Пані та панове, прошу Вашої уваги!

 

 Шановне панство, поціновувачі літератури та просто зіваки, які випадково сюди завітали! 
Такі є питаннячка до Вас, як від автора фентезійних книг, який в майбутньому буде друкуватися масштабно і хотів би дізнатися смаки та бачення своїх майбутніх (або і теперішніх) читачів.
Усіх при можливості відповісти якщо не на всі, то бодай на декілька запитань (це не є пустою балаканиною, а справді важливе опитування! Важлива думка кожного):
1. За яку книгу ви ладні віддати кошти? Себто що саме повинно бути в книги, аби ви купили її в книжковому магазині?
2. Якому читанню ви надаєте перевагу: електронний вигляд чи ж класичний?
3. Звідки ви зачасту дізнаєтеся про нового автора? (в магазині, в соцмережах, від знайомих тощо)
4. Які персонажі вам найбільше довподоби? (злі, харизматичні, балакучі, виважені тощо)
5. Чи читали ви мою книгу "Кров Дракона. Хто із нас жертва?" Які зауваження та побажання могли б залишити щодо неї?

6. Яким на вашу думку повинен бути ідеальний письменник? (як зовні так і духовно)

7. Що для вас є хороше або ж навіть круте фентезі? Які головні ознаки еталонного фентезі?
8. Ну і саме важливе питання серед усіх: як у вас справи, пані та панове? Що пишеться, що читається?)

Буду неймовірно вдячний якомога більшій активності, адже ці питання є по-справжньому важливими не лише для мене, а і для більшості письменників!

Назар Мулик

https://litnet.com/uk/nazar-mulik-u774336 - посилання на сторінку.

 

13 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
Daniel Woolf
11.02.2019, 20:44:18

1) Не буду ханжею і зізнаюсь чесно - це обкладинка. Чудових книг безліч, купую я їх легіон, а мій гаманець - один. Тому за обкладинкою я стараюсь визначити як вона буде дивитись на моїй полиці - раз. По-друге, чим краща обкладинка - тим більший шанс, що видавництво вклалось в цю книгу. Що над нею працювала чудова команда. Що вони варта, щоб над нею працювала чудова команда. Такий підхід за роки мене підвів тільки один раз (привіт Ловці Думок).
А в другу чергу я звертаю увагу на анотацію. Якщо вона не зацікавить, то будь книга шедевром - читач не купить. (а от хороші анотації мене часто "обманювали")

Показати 5 відповідей
Назар Мулик
11.02.2019, 21:22:15

Дякую за цікаві та незвичні коментарі)
А "Кров Дракона" прочитайте - дайте нам другий шанс!!!))

avatar
Стефанія Лін
05.02.2019, 15:07:40

1. Якщо і куплю друковану книгу, то виключну ту, що прочитала спершу в елект.варіанті і вона залишила після себе сильне враження)
2. Читаю елект.книги. Для мене це набагато зручніше, та й кількість книг, які можна запхати до читалки необмежена)
3.Соц мережі швидше. Але нових авторів читаю рідко)) Або просто прописую в гуглсписок книжок такого-то жанру ТОП))
4. Харизматичні певно, та не тільки. Не обов'язково герой має мати гострий язик. Перша за все для мене - віра у саму книгу, у персонажів, щоб там не було написано)) Тому я читаю всі жанри)) Ну і ХЕ))
5.Не читала)
6. Мені якщо чесно не важливо який той письменник, аби його книга була цікавою) А як він виглядає і взагалі принципи його життя мене не цікавлять)
7. Продуманий світ, але без багатьох деталей. Тобто в міру. І бажано, щоб імена були не Зломайсобіязикякцеімявигадававтор.))) А ще любовна лінія, не обов'язково основна, але має бути. Ну і пригоди, та щоб не було перенасичення ними)) Я взагалі саме чистого фентезі прочитала мало)) ГП і Хроніки Нарнії навіть не рахую, то еталон, особливо ГП з яким росла))
8. Роман пишеться. Читається Саба Тахір "Уголек в пепле". До речі фентезі і доволі непогане))

Показати 2 відповіді
Стефанія Лін
05.02.2019, 16:19:41

Дякую) Навзаєм)

avatar
Уляся Смольська
05.02.2019, 11:04:58

1. Романтичний, пригодницький сюжет) Якщо говорити про обкладинку, то подобається матові, в темних кольорах) Коли обираю книгу, читаю декілька сторінок вкінці і всередині. Тому що не завжди перші сторінки можуть зацікавити. В мене таке правило - якщо перші 50 сторінок не зацікавили, то далі читати немає сенсу)
2. Вдень люблю читати друковані видання, а ввечері, коли всі сплять, читаю електорнний варіант)
3. Інтернет
4. Сильні духом та емоційні
5. Ні, не читала.
6. Ідеальних не буває, ми всі люди. Зовнішність не головне!
7. Мені важко дати відповідь на це питання, оскільки я не читаю фентезі. Єдине, що прочитала - це Гаррі Поттер. Напевно, це і є для мене еталон))
8.Дописую свій роман "Завдяки тобі", читаю Ксенію Чейз та Софію Чайку.
Натхнення Вам, успіхів в написанні нових книг!

Назар Мулик
05.02.2019, 11:09:47

Уляся Смольська, Дякую за коментар! І бажаю Вам успіху в написанні роману!

avatar
Юліанна Бойлук
04.02.2019, 21:33:11

А я розумію ваші мотиви. Мені теж було б цікаво поставити подібні запитання щодо своїх книг, однак насамперед моє кредо: якщо від твору не кайфую я, як автор, то як будуть кайфувати читачі??? Тобто на мою думку важливо звертати увагу на думки, викладені тут усіма цими талановитими та хорошими людьми, які залишили і ще залишуть коментарі, але важливіше за те писати від душі, писати те, що вам принесе задоволення. Саме вам. Тоді це відчують інші і свої читачі, які з вами будуть на одній хвилі, ще знайдуться (не кажу, що в вас їх тепер немає, звісно, вони є і будуть ще). А тепер по питаннячках:
1. Гарна обкладинка, я б надала перевагу яскравій і світлій, оскільки особисто мене багато темноти відштовхує (але це справа смаку і я впевнена, що в інших не так категорично)), цікава анотація і гарний початок книги (1 глава або пролог тобто, я їх неодмінно відкрию). Так от, вони повинні бути дуже живими і захоплюючими, мова твору повинна бути багатою, яскравою, а описи великими, але без канцеляризмів, тобто живими, простими і легкими для сприймання. Якщо після прочитання анотації чи першої сторінки захочу відкрити словник, навряд захочу купити. Хоча всяке може бути)))
2. Електронний. Однозначно.
3. В соц.мережі, рідше від знайомих.
4. Веселі, вміють якісно жартувати, живі, позитивні, рішучі, сильні особистості. Присутність бажання ловити пригоди на п'яту точку (вже пробачте), нескорені, можливо, порушувачі законів. Герої, які змінюються протягом книги. Вміють бути чуттєвими. Це одні з головних рис, але якщо є хоч 2-3 з цих, я захочу читати.
5. На жаль, ще поки ні.
6. Повинен любити свою справу, ідеалів не існує.
7. Цікавий сюжет, інтриги, колоритні герої, продуманий світ, ХЕ обов'язковий, гумор, жива захоплююча мова, живі діалоги і розкішні описи)))
8. Атакують ідеї, а на всі не вистачає часу))) А як у вас?

Показати 8 відповідей
Юліанна Бойлук
05.02.2019, 10:27:18

Назар Мулик, Дякую)

avatar
Ірина Ярошенко
04.02.2019, 20:24:13

1. Я б купила щось таке, щоб перевернуло весь мій світ, щоб змусило задуматися, змінитися, простежити якісь свої риси у героях.
2. Обожнюю паперові книги, та, нажаль, читаю переважно електронні, бо паперові занадто дорогі і займають багато місця.
3. Або з інтернету, або від знайомих.
4.Персонажі, які оживають під час читання, які змушують сумувати за ними після прочитання книги. Я ще кілька днів "переварюю" такі книги.
5. Ні, ще не читала.
6. Ідеальний чи ні і- мені не важливо, головне те, що у нього добре виходить створювати чудові книги.

7. Найголовнішими ознаками крутого фентезі для мене є: детально побудований світ, прописані яскраві персонажі, карколомні пригоди, зміни хорошого і поганого як на американських гірках, що створює неймовірно захоплюючий сюжет, який змушує "ковтати" книгу. Еталоном для мене поки що залишається Толкієн, книгу якого у 1500 сторінок я прочитала за 2 тижні, враховуючи те, що це було після роботи, з чоловіком через це сварились!
8. Справ повно, нічого не встигаю, бо у мене є кілька робочих проектів та йде до закінчення книга. Ще кілька розділів і зможу переключитися, а поки я живу у ній, то не можу переключитися на читання чи написання чогось іншого.

Показати 2 відповіді
Ірина Ярошенко
04.02.2019, 21:05:24

Назар Мулик, Дякую і Вам натхнення!

avatar
Анна Пахомова
04.02.2019, 19:35:50

1. Захопливий нестандартний сюжет, без замилених тем і образів.
2. Електронний формат.
3. Інтернет.
4. Люблю з почуттям гумору. Ну і харизма, внутрішня сила, куди ж без неї. Як приклад Міклош Бальза, або професор Снейп.
5. Ще не читала, додала в бажане, тому що книжка викладена не повністю.
6. Ну спитали. Ідеальний, це той що пише круть не рідше оного разу на пів року.
7. Є книжки які я читаю запоєм, по при необхідність працювати, рано вставати. А потім перечитую ще раз вдумливо. А є такі що й одного разу читати не хочеться. Серед перших перша книжка про Геральта із Рівії, той же Гаррі Потер, Кіндрет і Заклинатели. Не знаю чи це еталон, але принаймні це було не заїзджено і по новому.
8. Про любофф

Назар Мулик
04.02.2019, 19:49:50

Анна Пахомова, Вдячний за Ваші думки та коментар! Візьму до уваги.

avatar
Інка Вікторова
04.02.2019, 18:28:16

«От я зараз піду, прямо скажу йому, що він талант, і… дам у вухо. Щоб не задавався. Для талантів головне – це не задаватися, їм обов’язково треба час від часу давати у вухо.»
В. Нестайко «Тореодори з Васюківки»

Показати 2 відповіді
Назар Мулик
04.02.2019, 18:34:19

Інка Вікторова, виникає логічне запитання: а у чому я зазнався? У своєму переконанні щодо того, що буду відомим? Ну, вибачте, якщо ви також пишите, і не переконані у своєму успіху, у мене для вас погані новини.
Чи ж зазнався у тому, що написав про своїх майбутніх та нинішніх читачів? А хіба це не так? Вважаєте, що у мене їх немає? Даремно. Нехай декілька, але є точно.
Повірте, Ви можете писати такі коментарі комусь іншому, хто реально зазнався і вважає себе пупом землі, але якось дивно бачити цей коментар під дописом, де поставленні нормальні запитання нормальною людиною.
Але дякую за коментар.

avatar
Олена Когут
04.02.2019, 18:11:18

Не можу спокійно оминути Ваше опитування!!! А чому?? Бо Ви дуже смішний)))))) трохи талановитий і на диво амбітний))) трохи перебільшуєте і прихвалюєте власне творіння). Отже,1) цікава анотація, знайомий автор, БАЖАННЯ придбати САМЕ ЦЮ книгу;
2) нема різниці 50/ 50;
3) є така газета "Друг читача", інтернет;
4)харизматичні;
5) так, я почала читати, але ,на жаль, не сподобалося... І звідки у Вас така нав'язлива думка, що це хороше фентезі?!?!
6) такого не існує, бо всі люди;
7) головне сюжет, ГГ, авторська майстерність;
8) на Літнеті у мене зараз 40 творів, за якими слідкую, а з паперового варіанту Ю. Винничук " Сестри крові".
Не сприймаєте це як образу) Ви запитали- я відповіла) смаки бувають різними)

Показати 2 відповіді
Назар Мулик
04.02.2019, 18:18:24

Olena Kogut, До того ж, помітьте, ви звернули на 5 питання увагу) І відповідно щось таки тай сказали про книгу) Немає хорошої чи поганої думки, є просто враження самої людини. Дякую Вам!

avatar
Лія Щеглова
04.02.2019, 17:32:02

1. Наразі купую переважно дитячі, для малих племінників, бо власні діти вже чудово орієнтується в бібліотеках міста та електронних виданнях. А саме дитячі мусять бути шедеврами в усіх планах, оформлення, малюнки, текст, шрифт, зміст. Дуже ретельно ставлюся до вибору, бо дітям треба формувати смак до читання
2. Електронна книга - зручно, комфортно, неважко, завжди при мені
3. Інтернет
4. Персонажі мусять бути живими. Для початку вони мусять БУТИ, згодом живими, яскравими Решта - тож залежить від сюжету, характеру, не можна створити шаблон, за яким діяти. Ось такі персонажі, буцімто, подобаються читачам, запхаємо їх в усі книги
5. Ні. До речі, така ремарка власне мене не спонукає піти та відкрити книгу. (Кажу чесно, та весь час через це устряю у халепи, хочу тут, начебто, нічого не загрожує)
6. Дивне питання, навіть не знаю, як на нього відповідати. Він, як і герой, мусить БУТИ. Решта - то вже справа смаку. Але вони, письменники, повинні бути різними, теж, як герої, бо інакше всі книги будуть шаблонними.
7. Про еталони казати не стану, бо вони весь час змінюються, але шикарним, як на мене, є цикл романів Ойкумена, від Олді. Хоча обговорювали з чоловіком, вирішили, що то все ж фантаст

Показати 2 відповіді
Назар Мулик
04.02.2019, 18:13:21


Лія Щеглова
, Щиро вдячний за Ваш коментар! Прийму до уваги деякі моменти)
Щодо 5 питання, то не хотів видатися нахабою або пихатим, то скоріше в жартівливій формі і певне нагадування, що я не лише автор блогу, а і книги.
А так, бажаю Вам успіху!

avatar
Анатоль
04.02.2019, 14:21:51

А скромність так і пре...

Назар Мулик
04.02.2019, 14:58:38

Скромністю слави та визнання не здобудеш, особливо в нашій справі. Усе залежить від того, на яку вершину хто замахується.
І до того ж, тут питання не про мою особистість, а про те, що людям подобається і зробити для себе якісь висновки.

Інші блоги
У тенетах кохання )
Вітаю, друзі! ) Я до вас з порцією гарних новин ) Почну з найсмачнішої ) Сьогодні протягом доби діє перша знижка на завершену дилогію “Тенета кохання”. Це поки що єдина моя дилогія з віковим обмеженням “18+”
Дякую
Всім привіт! Хочу подякувати своїм найкращим читачам за те, що моя "Не йди" потрапила на головну сторінку у віджети "Набирають популярність". Для мене сьогодні це було неочікуваною несподіванкою. Я й не бачила,
Завершення книги та анонс нової історії!
Мої вітання поціновувачам прекрасного та таємничого! Хочу повідомити одразу дві новини: Перша: Як з назви блогу можна було здогадатися, одна з моїх книг отримала свій фінальний рядок та вже опублікована. Але завершується
Челендж #мої_ритуали_для_натхнення
Як казав один з тих людей, які сильно повпливали на моє становлення як творчої особистості: "Натхнення для ледарів". Потім пояснював, що не можна чекати на нього й нічого не робити. Треба створити ритуали для того, щоб
Стартувала новинка "Гра не за правилами", запрошую
Любі мої читачі! Знову вітаю Вас у моєму блозі. Розпочинаємо нову цікаву та інтригуючу подорож у світ лицарства, протиріч, ворожнечі, забороненого кохання, підступів, боротьби за вплив, владу – як це було
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше