Персоналізація : Мисливці на вампірів

 У своїй новій книзі    Звідки ви Вампіри? я розповідаю про варіанти походження вампірів, а в данному блозі розповім про тих, хто знищує кровососів. 

Обкладинка книги "Звідки ви Вампіри?"

  Цей допис я пишу , опираючись виключно на власний досвід в даній темі. Якщо  в когось є свої варіанти, відпишіть в коментарях. 

 Персонажів в цьому дописі я розділив на дві групи. В першу увійшли ті,  хто на своєму життєвому шляху, або попутно по основній діяльності, увійшли  в протистояння з вампірами, але їх винищення не являється їх основним заняттям. В другу - безпосередньо мисливці на вампірів. Персонажі , спеціально підготовлені, які на професійній основі займаються знищенням вампірів. Почнемо. 

 Перша категорія: 

Соломон Кейн 

Возможно, это изображение в стиле аниме (1 человек)

 Соломон Кейн,  зі світу Роберта Говарда. 

Возможно, это изображение в стиле аниме (1 человек и текст «роберт говард солотон кейн клинок судьбы впереводе м.семеновой, автора волкодава»)

 Мандрівний аристократ, який знищує будь-яке зло на своєму шляху, в тому числі i вампірів.  Хоча тут з цим дуже бідно. 
 Відверто кажучи образ дещо "картонний" . Похмурий, одягнутий в чорне пуританин, який безкомпромісно бореться зі злом, i  абсолютно завжди перемагає. В багатьох випадках (не всюди , але дуже часто )  аби врятувати чи помститися за прекрасну даму. 
 Тим , кому подобаються складнi ,  не однозначнi персонажі , тут відверто кажучи робити нічого. Весь світ розділений на біле - в образi героя,   чорне - все магічне і потойбічне. Є тут що правда один чаклун, який сильно допомагає герою, але це той випадок коли вийняток підтверджує правило. 
 З вампірами Соломон Кейн зустрічається буквально разок другий, через що i знаходиться у хвості даного списку. 

 

Геральт з Рівії  

 

Возможно, это изображение в мультипликационном стиле (текст «STEP»)

 

 Геральт з Рівії  , Професійний мисливець на нечисть. Прославлений Відьмак зі світу Анджея Сапковського. Хочу уточнити один , принциповий момент - я взяв канонічного Геральта , з книжної серії, без урахування ігрової трилогії. 

Возможно, это изображение 1 человек, книга и текст
  Ігри це вже окремий світ, заснований на книгах. Хоча треба сказати, там з вампірами на багато веселіше. В книгах з цим бідненько. Відьмак починається з полювання на Стригу -  підвид вампіра. В пошуках Цірі  вiн зустрічає вампіра Регіса , за вбивство якого навіть теоретично не схотів братися. 

Роланд Дискейн 

Возможно, это изображение в стиле аниме (1 человек)

   Роланд Дискейн "Стрілок" з франшизи Стівена Кінга "Чорна Вежа"

Возможно, это изображение 1 человек

  

 Самотній воїн . Останній у своєму роді. Чудом вижив після винищення своїх братів. Має одну ціль - дійти до Чорної Вежі, центру світу. Все решта - другорядне. Але це не означає що герой проходить мимо , хоча i добрим його назвати важко. 
 Щодо вампірів, то тут з цим на багато веселіше. Вони тут є. Їх багато. I вони досить таки колоритні.

 

 Роберт Невілл

Возможно, это изображение 1 человек и текст

 Один вампір - це страшно. А цілий світ вампірів? В такій ситуації опинився Роберт Невілл, герой роману "Я - легенда". В один день почалася глобальна епідемія. Близькі , рідні, знайомі , друзі перетворюються в кровожерливих монстрів. 

 Роберт Невiлл лишився сам, один, єдина людина у світі вампірів. Коли щоночі , натовп "не живих" штурмує твій дiм, тут мимоволі станеш мисливцем на вампірів. 

  

 Ван Хельсiнг 

Возможно, это изображение 1 человек

 Легендарний Ван Хельсінг , з безсмертної "Дракули" Брема Стокера. 

Возможно, это изображение 2 человек и текст

  Ван Хельсінг , ім'я знайоме кожному, навіть тим хто не цікавиться світом жахiв. Проте найвідоміший мисливець на вампірiв ,з'являється в книзі як лікар , спеціаліст з незвичайних і рідкісних хвороб. Містика , це було його захоплення , доволі популярне в вікторіанській Англії. 

 Той , хто викрив вампірiв, довiв їх існування.  Людина яка зуміла прорахувати , i зірвати плани графа Дракули, противника самого Христа. Ван Хельсiнг в одиночку відбив напад трьох вампірш , дружин Дракули. Вiн убив більше вампірiв , чим всі герої цієї книги разом взяті. 

 

 З непрофесіоналами, тими хто волею долi постав против вампірів , i навчався на ходу винищенню "не живих"  , ми закінчили. Тепер переходимо до спеціально підготовлених винищувачів вампірів. 

 Друга категория : 

 

Авраам Лінкольн

Возможно, это изображение 1 человек

 Авраам Лінкольн . Герой книги "Президент Лінкольн - мисливець на вампірів" 

Возможно, это изображение 1 человек и текст «президент днем, охотник ночью президент линкольн охотник ΟΧΟΤ HA вампиров тим бертон представляет фильм тимура бекмамбетова»

  Класичний "месник". Його сім'ю погубили вампіри, i майбутній президент Сполучених Штатiвів Америки стає на шлях помсти.  Перша спроба зривається , але вiн потрапляє до рук певної особи, що навчає героя даного ремесла. 

 Я його згадую через результат роботи. Як би він "топорно"не працював, але вигнати вампірів з цілої країни, це не так часто буває. Але відверто кажучи , що книга, що фільм, на вечорок другий, не більше.

 

Дi

Возможно, это изображение в стиле аниме (1 человек)

Дампір Дi із циклу "Дi Мисливець, на вампірів" 

Возможно, это изображение в стиле аниме (текст)

 

 I так , світ майбутнього 12090, на Землі, де багато тисяч років тому сталася ядерна катастрофа. Небагато людей, які вижили, довгі роки ховалися під землею, але коли планета знову стала придатною для життя, вони піднялися на поверхню і почали заселяти втрачений був світ. І все б добре, але подекуди вони стикалися з тим, що окремі місцевості не спустошені катаклізмом, а населені моторошними мутантами.

  Йшли століття, і відносно незабаром люди наздогнали за чисельністю мутантів, суспільний устрій потихеньку рухався до вищих щаблів, і ось, коли людство досягло середньовічного рівня розвитку, з'явилися вампіри. Вони проголосили себе Аристократами та захопили владу.

  Вампіри  займалися наукою, їхній рівень технічного розвитку був неймовірно високий. Але зрештою Велике Повстання припинило панування вампірів. Ті з них, хто не загинув  — розсіялися на території, де їх створені за допомогою високих технологій замки могли забезпечити своїм мешканцям достатню безпеку.

  Напади нелюдів та вампірів згодом створили серед людей особливу професію — Мисливців. Мисливці зазвичай спеціалізуються на якомусь одному виді нелюдів - таким чином, бувають мисливці на перевертнів, драконів, і так далі. Але найсильнішими з них вважаються Мисливці на вампірів — тому що їхні супротивники наймогутніші, найрозумніші і найнепередбачуваніші.

  Один з них Ді . Описується як юнак 17-18 років, наділений неймовірною красою, яка заворожує жінок, а іноді й чоловіків. Хоча на справді йому від 5000 до 10000. Стиль одягу - непримітний темний костюм, крислатий капелюх, що оберігає його молочно-біле обличчя від сонячних променів, і довге пальто.   

 Ді єдиний успішний результат експериментів  зі схрещуванням  людських жінок  та вампірів.  Вiн не хотів мати нічого спільного з батьком, за винятком того, щоб вбити його. Він навіть відмовляється називатися своїм справжнім ім'ям, натомість він скорочує його до першої літери.

 Я так докладно зупинився на цьому персонажі, бо вампіри в фантастиці, це не часті гості i варті того, аби про них розповісти  докладніше. 

 

Срібний клинок

Возможно, это изображение в мультипликационном стиле

 Срібний клинок з книги "Ера Дракули"

Возможно, это изображение текст

 Альтернативний кінець  "Дракули" . Він переміг Ван Хельсінга, захопив владу, і узаконив расу "не живих" шлюбом з королевою Вікторією. Здавалося вампірське суспільство всесильне, а людям, тут " теплокровним" ,  відводиться роль їжі в спеціальних таборах. 

 I тут з'являється  Срібний ніж - нічний жах вампірів. Єдиний, хто наважився їм кинути виклик, у світі оживших мерців. Він зумів знищити міф, про всесилля вампірів, їх не вразливість, він вселив надію у серця супротивників Дракули. Але нічого подібного, вiн  i близько не хотів робити. 

 Срібний ніж ( який в книзі, абсолютно не доречно, був перейменований в Джека Різника) це маніяк. Нікого захищати , надихати , чи виступати проти системи він не збирався. Убивав вiн, виключно через власні проблеми з психікою. Що робить маніяка, мисливця на вампірів, у світі вампірів, ледь чи не унікальним.

  

Ось така вона , моя підбірка мисливців на вампірів. ) Випишіть про ваші враження, i запрошую до книги. Там багато цікавого )

 

11 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
Рома Аріведерчі
06.05.2022, 14:27:20

Тема трохи заїжджена, епігонів багато, але нічого рівного перерахованим книгам немає, як на мене. Дякую за цікаві посилання. Колись аніме про Ван Хельсинга дуже зайшло, хоч тема не моя.
Геральт з Ривії більш "правдоподібний", якщо так можна висловитись, бо не заточений на один вид і не мотивований романтичними емоціями. Мабуть, тому й популярний.

Показати 2 відповіді
Рома Аріведерчі
07.05.2022, 22:33:40

Лео Нур, Не завжди третьосортних, але вони пройшли ту ж трансформацію, що й ельфи. З гидких і шкідливих стали загадковими романтичними красенями. Мені не щоб шкода. Фольклор завжди або переосмислюється, або зникає з пам'яті остаточно.

avatar
Марі Керімей
07.05.2022, 09:09:13

Дякую за цікавий блог. Дізналась багато нового. Колись любила містичну тематику.

Лео Нур
07.05.2022, 22:20:11

Марі Керімей, Радий що сподобалося)))

avatar
Таня Толчин
06.05.2022, 09:37:03

Дякую, дуже цікаво!!!!!) Обожнюю Ван Хельсінга, цього персонажа)

Лео Нур
07.05.2022, 22:10:14

Таня Толчин, Також люблю класику)))

avatar
Наталі Ліон
06.05.2022, 09:36:54

Дякую за цікавий блог. Свого часу я дуже любила книги про вампірів. Якщо ви теж захоплюєтесь подібним раджу прочитати книгу Елізабет Костова " Історик". Там дуже багато таємниць, загадок і розслідувань на шляху до викриття головного вампіра Влада Дракули))))

Лео Нур
07.05.2022, 22:07:29

Наталі Ліон, Дякую за рекомендацію. Обов'язково прочитаю)

avatar
Олена Блашкун
06.05.2022, 09:06:25

Дякую)

Лео Нур
07.05.2022, 22:03:50

Олена Блашкун, Будь ласка)

avatar
Кейтлін
06.05.2022, 09:02:08

Цікаво. Деякі книги можна переглянути

Лео Нур
07.05.2022, 22:02:56

Кейтлін, Дякую) Приємного перегляду)

avatar
Аліна Скінтей
06.05.2022, 08:24:37

Обожнюю Геральта з Рівії

Лео Нур
07.05.2022, 22:01:53

Skintey Alina, Також його фанат)

avatar
Марійка Козарик
06.05.2022, 07:54:54

Дещо читала,і бачила фільми. Про деякі книги перший раз чую.

Лео Нур
07.05.2022, 22:01:02

Марійка Козарик, Приємного читання i перегляду )

avatar
Мак Карсегі
06.05.2022, 01:54:14

Привіт! Прекрасний блог. Дещо я читав. Завдяки Вам, дещо почитаю) От тільки Кінга не зміг. На другій книзі зупинився. Першу ледь прочитав. Так багато води...

Лео Нур
07.05.2022, 21:40:43

Мак Карсегі, Ну з водою в Кінга всюди біда. А тут таки поготів. Радий що став блог був корисним)

Інші блоги
Папа Легба vs Одін vs святий Петро
Привіт, любі мої! Продовження оповідання "Залатати долю" вже на сайті, опівночі чекайте ще один розділ :) В минулому блозі про про лоа згадали Папу Легбу і попросили написати про нього. Фігура одного з головних
Герої циклу "Земля-2": другорядні персонажі
Хоч мій «Погляд на зорі» із серії «Земля-2» і недовго купався у променях слави в топі «Наукової фантастики», я безмежно вдячний кожному з читачів, хто відзначив книгу своєю увагою. Завдяки вам твір перетнув
Чи можна вважати це вигоранням?
Привіт, мої любі читачі) Останнім часом я помітила наскільки була втомленою. І є власне. Букнет завжди був моєю віддушиною. Сюди я приходила за порадою, сюди я приходила, коли треба було заспокоїтись. Завжди обирала якусь
Давайте про приємне)
Слава Україні! Цікавий факт - учора написала про світло, яке вимикають, а його взяли, та й не вимкнули)) От і не вір після цього у дива) Ну, побачимо, чи станеться диво сьогодні, позаяк почвари дуже розгулялися. Проте,
Дякую всім відданим читачам!
Привіт, друзі! Дякую всім відданим читачам! Ви показали, якими активними Ви можете бути і виявили свій значний інтерес до моєї творчості. Через це, хочу поділитись з вами деякими подальшими творчими планами.
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше