Досьє персонажа. Моллі Шор. Серце головної героїні

Увага, увага, букнетівці!

Новини дня: САНЬКА ЖИВА!! ФАТА МОРГАНА НА МІСЦІ!

Вибачте, що зникла на такий довгий час. Сподіваюся, ніхто з вас не встиг впасти в депресію без моїх позитивних, наповнених шалено оптимістичною енергією, блогів? Зізнавайтеся, скучили? Бо я повернулася, щоб і надалі піднівати вам настрій та зацікавлювати новинками щодо моєї книги. 

До речі, хто вже читав? Як вам? Відпишіться. Мені страшенно цікаво.

Ну а сьогодні нарешті п'ятниця-я-я. І я урочисто вітаю усіх з кінцем робочого тижня. Мої щирі співчуття всім тим, хто працюватиме ще й у суботу. Мені відверто шкода вас. Вважайте я всіх вас обійняла й зарядила силами та успіхом. Ви впораєтесь! Навіть якщо ніхто, включаючи вас, не вірить у вас, пам'ятайте: ВІРЮ Я! Всіх лю-лю.

Тож, з такого чудового приводу як прийдешні вихідні (а це хіба не свто?) у мене для вас чудовезні новини. Я нарешті наважилася на відкриття рубрики "Досьє персонажа"!! У цій рубриці ми будемо розгядати персонажів та їхні характери, основну інформацію (без спойлерів).

Реморочка: Можна було б і зі спойлерами, звісно, але я сумніваюся, що ви любите їх так само, як я. Жити без них не можу. Завжди прочитую останню сторіночку книги або вишукую "жоских спойлерів" в інтернеті чи рецензіях. Приміром, моя мама просто ненавидить їх. Вона мало не вбила мене, коли "з потрохами" видала їй увесь сюжет обох книг дилогії "Елементорів". Вона сиділа з кам'яним обличчям в шоках від переказаного, а перше, що ця жінка сказала було: "Ну спасибі Богу, хоч ніхто не вмер..."  Ви б бачили моє обличчя в цей момент. Та чули б мій воронячий сміх, коли я відповіла: "Ще не вечір". Тож, навіть їй відомо не все. А от моїй сестрі Соні - все. Вона теж любить поспойлерити (моя родичка, мабуть). Єдиним, хто живе у нашому домі і близько не знає про сюжет моєї книги - тато. І вгадайте хто стане першою жертвою (ой, я хотіла сказати "критиком"!), коли я допишу все?

Ремарочка ремарочки: Обожнюю слово "ремарочка"!

У цій рубриці ви також матимете можливість поглянути на мій колаж асоціацій до кожного перса. А в літку я планую створити сторінку у Pinterest, куди зал'ю усі картиночки до книги, які мені люб'язно створив ШІ. Ви б знали скільки у мене кльових артів персонажів, дуетів та просто прикольних моментів!Тож, кому цікаво - відписуйтеся. Посилання я розміщу десь у себе на сторінці, коли прийде час.

Щодо частоти викладання дописів з цією рубрикою... Ми подивимося на те, чи зайде вона, а тоді вже вирішимо. Скоріше за все, вона буде виходити досить рідко, пропорційно виходу нових розділів книги, аби уникнути небажаних спойлерів та решти незрозумілостей. 

Сьогодні ми почнемо, зрозуміла справа, з головної героїні. Тим, хто вже розпочав читати книгу, цей допис допоможе зрозуміти її характер, а також особливості зовнішності та внутрішнього світу. Ну а тих, хто ще тільки збирається познайомитися з моєю творчістю - зацікавить. Сподіваюся. Ха-ха.

Ремарочка: Цей сміх був нервовим.

 

Моллі Шор - головна героїня рооману-дилогії "Товариство Елементорів". Вона являється керівником та власником компанії з підтримки новообдарованих тикодінів "Сестри Шор", залишеної у спадок батьком близько десяти років тому. Моллі - страшна донька та спадкоємиця титулу Старшої Леді Двору Чорної Куниці - резиденції своєї родини. Калідрійська дворянка. Утім, багато чого відрізняє її від знайомих аристократів. 

Моллі чистокровна тикодіна Першого Кола, Тілесницького Підряду, а саме - спогадів та сновидінь. За духа талісману - золоту сережку інкрустовану котячим іклом - має кота на ім'я Тридей. За національністю є майже чистокровною калацеркою (по крові матері). Дякуючи батьку, ще й напів таратанка.

Моллі висока струнка дівчина з довгим хвилястим волоссям каштанового кольору з ледь помітним золотавим відливом та темно-зеленими очима насиченого глибокого жовто-коричнево-зеленого кольору. Має вродливе тонке обличчя з аристократичними рисами, ледь загорілою шкірою, тонкими губами та густими бровами. 

В першій половині книги Моллі надає перевагу брюкам та штаням, зшитих колись на замовлення спеціально для неї, різноманітним мереживним блузам та сорочкам та камізелькам чи приталеним жилетам.

Моллі вперта та наполеглива. Її важко переконати у чомусь, бо свою думку вона захищатиме до останнього. Вона не тактильна та рідко дозволяє торкатися себе, окрім близьких людей та родичів, до всіх інших проявляє відразу та відверту огиду. Моллі злопам'ятна та мстива, часом аж надто самовпевнена, хоча глибоко в душі сумнівається у кожному рішенні. Вона горда та дратівлива. Часто нестерпна. Але одночасно з цим - співчутлива та чуйна. Вміє вислухати та підтримати. Вона дотепна, гостра на язик та міє іронізувати. Може постояти за себе та інших .Проте її серце оповите надмірною неприязністю та недовірою, бо колись давно розбилося на тисячі уламків через давню зраду батька. Воно повне незагоїних ран, які й досі не дають про себе забути, повні давньої образи. Утім, це не заважає їй щиро любити та співчувати.

Ну а тепер розглянемо асоціативний колаж. До речі, ідея хоч і не моя, але чудово допомагає зрозуміти та відчути вашого персонажа. Вияснити як до нього ставитеся саме ви, не як автор до породження своєї уяви, а як людина до іншої окремої особистості. Особисто мені було дуже цікаво створювати цей колаж, ну от чесно. Ви теж можете спробувати, шаблон залишу тут.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тож, розпочинаємо. Працюємо за наступним шаблоном:

1. Тварина

Я обрала лебедя, майже не задумуючись. Як на мене, він ідеально описує Моллін характер, її приховану жіночність та ніжність. Для мін є якимось уособленням того, що вона - сильна та прекрасна одночасно.

2. Місце

Тут ми бачимо ліс. І не вичайний а хвойний та після зливи. Це місце буквально її внутрішній храм, принаймні мені здається саме так.

3. Рослина

Ромашечка. Те ж саме що й з лебедем. Поєднання простоти та витонченості. Здавалося б майже бур'ян, не надто гарний і подобається далеко не всім. Але які  чудові вінки виходять.

4. Персонаж 

У колажі красується портер персонажки кінострічки "Пірати Карибського моря" - Елізабет Суон. Ну от не знаю як пояснити, але у цих двох буквально один вайб, вони складають схожі враження, ну справді. Обидві відважні та сильні духом, хоч і по-своєму розбиті та зраджені. Щодо перса з мультфільму - то це однозначно вовчиця на ім'я Алу із мультика "Балто", донька Балто та Дженни, єдина вовчиця з їхнього виводку. Можливо, хтось бачив, якщо - ні, виправляйтеся, він просто неймовірний. Один з найулюбленіших. Алу та Моллі схожі тим, що обидві не такі, як інші. Вони виділяються серед своїх родичів. Обидві вперті та кидають виклик усім та всьому.

5. Пора року

Зима. Сніг. Холод. Неприємний, дратуючий мороз. Але іноді він так потрібен нам. Сурова, але неймовірна своєю красою та німою величчю. Моллі однозначно зима, хоча й народилася на початку літа. Утім, вона обожнює сніг. З цим, до речі, пов'язана дуже мила історія, яка пізніше висвітиться у книзі.

6. Хоббі

Не знаю, можливо я обрала письменництво, бо я проводжу надто багато паралелей між собою та Моллі. Дехто зі знайомих каже, що я частково списалаїї з себе. Стверджувати нічого не буду, але, можливо, це дійсно так. Мабуть, доречніше було б вставити сди малювання, адже Моллі хтось на зразок художниці, проте на душевноу рівні, вона більше нагадує мені письменницю .Повітряну та мрійливу. Невипарвну оптимістку та авантюристку, яка ховається десь у глибині її непростої душі.

7. Колір

Ну тут все зрозуміло. Цей колір сплив у мене в голові ще тоді, як ідея сюжету та написання історії тільки вдарила по моїй голові. З Моллі було пов'язано дві речі - її точно зватимуть Моллі та у неї будуть темно-зелені очі. Цей колір  для мене чистісіньке уособлення Моллі як персонажа та особистості. Не знаю його точного значення, утім моє особисте для мене просто величезне.

8. Стиль одягу

Гадаю, все зрозуміло з попереднього опису Моллі. Якби вона жила у наш час, я впевнена, - вона була б однією з фанів стилю "Dark Academia". От стовідсотково. 

9. Їжа або продукт

Круасанчик. Моллі - круасанчик. Вишуканий, привабливий, з витонченим тонким ароматом та з м'якенькою смачною начинкою, не зважаючи на суху скоринку.

 

Ну от і все. Сподіваюся, було й справді цікаво і ви не дарма витратили купу свого часу, аби прочитати всю цю купу, що вже давно пилиться десь у мене в голові. Поділіться здогадками, кого ми розглянемо наступним. Я вже знаю, хто це буде, а як думаєте ви?

Усім гарного спокійного вечора та смачної вечері (та-та-так, я сама тільки зараз піду їсти). Всіх обіймаю та бажаю удачі в усьому чому тільки потрібно. Пам'ятайте: Санька з Букнету усіма руками та ногами за вас та ваші ідеї! Я вірю у вас.

До зустрічей!

1 коментар

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
Віка Лукашук
25.05.2024, 08:18:35

Всіма руками та ногами за того злого хлопчину з першого розділу))) Він мені сподобався:) Хоч і характер дай Боже!)))
Дуже рада, що все ж таки ви вирішили зробити цю рубрику, бо чекала цього з нетерпінням(⁠•⁠ө⁠•⁠)⁠♡
І відгадайте, хто завершив свої книжусі, і тепер має багацько часу на читання?(Звісно, ще тиждень навчання. Але то таке) Юху! Я вільна птаха, що може багатенько читати!!!!(аж сльози з'являються)
Чесно кажучи, от спойлери по книгах якось не дуже люблю, а от по серіалам-легко! Сама ж їх і шукаю))) Тож приєднуюсь до вашого клубу любителів спойлерів(хі-хі)
І як я чекала ваших блогів! Словами не передати!
Завжди так настрій покращується після них... Краса!))) І знов відмічаю Вашу мову(я буду робити це частенько, бо вона прекрасна!)
Тож натхнення та легкого пера! Сподіваюсь, що ваша мама не закидала капцями, поки розповіли усі спойлери книги(⁠.⁠ ⁠❛⁠ ⁠ᴗ⁠ ⁠❛⁠.⁠)
Хай щастить!!!))))

Показати 2 відповіді
Віка Лукашук
25.05.2024, 10:19:23

Fata Morgana, Щиро дякую)))

Інші блоги
Тільки сьогодні звабливий бонус!))
Вітаю!)) Сьогодні, 17 червня, до опівночі діятиме єдина знижка у передплаті на книгу "Шантаж з бонусом". Нижчої ціни не буде, адже після завершення вартість книги зросте, тому приєднуйтеся, якщо зволікали чи
Боротьба з творчим вигоранням
Привіт усім відвідувачам блогу! Зізнаюся чесно, що останні дві неділі я перебувала в деякому творчому ступорі. Навіть відвідували думки, що я кину писати. Я не заходила на букнет, нічого не читала і не писала. Думала, що якщо
15-секунд Вашої уваги!)
Знижка на історію! 15-тисекундний екстаз - Тобі вистачить п'ятнадцяти секунд? - Тихо вимовляю, і сама ж у цей момент відчуваю, як обличчя заливається фарбою... – Це наш із тобою ліміт? - Чоловік чудово помічає, як я соромлюся
Знижка і щира радість за колегу!
Шановні мої читачі! Сьогодні діє знижка на одну з моїх найкращих книг - "ХИЖЕ СЕРЦЕ, АБО БУТИ ДОСТОЙНОЮ КОРОЛЯ". Це досить дивне і навіть жорстоке фентезі про кохання. Знижка діє тільки 16 червня протягом доби. ______________________ Це
Обираємо наступну історію
Робота над Королевою-вороною продовжується, але вже час розмірковувати над тим, яка історія вийде наступною. Зараз багато моїх книг знаходяться в анонсі, але якщо раніше я приблизно розуміла, що я планую писати наступним,
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше