❤️ Цікавинки про наречену❤️

Всім привіт! Давненько я не з'являлася в блогах))) Але є за мною боржок – обіцяні цікавинки зі світу "Наречена для короля демонів" та "Дружина короля демонів. Шлях арх-аміри". Хто не читав — запрошую!

Увага! Далі спойлери!

1. Про те, що мене надихнуло на створення історії та про те, що початок серії задумувався саме з історії Азамата та Олівії я вже писала в цьому блозі https://booknet.ua/blogs/post/369059, то повторюватися не буду. Але що мене надихнуло саме на написання історії Вальтазара та Емілії?

А це була ось ця замітка, яка стосувалася Азамата, але мене неабияк зацікавила другорядна героїня, яка потім і стала Емілією. Цитату замітки подаю без змін:

«Азамат їде до імператора / короля просити про допомогу. Дружина імператора також людина як і Олівія, вона емпат, направленість дару - відчуває коли брешуть і може змусити людину говорити правду. Коли Азамат розповідає імператору що сталося (вони всі в одній кімнаті: імператор, його дружина, Азамат, Тала, вчитель/ головний охоронець імператора), то дружина короля відчуває у Талі відголоски ревнощів, коли Азамат розповідає що добре відносився до Олівії і не знає чому вона втекла, і відголоски вдоволення коли заходить розмова про те що Олівія пропала і не відомо чи жива вона і дитина. Використовуючи свій дар, імператриця дізнається, що Тала була коханкою Азамата і заставляє Талу сказати правду: що це вона залякували Олівію, прикидалась їй подругою і врешті-решт допомогла втікти. Імператор і Азамат шоковані, вони довіряли Талі і вважали своїм другом. Коли імператор хоче вже визнати охорону, неочікувано заходить син імператора (він маленький, йому приблизно 4, імператор вбив матір хлопчика тому що вона готували заколот проти імператора і хотіла посадити на трон сина, дружиною імператора вона не була, але сина він признав, бо у демонів взагалі діти не часто народжуються, тому що вони довго живуть. Дружина імператора полюбила цього хлопчика як свого сина і він її також признав матір'ю, хоч спочатку імператора і насторожувала дружба його сина і дружини, він думав що вона могла зашкодити йому, щоб в майбутньому посадити на престол їхніх спільних дітей).
Коли хлопчик заходить — він кличе маму.
— Мамо, я не можу заснути...
Неочікувано Тала підскакує до дитина та хватає його і погрожує його вбити якщо хтось буде намагатися її затримати. Вона іде до виходу із кабінету, бо на кабінеті імператора стоїть заборона на переміщення. Імператриця з острахом дивиться як Тала наближається до виходу і розуміє що якщо вона вийде то зможе переміститися з палацу разом із сином, її серце починає битися частіше в очах все червоніє. Вона сама не зчулася як опинилася біля Тали та дитини. Вона відриває Талі руку та вихватує дитину. Всюди кров, Тала відлітає до стіни і падає без свідомості.
— Охорона, — яростно ричить імператриця і огортає своїми крилами хлопчика, щоб він не бачив кров...»

Багато що змінилося в цій замітці: і вік Тайрона, і напад на нього я перенесла зовсім в іншу сцену, і в першому варіанті Емілія перетворювалася саме на демоницю, адже кам'яних химер в початковому сюжеті не було взагалі. Та навіть імен Вальтазара та Емілії ще не було))) Але саме ця ідея — така сильна безумовна любов до не рідної по крові дитини — зацікавила мене і я вирішила присвятити цій героїні окрему книгу.

2. До речі про химер! В початковій версії вони дійсно мали бути злими і не дуже розумними, скоріше тваринами ніж людьми, але потім я зробила їхню візуалізацію, і зрозуміла, що вони заслуговують на більше))) так з'явилася ще одна раса, ну і Емілія отримала незвичне коріння. Візуалізація химер ось тут https://booknet.ua/blogs/post/371675

3. Вальтазар або Бальтазар — справжнє ім'я демона в християнській міфології. Саме так я це ім'я і підібрала для свого героя. Ім'я Емілії підбирала так, щоб воно було співзвучно з Олівією. Мені подобається, коли в розповіді є схожі імена. Для мене якось дивно, коли на цілий світ немає жодного повтору, або схожого імені (знаю, що письменники спеціально цього уникають, щоб не плутати читачів, але мені подобається трішечки це правило порушувати. Камілу і Тамілу назвала схоже також через це).

4. Слово "амір" (або емір) це арабське ім'я, яке означає «принц», «князь», «начальник». Аміра відповідно — "принцеса”, “володарка”, “процвітаюча”, “княжна”, “дружина аміра”.

В світі Аланії титул аміри і арх-аміри скоріше означає саме "дружина". Жінки керувати аміратими не можуть, фактичної влади не мають. Повагу до них будуть проявляти лише до тих пір, поки чоловік знаходиться при владі.

5. Всього в Деймосі 51 амірат. Арх-амірат також називається центральним, через те що він дійсно знаходиться в центрі країни. Інші амірати його оточують, утворюючи кола. Тобто з обох боків від арх-амірату – перший і другий амірати, навколо першого і другого – третій, четвертий, п'ятий, шостий і т. д. Тобто, якщо дивитися з гори то чимось буде схоже на круглий лабіринт. На жаль, візуалізацію так і не змогла зробити.

6. Про візуалізації. Якщо з Емілією, Олівією та Катріною я справилась більш менш швидко, то з чоловічими персонажами була прям біда... Спочатку я хотіла зробити візуал демона в істинній подобі, але після цього результату вирішила цю справу відкласти до кращих часів:

AD_4nXegt6w4rsx4wFwD3TMK0qtDmGd2SR_6YQMpWPGaEhliRnuYDlOZPmptivqDY_26PBVtmsIXT-vRVUsVYhtPHukdn7REvkmahOQIxEgIDnVn-CmWfBfOGi3AliR97wietgRWE8W0Wakje2ujrdw5OpgU0sDA?key=MjDXhOTMCSdbKUA7H2BpaQ

Але навіть в людській подобі Вальтазар не виходив таким, як було треба. І перша його візуалізація (яку я не публікувала, бо потім все-таки досягла потрібного результату) виглядала ось так:

AD_4nXdTa04L1bdPPcr7GdBOiIkgIBBqxJ7pqbnn_GfVjlqjmSjin-y7CA47fVDYR6xjbGnYqGNTBWZL2fRGTAMNoFArfmINsi6sxOP-N8znxbaRNaHAUCvf5A6cGR6dkGfOUwJAgBZy9zlFBU9Py9fgJuwGRjpe?key=MjDXhOTMCSdbKUA7H2BpaQ

А ось же потім, після десяток спроб вийшло саме те що треба:

AD_4nXdTv_eG_NzYSBo1gFL66_5vdU-3y5eJoquArX-poCMt2410gDsWgJwXXDZFl3tO6shfwmss35-TC7kdTEKz450O_J0ez7oGuVzC730biv8Im5nU6UJiXhXFIukdXvdAoZCS7Z-qCsPUR-3toocDDV0wlPw?key=MjDXhOTMCSdbKUA7H2BpaQ        AD_4nXeSS2XPvAaeXqe5GNubbXm169nzi2QgzqSq0YHKRBdPRVRsyN04gC2mZjxfm9eWv_pJKhoQ6aw6whzBG6hjGMDjsEmNKldc5FCk_KpJIHltpJgoq6RPlY64SKXuDOntundCPUuR7z9_Ku478-hFq8rOJf0K?key=MjDXhOTMCSdbKUA7H2BpaQ 

А потім ще і таку версію додала:

AD_4nXf8oD_eEgxMKkUuDAafjQ5q19La4MkvJQ9zA1BMqnjIPiFTeTxqS6-1X1ybSv6Uvicig7wgO_y0UzCoGcP4yyV-8Py0T4fiQJ-jEUhGazIWYySN9Yhh3glcw9T0DyjFvE6EmEskil1UtbWg13oguDLZ2Jv7?key=MjDXhOTMCSdbKUA7H2BpaQ

7. Спочатку я дійсно планувала, що Таміла стане парою Даріуса і це буде троп "велика різниця у віці", але його персонаж був настільки самодостатній, що якось взагалі не уявляла їх разом. До того ж зрозуміла, що Вальтазар свою арку не пройде, якщо Даріус буде продовжувати йому допомагати. Тому... ось так.

Врешті решт Таміла стала парою для дракона, які якраз з'явилися у якості другорядних персонажів. До цього я не планувала розвивати їх історію і тому над іменами довго не думала: всі їхні імена починаються на літеру Д. А ім'я Деміен я навіть демонам не хотіла давати, бо співзвучно зі словом "демон"... А тепер це ім'я у дракона... Вже як є))) А стосовно імен на літеру Д придумала фішечку, про яку розкажу в книзі про Тамілу і Деміена.

8. Книга, яку Емілія читала про драконів була написана Вальтазаром, коли він жив в Дракосі. Написана вона була не з доброї волі, а по велінню Даріуса, у якості покарання за нестриманість.  Хотіла вписати цей момент в сюжет, але там потім такі пристрасті почали вирувати, що ця деталька здалася неважливою.

9. Спочатку розкривати інкогніто Вальтазара, який назвався Даріусом, я не планувала. Думала, що до кінця першої частини дотягну "інтригу", але вже з першого згадування нового персонажа по вашим коментам зрозуміла, що це ніяка не інтрига((( То і вирішила карти повністю розкрити, що і сюжет довелося підправляти під нові реалії. Ось так ваша здогадливість вплинула на мою творчість)))

10. Стосовно вагітності головної героїні довго вагалася: чи дотриматися того, що дітей спільних у них не буде (адже початкова ідея все-таки була любов Емілії до Тайрона) чи знайти "лазівку" у пророцтві... Потім все-таки подумала так: нехай хоч у вигаданому світі буде місце для дива. І диво сталося)))

Якось так))) Можливо, у вас є запитання до мене? З радістю на них відповім!

Стосовно подальшої долі світу Аланії: все-таки вирішила почати писати "Кохану для першого аміра". Написала тільки 2 глави. Думаю як десяток набереться, то почну публікувати. Також переробила візуалізацію Азамата та Олівії. Але їх опублікую в наступних блогах.

 

6 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти

Дякую що поділилися своїми замітками. Було цікаво дізнатися з чого все почалося, з нетерпінням чекаю наступних історій.

avatar
alina
07.08.2024, 10:28:11

Клас дуже цікаво було дізнатись деталі, і історія склалась ідеально, а про вагітність Емілії як на мене, вона мала бути, адже її страх про бездітність зник при любові до сина, і таким чином розслабившись і без очікувань вдалось диву відбутись)

Дякую за цікавинки! З нетерпінням чекаю на історію Олівії, але краще почекаю до повного написання (якщо стримаюсь). Бо я по кілька разів на день заходила і шукала оновлення)). Так нестерпно було чекати продовження, бо історія про арх- аміру була мега цікава!

avatar
Тетяна Рибак
06.08.2024, 20:13:30

Цікаві уточнення. Ніби побувала в кухні автора, натхнення Вам, чекатиму нетерпінням

avatar
Saurgana Sh
06.08.2024, 20:02:55

Дякую! Завжди цікаво читати чим жив, про що думав автор, коли пише свої твори.
Дуже чекаю нову книгу

avatar
Marina Tkachenko
06.08.2024, 19:57:38

Дуууже цікаві та інтригуючі історії! Ніколи не думала, що буду шанувальником фентезі! Але ж як сподобалися ваші книги! Чекаю на новинки! Надхнення вам і нових книг!

Інші блоги
Поки пишу...
Поки пишу нову 15-у главу книги-антиутопії "(не) одна під дощем", ділюсь з вами шматочком із неї: *не забувайте читати книгу тут, лишати вподобайки та коментарі Мені снився гарний сон. Ми утрьох, на гарному острові
⚡ Візуалізація: Найтемніший та Всевишні ⚡
Всім привіт! Хочу трошки познайомити вас з релігійними уявленнями магів та демонів зі світу Аланії. Найтемніший вважається прабатьком вищих демонів. І чим сильніший демон, тим ближчий він до Найтемнішого. Саме цей бог
Знижка 15% - "Потраплянка для перевертнів"
Дорогі читачі! Сьогодні (07.10.2024) діє знижка 15% на мій роман: "Потраплянка для перевертнів" Анотація: Ми з подругою просто вирішили зібрати грибів у лісі. Точніше, вона вирішила, а я разом із нею пішла і не повернулася.
Допоможіть з додаванням фото!
Вітаю! Букнетовці, потрібна ваша допомога. Додаю фото, показує його в записі блогу, а коли зберігаю запис, то воно зникає. Що роблю не так?
"Зізнання у ненависті" повертається!
Щаслива повідомити, що мою книжечку розблокували! Тепер історія заграла зовсім іншими фарбами - персонажі змінилися, розширилися певні сюжетні лінії, і разом з цим стали іншими події. Я зберегла деякі суттєві сцени,
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше