Флешмоб #лице_автора

Вирішила теж розповісти про себе і приєднатися до флешмобу від Юлії Богута #лице_автора.

Більше, ніж читати книжки, я, напевно люблю …. дивитися фільми, особливо серіали. Причому, я з тих динозаврів, які  бачили перші серіали. Латиноамериканські. «Рабиня Ізаура», «Багаті теж плачуть», «Просто Марія», «Тропіканка», «Дикий янгол»... Дивлячись кожну серію, я почала писати їх зміст і складати невеликі книжечки. Особливо мені сподобався турецький серіал «Корольок – співоча пташка». Дуже зраділа, що фільм знятий за мотивами роману Решада Нурі Ґюнтекіна «Чаликушу». Прочитала, і неодноразово. З цього моменту захопилася турецькою літературою.

Після романів Кіра Буличова полюбила фантастику. Агата Крісті надихнула на читання детективів. Причому, не стільки її книжки, як її біографія. Читаючи книжки, весь час  в уяві складала свої сюжетні ходи, додумувала, а як би я написала історію, яку переповів письменник. І зразу хотілося щось велике – роман. Хоча все ж почала з оповідання.

Був урок української мови. Розвиток мовлення. Писали переказ. Вчителька взяла  текст, у якому розповідався випадок, як дівчинка з дитячого будинку потоваришувала з дівчинкою, у якої були батьки. І сталося це у лікарні. Текст ухопив за серце, обволік душу й примусив взятися за ручку. Так з’явилося оповідання «Перехрестя доль». Був конкурс. Моя вчителька послала це оповідання у газету (наполегливо мене пхали у газети) і воно отримало приз – десять карбованців. Тоді це були серйозні гроші. Але справа полягала не в грошах, я повірила, що моя писанина цікава й конкурентоздатна.

Вже навчаючись в інституті, якось із групою в рамках допомоги дітям без батьків, накупили солодощів, іграшок, одягу та поїхали до дитячого будинку. Це було найбільше потрясіння за все моє двадцятирічне життя. Але то був і поштовх до творчості. Саме у дитячому будинку я побачила її, героїню мого першого роману. Вона була надзвичайно гарна. У той час, коли романи виховали в мені ідеал - образ білявої красуні з білою шкірою, я зіткнулася з синіми очима, чорним волоссям і смаглявою шкірою. І це було незабутньо. Дівчинка співала, божественно співала зі сцени.

Нам вирішили показати концерт за те, що ми приїхали. Я заприсяглася, що напишу про неї. Так за кілька років народився роман «Там, де дитинство». Переписувала його багато разів, поки він не став таким, яким я його хотіла бачити. Назва теж змінилася. Тепер він зветься «Поцілована Богом». Нещодавно завершила, приходьте, читайте ТУТ. Довго не наважувалася комусь показати. Першим читав мій двоюрідний брат. Сказав, що потрібне продовження, бо присутнє відчуття незавершеності. Так виник роман «Сині лебеді» (поки що в процесі).

Бажання оформити усе написане у книжку привело до виготовлення кустарним способом своїх романів. За допомогою програми Паблішер друкувала на комп’ютері текст роману й формувала блоками – зошитками. Далі з’єднувала, поєднувала скетчем і оформляла палітурку. Обкладинки теж сама розробляла, друкувала на фотопапері – виходили книжечки. Іноді по 20 штук робила. Читали родичі, знайомі. Далі була платформа Літнет, після якої  Букнет і Аркуш. У 2021 році видала власним коштом  першу частину гумористичної трилогії «Позитивна дитина» Можна почитати ТУТ. Всього 100 примірників, які розійшлися по родичах і знайомих. Ну дуже хотілося мати друковану книжку))) Тепер триває робота над редагуванням  другої частини «Мушля для перлини» та третьої – «Хочу дитину!». Усі ці твори на Букнеті є.

Мрію написати фантастичний роман. Ідея  та матеріал є.  Видно, він у мені дозріває. Як дозріє, то буду писати.

Мій алгоритм  формування як письменника виглядає так: читати – багато читати, бо то  чужий досвід, - переписувати (короткий зміст серій, творів), бо то навчання формувати речення, тексту  - створювати власне – переписувати, удосконалювати – не зупинятися, бо навряд чи вже вийде, це, як частина тебе, потреба на рівні «їсти-пити –спати-жити». А ще важливо знайти джерело натхнення. У мене це музика. Мені чудово пишеться під тиху гарну музику, особливо вночі. Я тоді не відчуваю часу. Слухали Secret Garden?  https://www.youtube.com/watch?v=-sWnEWpS_fA

Написання творів - то моє хобі, бо основна робота – в школі, я вчителька зарубіжної літератури. Але те хобі настільки сильно живить мою душу, що відмовитися від нього, мабуть, ніколи не зможу. Письменник – це особливий стан душі. Ходиш хворий і весь час думаєш про сюжет, персонажів, форму подачі… А потім раз – і все виливається на папір. Настає полегшення. Але на якийсь час, поки не починає пульсувати в мозку інший сюжет, інші образи. І знову чекаєш на народження твору. Це чудові відчуття. І я рада, що мені дано в цьому світі їх відчувати. Дякую, Боже, що навчив викладати думки за допомогою слів! А як це добре вдається, судити читачам.

Чому така аватарка? Картинка сподобалася) А реально я виглядаю так:

11 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
Буяна Іррай
08.08.2023, 09:23:43

Мені дуже подобається цей флешмоб, адже завдяки йому можна дізнатися більше про тутешніх авторів. Погоджуся з вами, що письменник - стан душі. Щирий допис вийшов. ))

Буяна Іррай, Вдячна Вам, Буяна! Старалася писати щиро.

Досить цікаво було читати) Виграти у конкурсі та отримати гроші, мабуть, було легким шоком)
Чудово виглядаєте)
І яко що, фото можна підтягувати з Гугл Фото, я звідтіля узяв посилання на свої фото, і наче все добре пройшло)

Дмитро Євтушенко, Дякую за підказку щодо Гугл фото. У мене більшість фотографій з класом. Масовка))) Особливості шкільного життя.
Вигравати завжди приємно. І неочікувано.

avatar
Юлія Богута
08.08.2023, 15:21:36

Я теж зі школи) З дітьми не засумуєш)
А взагалі, люблю Буличова. І О.Генрі. І Бредбері певно всього перечитала. Українська класика мені якось не пішла, не моє. А от зарубіжна так.

Юлія Богута, Тепер я розумію, звідки у Вас іронія та філософсько-інтелектуальний гумор))) Діти - то такий заряд енергії, що вистачить на вічний двигун. Українська класика, як українська історія - печалька, як кажуть діти: голодомор, кріпаччина, репресії.... Що там позитивного? Декілька творів - і все. Чи то світова класика?

avatar
Анітка Санніфео
08.08.2023, 10:54:43

Цікаво було почитати вашу історію)) Пам'ятаю "Позитивну дитину" треба почитати й продовження)
Ви дуже гарна на фото)

Анітка Санніфео, Дякую! )))

avatar
Фата Моргана
08.08.2023, 09:28:29

А Я Знала імена усіх персонажів серіалів))
на листочках писала списки))

Фата Моргана, А як почалася ера називання дітей іменами героїв - то взагалі амбець! Маріаанн було море. Розалії, Донініки, Естери. Слава усім святим хлопчиків Хуанами не ринулися називати))))

avatar
Наталя
08.08.2023, 06:19:52

Дякую Вам, Оксано, за творчість та цікаву історію створення письменника. З Вами і Вашими героями проживаєш ще не одне життя, вони не відпускають, тримають до кінця, перечитуєш кілька разів.
Виглядаєте класно. Натхнення Вам і сил в подальшому

Наталя, Дякую! За добрі слова та постійну підтримку!

avatar
Мореас Фрост
07.08.2023, 23:30:57

О-о, супер виглядаєш! Це навіть без натягу... А хіба в тебе не довге волосся?

Привіт, Оксанику!

Шикарне представлення вийшло! Ти не перевершана! І всі книжки твої, все, що ти пишеш - можна сміло казати - золотий фонд сучасної України. Бо вони в тебе на всі смаки. А ще вони дуже оптимістичні і реалістичні, життєві. Я би сказав більше - вони життєстверджуючі. І це в наші нелегкі часи дуже важливо!
Творчої невмирущості тобі і вічного натхнення!

Показати 2 відповіді
Мореас Фрост
08.08.2023, 01:03:05

Ксенія Демиденко, Коса - це добре і це класно!
Все ж вірно кажуть, що уходять від нас найкращі! І це прикро до не можу!.... Скільки ж ще?!........
Хоч би поскоріше прийшла наша перемога!

avatar
Inna Myrlenko
08.08.2023, 00:41:58

Дуже дякую за Вашу творчість! Дуже подобається, як Ви пишете ❤️

Inna Myrlenko, Привіт совам! Це прекрасно, що Вам подобається! Значить недаремно складаються усі ті історії.

avatar
Інна Турянська
08.08.2023, 00:22:20

Ви прекрасно пишете)....і історія вашого творчого шляху не менш цікава. Успіху вам!

Інна Турянська (Innaturianska), Дякую, Інно! Тішить, що цікаво.

avatar
Євгенія Чернюх
07.08.2023, 23:52:03

Дуже красивий і зворушливий портрет письменниці) Ви молодець) мова зайшла про серіали і я пригадала, що моїм першим серіалом у більш менш свідомому віці був КЛОН. Нічого там не розуміла, проте дуже переживала за головних героїв)))

Євгенія Чернюх, "Клон" - то вже був інтелектуальний серіал з екзотичними східними нотками))) Танок Жаді я пам'ятаю))) І не Ви одна не розуміли в тих режисерських лабіринтах. А от "Санта Барбара" .... О-о-о, то ціла епопея. 2000 серій. І нам його не з самого початку показувати почали.

avatar
Лана
07.08.2023, 23:19:57

Ви дуже гарно пишете. Прочитала всі ваші твори. Деякі твори легкі, з гумором. Деякі психологічно розумні(я так би сказала). Вони всі, як на мене реалістичні і наче герої живуть серед нас. Натхнення вам! Прожовжуйте творити!

Лана, Дякую на доброму слові, Лано. Я дійсно невиліковна реалістка. Колись думала, що фентезі не напишу й під дулом пістолета. Ні, написала, бо конкурс. Конкурси - така зараза, як наркотик))) Буду творити, куди вже подінешся з цього корабля. Сподіваюсь, не "Титанік")))

Інші блоги
Доброї ночі!
Привіт! Знижка на історію! Подвійна помилка з босом. Дежавю. - Ти мазохістка? - Цілком логічне, я б навіть сказала риторичне питання... - Цілком можливо. Так, певно так і є, - я практично впевнена в тому, що на моєму місці
Перший розділ "Відроджених з Попелу"
Вітаю, дорогі читачі! Перший розділ "Відроджених з Попелу" вже на Букнеті (а я і досі не звикла до назви). Сподіваюсь, що початок книги вас не розчарував. Буду рада вислухати будь-які ваші думки стосовно першого розділу,
Ось такі презенти підходять?)
Історія по знижці! Не для тебе мама Ягідку ростила Чому мужики вважають, що якщо жінка живе з ними, то вони приручили дику тваринку? Невже чоловіки такі наївні та розслабляють булки в найнесподіваніший момент? Ха!
2000 підписників
Привіт, мої любі! Ви бачили скільки вас у мене? На цю хвилину 2015 підписників!!!! Я так радію цій цифрі. Я ціную кожного з вас! Кожного! Чуєте?! Ваша Майська сьогодні навіть трохи святкувала цю подію. Завтра викладу відео
Вища ельфійка
Як сприйняла Ейлірейн той факт, що вона є вищою ельфійкою і чим це їй загрожує — читайте у новому розділі "Академії Фейлім". Я залишила кабінет ректора в засмучених почуттях. Я хоч і думала останнім часом, що можу
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше