"Голе щастя" Dana N. Рецензія

Молода жінка на хвилі експресивних емоцій заскочила в плащі на майже голе тіло у перше-ліпше авто та наказала водієві відвезти її за вказаною адресою. Саме з цієї сцени та соковитого опису червоної білизни на жінці починається твір Dana N «Голе щастя». Водій, якого жінка на емоціях прийняла за таксиста, слухняно відвіз її у потрібне місце, чим і започаткував їх подальші пригоди та душевні митарства.

Авторка чудово передала емоційний фон твору та описи героїв. У центрі книги – любовний трикутник, чи радше, чотирикутник, якщо врахувати хвацьку секретарку, але це не точно, бо автор не розкриває в подальшому цю сюжетну лінію. Нам лишень відомо, що головна героїня – Хейлі Міллер застукала свого нареченого Луїса в обіймах цицькастої секретарки в тісній блузці. Він відповів звичною для такого сюжету фразою: «Ти не так усе зрозуміла», і на тому автор поставила майже жирну крапку, протягом твору загадково натякаючи на їх стосунки. Так що ми так і помремо, не дізнавшись про справжні відносини Луїса та хитрої секретарки ))

Головні події відбуваються навколо відносин Хейлі та водія, який виявиться… а от і не скажу, бо буде втрачена інтрига ))) Подальший розвиток подій цілком передбачуваний, протікає плавно, без якихось емоційних зачіпок. Твір більше філософського спрямування, аніж експресивно-трагічного, як то буває у любовних романах. Деякі сцени навіть нагадали почерк Лорана Гуннеля – герої пані Данни так само розмірковують про життя та щастя. Назва твору чудово підходить до наповнення.

Чого мені не вистачило у цій повісті? Якщо автор зробила акцент на філософії, то мені якраз і не вистачило саме повноти філософських роздумів, трохи обірвано та скомкано, хоча зрозуміло, що автор хотіла донести. Не буду писати, що саме, аби не спойлерити, але це красиво та щиро. Помилок критичних в тексті немає, усе якось мило так написано, наївно, по-домашньому, та й сам твір лише на 50 сторінок, тому помилкам немає де й розгулятися )) Сюжет не динамічний, без якихось цікавих та неочікуваних поворотів. Знову ж таки, тому що мені здалося, що для автора було важливіше описати філософську складову твору, мислення героїв, аніж наповнити твір динамічністю.

Загалом, я отримала позитивні враження від прочитаного. Якщо хочете відволіктися від буденних напрягів, вам сюди, читати спокійну милу історію від Dana N.