Досьє персонажа. Мія Шор. Приречена померти

Усім доброго теплого вечора вівторка! 

Сьогодні я нарешті переробила нігтики, змінивши милі нюдові ромашечки та криваво-червоний миндаль з френчем. Короче оновила ту частину мого тіла, яка відповідає за технічне написання моїх рукописів. Тепер ця краса буде стукотіти по клавіатурі мого ПК та заважати спати ночами моїй молодшій сестрі. Мабуть, вона зрадіє (ні).

Тож, так як сьогодні у мене відмінний настрій та вільна годинка, напишу вам ще один допис з розряду "Досьє персонажа". Знаю, ви просили детально розглянути вже відомого нам Вільяма Шалфея юного гострого на язик тикодіна-просторовика, але його час ще не настав. Він буде третім у нашій рубриці. І йому буде присвячено цілих два дописи, адже він не зовсім той, за кого себе видає. Тож, пізніше ми обов'язково розглянемо обидві його іпостасі. Присягаюся його любов'ю до лимонів.

Ну. а ми починаємо. Зустрічайте сестру головної героїні та самого сонячного персонажа історії, попри те, що її власне небо найбільш потемніло від хмар.

 

Мія Шор - одна з головних героїнь роману-дилогії "Товариство Елементорів". Вона є наймолодшим членом компанії з підтримки новообдарованих магів "Сестри Шор" та останньою, самою юною представницею Двору Чорної Куниці. Калідрійська дворянка. Утім, навряд чи їй вдастя прожити зі своїм титулом довге й щасливе життя.

Мія чистокровна тикодіна Першого Кола, Просторовицького підряду, а саме - темряви та світла. За духа талісману - золотого ланцьжка-браслета інкрустованого тайхо-антікськими дрібними перлами та пташиним пір'ям - мала дику голубку на ім'я Фрея. За національністю є напів таратанкою та калацеркою по крові батька та матері, відповідно.

Дух талісману Мії загинула близько п'яти тижнів тому, виловлена та вбита забутими людськими вченими у погоні за невідомим та надмірною цікавістю до незрозумілої простовим людям магії тикодінів. Чомусь більшість науковців впевнені, що джерелом тикодінських чарів є саме талісмани, а також священні тварини - духи. А тому неодноразово полюють на прив'язаних духів та ставлять над ними досліди, прагнучи зрозуміти те, що зрозуміти їм ніколи не сдилося. Як пам'ятаємо з моїх попередніх дописів, життя та душі тикодінів та їхнііх духув надзвичайно тісно пов'язані. Псля проведення ритуалу змішування крові вони стають не розривним одним цілим, єдиним породженням небесної магії. А тому, після смерті одного з них інший обов'язково помре.

Мія страждає на напади різного характеру, що відрізняються несподіваністю та нестабільністю. Її часто мучить задуха та кровотеча з носа, рідше - мороз по шкірі та нестерпний головний біль. Врешті після кількох тижнів її невиліковна хвороба матиме лише один результат - летальний. Її життя після смерті Фреї перетворилося у суцільну смертельну гру випадку.

Історія не знає жодного тикодіна, якому вдалося вижити після смерті свого духа. Найвитривалішим з цих бідолашних магів прожив чотири місяці. Але більшість не живуть навіть місяця, помираючи досить швидко, але не без мук.

Але Моллі відмовляється вірити у невідворотну загибель сестри та весь час шукає можливостей та способів врятувати її. Адже Мія ще надто юна. Їй немає й п'ятнадцяти.

Мія невисоке струнке дівча з довгим кучерявим темно-рудим волоссям з проблисками магічної сивини  видимої лише сильним тикодінам, синьо-зеленами великими очима відтінку бірюзового каменю, веснянками на обличчі та по всьому тілу. Має вродливе обличчя з аристократичними рисами, блідою шкірою, пухкими губами та ямочкою на підборідді.

Мія любить сукні класичного крою або вишуканих аристократичних фасонів. Також надає перевагу різноманітним мереживним барвистим блузам та спідницям. Її гардером жіночний та ще по-дитячому наповнений веселими яскравими кольорами. Вона обожнює стрічки, прикраси, а найбільше - панчохи у поєднанні з милими гарненькими туфлями.

Мія добра та щира. Відкрита та співчутлива до всіх і всього. Не дивлячись на тонку зовнішність та солодкий характер має не слабкий внутрішній стержень, вміючи впарвно приховати від оточуючих стан своєї душі. Життєрадісна та мрійлива. Часом вперта, мов віслючок, але частіше повітряна та прекрасна, як метелик. Мія надзвичайно вразлива та часом дуже легко ображається. Й досі по-дитячому наївна, але не позбавлена відчуття справедливості. Постійно жартує чи сміється, але глибоко всередині страждає від розуміння невідворотності своєї смерті. Безстрашна та сильна духом. не зважаючи на юність та невиліковну хворобу.

А тепер щодо асоціативної дошки цієї милої булочки з корицею.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Тварина

Особисто у мене Мія асоціюється з милою жабкою. Знаєте така мультяшна жабка з величезними добрими очима та солоденькою мордочкою. Вона не викликає огиди та неприязні, а навпаки - її хочеться взяти в ручки та "затіскати" до напівсмрті.

2. Місце

Мія завжди була для мене майже живим уособленням квітучих весняних лугів. Цієї невічної сезонної природної краси. Витонченої та ніжною. Але одночасно дикої та наполегливої. Тої, що тягнеться до сонця, не хилиться від сильного вітру чи дощів, а, не зважаючи на все, продовжує рости та квітнути.

3. Рослина

Гадаю, ви всі погодитися, якщо я скажу вам, що Мія Шор справжнісінька півонія. Рожева та ніжна. Прекрасна своїм виглядом та ароматом. Непередавано гарна, але недовговічна та швидко в'януча.

4. Персонаж

Створюючи цей колаж, я довго вагалася між Авророю з фільму "Чаклунка" та Луізою Кларк з "До зустрічі з тобою". Але все ж зробила вибір на користь другої героїні. Коли я вперше побачила фільм "До зустрічі з тобою", то вже почала роботу над своєю книгю та мала сформований сюжет та повний перелік персонажів. А тому, побачивши Луїзу Кларк одразу зрозуміла, що вона невимовно схожа на мою милу Мієчку. Така ж щира та життєрадісна. Добра та любляча. А ще сильна духом та до жаху наполеглива. Щодо мультяшного персонажа, то Мія часом нагадує мені Рапунцель з відомого діснеєвського мультфільму. Мрійниця та невиправне сонечко позитиву та доброти. А ще проникливості до всіх, розуміння чужих проблем та оптимістичний погляд на свою власну. Вони обидві віддані та беззперечно уміють радіти життю. Знаходити серед сірих кольорів щось по-своєму прекрасне та виняткове.

5. Пора року

Мія однозначне літо. Сонячна та тепла у душі, не зважаючи на часті дощі та часту нестерпну спеку. Лагідна та свіжа, наповнена життям та любов'ю. Вона літнє сонце. Вона те тремтяче від жару повітря та затишні теплі вечори.

6. Хоббі

Не знаю, можливо, мій вибір щодо асоціативного до Мії заняття сформувався через те, що я майже списала Мію з характеру моєї молодшої сестри. А вона страшенно любить готувати, у той час, як мої власні руки ростуть з одного місця. Тож, я впевнена, що якби Мія раптом опинилася у нашому житті, вони з Сонею обов'язково подружилися б та готували щось смачненьке разом!

7. Колір

Як і у випадку з Моллі, колір, який однозначно асоціюється у мене з Мією це колір її очей - бірюзовий. Теплий та насичений. М'який та якийсь приємний, лагідний чи що. Словом, цей колір точно пасує їй.

8. Стиль одягу

Гадаю, вінтажний барвистий стиль це просто справжнісіньке втілення Мії у тканинах та матеріях, ну от чесно! Цей стиль так личить моїй милій сонячній дівчинці. Усі ці стрічки, корсети та вишукані спідниці, повна протилежність Моллі, ну прямо Міїна стихія, справді. От, вінтаж. Остаточно вінтаж.

9. Їжа або продукт

Мія страшенно чітко асоціюється у меен з двома істівники речами -випічкою та шоколадом. Солодка та пухка, така ніжна та по-домашньому рідна. Тож, гадаю, печиво з шоколадною крихтою буде ідеальним варіантом для неї. 

 

Ну от ми розглянули і одну з моїх улюблених персонажок! Чесно кажучи, я б ніколи не змогла бути навіть трішки схожою на Мію, але часто намагаюся дивитися на світ її очима. Шукати позитив в усьому та дарувати його іншим, радіти кожній дрібниці та бути вдячною за найменше, що маю. 

А як вам моя неперевершена Мія? До речі її друге ім'я - Ейворі, що неабияк личить їй, скажіть?

З планів на завтра, то я хочу поділитися з вами рецептом неймовірно смачного салату. Так як Мія любить готувати та асоціюється з кухнею, ми з вами спробуємо приготувати одну з моїх най-най-найулюбленіших страв. Тож, чекайте. А приготуєте ви його обов'язково, бо у мене самої тече слинка від одної згадки про нього.

Всіх обіймаю та цілою в щічку. Пишіть, реагуйте, але не мовчіть. Діліться враженнями та порадуйте мене своїми думками та винятковими точками зору.

Не забувайте про мене та частіше заходьте на сторіночку. Нагадую, у "Товариства Елементорів" вже цілих сім опублікованих розділів. Тож, там читати не перечитати.

Бережіть себе та ріадійте життю. Часом воно сурове та не завжди справедливе до нас, але все ж яке прекрасне та світле. Головне вміти знайти це світло та зуміти зігрітися його теплом.

1 коментар

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
Віка Лукашук
29.05.2024, 08:35:07

Як цікаво! Мені таак шкода Мію... Сподіваюсь, що з нею буде усе добре.
То це про того красеня аж дві частини напишете?) Ваай! Буду чекати з нетерпінням!;)
Сподіваюсь, що сестра змогла нормально поспати(⁠.⁠ ⁠❛⁠ ⁠ᴗ⁠ ⁠❛⁠.⁠) Але манікюр у вас просто шик!)) Дуже гарнесенький❤️ Заради такої справи можна і потерпіти(хі-хі)
Вже приготувалась записувати рецептик салатику. То ви ще й готувати любите?) Клас!
Ви дуже схожі на Мію. Такі ж позитивні та чудові))) Адже дарувати людям радість доволі важко, а Ваші блоги те і роблять, що кожного разу підіймають настрій(⁠。⁠•̀⁠ᴗ⁠-⁠)⁠✧
Цікаві факти і цікавий блог!))) Натхнення Вам та успіхів! Класнюча мова і класнючий манікюр❤️ Усього найкращого!!!

Fata Morgana
29.05.2024, 09:11:17

Віка Лукашук, Готую рідко, але в принципі люблю)) Я більше по салатам або тортам чи іншим десертам. А от Соня майстриня на всі руки, у мене ж ручки іноді криві та "немошні". Дякую за відгук!! Чекайте розбору Вільяма буде капець як цікаво і таємничо!!)) Рецептик салату теж обов'язково буде!

Інші блоги
Спілкування
Ітак всім привіт хотілося б поспілкуватися з авторами на одну тему. Як вам в голову приходить ця чи інша історія, можливо це спонтанно, або ж ви сидете та роздумуєте над тематикою нової книги, а може надихаєтесь іншою книгою,
Факти про сновидіння, яких ви не знали
Вітаю. Оскільки моя передплатна книга "Грішна одержимість" тісно пов'язана з темою сну й ви, читачі, активно спілкуєтеся на цю тему. Навіть багато хто зізнався, що йому особисто снилися пророчі сни! Я вирішила розвивати
І я б хотів дітей найближчими роками...
Вітаю, мої любі Натхненники!!! Літо, Греція, море та багато емоцій!!! “Красунчик з Олімпу” — Ми дорослі люди. Кохаємо одне одного. І я б хотів дітей найближчими роками. Це може бути через рік, а може бути через
Челенж #факти_про_автора
Привіт всім, я хочу доєднатись до челенджу Анни Стоун. Розповісти про себе та й взагалі просто поговорити. Факти про мене: Я немаю псевдоніму на Букнет. Вікторія Грош моє справжнє ім’я (хоча повинно б було бути Вікторія
Нова книга та єдина знижка на передплату
Я натхненна вашою увагою до моїх книг! Тому рада презентувати новинку на болючу тему зради. Анотація до книги "Зрада. Почати знову" - І що тепер? - Отже, він не збирається нічого заперечувати. Щось усередині мене
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше