Молоді та успішні. Інтерв’ю з Юліанною Бойлук.

Добрий день, Юліанно.

Вам 21 рік і ви комерційна авторка на Букнет. Розкажіть, будь ласка, як ви прийшли на портал? Коли опублікували вашу першу книгу на Букнет? 

Я дізналася про сайт завдяки моїй подрузі. Ми обидві палкі книголюбки. Вона знайшла цікаву книгу, порекомендувала мені, а я зацікавилася сайтом не лише, як читачка, але й насамперед, як письменниця. Напевно, місяць наважувалася на те, щоб викласти тут свій твір, знайомилася з правилами сайту та авторами. А потім 1 вересня 2018 року виклала першу главу своєї книги "Коли розквітне лілея" першого мого роману. Тож співпрацю з Букнет я розпочала у 19 і вона триває вже майже два роки. 

Чому наважилися стати комерційним автором?

Коли я починала писати, не могла навіть уявити, що література приноситиме мені не лише моральне задоволення, але й прибутки. Букнет платформа, де я можу розвиватися, знаходити поціновувачів своєї творчості, знайомитися з цікавими людьми й реалізовувати себе, як письменниця. Це найголовніше. В червні минулого року Букнет надав можливість відкрити комерційний кабінет, у мене вже були виконані всі умови. І я не мала жодних сумнівів, щодо доцільності прийняття цього рішення, адже перевести хобі в повноцінну роботу мрія, яка здавалася недосяжною. 

Першу передплату ви відкрили на книгу “Королівство у спадок: нагорода чи покарання. Книга 2” у вересні минулого року. Розкажіть про ваші особисті враження саме від сервісу продажів книги в процесі? 

Пам`ятаю, перед відкриттям першої передплати я дуже хвилювалася, що такий крок відверне читачів. Але, на щастя, цього не сталося, я отримала велику підтримку від своїх підписників, було продано 148 копій за передплатою. Вважаю, що моя перша передплата була дуже успішною, книга й досі чудово продається, що, звісно, дуже радує мене. 

Що вигідніше продавати книги в процесі або завершені?

Продаж книги в процесі комерційно більш вигідний, аніж продаж уже готових книг. За моїми особистими спостереженнями більшість читачів читають саме в процесі написання, тому, коли книга стає платною, це спонукає їх придбати її, аби якнайшвидше дізнатися продовження. Саме тому, як на мене, для успішної передплати важливо, щоб остання безкоштовна глава інтригувала. Щодо книг, які стають платними лише після завершення написання (безкоштовно в процесі), то основна аудиторія їх уже прочитала, відповідно, продажі будуть набагато меншими. Звісно, є читачі, які читають виключно завершений роман, та це все ж меншість. До того ж, такі книги не отримують реклами, на відміну від книг на передплаті. Рекламна підтримка порталу прекрасний інструмент, щоб розповісти про історію широкому загалу. Банери дозволяють дізнатися про книгу новим читачам потенційним покупцям. Я неодмінно користуюся такою можливістю після відкриття кожної передплати, та й сама часто переходжу за рекламою, що сподобалася, на сторінку книги, а згодом, у більшості випадків, починаю її читати

Які плюси ви бачите у продажах книг в процесі?

Плюсів насправді багато. Як я уже казала, продаж в процесі — найкращий комерційний хід, до того ж, книгу в процесі не піратять. Крім того для книг, які знаходяться на передплаті, портал надає багато рекламної підтримки: це і банери, і пости в групі Букнет на Facebook…Сюди буде доречним сказати, що ціна книги під час передплати зазвичай трохи нижча, ніж тоді, коли книга стає завершеною й платною, тому навіть зі сторони читача, читати й купляти, коли книга ще в процесі, вигідніше, аніж чекати її завершення.

А мінуси?

Складне питання)) За рік моєї комерційної діяльності я не знайшла мінусів в продажі книг у процесі. Звичайно, сумно те, що не всі читачі мають змогу придбати книгу, але для них є розіграші промокодів, яких під час передплати теж може бути більше, аніж під час продажу готової книги. 

Ви пишете у жанрах СЛР та ФЛР, чому саме любовні романи з фентезійною складовою? У ваших вигаданих світах головні герої все ж таки люди, а не дракони, перевертні або ж вампіри, чому так? Чи асоціюєте ви себе зі своїми героями?

ФЛР те, що я обожнюю читати, саме тому всі книги, з яких розпочався  мій творчий шлях були написані саме в цьому жанрі. Не маю нічого проти драконів та вампірів, але у своїх романах я бажаю розфарбувати життя та світогляд звичайних людей у яскраві барви, змусити читачів повірити, що добро неодмінно переможе, справедливість запанує, закохані відвоюють своє право на щастя. Мої герої, дарма, що принцеси та королі, але у своїх серцях подібні до нас, простих людей. Вони бояться, страждають, зустрічаються зі зрадами та пізнають зневіру, але знаходять в собі сили, щоб вставати з колін, на які їх кидає зла доля, і йдуть далі. Придворні інтриги та боротьба за владу тло, що дозволяє мені зробити історію яскравою та захопливою. Мабуть, я занадто любила казки про королівства у дитинстві, що ця епоха не відпустила мене навіть у дорослому житті. СЛР я стала писати набагато пізніше і перші мої роботи в цьому жанрі не залишили мене задоволеною ними (не вистачало все ж тих королівств мені), але зараз і цей жанр став для мене дуже рідним, можна сказати, що я знайшла спосіб передати все, що хочу сказати читачам, зображуючи сучасний світ. Однак, ні, я ніколи не порівнюю й не асоціюю себе зі своїми героями, всі вони унікальні люди, живі в якомусь своєму альтернативному чи може паралельному світі завжди в це вірю.

На тепер у вашому акаунті 14 книг і дві з них в процесі (одна на передплаті). Ви продавали 5 своїх книг в процесі і їх наклад становить приблизно 600 копій. Деякі передплати були більш вдалими, деякі менш. На вашу думку, чому так буває? Книга просто не “заходить” читачам або ж ви заздалегідь знаєте, що саме ця книга буде менш популярною, та однаково відкриваєте передплату на неї?

Коли я починаю писати книгу, навіть уявити не можу, як її сприйматимуть читачі. Вже під час публікації, можна приблизно знати про те, чи буде передплата успішною, чи ні. Всю статистику мені псує цикл, на який я мала великі надії. У цьому випадку знаю причину низьких продажів я вирішила дещо змінити жанр і замість простих людей писати про магію. Та оскільки любителів повноцінного фентезі в моїй аудиторії виявилося не так багато, тому цикл і був менш успішним. Але я не засмучуюся, а навпаки радію, бо книги все одно знайшли своїх читачів це найголовніше.

З якою регулярністю ви публікуєте оновлення? 

Наразі одну з моїх книг я оновлюю 5 разів на тиждень, вихідні понеділок і середа, а іншу через день, тому графік виходить гнучким. Публікую оновлення без прив'язки до календарних вихідних, бо вгадати, коли кожному читачеві буде зручно, просто неможливо. Та, чим частіше публікувати продовження, тим краще. 

Чи є у вас якийсь універсальний алгоритм відкриття передплат?

Намагаюся не відкривати передплату дуже рано й дати читачам прочитати безкоштовно максимально тексту, щоб вони не купували "кота в мішку". Орієнтуюся на статистику прочитань важливо, аби кількість постійних читачів зростала, крім того необхідно, щоб остання безкоштовна глава цікавила, інтригувала і спонукала до придбання. 

Найуспішнішою книгою у вас є “Ілюзія шлюбу” ви продали майже 400 копій (70% за передплатою і 30% у завершеному вигляді). Цю книгу ви заявляли на конкурс “Кохання і Місто” від видавництва КСД. Чому ви вирішили брати участь у ньому? Це був ваш перший літературний конкурс?

Сюжет для "Ілюзії шлюбу" виник у день, коли я дізналася про конкурс. Книга була написана у рекордно короткий для мене час буквально за місяць і дійсно стала моїм найуспішнішим проєктом. Тож не зважаючи на те, що вона не перемогла, я дуже задоволена своїм результатом і безмежно вдячна всім, хто мене підтримував! 

Окрім "Кохання і Місто" я брала участь у ще одному конкурсі на Букнет "Літературний листопад 2019", в умовах якого слід було написати 250 000 знаків впродовж листопада. Тоді зі своєю книгою "Пектораль для Місафір. Народжена Блискавичною" я увійшла до списку фіналістів. Крім того в цьому році я взяла участь у конкурсі від видавництва Літературне товариство імені Ярослава Потапенко. Моє оповідання "Якось під Новий рік" увійшло до списку переможців і було надруковане в альманаху "Межа/Мяжа". Загалом про конкурси я можу сказати те, що вони надзвичайно мотивують розвиватися, тому навіть, коли ми не перемагаємо, без винагороди не залишаємося, адже досвід понад усе.

Що для вас участь у конкурсі, головне перемога чи участь? Чи не важко це, писати твори, на які накладені обмеження формальні та за змістом?

Головне участь, але, звісно, завжди дуже хочеться перемогти)) Я дуже азартна людина, тому люблю брати участь у різних конкурсах. Вже навіть сама ця атмосфера мене надихає. Можливо, саме тому писати твори, в яких є певні обмеження, для мене не є чимось складним. Найголовніше — вигадати сюжет, який відповідатиме умовам, а все інше — справа творчого процесу.

Де ви проживаєте? Хто ви за фахом, ким працюєте? Скільки часу приділяєте написанню творів?

Я з Вінниччини, проживаю в мальовничому подільському селищі. За фахом фінансист. Ще взимку працювала у відділі освіти міської ради бухгалтером, але перед карантином звільнилася і тепер творчість є моєю основною діяльністю. Стараюся приділяти написанню творів не менше трьох годин на день, але буває по-різному. Іноді лише годину ввечері, іноді пишу увесь день.

Ваша родина знає про те, що ви комерційний автор, та чи підтримують вони вас?

Саме сім`я є моїм джерелом натхнення, моєю найбільшою підтримкою. Вони оцінюють мої ідеї, завжди допомагають порадами, разом придумуємо якісь сюжетні повороти... Рідні радіють моїм досягненням, мотивують у часи творчої кризи. 

Цього року ваш гонорар у порівнянні з минулим, за аналогічний проміжок часу, збільшився майже вдвічі. Що найприємніше ви придбали на отримані гонорари?

На свої перші гонорари я купувала подарунки родичам. Це робить мене дійсно щасливою. Потім придбала собі новий ноутбук і різну техніку, що теж було дуже приємно. На гонорари зароблені влітку, планую поїхати в невелику відпустку.

Що ви можете порадити та побажати авторам покоління Z на Букнет?

З власного досвіду можу порадити авторам не змінювати жанр, тобто, якщо зібрали навколо себе любителів одного жанру, то й варто працювати в ньому. Певно, якщо автор бажає комерційного успіху, а не просто самоствердження. Необхідно рекламувати свою книгу, працювати над анотацією, обкладинкою, аби все це притягувало, а не відштовхувало читачів. Спілкуватися зі своїми підписниками, з іншими авторами. Особисто я знайшла прекрасних друзів серед колег. Безумовно, активність у соцмережах є гарним ключем до популярності. Та насамперед, я хочу побажати кожному автору вірити в себе, не опускати руки, ніколи не зупинятися на досягнутому і не боятися сміливих кроків, адже саме вони ведуть до успіху.

Користуючись нагодою, я хочу подякувати Букнет за можливість публікувати свої романи, знаходити друзів серед колег та читачів і заробляти на своїй творчості. Для багатьох авторів ця платформа спосіб реалізації мрії, а це надзвичайно важливо. Я вдячна засновникам порталу, комерційному, рекламному, фінансовому відділу, технічній підтримці і всім, хто працює тут, адже праця, що ви виконуєте для нас, дуже цінна і дуже велика.



 

Читайте та дивіться також:

Інтерв'ю з Ксенією Чейз

Відеоінтерв’ю з Анною Котляревською: Історія успіху авторки Букнет

Інтерв’ю з Уляною Пас

 

22 коментаря

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти

Дуже надихаюче інтерв'ю, цікава історія успіху))) Удачі з наступними творами, Юліанно)))

Юліанна Бойлук
14.08.2020, 18:42:27

Kovalevska, Щиро дякую, моя люба))) Мені надзвичайно приємно))))

avatar
Ольга Сова
09.08.2020, 15:34:34

Вітаю! Дуже гарне та цікаве інтерв'ю. Успіху Вам і надалі))

Показати 3 відповіді
Юліанна Бойлук
09.08.2020, 17:18:45

Ольга Сова, Оооо, я дуже радію)))) Безмежно дякую за теплі слова))))

avatar
Анна Харламова
09.08.2020, 14:12:27

Моя люба, дорога сестричко!!! Радію та тішусь, твоїм досягненням!!! Пишаюсь тобою моя люба!!! Ти знаєш, що за тебе я радію, як за саму себе!!! Хай твій творчій шлях буде легкою дорогою, наповнений натхненням, наснаги та гарними читачами!!! Люблю і міцно обіймаю!!! Успіхів та ще багато цікавих інтерв'ю!!! Ти на це заслужила!!! Обіймаю!!!

Юліанна Бойлук
09.08.2020, 16:25:06

Анна Харламова, Анічко, моя зірочко, подруго, сестричко і колега, на яку рівняюся, твоя підтримка для мене безцінна)))) Щиро дякую за кожне тепле слово!!! Люблю, цілую та обнімаю тебе!!! Взаємно всі побажання!!! Надіюся скоро прочитати твою історію в подібному блозі від Букнет))))

avatar
Ерін Кас
09.08.2020, 11:15:42

Вітаю, Юліанно! Дуже цікаве та корисне інтерв'ю)) Невичерпного натхнення вам!!!

Показати 2 відповіді
Ерін Кас
09.08.2020, 12:37:13

Юліанна Бойлук, Дякую))

avatar
Іса Тарк
08.08.2020, 17:24:37

Вітаю, Юліанно!
Ви дуже світла та добра людина! Бажаю натхнення та успіху!

Юліанна Бойлук
09.08.2020, 08:36:11

Іса Тарк, Щиро дякую, Ісочко! Дуже приємно від вас це чути)))) Вам також успіхів та натхнення!))))

avatar
Мар'яна Доля
07.08.2020, 13:59:07

Дуже цікаве і корисне інтерв'ю! Дякую, Юліанно, та бажаю вам натхнення і успіхів у подальшій творчості!

Показати 3 відповіді
Мар'яна Доля
08.08.2020, 10:38:40

КТГорошко, А я б ще прочитала інтерв'ю з кимось із некомерційних авторів. Бо дивлюся, що зараз люди, які вперше чують про Букнет, вважають, що всі книги тут платні. ще й автори гребуть гроші лопатою. То зрозуміло, що є інтерв'ю про комерційні успіхи ( цільова аудиторія яких - потенційні автори), але я б запропонувала й час від часу розмовляти з тими, хто пише "безвозмездно" та дає змогу читати цікаві книги безкоштовно. ( тут уже ЦА буде - нові читачі)

avatar
Лія Щеглова
08.08.2020, 08:35:27

Гарне інтерв'ю, Юліано!
Я казала, количитала королівство, що у свої 21 так не писала, і це правда. Ви молодчинка!

Юліанна Бойлук
08.08.2020, 09:40:04

Лія Щеглова, Ліє, це дуже висока похвала! Безмежно дякую за такі чудові слова, вони дорогого варті і дуже цінні, важливі та приємні для мене))))

avatar
Марічка Мельник
07.08.2020, 23:35:18

Вітаннячка тобі, Юліанночко! Пекрасне і мотивуюче інтерв'ю для авторів-початківців! Ти своїми історіями показуєш, що добро і любов мають бути в серці кожного... Ще раз вітаю і нехай всі задуми обов'язково стають реальністю!!!

Юліанна Бойлук
07.08.2020, 23:57:54

Марічка Мельник, Безмежно дякую, Марічко!!!! Я щаслива, що можу розділити радість з такими прекрасними читачами, які стали друзями)))) Дякую за теплі й добрі слова)))) Дуже приємно))))

avatar
Наташа Горецька
07.08.2020, 20:51:15

Вітаю. Чудове та цікаве інтерв'ю)

Показати 2 відповіді
Юліанна Бойлук
07.08.2020, 23:55:07

Наташа Горецька, Щиро дякую, Яриночко! Я така щаслива це чути)))))

avatar
Ярина Мартин
07.08.2020, 20:19:01

Вітаю! Дуже гарне інтерв'ю вийшло. Обожнюю "Королівства"!

Юліанна Бойлук
07.08.2020, 23:48:19

Ярина Мартин, Щиро дякую, Яриночко! Я така щаслива це чути)))))

avatar
Тіа Кузь
07.08.2020, 16:50:28

Надзвичайно цікаво прочитати вашу історію успіху) Чудове інтерв'ю, ви надихаєте творити та здійснювати свою мрію!)

Юліанна Бойлук
07.08.2020, 23:40:54

Тіа Кузь, Щиро дякую за добрі слова! Мені приємно бути корисною))) Повірте: мрії здійснюються, просто треба вірити в це, багато працювати і не втрачати надій, не опускати руки. Я бажаю вам здійснення мрій, нехай все задумане вдасться))))

avatar
Ярина Король
07.08.2020, 16:40:15

Дуже цікаве і мотивуюче інтерв'ю!!!) Успіху та натхнення й надалі!)

Юліанна Бойлук
07.08.2020, 23:37:38

Ярина Король, Щиро дякую, Яриночко! Неймовірно приємно отримувати чудові побажання, взаємно!))))

avatar
Стефанія Лін
07.08.2020, 15:55:11

Юліанночко, сонечко, вітаю з гарним інерв'ю))) Ти молодчинка, твої книги дійсно прояскнуті добром та сонцем, коли у них занурюєшся, то чітко знаєш- добро переможе))) Радію за тебе ❤❤❤

Юліанна Бойлук
07.08.2020, 23:34:49

Стефанія Лін, Стеф, зіронько наша, мені надзвичайно приємно чути такі слова, бо я справді щиро бажаю вкладати саме такий посил в свої романи, забагато в світі зла і тривог, треба піднімати в людей віру в краще))) І саме такі відгуки змушують мене повірити, що хоч трішечки мені вдається)))) Дякую за привітання та підтримку, моя люба))))

avatar
Уляся Смольська
07.08.2020, 15:51:09

Прийми мої вітання!!! Юліанко, ти велика молодець! Гарне інтерв'ю! Тобі є чим пишатися :) Радію твоєму успіху і досягненням! Бажаю натхнення на нові фентезійні історії))) Нехай Муза буде чемною ;)

Юліанна Бойлук
07.08.2020, 23:31:47

Уляся Смольська, Улясічко, наша солодка красуне, мені шалено приємно читати такі медові чудесні слова)))) Надзвичайно вдячна тобі за чудесне привітання і дуже доречне побажання, я так зарядилася енергією та оптимізмом, що моя муза тепер не дасть мені спати))))

avatar
Ірина Ярошенко
07.08.2020, 15:31:16

Вітаю, Юліано! Чудове інтерв'ю!

Юліанна Бойлук
07.08.2020, 23:25:54

Ірина Ярошенко, Я щиро вдячна, Іриночко! Мені дуже приємно отримувати від вас привітання))))

avatar
Лана Іссан
07.08.2020, 15:29:56

Юліанночко, Вітаю! Дуже - дуже рада прочитати про твої успіхи. Ти така молодчинка. Надзвичайно мотивуєш і надихаєш. Дуже дякую за корисні поради і підтримку. Бажаю тобі подальших успіхів і чим раз більше радості від творчості.

Юліанна Бойлук
07.08.2020, 23:24:59

Лана Іссан, Щиро дякую, Ланочко!!! Я щаслива ділитися тим, чого навчилася сама))) Ти знаєш, я завжди рада допомогти і підтримати, мені це приємно)))) Дякую за такі теплі та добрі слова))))

avatar
Анна Пахомова
07.08.2020, 15:06:18

Вітаю, Юліанко, дуже цікаве інтерв'ю)) І цілком заслужена любов читачів))

Юліанна Бойлук
07.08.2020, 23:23:01

Анна Пахомова, Дякую, Анічко! Неймовірно приємно читати такі добрі слова від тебе))))

Юліанночко, ти пройшла неймовірний шлях! Пишаємося тобою!

Юліанна Бойлук
07.08.2020, 23:22:27

Анна Котляревська, Анічко, ти мене розчулила))) Це невимовно приємно! Дякую, люба))))

avatar
Софія Чайка
07.08.2020, 14:58:07

Вітаю, Юліанко:)

Юліанна Бойлук
07.08.2020, 23:21:45

София Чайка, Щиро дякую, моя люба колего! Дуже приємно)))

avatar
Олена Когут
07.08.2020, 14:24:10

Ви просто молодець!!! Я просто абажаю Ваші фентезі)))))

Юліанна Бойлук
07.08.2020, 23:20:55

Олена Когут, Безмежно дякую, Оленочко!!! Це так приємно)))) Ви були зі мною від початку, дякую вам за це))))

avatar
Ксенія Чейз
07.08.2020, 14:13:35

Вітаю, Юліанно! Читаючи інтерв'ю, згадую ваші перші кроки на Літнеті (нині Букнет) і безмежно тішуся з вашої популярності. Так тримати! Натхнення, успіхів та вдячних поціновувачів вашої творчості!

Юліанна Бойлук
07.08.2020, 23:17:12

Ксенія Чейз, Невимовно дякую, люба Ксеніє!!! Ваші привітання й побажання, теплі слова для мене дуже особливі!!! І я згадую ті часи, добре пам'ятаю, як питала у вас порад))) Ви сказали: "Просто добре робіть свою справу, а популярність і читачі з'являться з часом"))) Знаєте, я тоді не вірила, сумнівалася, що вийде, але ви мали рацію, а зараз і я кажу новачкам те саме)))) Дякую, що розділяєте зі мною радість))))

Інші блоги
Рецензія на "Тихіше води, нижче трави"
«Тихіше води, нижче трави» Тетяни Гищак розповідає нам історію підлітків з 9-Б класу, котрим, всього за рік, довелося зіштовхнутися з непростими випробуваннями. Андрій Єрьоменко потрапляє до нової школи, завдяки дружбі
Таємниця майбутньої новинки ❤️
Вітаю, мої чуттєві вогняні! Прочитала ваші коментарі під попереднім блогом і... вигадала дещо абсолютно нове та неочікуване ✨ Ви навіть не уявляєте, що я готую для вас. Але там буде все, чого ви так від мене чекаєте! Це
Прощаюсь з вами.
В цьому блозі без картинок і відразу до суті. І спробую в хорошій манері описати почуття, бо емоції переповнюють, а деякі з них не дуже хороші. ... Я не бачу сенсу продовжувати писати тут, адже за цей час я не знайшла те,
Встигніть придбати за ціною передплати!запрошую!)
Любі читачі, запрошую поринути у пристрасну історію кохання! МІЙ ЗАБОРОНЕНИЙ РАЙ. РАЗОМ НАЗАВЖДИ Вже завтра буде опублікований Епілог і книгою можна буде насолоджуватися у повному обсязі. Також після завершення —
Найбільші знижки! Дві жагучі історії кохання.
Вітаю, дорогі читачі! СЬОГОДНІ ДІЄ НАЙБІЛЬША ЗНИЖКА НА ЦИКЛ "БРАТИ "Sky"" (Можна читати окремо) «ВЕЧІРКА ДЛЯ БОСА» - 15% Вечірку, яку влаштовуєш для боса з яким ще не знайома, це вже цікаво. Але
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше