Однотипний сюжет романів?

Всім привіт. Я на букнеті ще з 2020 року, тому новенькою назвати себе не можу, але так, як понад рік нічого не викладала на сайті, можна сказати, що починаю все знову. 

Можливо, зараз більшість з вас обуряться на мене (так буває, коли хтось висловлює власну думку, яка суперечить іншим), але проаналізувавши топ книги в жанрі роману, я побачила одне - майже всі книги на одну тематику.

 

Я давно читаю американських авторів і люблю, коли сюжет незвичайний, коли історія не схожа на попередню. Тут же навпаки. На перших місцях книги тільки про одне. Наречена для боса, нянька для доньки боса, бос та підлегла, одружитись за домовленістю і тд. 

 

Я нічого не маю проти цих книг, кожна з них цікава по-своєму і судячи з охоплень, людям подобається таке читати. 

 

Але зараз питання до самих авторів, Ви пишете такі книги, тому що Вам цікаво, чи, тому що на них є великий попит?

 

І питання до читачів, Вам і справді подобається більше, коли сюжет повʼязаний з цими темами, чи все ж Ви намагаєтесь знайти для себе інші книги, які ховаються на задніх полицях?

 

Всім дякую! Нікого не хотіла образити❤️

 

21 коментар

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти

Рольові ігри напевно до болю знайомі ) тому й)
напевно ще з порноіндустрії ростуть ноги
секретарка та бос
взагалі тема підлеглих / підкорювання
в книгах такого типу про це пишуть "красиво"
в житті ж владні чоловіки - аб`юзери - і зовсім ні до сміху ні до позитиву...
Тотальний контроль, часто прикладання рук

avatar
Еліза Донцова
20.08.2023, 19:29:49

Як читач можу сказати, що іноді мене тягне на однотипне. Під настрій. Бо читаю іноді по книзі за день і це як наркотик, хочеться схожих емоцій. Але згодна, що від мільярдерів, босів та всякого такого іноді вже не по собі. Є дійсно цікаві сюжети, які мають власну родзинку, від яких стає тепло. Але чимала частина напрягає.
Як автор (сама повернулась на цю стезю після кількарічної переви) я зазвичай бачу в голові сюжет, захоплююсь і понеслось. Тому важно сказати. Те, що викладаю, не зовсім вже типове. Хоча можу помилятись, з боку видніше. (Але я зі своїми героями скоро з глузду з'їду з їх несподіваними вибриками, хехе)

Показати 4 відповіді
Наталка Черешня
20.08.2023, 23:09:50

Еліза Донцова, Ви написали про "вливання" до сучасної української літератури популярних у останні років 5 жанрових напрямів з російської" як основний чинник. Я написала, що це не основний чинник, тому що аналогічні тенденції спостерігаються в самвидаві на різних мовах і в різних країнах.
Якщо вам все ще здається, що ви маєте мене в чомусь переконати - вам здається.

avatar
Hanna Trunova
18.08.2023, 09:12:43

Сказали те, що крутилось в мене на вустах.
Я, як читач, книги такого плану оминаю. От не цікаво читати про стосунки боса та підлеглої(( нікого не хочу образити.
Мені більше подобаються незвичні сюжети, а знайти їх на букнеті задача надскладна. Сайт на перших шпальтах же ж показує тільки "мільйонерів і їх обраниць"!
Я романтику люблю. У моїй історії її достобіса. Але мені перш за все хочеться створити незвичну, казкову, атмосферну історію, щоб подих захоплювало, щоб пазли в голові складалися✨️

Показати 4 відповіді
Hanna Trunova
20.08.2023, 21:26:49

Магда Май, ✨️

Пишуть те, на що є попит. Закони економіки. Так було завжди, не лише в наш час. Від мільйонерів та босів вже, чесно кажучи, рябить в очах)))

Показати 2 відповіді
Наталка Черешня
20.08.2023, 14:35:45

Лариса Бондарчук, Боюсь, ще довго рябітиме))

avatar
Ельза Вальдес
20.08.2023, 14:33:27

Я пишу драму і історичні романи, планую фентезі, бо люблю світ меча та магії, в мене герої їдять скло, обожнюю це. Знаю, що знайду свого читача, і конкуренція не лякає)
Це нормально, що людям подобається читати книги про взаємовідносини, бо нажаль в реальному житті ми мало зустрічаємо дійсьно красивих історій.

avatar
Ірина Звонок
20.08.2023, 13:54:38

Я такі книги не пишу. Але я їх перекладаю на іспанську мову. І вони досить успішно продаються у іспанському сегменті, тут, на Букнеті. А тому на власному досвіді можу сказати, що серед іспаномовних читачок (а подекуди і читачів), книги про владних мільонерів та молодих наївних дівчаток теж мають величезний успіх. Купа зірочок, коментарів та покупок...
А свої власні книги я пишу у жанрі, який мені подобається. Пишу за велінням душі. Може, буде менше читачів, але мене читатимуть ті, яким подобається те ж саме, що й мені.
Читачам потрібні усі жанри. Тому не треба ставитися зі зневагою ні до кого, ні до читачів, ні до авторів. Ні до жанрів, якими б вони не були. Можливо, авторки романів про мільонерів теж пишуть від душі і щиро люблять своїх владних героїв. 

Читаю на букнеті з 2019 року. І вражає безграмотність деяких авторів. Русизми і помилки зашкалюють. Люди, коли ви щось беретесь писати, пишіть грамотно.

avatar
Наталі Паррел
18.08.2023, 17:53:54

Доброго дня) о, яка ж болюча темка))) я особисто подібне не пишу, ніколи не читала і чесно кажучи не розумію як люди читають лиш подібний жар не перемикаючись на інший. Сама теж читаю переважно закордонних авторів і поділяю Вашу думку щодо різноманітності.
Надіюсь колись наш читач оцінить оригінальність, як і розробники платформи.
Поки їм цікаві лиш клішові історії, головне щоб народ читав. Можна зрозуміти і їх, але скільки читачів не зареєструвалися через ці не дуже приглядні віджети на головній сторінці.

Daniella
18.08.2023, 18:57:56

Наталі Паррел, Дякую Вам за вашу думку))) Бажаю успіхів і натхнення!)

avatar
Інна Камікадз
18.08.2023, 11:49:49

Та ой, скільки б про це не говорили, але, поки на нього буде попит, автори будуть кліпати. Йдіть власним шляхом. Він складніший, але цікавіший)

Daniella
18.08.2023, 17:27:31

Інна Камікадз, Дякую за Вашу думку))

avatar
Ярко
18.08.2023, 14:45:55

Це доречі дуже слущне питання, тому що коли вперше глянув вибірку на платформі, задався питанням чи є сенс тут взагалі перебувати, адже мої історії точно не з цього напрямку. Лише згодом, я вирішив торувати свій шлях, сподіваючись, що є просто попит на такі сюжети, але він не визначає усіх читачів і всіх авторів. Але все одно, я зі своєю підлітковою романтикою почувався тут трішки розгубленим

Daniella
18.08.2023, 17:27:21

Ярко, Бажаю Вам успіхів) На кожного автора знайдуться свої читачі)

avatar
Аліса МОР
18.08.2023, 09:35:30

Вітаю, справді топ на сайті займають історії про владних героїв та героїнь а - ля "Попелюшка". Або ж зрада. Багато зради. Не знаю чому та це рулить.
Але ще можу додати, що деякі автори такі вже
дуже давно на сайті й їм вдалося зібрати свою постійну читацьку аудиторію. У них купа коментарів та вподобайок. Я теж їх читаю. Якось так. Та сподіваюся, що настане той час коли кожен автор знайде багато вдячних читачів. Я теж про це мрію)

Показати 2 відповіді
Аліса МОР
18.08.2023, 11:15:37

Daniella, Дякую навзаєм)

avatar
Zhelizna
18.08.2023, 11:14:59

Писати книги я почала за довго як дізналася про Букнет. Мені подобався сам процес, бо про тренди я навіть не здогадувалася. Коли опинилася на платформі, то була трохи здивована тим, що так користується попитом. Сама ж я довгий час була читачем іншої платформи, яка повністю відрізнялася, як політикою так і рекомендаціями. Я не люблю однотипність, а тут її, на жаль, багато. Каюся, був період, коли я вирішила написати щось, що користується попитом для заохочення аудиторії, але швидко відмовилася від цієї ідеї, коли зрозуміла, що це не моє. Писати заради чого? Історія вийшла б без душі. Тому з часом я забила на все: на вічних босів, вагітних, мільйонерів і зради. Зараз все більше мені подобаються слеш історії, які нарешті почали розвичатися на Букнет)

Бажаю автору натхнення у нових робота)

avatar
Анітка Санніфео
18.08.2023, 02:34:34

Я не люблю штампи. Саме тому пишу книги, які стоять на задніх полицях)) Через це не маю активної та великої читацької аудіторії. Але я не скаржуся, бо не вмію писати на замовлення й тому що це тренд. Я пишу те, що приходить звідкісь та народжується в глибині душі)
Я радію тому, що є, принаймні, пару десятків читачів, яким подобаються мої книги))

Читаю різні жанри. Перевагу віддаю фентезі та пригодам. Знову таки не з бестів, а тим, що ховаются десь в глибинах букнету.
Але є в моїй бібліотеці й книги топових жанірв, ті самі бос та підлегла, наприклад. Але я не читаю все підряд, що є на порталі. Є пару авторів, за творчостю якіх я слідкую. На тому все.
А от няня для боса, малюки, вагітність - чим переповнен букнет зараз, точно не для мене.

Показати 2 відповіді
Анітка Санніфео
18.08.2023, 10:56:31

Daniella, Дякую))) Навзаєм))

avatar
Ксенія Стрілець
18.08.2023, 00:47:28

Ви підняли цікаву тему) та я сподіваюсь, що поміж сотен книг про босів, я таки знайду ту єдину, яка мене зацікавить) А от щодо владних героїв та цнотливих героїнь , то навіть для мене , як натури подекуди романтичної, це занадто. Але поки є попит, то і автори будуть про це писати.
Почала читати вашу книгу, початок цікавий ) Тому якщо ви в майбутньому збираєтесь стати комерційним автором, то вам треба вже зараз подати заявку на зміну псевдоніму , бо з псевдонімом латиницею і у вигляді одного слова, вам цього не дадуть зробити. Треба щоб ім'я було українською і складалось з 2 слів , наче ім'я та прізвище. Вибачте , якщо не по темі, та хотіла вас попередити , щоб потім у вас не було розчарування ,.

Показати 4 відповіді
Ксенія Стрілець
18.08.2023, 04:48:34

Таті, Дякую за рекомендацією) Геніальна дурепа-перша книга яку я прочитала на сайті ) а інші додам до бібліотеки )

avatar
Таті
18.08.2023, 00:53:54

Скажу як читач. В минулому році був період, коли я читала майже все підряд, я зачитувалась по 2-3 книжки в день не перебираючи. Дуже потрібно було щось легке, щоб відволіктись від жахливої реальності, і забити чимось всі думки, тому вибір пав на романи. Це були мої ліки. І так, там ну дуууже багато однотипних історій, як під копірку. Після 1-2 таких історій дуже набридає.
А ось мої спостереження і що мене дуже здивувало найбільше. Це:
1. якийсь нездоровий "культ Попелюшки", де вона вся така бідна нещасна, а він владний багатий, зараз її як врятує від бідності/аб'юзу/сім'ї/тощо. А де про сильних жінок, які не чекають порятунку, а ще й самі можуть когось врятувати?)) у яких є характер і амбіції?
2. тут навіть не дивує, а лякає. Це романтизація нездорових стосунків, коли головний герой суцільний ред флег, з вічним контролем/маніпуляціями/неповагою/тощо. Тут різні по віку читачі, і я боюсь що якісь недосвідчені в стосунках молоді дівчата через такі книжки можуть скласти неправильний портрет "хорошого" чоловіка.

Книги, які мені подобаються не завжди в топі, а деколи навіть з дуже маленьким рейтингом, зате з чудовими сюжетами)

Показати 3 відповіді
Анітка Санніфео
18.08.2023, 02:42:32

Таті, Стовно пункту 1, погоджуюся з вами та візьму сміливість запросити вас до своєї книги)
Мою героїню, як й героя, життя змусило стати сильними, вони обидва не прагнуть кохання, але ж... Чи зможуть вони чинити спротив почуттям?
"Кохати не можна забути" - https://booknet.ua/book/kohati-ne-mozhna-zabuti-b391661

avatar
Емілія Дзвінко
17.08.2023, 22:42:04

Не ви перша і не ви остання хто про це каже. Напишіть горор-книгу чи фантастику і попадете на першу сторінку, бо в цих жанрах бракує книг) це один із способів. Інший - напишіть про боса та його секретарку і висока ймовірність, що також там опинитесь, або можете ще про драконів та потраплянок. Я веду до того, що способи є різні і кожен обирає для себе свій. Платформа не задає теми авторам, їх орієнтують читачі. Якщо це читать то про це й пишуть. Наприклад я не люблю теми владного героя і невинної квіточки, або рабині когось там тирана, монстра і тд. Для мене це романтизація нездорових стосунків. Але є такі автори які лише й про це пишуть, бо це читають. Ідейним авторам, що пишуть не орієнтуючись на тренди набагато складніше бути комерційно успішним. Тож вибір за вами. Я пишу на букнеті те що цікаво мені і що цікаво цільовій аудиторії платформи. Так це СЛР, але я намагаюся його будувати за прикладом ромкомів амазону. Тож не бачу в цьому нічого поганого. Поза букнетом працюю над рукописом для видавництва, який би точно читачі не оцінили тут.

Показати 2 відповіді
Емілія Дзвінко
17.08.2023, 23:28:11

Daniella, Навзаєм)

avatar
IRMA SKOTT
17.08.2023, 23:05:12

Мої спостереження теж не втішні - попит на мачоменів, що самостверджуються через гарненьких длівчаток, зростає! Чи то і в правду більшості не вистачає стосунків і всі стрімголов читають такого роду книги. Моя перша книга - роман, і чесно вона десь там пасе задніх, бо загубилася серед інших. Друга - наукова фантастика, тут рейтинги кращі, бо цей жанр мало заватажений і моя книга набирає обертів. Я впевнена що серед безліч творів кожеш знайде, що йому до душі. Я теж нікого не хочу образити. Ми просто обговорюємо задану тему.

Показати 2 відповіді
IRMA SKOTT
17.08.2023, 23:09:54

Daniella, Беззаперечно!

avatar
Анна Пахомова
17.08.2023, 22:49:41

Пишу те, що цікаво мені. Не женусь за ТОПами. Тому у мене можуть бути різнопланві історії - усиновлення, сурогатне материнство, біженство, гумор. Героїні теж від квіточок до кропиви)). Зараз цікавлюсь темною тріадою тому планую цикл книг де герої будуть з цими відхиленнями особистості.

Daniella
17.08.2023, 22:56:09

Анна Пахомова, Бажаю Вам успіхів і натхнення з новими книгами!)

avatar
Анні Кос
17.08.2023, 22:19:59

Як автор: три мої книги були в топі, одна й досі там. Дві - епічне фентезі, де любовна лінія зʼявляється пунктиром сторінці на 500-й, третя - стімпанковий фентезі-детектив з акцентом на відносини, так, але все ж детектив первинний. Скажу відверто: без кохання читають не так активно. Але читають. Власне, я цьому дуже рада, бо писати чисті зійшлися-посварилися-кохаю-ненавиджу не люблю, не вмію й не хочу вчитися.

Як читач: чисті любовні не читаю, моя ніша - масштабне фентезі на кшталт Кван, Чакраборті, Сандерсона чи Пратчетта. І такого вітчизняного дійсно дуже мало, рятуюсь перекладами.

Показати 4 відповіді
Daniella
17.08.2023, 22:28:14

Анні Кос, Погоджуюсь проблеми не в жанрі. Навіть ті самі, від ненависті до кохання і тд, можна написати дуже цікаво і по-своєму незвично)

avatar
Іра Сітковська
17.08.2023, 22:13:05

як читач скажу що вже "наїлася" такого однотипного...)
а запитання скоріше риторичне

Daniella
17.08.2023, 22:16:23

Іра Сітковська, Розумію Вас) Сподіваюсь, букнет почне пропускати більше нових книг. Я розумію, що тут є певна кількість авторів, які займають перші місця і новачкам важче показати свою книгу)

avatar
Єва Ромік
17.08.2023, 21:55:24

Ви підняли надзвичайно актуальну тему. Відповіді на ці питання я шукаю давно. Безрезультатно на жаль.

Daniella
17.08.2023, 22:07:10

Єва Ромік, Рада чути, що не одна над цим задумувалась)

Інші блоги
Східна леді | Візуал
Вітаю, мої чуттєві вогняні! Ви жадали побачити візуалізацію героїв книги "Спецпідрозділ "Титан": Східна леді", а хто я така, щоб відмовити вам? Якщо ви ще не читаєте цю унікальну заборонену історію кохання
Початок всього
Привітики всім.Думаю ви помітили що я довго не могла зрозуміти з чого ж то б почати цей профіль і все ж ідея прийшла нізвідки.На профілі Mary Kons є цикл про Аделіну та Антона.І я думала про написання книги про Ігоря та подруг
Допоможіть обрати наступну історію
Вітаю, мої любі читачі та читачки! Хотіла з вами порадитися щодо історії, яку писатиму наступною. Яка з них, на вашу думку, звучить цікавіше? Історія 1 Головна героїня та її чоловік (у розпал сімейної кризи) потрапляють
Збір завершено! Результати розіграшу
Дякуємо всім, хто долучився до збору! Ціль, зазначену у банці, було досягнуто менш ніж за 12 годин. Завдяки вам вдалося зібрати більшу суму, а це означає, що підрозділ БПЛА автора Тараса Мельника отримає більше відеопередавачів! Раді
⚡️нова Книга! Дууууже відверта!! ⚡️
Любі мої! Ласкаво прошу в нову ПРИСТРАСТНУ історію проодержимістьі кохання. Кохання або Помилка Анотація до книги "Кохання або помилка" Зрадив чоловік, це ще не найстрашніше. Провести ніч із незнайомцем,
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше