіванка побачити свою книгу у вашому списку! Дякую! Заразом поповнила й свою бібліотеку вашими рекомендаціями, хоча декілька книжок вже там, та часу не вистачає дійти до кожної. Мабуть, і я долучусь до флешмобу)) До речі, про "Відьмину службу підтримки", про яку вище писали, дійсно варто прочитати, особливо, якщо потрібно настрій поліпшити. На деяких главах просто вилиці болять від сміху)))

Неталі МакКензі
25.07.2022, 17:02:04

Лара Роса, ♥) Службу підтримки вже додала)

avatar
Джимі Джи
25.07.2022, 14:32:39

Читав останню. Можу вам ще порадити круту книжку у Юлії Богути. Називається відьмина служба підтримки. Прочитав за один раз. Сміявся весь ранок.

Неталі МакКензі
25.07.2022, 14:40:26

Джимі Джи, Дякую за рекомендацію!)

avatar
Роза Фаєр
25.07.2022, 13:45:11

Читала першу книгу)Ковтала кожну главу,бо та тоді була в процесі)))

Показати 2 відповіді
Роза Фаєр
25.07.2022, 14:20:28

Неталі МакКензі (Netaly McKenzie), Таки справді пощастило))

avatar
Айрін Ван
25.07.2022, 14:14:51

Надзвичайно приємно побачити свою книгу у цьому списку. Для мене це стало справжнім сюрпризом. Радію, що історія сподобалась. Щиро вдячна за рекомендацію.
Історія "Обраниця вовка" вже прочитана й залишила тільки приємні враження. Деякі із запропонованих книг є у моїй бібліотеці й планую найближчим часом приступити до їх прочитання. З ваших рекомендацій зацікавила книга "Третій гріх - хіть". Додам до бібліотеки.

Неталі МакКензі
25.07.2022, 14:19:58

Айрін Ван, ♥♥♥
Тішусь, що моя рекомендація зацікавила) "Хіть" і справді чудова книга)

avatar
Елена Шевцова
25.07.2022, 13:19:00

Дякую за рекомендацією! Деякі з цих книжок теж зараз читаю.)

Показати 2 відповіді
Елена Шевцова
25.07.2022, 13:29:59

Неталі МакКензі (Netaly McKenzie), Враження приємні))) цікаво!

Інші блоги
Гриби, що ростуть з "какашки"=))
Вітання! Ну що ж пригоди Кіри та Марка у грибному вірт світі (книга "Адаптація бездушності") продовжуються. Марк продовжує тупити, Роберт вже втомився натякати...Кіра чекати, одним словом усі трохи на
Розділ 19. Новий охоронець | Відгуки читачів ♥
Розділ 19. Новий охоронець книги "Пори року. Зникнення Зими" викладений. Дякую, любі, за голосування ♥ І за підтримку теж: кожен перегляд, вподобайка, а тим більше коментар ― мов бальзам на душу ♥♥♥
Тут буде відразу дві гарні новини!
Адже тут дві знижки! Власність мільярдера - Ти з ним спала? - Смикає на себе і пропалює поглядом. - Тебе це не стосується! – Намагаюся його відштовхнути. - Відповідай! - А якщо спала, то що? - Готова сказати що завгодно,
Запитання до читачів
❤️ Дорогі мої читачі! ❤️ Я розпочала дві роботи: один твір буде об’ємний, інший – невеличкий, як і більшість моїх коротких романів. Хочу порадитись: що вам ближче до серця – великі твори, з більшою кількістю героїв
Щодо наступної книги
Нова книга буде більшою за розміром ніж «Правда буде розкрита» не менше 100 сторінок точно. Жанр: Антиутопія, екшн, бойовик. Головний герой: Хлопець, 23 роки. Любовна лінія: Не обіцяю. Одиночна. Дата
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше