Повернення блудного критика — чесний відгук

Хренак папером по стіні! Убивця дворецький!

Kalli de Naro — Спеціальний відділ

Головні герої:
Лейтенант Шанувальник жіночих грудей;
Детектив Маніячка;
Шоковані працівники відділу.

Почнемо з того, що Спеціальний відділ — це збірник із 7 оповідань, скоріше навіть новел про життя детективів. Починається зі знайомства, закінчується самі читайте як.

Цікавий інтерактив: протягом цього відгуку я лишала дзвіночки. Це кожен раз, коли я була переконана, що детектив насправді — головний злодій.

Хамелеон

Сюжет починається, коли героїня стала детективом у спеціальному відділі, та її рученьки дотягнулися до серійного вбивці. З ними треба що? Кінчати в самому позитивному сенсі — кидати у вʼязницю. А цей кольоровий хрін (вбивця Хамелеон) ніяк не хоче рухатись у клітку.

Далі нам розкривають мотиви героїні. Її батьків вбили, тож вона хоче знайти винуватих. Поки думає про це, згадує дитячі роки:

«Коли я була дитиною, була на місці вбивства».

Це що за батько року повів туди? Оскар йому, друзі, терміново! Премію року. Дівчина он двадцять років то згадує, аж у детективи пішла.

Одна з жертв тих часів була бідна Мізе… рі… Мізерікедонія… ні, тьху, Мізерікордія! Її вбивця, певно, була під шафе, не змогла вимовити це чарівне імʼя, та й позбавилась цієї проблеми радикальним методом.

Розслідуємо діло, панове, не відволікаємось.

У дівчини біди з агресією, якщо за хвилину читання справ, вона вже кидає їх у стіну. Тіла нема! Хренак папером по стіні!

Знайти Хамелеона з першого дня не вийшло, шо її нормально так злило. Ну нічо, дівчинко, буває, не всі з першого разу розуміють, де ця прайд комаха загубилась.

Нє, ну ви гляньте! Тьоть Сонь, пішли на лавку, сімки лупать, цього збоченця (лейтенанта) обсмаковувати. Каже, що циці в пані великі, а в кінці наступного розділу що?

«Та в нашому ремеслі це більше приймуть за нетактовність».

Прости Господи, ось це пан майстер перевзування!

Ще одна майстриня перевзування в прямому сенсі. Дівчина сторінкою тому: я не настільки дурна, щоб ходити на шпильках, надаю перевагу оксфордам. Дівчина на цій сторінці: спізнююсь, хіба що можу побігти на каблуках. Жінки!

Третій розділ, почнемо з математики — 24 години, щоб висунути звинувачення, а детектив дасть 12 годин, скільки годин маємо в результаті? Правильно! Треба в морг.

Боже… замість слова «трупи» прочитала «груди»… на столі лежали жіночі груди. Який би був цікавий поворот.

Написано: «підвів нас до ніг». Я читаю: «підвів ніс до ніг». Збоченець клятий!

Страсті-мордасті, як раптом на горизонті КОНИК!!! І поки мені не викликали лікарню, пояснюю: темний коник. Ну типу не той, за кого себе видавав. Не божевільна я, ну.

Панночка повісилась. Реакція героїні: «так, так, і ніхто не допоміг. Сама!». І так усе життя! У магазин піди сама, грошей зароби сама, навіть повіситись не допомагають! Де ж ці, справжні чоловіки?! Реакція героїні трохи нижче: «Повісилась. От слабачка!». Я починаю підозрювати, що маніячка — вона…

«Чудові спогади», — закричала героїня.

Наступного дня її виселили з квартири, бо замахала кричати на весь дім о четвертій ранку.

«Є пістолет Браунінг Бейбі…» (душніла мод: мова, певно, про звичайний Браунінг, бо Бейбі був у доступі в 30х, фух, вибачте, я все), «… пістолет, який можна пхати куди треба й не треба!». Я вибачаюсь… пхати… а якщо воно вистрелить… не хотіла б я працювати патологоанатомом у цьому відділку, ой не хотіла б.

«І розцвіла квітка кохання».

Ні, моя люба, це називається недот… недороблені особисті справи, які починається після того, як дітки спати лягли. А не кохання.

У фіналі я залишилась із дивним почуттям, абсолютно повністю розділивши присмак розчарування з головними героями. Ніби ми дивились на це все втрьох. Цікаве почуття.

Поїхали далі.

Діамантовий Пес

Вертаємось до ревнощів та розслідувань. Вбили чоловіка, виглядає, як рядове діло, якби не цікава знахідка під підлогою. І далі зʼявляється підозріла, яка має відповідати своїй назві, тому не допускає полісменів до певних приміщень, а також спілкується загадками. Ну щоби більше підозр викликати!

«ПЕРЕСТАНЬТЕ ХОВАТИСЬ!».

Хто ховається, куди ховається, схаменіться, шалена жінко.

«Королева не ходить першою».

Шо за раптове нагадування правил шахів?

«Я ходжу. Чорний лебідь переможе».

Поясніть цій панянці, що лебедів немає в шахах!

«Кості кинуто».

Це заразне? У шахах немає костей, панове, що за гру ви створюєте.

«Жінки. Нам їх не зрозуміти».

Розумію, лейтенанте, тримайтесь!
Наприкінці історії здалося, що головний маніяк цього місця — головна героїня . І герой у виді поплічника.

Намагаюсь не спойлерити, але масове харакірі змушує замислитись. Кажу вам, маніячка — головна героїня.

«Його вбили!»

Відповідь детектива вражає: «Все добре». Усе добре, але не для вбитого.

Кінцівку коментувати не буду, адже вона тісно повʼязана з… (щоб я ще памʼятала, що мала на увазі, коли писала це!).

Sour Squesy

І починаємо пролог з хімії. І ніяких не хочу. У школу теж ходити не хотілось, але ж ходили! А тут он Брейкін Бед вітчизняного формату, хуткіше читаймо.

«Та ви замерзли»,

— каже лейтенант.

«Ви замерзли?»,

— питає він за секунду.

Подвоєння особистості на горизонті!

Лейтенант — самозакоханий му… мужик.

«Якщо сльози не по мені, то не лий».

І нічо, що там дитина зникла й може загинула. Якщо не по його павиче величносте, то байдуже. Кидай його, дівчинка, це величезний ред флаг!

Е. Далі цю новелу коментувати не берусь, бо… щось я розгубилась. Навіть перечитувати довелось, щоб зрозуміти, що я не помилилась. Події не для чутливих. Скажу лише, що, на жаль, тут харакірі не було.

Тіні Оверхілл

Усе починається із цікавої демонстрації американської судової системи. Величезна вподобайка за це! Може воно не стовідсотково так відбувається, але враження передані взагалі круто. Відчула себе за переглядом детективного серіалу.

Дуже стисла розповідь про незаконні дії в межах психіатричної лікарні, до якої довгий час ніхто не мав доступу. Але наші герої розкривають навіть цю таємницю.

Безкінечний карнавал

З психіатричної рухаємось до цирку. Нагадує моє життя трошки :))

«Люба, відволікай цього пана».
«Але я не така!»
«Він військовий»
«Увімкни секс-бомб, зара буде шоу!»

Цирк був пов'язаний з нелегальною активністю, особливо — з наркотиками. Взагалі, такими справами має займатись нарковідділ, але в 20х роках минулого століття можливо усе.

Дивовижна праця в цих полісменів: кого не візьми, усі самоліквідовуються із запискою в дусі «Дорогий Джоне». Я вам кажу, убивця дворецький  детектив!

Чоловік із тіні

«Ваш кабінет розстріляли»
«Неприємно»

Обожнюю цього типочка. Авжеж неприємно, це ж не свою паняночку лапати в місцях недозволених!

Головна героїня в цілому пішла по стопах муда… лейтенанта. Каже її подруга, що не може піти на вечірку, бо не має вечірнього одягу. Що робить дівчина з великою купою грошей за спиною? Вірно! Каже «добре». Милашка.

Частина про те, що хтось із кимось когось прикриває, головного злодія (ще з першої новели) прибрали чужими руками, а героїня професійно грає батюшку віруючу монашку. Монашку теж закреслити треба, бо вони ще й охохо обговорювали

Шах і мат

В общєм, усі померли. Хеппі енд

Ну а якщо жарти в сторону, то ідея в книги непогана. Я, як любителька детективів, можу точно сказати, що це схоже на епізоди серіалів. Текст ще потребує праці — вичитки помилок, дописування якихось моментів, більше розкриття персонажів. Але головне — це шо? Це ідея!

Та все ж не рекомендую читати вночі, коли грім лякає прямо в настрій подій книги :))

Написано в рамках марафону
Посилання на авторку
Посилання на книгу. Щиро дякую за працю!

Дісклеймер: своїми словами я не намагаюсь образити чи принизити автора, усі кумедні коментарі слугують лише розважальним контентом та приверненням уваги. Усі письменниці та письменники Букнету — найкращі булочки, які вкладають купу годин у свою працю. Саме тому я дуже уважно читаю, дякуючи авторові за витрачений час. Обіймаю кожну й кожного.

Завжди ваша,
Олександра Метафор

6 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
AM Jordan
13.07.2024, 21:48:03

Доброго дня! Дуже цікава ваша думка щодо першого розділу мого нового твору. Ваші відгуки це найкращий пендель для автора в сторону площі для його розвитку (на мій особистий смак), тому я буду вдячна якщо приділите увагу новачку)

Показати 2 відповіді
AM Jordan
14.07.2024, 13:12:37

Олександра Метафор, Щиро дякую за те, що приділили час! Врахую коментар щодо виносок і також бажаю вам слухняної музи :)

avatar
Dana N
13.07.2024, 14:15:55

Поставила б вподобайку Вашому відгуку!!! Іронично, дотепно, без спойлерів і викликає таки бажання роззнайомитися з книгою, хоча я зараз досить рідко по трилерах.

Показати 2 відповіді
Dana N
13.07.2024, 16:44:34

Олександра Метафор, У Вас чудово вийшло)

avatar
Ріна Март
13.07.2024, 11:50:20

Нічого не зрозуміло, але дуже цікаво ))) То вони в кінці одружаться, чи ні?))

Показати 2 відповіді
Ріна Март
13.07.2024, 16:03:34

Kalli de Narro, Дякую))

avatar
Ірина Скрипник
13.07.2024, 14:47:36

З поверненням! Бачила, що ви взяли мою книгу. Вже з нетерпінням чекаю на неї ваш відгук

Ірина Скрипник, Щось мене на трилери потягнуло :)) Спробую написати якомога швидше

avatar
Олеся Глазунова
13.07.2024, 12:26:40

Ахаааа))) бомбезний відгук !!! Нареготалася )))
Вмієте ж повернути у своє русло! Круто вийшло !

Олеся Глазунова, Намагаюсь зробити читання відгуків веселішим :)) Дякую!

avatar
Kalli de Narro
13.07.2024, 11:16:32

Дякую за відгук!

Показати 9 відповідей

Kalli de Narro, На це не звернула уваги, бо я більше думала про загадкових батьків та цю таємницю

Інші блоги
Всім доброї ночі!
Ось ці книги з гарною знижкою сьогодні!) Одержимість Суворого - Я нагадаю чия ти власність, - його голос б'є по натягнутих нервах, тремтіти від страху змушує. - Не підходь, - голос зрадницьки хрипить. - Ти моя. Користуватимуся
Моя пропозиція така...
Дуже солідна знижка на книгу! Колишні. Моя назавжди. Робімо ставки хто облажався по повній програмі? Га? Є варіанти? Не соромтесь. Звісно я! Населення світу нараховує понад вісім мільярдів людей, і наскільки ж "удачливою"
Чим я пишаюсь, від Міланте Готем
Не так вже й багацько, але є, що є. Поїхали! Пишаюсь тим, що продовжую писати, навіть після того, як залишився один - починали ми вдвох, як співавтори, із Олежем.. Пишаюсь тим, що війшов за межі своєї фентезі, спробувавши написати
Чим я пишаюсь, від Ангеліни Александренко
Пишатись собою дуже важко, бо я людина самокритична. Але я пишаюсь, тим що не кинула університет, хоча дуже хотілось. Пишаюсь, що я вчусь переборювати свої страхи. Пишаюсь знайомствами з гарними людьми. Пишаюсь, що я
Жахливий день повернувся...
...і всі герої про це пошкодують)
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше