Game over | Твір в рамках челенджу

Привітики!

 

Нещодавно ви мені накидали в рамках челенджу від Інни Турянської 18 цікавезних слів, і з них я зліпила історію =) Як на мене, вийшло доволі непогано...)

 

Game over!

 

Відеоігри завжди були невимовною пристрастю Максима, тому новенька VR-гра просто-таки не могла пройти повз нього. За тиждень її напруженого освоювання він вже встиг віддати належне творцям: безумовно, це найкраща гра за всі роки його запеклого геймерства! Крутецька графіка, спецефекти, від яких кидає то в жар, то в холод, а найголовніше ― відчуття цілковитого занурення, через що смак перемоги мусить бути надзвичайно сильним. 


У глибині душі Максим ― за нікнеймом Гільгамеш ― вже насолоджувався тріумфом. Недарма він, мов несамовитий, не розлучався з монітором від заграви до заграви! Щоправда, після шаленого проходження завдань рівень його життєвої енергії досяг критичної мінімальної точки, що не завадило б по-розумному й перезарядитися... 


Уважно оглянувши розлогі гілля дубового лісу, що тонув у мороці ночі, Максим хитнув головою:


― Ні, жодного перепочинку! ― І продовжив з усією впертістю торувати нетрища: з NPC він впорається як раз та два (недаром у вузьких колах прозваний десницею Ареса!). Тільки-но в думці промайнуло мляве: «Аби лишень смурфи не надибалися…»


Та раптом Максим вчув за спиною дивне шумовиння, наче бурхливий потік річки Черемош з міццю вдарявся об стовбури вікодавніх дерев. Меч в його руці поважчав стократ: хтось ― і достоту не NPC ― незримою тінню слідкував за ним ще від початку гри! Йому так і хотілося вигукнути в порожнечу, спаплюживши нікчемного сталкера парочкою перченими слівцями, одначе він стримався: потрібно поберегти енергію (якої й так залишилося обмаль) на фінальну сутичку.


Через декілька шпарких кроків виринули перші обриси блукаючих спогадів, немовбито химерні видива з фантасмагоричних снів: крамар, який перебирав кісточки нахабного покупця; мандрівець у крислатому капелюсі, який зайшов до таверні випити бренді; господиня, яка тримала лозницю для сушіння яблук та позіхала від втоми, бо на неї ще чекає грис; козаки-кубанці з шаблями напереваги; миловидні лебідки в широких багряних сукнях, гаптованих по краях чорним оксамитовим мереживом… 


Мимовіль погляд Максима вловив невелику бурштинову скриньку, яка, здійнявшись над покритою мохом землею, випромінювала блакитне сяйво, що аж вабило та притягувало до себе, буцімто джерело життєдайної води. Поза всяких сумнівів, це саме те, що він шукав, ― скарб, здатний відкрити нові можливості у грі.


Але за  будь-який скарб варто ще поборотися.


Зненацька Максима оглушив громоподібний рев, а наступної хвилі прямісінько перед його носом промайнула хижа тінь, зупинившись позаду. Блискавкою розвернувшись, Максим охопив міцніше руків’я меча, бувши цілком і повністю готовим до сутички з монстром. Ним виявилася подібна до перевертня істота, вдвічі більша за нього самого, м’язисте тіло якої вкривав густий шар шерсті, а з розчахнутого рота бридкими цівками ляпотіла слина. Попри сутулість, монстр випромінював небувалу дужість, а червоні від люті очі так і гарчали: «Не встигнеш і бровою повести, розірву на шматки!». 


А рвати було чим… 


Не довго думаючи, монстр кинувся в атаку, силкуючись роздерти Максима довжелезними й гострими, наче в марвельського Росомахи, пазурами ― той миттєво відхилився, крутнувшись навколо себе, та зробив блискавичний випад: різко встромив меч в бік тварюки. Не встиг Максим вдосталь порадіти швидкій перемозі, як монстр видав гортанний рев: здавалося, нещадне поранення його тільки роздраконило.


«Чорти б мою печінку з’їли, що за бісівня?!» ― спалахнув Максим, вмить обурившись. Його меч, здобутий в боротьбі кров’ю та потом, спроможний вбивати одним тільки доторком ― жодних винятків бути не може! Однак монстрові було начхати на магічну силу якоїсь там зброї: з пронизливим ревінням кинувся в чергову атаку, розправивши кігті, щоб знести йому голову. 


Вперше за всю гру Максим відчув щось схоже на страх, який кровожерливими та гострими ланцюгами обплів його ребра, повсякчас стискаючи все сильніше й сильніше, що аж дихати було нічим. А проте мовчки спостерігати, як якась тварюка одним роз’ярілим ударом відправляє його в нокаут, аж ніяк не збирався.


Стиха вилаявшись, Максим ухилився, впавши на землю, перекотився, а відтак стрімливо схопився на ноги, опинившись позаду монстра. Тоді ж, ні краплини не сумніваючись, встромився мечем в спину супротивника ― туди, де, найімовірніше, було серце. Кров разом із несамовитим лементом монстра брязнула навсібіч, притім забруднивши одяг Максима та його обличчя, одначе жоден мускул не видав його відрази. Насилу вгамувавши нудотні позиви рвучкими ковтками повітря, Максим зрештою описав мечем коло, щоби вирізати все ще пульсівне серце, опісля штовхнув монстра ногою долілиць. А втім, той вже починав мало-помалу зникати в багряній димці.


На вустах Максима заграв переможний вишкір: навіть мови нема, цей раунд за ним. Однак варто було йому підвести голову, обернувшись зором до скриньки, як посмішку з усього маху змело.


СКРИНІ НА МІСЦІ НЕ БУЛО!


― Трясця йому в печінки… ― просичав Максим, блукаючи поглядом в лісових нетрях. Нарешті він вловив чийсь порух, а разом з ним і бажане сяйво скрині, ― стиснувши міцно руків’я, зі швидкістю світла шугнув в бік таємничого переслідувача та перетнув йому шлях, виставивши меч наперевіс. 


На його щире здивування, сталкером виявилася дівчина, вбрана поверх непримітної сукні в чорний плащ з широким каптуром, що приховував обличчя, залишаючи на видноті тільки губи, скривлені хитрим вищиром. 


«Бісова куртизанка!» ― викартав в думці Максим, метаючи громи та блискавки увсебіч. Він просто-таки до осоружного закипання в мізках ненавидить, коли діють крадькома, а тим паче ― коли забирають жадане прямісінько в нього перед носом!


― А чи не читерство це, крихітко? ― процідив Максим люто, одним вправним рухом скидаючи мечем каптур з її чола. Його зору предстало вродливе личко, обрамлене рудими хвилястими пасмами волосся, а зелені очі так і блискали лукавством ― достоту мов відьма. Але їй не вдасться його зачарувати!


У миг ока Максим приставив меч до блідої шкіри шиї незнайомки:


― Віддала скриню по-хорошому. І можна без вибачень.


На диво, дівчина зареготала в повен голос ― лунко, з надривом, довго… (Ох, здається, в неї достобіса тарганів у голові ― суперово просто...) Аж поки не дістала з піхов свого меча та не торкнулася ним Максимового живота ― той навіть бровою не повів. 


― Не віддам! Мій приз, ― солодко всміхнулася вона.


― Зовсім ненормальна? Не бачила, як я мить тому з тим перевертнем розправився? Хочеш повторити його участь? ― Всупереч своїм словам, Максим злегка схрестив їхні мечі, аби відвести її клинок на безпечну відстань. 


Наступної миті незнайомка з безстрашністю вступила в одурманливу гру з вогнем: навіть і не думала ховати зброю, а навпаки ― міцніше надавила на його лезо своїм, обійшовши легкими кроками навколо нього, мов танцюючи. 


― Сам ненормальний! ― креснула злісно вона. ― У тебе життєва енергія майже на нулі, а ти хочеш в’язатися в нову бійку? Серйозно?


Мимовіль Максим глянув на її показники ― 90 відсотків. От зараза! Поки він виконував місії, вона пленталася за ним тінню, а тепер ще й хоче приз відібрати! А дзуськи їй…

 
Наступної миті Максим атакував її ― меч просвистів надто близько коло шиї незнайомки. А втім, цілі не досяг: дівчина блискавично парирувала удар, а відтак колючими випадами пішла в атаку, немовби була вмістилищем гніву, яке зроду-віку утримувалося в клітці й ось-ось вирвалося на волю, щоб спалити дотла все на своєму шляху. 


Їхні мечі безперестанку схрещувалися, розсіюючи гарячі іскри врізнобіч. Декілька разів Максимові майже вдавалося простромити її ― але тільки майже, бо це дівчисько раз у раз вправно відхилялося, а потім так само вправно наступало. Без крихти сумніву, гідний супротивник. А він тим часом ― чого тут таїти? ― дедалі більше виснажувався: випади ставали млявими, а захисні удари ― сповільненими. Якщо так триватиме далі… 


Аж ось в розпал бійки незнайомка хихикнула:


― Гільгамеш? Чудне прізвисько.


― А твоє… ― запнувся Максим, бо не зміг прочитати її нікнейм. Дідько, як вона це зробила ― приховала ім’я? 


― Гільгамеш ― це типу божественний воїн, який бажав досягнути безсмертя, але так його й не досяг? ― з реготом мовила вона. ― Символічно, не знаходиш? 


І незнайомка атакувала з новою силою ― либонь, їй вже набридла ця гра, ― різко змахнувши мечем понизу, чим змусила Максима відступити. Одначе він не помітив корч ― перечепився та беркицьнувся на п’яту точку. Мов уві сні спостерігав, як незнайомка безпристрасно нанесла останній ― смертельний ― удар, врізавшись мечем акурат йому в груди.


― Можливо, наступного разу тобі всміхнеться удача ― і ти таки досягнеш безсмертя, любий Гільгамеше… Але не сьогодні. ― І, хихикаючи, вона розчинилася в нетрях лісу, залишивши ошелешеного Максима стікати кров’ю.


Допоки на екрані не з’явився противний напис: 


GAME OVER!


Максим шоковано витріщався на нього, не вірячи власним очам.


GAME OVER!


Такий шок, який проймав аж до самісіньких кісток, Максим не відчував навіть тоді, коли замість дихлордифенілтрихлорметилметану чисто випадково використав нітрогліцерин, чим заледве не спалив пів шкільної лабораторії!


GAME OVER!


Невіра у власну ганебну поразку ляскала в скронях, мовби електричним струмом. Тиждень гри коту під хвіст! А все завдяки цій дівці… Та він її з-під землі дістане, а потім власноруч зариє!


GAME ― бляха ― OVER!!!

 


 

Винуватці:

Лебідка ― Олеся Глазунова

Лозниця ― Ніка Цвітан

Печінка ― Дмитро Євтушенко

Спаплюжений ― Марина Тітова

Росомаха ― Лариса Бондарчук

Куртизанка ― Еммі Берн

Ліс ― Катерина Федоровська 

Спогади ― Оксана Зоря 

Надибати, крамар ― Dana N

Таргани ― Ірина Скрипник 

Глибина ― Іра Майська 

Кубанці ― Віка Лукашук

Дихлордифенілтрихлорметилметан ― Lina Dickson

Бренді ― Олена Гушпит

Грис ― Інна Турянська

Черемош ― Тетяна Овчіннікова

Заграва ― IRMA SKOTT 

 

 

P.S. Якщо вам здалося, що історія вимагає продовження, то вам не здалося =)

Це дійсно нарис книги з назвою №1

"Мій ворог знає всі моє секрети". 

Колись настане її черга) 

 

А естафету передаю Арія Вест.

13 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти

Гарна історія вийшла) класно вплела всі слова))
Але не вистачило опису самого vr-приладу)))
Бо для звичайного треба багато рухатися)))

Показати 29 відповідей
Ханна Трунова
18.07.2024, 09:33:37

Дмитро Євтушенко, Хехе)

avatar
Lexa T Kuro
16.07.2024, 19:03:15

Шикарно вийшло, як і картинки! Апладую стоячи!) Вже хочу, щоб ти цю книгу написала), хоча, звісно, історія Діани й Майка — то лююююбоооов навіки♥️ До речі, чекаю на останній розділ — пам'ятай про це!)

Але так, як я геймер у минулому, тому ти роз'ятрила мою фантазію своєю новою історією!) Буду тепер чекати.............

Вчора намагалася тобі підкинути слово, але, на жаль, інет / хай йому грець !/ не дав цьому статися:(( Хоча, напевно, так було треба, бо зараз прям цікаво стало куди б ти втиснула слово «бебехи»:))

Взагалі ти молодчинка♥️, хоча і не на всі мої коментарі відповідаєш!))
Бережи себе й гарного настрою, не зважаючи ні на що! І натхнення, звісно!)✨

Показати 4 відповіді
Lexa T Kuro
17.07.2024, 16:17:47

Hanna Trunova, ♥️♥️♥️

avatar
Dana N
17.07.2024, 08:24:27

Гарно вийшло! По-хорошому багатослівно і захоплююче!

Показати 2 відповіді
Dana N
17.07.2024, 09:02:12

Hanna Trunova, ))

avatar
Alex Procop
16.07.2024, 19:32:53

Да уж... Яркий облом. Шкода цього нубика Максима))) Історія жива й цікава. По сюжету гру пізнати не можу, тому гадаю, що ти сама її придумала. Може, тобі сюжет ігор придумувати? Молодець, круто все написала ❤️❤️❤️

Ханна Трунова
16.07.2024, 19:43:26

Alex Procop, Ага, сама придумала))) Поки це на рівні ідеї, бо треба ж і назву для гри вигадати, і всякі місії там...))
Дякую❤️❤️❤️

avatar
Віка Лукашук
16.07.2024, 19:03:01

Ваай! Класно! Як завжди просто чудово;)
Бачу дівчина весело провела час))) Хлопця шкода... Та зате яке оповідання вийшло! Як на мене книга точно вийшла б чудовою♥️ Ти наче реально спец в іграх))) Може, ще кіберпанком займешся?)
Чи це Катавася стала геймером та допомогла з ідеєю?/⁠ᐠ⁠。⁠ꞈ⁠。⁠ᐟ⁠\

Ханна Трунова
16.07.2024, 19:07:28

Віка Лукашук, Дякусікі(〃^ー^〃) Ну, нехай буду спец в іграх, ладно, розкусили))) Хахахаха...=)

avatar
Єва Лук'янова
16.07.2024, 18:16:30

Вауу, куртяк!!! Оце оповідання вийшло... сподіваюся, буде продовження?) ти казала, що хочеш написати книгу про ігри. )) може зробиш це початоком великої історії? Я б почитала з задоволенням)))
Склалося враження, що ти затятий геймер)) нереально)))таке написати...тобі точно треба було брати участь в кіберпанк))

Ханна Трунова
16.07.2024, 18:25:16

Eva Lukyanova, Хехе)) На жаль, я пізно дізналася про кіберпанк) Звісно, буде продовження, але після "Пір року"...)) Яку я пишу темпом равлика...

Не геймер я) По крайній мірі, зараз, бо в дитинстві грала часто) Фантазія широко працює просто...)))

avatar
Марина Тітова
16.07.2024, 16:02:43

Воу, воу, воу, як же оповідання затягує)) Беззаперечно гарно, ефектно та гідно!)) Гільгамеша шкода, але то таке, гра не життя — можна все розпачати з самого початку)) І вельми дотепними вийшли вирази про печінку:)) Дуже сподобалось))

Ханна Трунова
16.07.2024, 16:29:48

Марина Тітова, Дякусікі❤️ Гільгамеш переживе якось...))) Зрештою, це всього-на-всього гра ;)

avatar
Інна Турянська
16.07.2024, 15:45:50

Круто! Неочікувано з іграми:)) клас, точно має бути продовження)))

Показати 5 відповідей
Ханна Трунова
16.07.2024, 16:28:50

Інна Турянська, Мабуть =)))

Так лякала, що я вже зовсім чогось несподіваного чекала)))
Класна історія вийшла! І продовження має бути цікавезним)))

Показати 5 відповідей
Ханна Трунова
16.07.2024, 14:56:18

Тетяна Овчіннікова, Хехе))) І шкільні роки згадати, бо шкільний вайб теж буде)))

avatar
Олеся Глазунова
16.07.2024, 14:36:40

Цікаво і дотепно!
Розвеселив вигук:"Чорти б з'їли мою печінку!")))
Дійсно, хочеться продовження.

Показати 5 відповідей
Ханна Трунова
16.07.2024, 14:50:53

Олеся Глазунова, А ще хочеться грози... Благо, щось таке на Житомир прогнозують...

avatar
Lina Dickson
16.07.2024, 14:16:11

Йой, скільки тих геймерських слів). Для мене, яка максимум грала два роки тому у Майнкрафт це все звучить примудрено;) а саме оповідання вийшло класне) навіть дихлордифенілтрихлорметилметан вписався :D

Показати 2 відповіді
Lina Dickson
16.07.2024, 14:39:03

Hanna Trunova, ❤️)

Круто! Я в захваті:))) Ідея цікавезна й оригінальна, слова вплелися пречудово:)) Молодчинка:)

Ханна Трунова
16.07.2024, 14:30:14

Катерина Федоровська, Дякую (〃^ー^〃) Старалася...))) Здається, я трохи садист, бо вбивати персонажа, нехай і в грі, мені було весело...))

avatar
Ніка Цвітан
16.07.2024, 13:26:34

Цікаво, креативненько, сучасно. Історія дійсно просить продовження. Запропоновані слова вписались як рідні. Окремий плюсик за візуалізацію.

Ханна Трунова
16.07.2024, 13:29:15

Ніка Цвітан, Дякую) Мені дико пощастило зі словами) навіть з тим дихлор... Хехехе)) Спершу розберуся з "Порами року", а потім вже й до цієї історії дійду..)))

Інші блоги
Факти про сновидіння, яких ви не знали
Вітаю. Оскільки моя передплатна книга "Грішна одержимість" тісно пов'язана з темою сну й ви, читачі, активно спілкуєтеся на цю тему. Навіть багато хто зізнався, що йому особисто снилися пророчі сни! Я вирішила розвивати
Спілкування
Ітак всім привіт хотілося б поспілкуватися з авторами на одну тему. Як вам в голову приходить ця чи інша історія, можливо це спонтанно, або ж ви сидете та роздумуєте над тематикою нової книги, а може надихаєтесь іншою книгою,
І я б хотів дітей найближчими роками...
Вітаю, мої любі Натхненники!!! Літо, Греція, море та багато емоцій!!! “Красунчик з Олімпу” — Ми дорослі люди. Кохаємо одне одного. І я б хотів дітей найближчими роками. Це може бути через рік, а може бути через
Челенж #факти_про_автора
Привіт всім, я хочу доєднатись до челенджу Анни Стоун. Розповісти про себе та й взагалі просто поговорити. Факти про мене: Я немаю псевдоніму на Букнет. Вікторія Грош моє справжнє ім’я (хоча повинно б було бути Вікторія
Нова книга та єдина знижка на передплату
Я натхненна вашою увагою до моїх книг! Тому рада презентувати новинку на болючу тему зради. Анотація до книги "Зрада. Почати знову" - І що тепер? - Отже, він не збирається нічого заперечувати. Щось усередині мене
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше