Влада, роздуми і друк

 Привіт, думаю, багато хто помітив, що моя активність на букнеті останні півтора місяці дуже сильно впала. Попереджаю одразу, цей допис-лонгрід буде без посилань, красивих шрифтів, виділень  і картинок.

Чистий потік свідомості, так, як на душі. Я розкажу вам про те, що останнім часом у мене відбувалось на літературному поприщі, а також поділюся деякими думками щодо друку і букнету. 

Після завершення мого першого комерційного роману і, за суміснцитвом, першого роману в співавторстві "Особиста вендета", в мене виникли певні проблеми з продовженням роману "Вісім бажань"... Потім під'їхав реал зі своїми штуками... Спочатку я активно займалася промоцією збірочки від ВЦ "Академія" під назвою "Очі з чорного дзеркала", в якій була моя перша гонорарна публікація.

Потім підійшов до завершення конкурс "Потайсвіт", в якому я була членом журі, і ми з дівчатами і моїм найкращим другом Стю довго читали і оцінювали оповідання конкурсантів. 

Паралельно в останні дні конкурсу "Закон і порядок 2.0" я все ж написала два конкурсних оповідання. Одне з них, "Перше бажання",  швидко набрало популярність, але мені самій набагато більше подобалось моє інше оповідання - "Сповідь віртуального помічника. Заради хазяйки" - історія, де йде суд над дівчиною, а її віртуальний помічник(штучний інтелект) виступає на стороні захисту і каже, що це саме він винен в тому, в чому звинувачують хазяйку... Але що ж там трапилось насправді? Наразі це моє улюблене написане мною оповідання абсолютно з усіх.  Воно на конкурсі отримало друге місце...

Хах, щось я ухилилась від теми....)) Так от, збірки. Після "Очей" за минулий місяць я написала для друку  казки до двох збірок (друга, насправді ще в процесі), одна з збірок зараз вже пішла в друк =))) Інша ще готується, бо вона буде йти з настільною грою і там все трохи довше...))). Окрім того я написала оповідання для "Потайсвіт. Інакші", яка вже за пару тижнів буде надрукована =))) 

Окрім цього, зараз готується один дуже секретний та експерементальний проект в співавторстві багатьох авторів(теж друкований проект). 

Ще зараз до друку готується(відредагована, на етапі ілюстрацій) збірка про дітей з дислексією... 

Коротше, збірок дофі... ой. Ну в сенсі так, багато їх ахахх)))) І ще пару вудочок закинуто в інші проекти, але так як вони не стовідсоткові, я про них навіть не буду уточнювати. 

Я ніколи не вважала друк самоціллю. На букнеті в мене ширша ЦА і доносити свої ідеї тут мені подобається більше, тут я можу вплинути на більшу кількість людей. Крім того, я більше люблю велику форму, але чомусь поки що виходить, що останні місяці я в основному займаюсь саме короткою прозою. Не скажу, що це добре, чи погано... Просто якось так вийшло. Можливо, ще вплинуло те, що в мене були певні складнощі з романом "Вісім бажань" і я й сама шукала собі що завгодно, аби не писати цю історію... =( Але зараз це ніби пройшло, сподіваюсь. І я буду оновлювати цю книгу. 

До речі, мені пропонували друкувати і романи, це було ще зимою хммм. Але там довелося б попотіти з редактурою і закинути букнет, я не зробила цей крок тоді. Але розумію, що скоріш за все, ще одним бажаним для мене кроком і ціллю на майбутній рік стане гонорарний друк не тільки оповідань, але й роману. Сподіваюсь. я виросла як письменниця за останній рік плідної праці, і мої романи зацікавлять видавництва. Писати під замовлення, як мені пропонували(з моїм авторством і все таке, але на певну тему і з нуля), я поки що не хочу... Не знаю. Хоча, ніхто не знає, що там буде далі. 

А зараз я дуже хочу дорозібратися зі збірками і поновити "8 бажань".

О, і ще одне хм. Десь чула, що "справжній письменник" - це той, у кого є друковані романи хм, друковані не самвидавом. А ще багато хто з вас скаже, що "справжній письменник - той, хто може жити на заробіток з творчості". Але мені зовсім не імпонує жодна з цих популярних думок. Я вважаю, що справжній письменник - це той, хто вплинув на читача, змусив його задуматись чи навіть щось змінити в своєму житті. Я хочу бути саме таким письменником.

В далекому 2019 році на ТВ-інтерв'ю своєї першої друкованої збірочки "Приготуй мені гарячого глінтвейну"  мене спитали, що б я обрала:щоб мої романи були відомі на весь світ, але ніхто не знав, що їх написала я, чи щоб моє ім'я і роботи були відомі у вузькому колі людей... Думаю, мої читачі і друзі легко вгадають, що я обрала, зовсім не роздумуючи. Як автор я маю на меті доносити свої ідеї до найширшого кола людей. Ідея головніша за авторство. Ідея буде жити, навіть якщо авторство загубиться. Ідея - як дитина. І я використаю всі засоби, щоб донести свої ідеї найширшому колу людей. 

Напевно, вийшло трохи сумбурно. І багато хто з вас скаже, що "справжній письменник - той, хто може жити на заробіток з творчості", і просто обрубить всі мої думки щодо ідеї і тому подібного. Я не можу сказати, що це неправда.

Але все одно кожен автор в праві вирішувати за себе. 

Як і кожна людина, кожен з нас має право обирати свій власний шлях і не зраджувати йому, йти до кінця, бути за те, у що віриш. 

Сподіваюсь, я не надто сильно втомила вас своїми роздумами. В кінці цього блогу я хочу просто подякувати всім вам - авторам і читачам. Всі ви мотивуєте мене ставати краще і рухатись вперед. Все ж, рух - це і є життя.

 

7 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
Kv Kv (Julia Lime)
12.08.2021, 03:13:36

Справжній письменник --- це той хто зумів написати те , що хочуть не тільки читати , але й прагнуть увіковічнити у вигляді кіно ...)))))))

Показати 8 відповідей
Kv Kv (Julia Lime)
12.08.2021, 19:51:15

Холод Влада, )))))))))))))❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤♡

avatar
Марія Солошенко
12.08.2021, 14:01:12

Цікаво було читати, дякую тобі за щирість. Особисто для мене "справжній письменник" - це автор, який має своє коло читачів. І самвидав вважаю класним способом доносити свої ідеї і ділитися творчістю. Якщо тебе читають і люблять твої твори - це найголовніше. Прагну до цього зараз)

Показати 2 відповіді
Марія Солошенко
12.08.2021, 18:12:52

Холод Влада, дякую, навзаєм ;)

avatar
Лана Іссан
12.08.2021, 14:24:03

Цікавий допис. Бажаю вам успіхів. Хай енергія не вичерпується, а благородні ідеї знаходять втілення і відгук в читачів. Незалежно від того, надруковані, чи в електронному вигляді.

Показати 3 відповіді
Холод Влада
12.08.2021, 16:23:19

Лана Іссан, Так, це один з найбільших плюсів букнету)))

avatar
Рома Аріведерчі
12.08.2021, 12:43:22

Ви справді непересічна особистість. Бажаю вам успіху в усьому, за що беретесь. Щодо того, ніби друкована книга - ознака справжнього письменника, то є сумніви. Свого часу, коли з'явилося кіно, були думки про те, що це різновид театру. Тепер кіно - самостійний вид мистецтва. Є у мене думка, що те ж саме з електронними виданнями. Тепер, щоб бути визнаним режисером або актором кіно, зовсім не треба грати в театрі або ставити там п'єси. Й навіть грати в кіно і театрі - то зовсім різні уміння :)

Холод Влада
12.08.2021, 14:13:46

Рома Аріведерчі, дякую) Так, щодо гри — знаю не з чуток, моя мала грала і в кіно, і театральних постановках в театральній школі, навички там потрібні дуже різні, рівень іі спосіб передачі емоцій там дуже різні, так.
У мене теж сумніви щдо того що друк — ознака успіху, але, наприклад, для моїх батьків та інших родичів це більший показник =) Ну але це нормально))) Всі ми різні, по-різному сприймаємо, бачимо та інтерпретуємо. Шляхів багато, важливо знайти свій, такий, яким буде комфортно йти, такий, де не будеш шкодувати.

avatar
Nina Tololo
12.08.2021, 12:28:22

Ти КРУТА, - і це правда. Ти мега позитивний автор на Букнеті. Я захоплююся твоїми творами, а насамперед тобою. Все, що ти робиш і як робиш, - все правильно. І я дууууууже рада, що доля познайомила нас. Щодо того, який повинен бути справжній письменник, - різний, і однакового визначення і постійних рис чи описів не буде, бо як ти написала:"рух - це і є життя.", то ж саме життя дає визначення хто такий письменник. Як на мене, ти по праву маєш називати себе письменником.

Холод Влада
12.08.2021, 14:09:59

Nina Tololo, Ніно, ваші коментарі завжди надихають мене) їх взагалі можна віднести до окремого виду мотивуючої літератури =))))) Ну реально, вони завжди щирі, повні і надихають рухатись далі, навіть коли є якісь проблеми. Дуже дякую за підтримку!

avatar
Лана Василенко
12.08.2021, 08:29:17

Гарний допис. Треба відпустити сподівання і насолоджуватися творчим процесом. Підтримую.

Холод Влада
12.08.2021, 10:44:18

Лана Василенко, :) дякую))) так і є, інколи саме так і народжуються дійсно круті твори

avatar
Марісса Вольф
12.08.2021, 00:41:39

Дай собі час. Буває інколи щось пишеться дуже важко. Хай "відлежиться" в голові, потім піде далі. Можливо)

Показати 3 відповіді
Холод Влада
12.08.2021, 00:49:46

Марісса Вольф, так, перший крок — це завжди найскладніше. Сподіваюсь, що так і буде, і затягне

Інші блоги
Знижки! А також шикарна новина зі світу Назавжди!♡
Мої любі! Сьогодні знижки на всі мої книги! - 20% Б'ємося об заклад, що ти мене кохаєш? Віддана за борги Мир для мене Я тобі вiрна Його сонце А ще я готую для вас просто бомба-новину! Невже ви могли подумати,
Невже такі бувають?
Вітаю, мої любі читачі!) Гарний, розумний, галантний, мужній, наполегливий, ерудований, вміє повестись так, що жінка одразу відчуває себе особливою. Саме з таким чоловіком познайомилась Лія під час відрядження. Невже він
Про нову книгу
Всім привіт! Автор, котрий більшу частину часу мовчить, знову на зв'язку. А моє мовчання відбувалося не просто так, а супроводжувалося доволі плідною працею над новою книгою. Як ви пам'ятаєте, цією книгою є повість
Це для гарного початку вікенду!)
Відразу дві знижки сьогодні! Дочка найкращого друга - Вона твоя дочка? - Вимовляє зі сталлю в голосі - Так, моя гордість та радість, - батько мене нахвалює. - Вона виросла. Змінилася. Не впізнати. - Викарбовує зло кожне
❤️ Візуалізація-спойлер 12 глави "Коханої..." ❤️
Всім привіт! Опівночі вже вийде 12 глава! І в ній ми зустрінемо когось дуууууже знайомого))) Як вважаєте, кого саме? І які це можуть бути події/обставини? Додаю невеликий спойлер-візуалізацію:
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше