Незвичайний малюнок у шапці профілю

Усім доброго часу доби! Останні кілька місяців, інколи я згадую про те, що всі мої твори відбуваються в одному всесвіті, незалежно від жанру і стилістики творів. І наступний викладений роман офіційно поєднає їх усіх.

Саме тема поєднання історій, останні дні активно підіймається у розмовах з іншими читачами та авторами. Мені подобається робити тонкі натяки, посилання на інші твори. І коли я пишу нову історію, то намагаюся зрозуміти, як саме вона може вписатися в загальний всесвіт… Але, по можливості, я завжди намагаюся вводити нових головних героїв, які штовхають сюжет. А там можуть і старі підтягнутися, у вигляді другорядних ;-)

Так про що це я?.. Малюнок у шапці профілю. Це не просто якесь зображення, знайдене на просторах інтернета. Його намалювали спеціально для мене, з моїми побажаннями. Більш ніж половина зображених елементів мають посилання на мої перші твори, чи на твори, які ще будуть викладені. Тож це зображення також пов’язано із творами, які ви можливо читали, чи прочитаєте. І я хочу більш детально розповісти про ці елементи, хоч і будуть незначні спойлери.

Почну рухатися зліва направо, пояснюючи, що означають об’єкти в різних кольорових квадратах.

Червоний квадрат. В ньому можна помітити якесь сучасне місто засипано піском. Що воно означає? Думаю ті, хто читав одні з останніх творів, помітив, що в них є Чоловік з тростиною. Загадковий персонаж, який слідкує за різними героями, і інколи допомагає. І як могли помітити, цей персонаж з’являється виключно у снах. Це місто - відображення світу цього персонажу. Коли немає людей і нікому слідкувати за містами, над ними гору бере природа.

Фіолетовий квадрат, в центрі знизу. Старий кам’яний міст, з ліхтарями по обидві сторони дороги. Чоловік з тростиною мені уявляється у довгому старовинному смокінгу, з тростиною, і інколи з циліндром. Тож це посилання на 18-те сторіччя, коли так вдягалися більшість чоловіків.

Сині квадрати. У синіх квадратах ви можете побачити - ураган, піраміди, летючий корабель, хвіст кита та вир у річці. Це була фантазія художниці, але вона цілком вписується у події. Бо уві сні може бути що завгодно, чи не так? ;-) А про летючий корабель я навіть колись задумувався щось написати, але не склалося.

Блакитний чи бірюзовий квадрат, кому як подобається. На ньому зображений сторожовий Цербер. Одна з істот, яка служить Чоловіку з тростиною, в тому світі.

Зелений квадрат. На ньому зображене Залізне дерево. У мене є таке невелике оповідання. І я якось хочу його розмістити. Хоча його потрібно дуже добре відредагувати, бо писав його, коли ще вчився створювати історії. Не дивлячись на цікавий сюжет, його подача там слабка.

Помаранчевий квадрат, в центрі вгорі. Це пряме посилання на оповідання Метелик. Хто читав, пам’ятає, що там були зелені блискавки.

Жовтий квадрат. Посилання ще на один з моїх ранніх творів. Про летючий замок, захований в горах. Якесь шпигунське оповідання вийшло. Але слабке, думаю його я не виставлю тут))

Рожеві квадрати. Три рожеві квадрати мають посилання на мій самий перший великий роман - «Провидіння. Проект "Ангел"», пост апокаліптичне майбутнє, бойова фантастика, наукова фантастика. Він буде викладений на сайті трохи пізніше, бо я його перекладав з російської. Я його вже вичитував кілька разів, але цього виявилося замало. Треба ще хоча б один раз. Зміна кольору лісу - це посилання на один з моментів в творі, там теж є зміна від зелених дерев до сухих та мертвих. Ще я виділив два великих дерева, серед лісу, теж посилання на те, я виглядають будинки у формі дерева, в цьому романі.

При всьому цьому, хотів би зазначити, що всі елементи можуть співіснувати одночасно у світі Чоловіка з тростиною. Тож, по факту, там зображений його світ. Саме його, і той світ я вигадав першим, коли вирішив створювати свої історії, а не писати фанфіки. Кілька місяців в голові у мене крутилася всього одна фраза, яка не давала мені спокою «Зелені двері». І місяці через чотири я все ж вирішив спробувати щось написати про ті кляті двері. Тоді і з’явився той світ, який може поєднати майже будь-які події. Бо з’явився наглядач за реальним світом, і він може бути де завгодно ;-)

Наступний твір, який я буду виставляти на сайті - «Ліс втрачених душ», який зв’яже всі історії окрім «Метелика», це буде продовження подій «Найтемнішої ночі» та «Оплата пройшла успішно». Після цього буде «Провидіння. Проект "Ангел"», в якому буде невелика згадка про події «Метелика», тож в цьому році я планую поєднати всі твори в один світ. Між ними може з’явитися невелике оповідання «Залізне дерево», але це не точно.

Отже, от і вся історія поєднання світу моїх творів. При цьому, на цей момент всі їх можна читати окремо. Та й заплановані історії можна буде читати автономно, не поринаючи в інші твори. Хоча тоді можете не помітити деякі посилання на минулі роботи. Але все одно, історії будуть цілісними, і буде зрозумілий сюжет без минулих творів.

На цьому наче все. Хто прочитав усю цю велику кількість літер, ви молодці))) Сподіваюся вам було цікаво)) І пишіть, якщо виникли питання. На що зможу, на те відповім, не роблячи великих спойлерів про майбутні твори)

10 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
Іра Майська
18.02.2024, 10:43:58

Не поняла. А де ж ділися фото? Чи то тільки мені не видно?

Показати 11 відповідей

Іра Майська, Так-так, вже з'явилося:)

Дімо, добрий ранок! Ти надихаєш, я вже й собі шапку таку захотіла, але зі своїми героями :)))) Це ж не буде порушенням авторських прав чи плагіатом?:)))))

Катерина Федоровська, Добрий ранок))) Сумніваюся, що елемент одежі може порушити авторське право))) Головне не давай їм таке ж саме ім'я, і буде все нормально)))

avatar
Ален Стеллс
17.02.2024, 23:37:23

Так,а чоловік з тростиною це часом не той твій монстир?)) А ідня круть! Я вражена, як ніби в які зелені двері зайшла:)

Показати 2 відповіді
Ален Стеллс
18.02.2024, 08:20:18

Дмитро Євтушенко, Гарно вийло:)

avatar
Лара Роса
17.02.2024, 21:33:54

Мене заінтригував Чоловік з тростиною - люблю таких таємничих персонажів)) Треба читати!

Показати 2 відповіді
Лара Роса
17.02.2024, 22:16:41

Дмитро Євтушенко, Та я вже зрозуміла))

avatar
Єва Ромік
17.02.2024, 21:43:46

Ух ти! Обожнюю нестандартні ідеї і коли все ретельно продумано.

Єва Ромік, Дякую))) Я старався)))

avatar
Олеся Мрійниця
17.02.2024, 18:39:22

Вітаю, пане Дмитре)) Ще раз переконалась, що кожна ваша дія супроводжується обов'язковим задумом. Спершу з'являється ідея - а потім тема)) Дедуктивний спосіб - цікава штука і, як на мене, дієва власне для людини розумної, що здатна пошарудіти мізками. Здогадувалась, що це не просто так. Як виявилось, це ваш авторський метавсесвіт. Чудовий блог! Дякую!

Показати 3 відповіді

Alesia, Бачив)) Мені дуже приємно))

avatar
Іра Майська
17.02.2024, 18:48:18

О, Великий! О, Харизматичний! Ми дочекалися від тебе блогу)) Ну, що тепер будемо у тебе вести розмови, через які все можуть видалити. ХА-ХА-ХА. ( Це типу має бути такий зловісний сміх )
А якщо серйозно, то ти великий молодець. Правда. Змогти об'єднати так усе. Прикольна ідея з малюнком. І я зрозуміла одне. Що ми, творчі люди, усі трохи з прибабахом. Я он говорю у себе в голові зі своїми героями. Тобі он ввижаються в голові "зелені двері" )))
Успіху тобі, друже!

Показати 54 відповіді
Іра Майська
17.02.2024, 19:39:16

Дмитро Євтушенко, ))))

Крута задумка і ду-уже цікавий світ! Чоловіка з тростиною якимось таким і уявляла - стилягою у циліндрі))) Було цікаво прочитати пояснення кожної деталі, якими насичений малюнок і дізнатися більше про майбутні романи))) Про залізне дерево я б залюбки почитала. Там теж зустрічається чоловік з тростиною? А ім'я у нього є? Чи то буде спойлер? Летючий замок - теж цікава ідея, хотілося б почитати і її. Та все ж найбільш цікаво, як саме ти поєднаєш такі розрізнені світи в одному))) Дочекаюся обов'язково)
Отож, бажаю натхнення на написання і терпіння на редагування))) І хоча б дві додаткові години на добу, щоб був час все це робити ;-)

Показати 30 відповідей

Дмитро Євтушенко, Буду)))

Як на мене, це цілковите новаторство:) Поєднати усі свої твори в єдиному всесвіті - це, безумовно, круто. І малюнок у шапці також нетипова ідея:) Аж самій захотілося щось таке оригінальне створити. Взагалі, Дмитре, твої твори дуже глибокі й декілька днів, як мінімум, їх варто переосмислювати й вони тримають читача. Мене вразив спочатку "Лис", потім я довго думала стосовно "Метелика" (зрозуміло, що у нас, українців, зараз більш нагальні потреби, як хоча б вижити, а не врятувати Землю) Але твої роботи, безумовно, заслуговують визнання! Тож натхнення та читацької любові щонайбільше.

Показати 3 відповіді

Alesia, Тааааак, я читала "Лиса" за рекомендацією :))) От гарних авторів дехто вміє радити:)))

avatar
Alesia
17.02.2024, 17:45:14

Мені подобається, коли певні герої, події відгукуються, згадуються, переплітаються у різних творах одного автора.
Але щодо терміну "квадрат" не зовсім погоджуюсь))) Моя жіноча логіка не сприймає ті фігури, як квадрати )))

Показати 2 відповіді
Alesia
17.02.2024, 17:58:17

Дмитро Євтушенко, Ахааа)))
Я вже зрозуміла, що у вас все відгукується)))

Інші блоги
Запрошення на безстроковий марафон
Шановні колеги по перу! Запрошую прийняти участь у безстроковому марафоні. Що означає безстроковий? Читайте далі, зрозумієте. На марафон приймаються закінчені твори. НЕ має значення: - платні, чи ні (але враховуємо,
"Погляд на зорі" ✨️ | Рецензія
Дисклеймер Читання ― штука суб’єктивна Книга «Погляд на зорі» від Володимира Забудського прочитана мною в рамках Марафону від Тетяни Гищак, хоча в списку бажанок була вже давно. Сміливо
Подарунки за мою першу 1000!
Ще раз мої вітання! Як й обіцяла - принесла подарунки читачам! Гуляти - так гуляти!))) t75tjvUC ВБИВЦЯ ІЛЮЗІЙ PpIYMRRB СТИХІЙНЕ ЛИХО Hv8hneiP ЧОРНИЙ ДІАМАНТ КОРОНИ Приємного всім читання!
Знижка 20% встигніть до 24:00
Привіт, мої любі Натхненники!!! ЗНИЖКА 20% "Весільний ранок у Вегасі". Я витягнув телефон з кишені і відкрив останнє фото з Айві, яке ми зробили перед тим, як роз’їхатись. Вона тулилась до моїх грудей, і її
Уже на фініші!
Наче вчора відкривала передплату, а сьогодні вже пишу, що мій "Посланець Всесвіту" добігає кінця! Лишилося всього два розділи і епілог, тому, хто хотів придбати, але ще цього не зробив - зараз саме час. Бо після завершення
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше