Інтерв'ю до другої річниці творчості. Запрошую)))

Доброго дня, дорогі книголюби!

  Як і обіцяла, публікую сьогодні відповіді на ваші питання. Вийшло трохи багатенько. ))) Але я чесно намагалася бути не надто багатослівною.

  Вирішила поєднати це інтерв’ю з ще одним важливим блогом, який мала написати трошки пізніше. Наприкінці лютого виповнюється два роки відколи я почала писати. Як це було, дізнаєтеся з розповіді нижче.

  А зараз хочу щиро подякувати всім, хто повірив у мене, читав мої перші книги, написані тремтячими руками. Ваша підтримка зробила можливим мій подальший шлях, як авторки. Саме завдяки вашим відгукам, прочитанням і нагородам я змогла набратися сміливості закінчити одну книгу і продовжувати писати далі. Зрозуміла, що мої історії цікаві не лише мені.

  Дуже радію, що моє перше літературне дитя, книжка, в яку вклала найбільше, мабуть, хвилювання і власних мрій, знайшла відгук у серцях багатьох людей. Про це свідчить кількість прочитань цієї історії.

  Що ще, окрім подяки всім читачам, я можу сказати, озираючись назад? Я дуже рада, що наважилася і не хочу зупинятися. Тепер у моєму житті з’явилося більше цікавого, а також ще більше приємних людей, з якими познайомилася саме тут. Багатьох з вас хочеться обійняти і подякувати за підтримку. 

  Зараз починаю розцінювати написання книг, як свою основну роботу. Витрачаю на це багато часу і сил, бо не вмію писати так швидко, як дехто інший, деколи важко, але не жалію. Це саме те, чим мені подобається займатися. 

  Дуже прошу, залишайтеся зі мною і далі, підписуйтеся на мою сторінку. Попереду, якщо все буде гаразд, ще море пригод і романтики, які пройдемо разом з героями романів.

Отже, цитую питання, які ви мені ставили і відповідаю:

Що стало поштовхом до написання найпершої книги і чи викладена вона на платформі? Якщо так, то що це за книга? З якого віку ви почали писати?

 

  Бувало, читаю книгу і хочеться переписати щось по-своєму. Аж до того, що в голові вимальовувалися цілі діалоги, які, на мою думку, краще б підійшли в тій ситуації героям. Якісь повороти, рішення. Я завжди хотіла щось писати, але не настільки, щоб писати «в стіл».

  Тож наважилася почати цю непросту справу лише, 2 роки тому, коли побачила реальну і просту можливість донести свою писанину до читачів. А саме Букнет. Прийшла, як читачка, а згодом вирішила, що це може стати моєю основною роботою і хобі разом. Замахнулася одразу на роман у понад 300 тис. зн. Так і з'явилася моя перша книга «Мрія на коні». Не судіть строго, але я її дуже люблю. В ній багато дечого, що близьке моєму серцю. Як перше дитя, дуже особливе, бо сильно змінює життя. 

Як сім’я реагує на творчість? Підтримують?

Якщо чесно, про те, що пишу книги знають лиш найближчі, і то далеко не всі. Так склалося. Декому планую розповісти при особистій зустрічі, яка, на жаль, відкладається через карантин і не тільки. Спочатку мої рідні були не в захваті, бо їм стало менше моєї уваги. Але потроху звикають. Буквально недавно почали сприймати моє захоплення написанням серйозніше і підтримувати його. Якось так…

Твоє хобі.

Пробувала багато різного. Я швидко загоряюся новими захопленнями. Але стабільно - це кулінарія, органічне городництво, ну і написання книг, звісно. ))) Коротше кажучи, свої хобі часто перетворюю в практичну користь. Доводиться…

Як вибираєш тему для написання книжки?

По-різному. Залежить від натхнення. А ще, трохи піддаюся впливу інших. Що цікаво читачам.

Що може послужити поштовхом? Звідки черпаєте ідеї?

Будь-що. Якась життєва ситуація, картинка, розповідь, пісня, фільм. Все навколо наштовхує на роздуми, які часом виливаються у творах. Часто якісь випадки. Наприклад, побачила, як хлопчик залазив у собачу будку, це і стало поштовхом написати про те, як герой «Притилежності» у дитинстві робив так само, а потім його змусили лазити у чужі хати, щоб красти. 

В якому настрої приходить муза?

В різному. Відповідно, і сцени пишу тоді різні. Наприклад, у романтичний вечір більше схильна написати сцену, де герої цілуються і т.д. (але можу і в звичайний спокійний день таке писати, якщо потрібно по ходу сюжету))), а бувало, що йду по кладовищі відвідати могили рідних і це надихає на певні сумні уривки.

В яких нових для себе жанрах ти б хотіла спробувати написати книгу в майбутньому?

Любовна фантастика і фентезі. Вже є деякі ідеї. Маю надію, що буде  можливість їх втілити.

Скільки книг в процесі написання?  

Так, щоб публікувати, одна. Бувало дві максимум одночасно. Але писати недавно почала більше. На даний момент навіть не знаю. Ідей дуже багато. А так, щоб хоч початок був, або якась частинка, напевно 3.

Яка книга найважче писалася?

«Чиє весілля» і «Протилежності» Дуже багато шукала інформації, також емоційно вони важчі, ніж інші. Принаймні, для мене. Зрозуміла, що елементи детективу – це важко для мене, хоч і дуже люблю їх.

 Які герої запам'яталися найбільш?

Важко сказати. Всіх люблю і пам’ятаю.

Хто перший читає твої твори?

 Переважно, читачі Букнету. Але бувало, що якусь частинку давала мамі, або одній авторці.

Яка книга твоя улюблена не обов'язково твоя?

З серйозних – Біблія. З художніх – «Тигролови» І. Багряного

Чи є в планах співавторство?

Не раз про таке думала, але серйозного плану немає, поки що. Та, все може бути…

 Чи береш ти участь у конкурсах?

Пробувала тільки тут, на Букнет. Не виграла, але було цікаво.)))

Коли очікувати новинку?

 Конкретно не знаю, але, швидше  за все одразу після закінчення «Останньої дружини страшного» 

Які ваші улюблені теми?

Стосунки між людьми, подорожі, сімейні цінності.

На кого із відомих письменників хотілося б бути схожим?

Не задумувалася над конкретним ім’ям, але хотілося б навчитися писати так, аби мої твори глибоко зачіпали, хвилювали і змушували замислитися, а не тільки розважали. Ще рости і рости... )))
Хто є натхненником(цею)?

Немає конкретної людини. Нею (ним) може стати будь-хто, залежно від ситуації.

Чи є у вас улюблені автори? Чи читаєте інших авторів на Букнет?

Є деякі классики, я вже згадувала. Англійські теж деякі. А на Букнеті деколи читаю. Чесно, небагато, бо не встигаю. Найбільше Юліанну Бойлук, Лесю Найденко, і Дарью Новицьку. Твори ще деяких авторів планую прочитати.

Які стосунки з іншими авторами? 

З деким  ̶ дружні. З іншими нейтральні. Так, щоб погризтися, поки немає такого. )))

Якщо маєте ще якісь питання, пишіть. Буду вдячна, якщо поділитеся ідеями, про що хотіли б прочитати у моїх наступних книгах. Не гарантую, але, можливо щось із цього зможу втілити. 

 Дякую за увагу. Хто дочитав аж сюди – молодець )))

Щиро вдячна всім, хто читає мої твори, коментує, купує і нагороджує. Ваша підтримка – моє натхнення.

З любов’ю, Лана Іссан



 

 

 

 

12 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
Елена Нечипорук
19.05.2022, 19:37:39

Вам і надалі натхнення і успіху!!! ❤❤❤
А ми читатимемо!!! ::)))

Лана Іссан
19.05.2022, 20:41:19

Елена Нечипорук, Щиро дякую вам. Це так важливо для мене, що ви вже протягом багатьох книг зі мною. Здоров‘ячка вам і миру.

Вітаю, отримуйте якнайбільше гарних моментів у житті, та тіште нас цікавими історіями!!!

Лана Іссан
19.02.2022, 16:39:56

Татьяна Яковенко, Щиро дякую. Так старатимуся. Головне, залишайтеся з нами. )))

avatar
Каміла Дані
18.02.2022, 21:11:15

Вітаю з річницею) Було приємно почитати про вас)) Успіхів та наснаги)

Показати 3 відповіді
Лана Іссан
19.02.2022, 16:38:37

Каміла Дані, ))) дякую.

avatar
Asteriya
18.02.2022, 20:55:28

Рідко сиджу у блогах Букнету, але нині чомусь залізла і якраз натрапила на ваш блог! Щиро дякую за відвертість, Ланочко! Дуже цікаво було про вас почитати:33. І вітаю вас із річницею! Ви така молодець! Вкрай рідко кому в житті щастить хобі зробити своєю роботою!:') Сподіваюся, надалі ви будете так само натхненно творити і ділитися своїми історіями зі світом!( ꈍᴗꈍ) Як почнете писати щось із жанром фентезі/фантастика, можете вже записувати мене у ряди читачів того твору! До речі, якщо що, я рада буду зробити на нього обкладинку, адже це мій улюблений жанр:'''')))). Бажаю вам безмірного позитиву і невтомної музи-подружки(。•̀ᴗ-)✧.

Лана Іссан
18.02.2022, 21:19:59

Asteriya, Велике дякую, Астеріє. Приємно, що ти зазирнула до мене. ))) Завжди тобі рада. Постараюся колись втілити ще деякі свої задуми про новинки в інших жанрах. Люблю експерименти, тільки трохи довго не насмілююся, бо боюся, чи вдасться мені щось зовсім незвичне, а також, як сприймуть читачі. І тобі бажаю натхнення і море радості, що б не робила. )))

Вітаю з другою річницею! Ви молодчинка, перетворювати хобі в практичну користь — це чудово. Натхнення вам і успіхів!

Лана Іссан
18.02.2022, 21:15:37

Лореін Владислава, Щиро дякую. Приємно, що ви підмітили це. ))) Частенько доводиться робити саме так, приємне з корисним. Бо часу обмаль, щоб робити щось суто для свого задоволення. А, коли заняття ще і приносить користь, вже більше шансів, що знайдеться на нього час і сили. Успіхів вам. )))

Дчкую за вашу сміливість поділитися особистим. ❤️

Лана Іссан
18.02.2022, 18:48:38

Наталья Русанова, І вам щиро дякую. Ви вже давно з героями моїх книг. Дуже-дуже ціную. )))

avatar
Юліанна Бойлук
18.02.2022, 16:04:30

Вітаю з річницею! Хай їх буде більше й більше! Дякую, що й про мене згадала, приємно))))))

Лана Іссан
18.02.2022, 16:06:58

Юліанна Бойлук, Дякую тобі за все. ))) Успіхів, Юліанночко.

avatar
Valentina
18.02.2022, 15:11:39

Дякую, за цікаве інтерв'ю та щирість! Натхнення!

Лана Іссан
18.02.2022, 15:36:23

Valentina, Вам дякую за те, що читали мої книги і підтримували. Кожна людина важлива. ))) Залишайтеся з нами. )))

avatar
Леся Найденко
18.02.2022, 13:45:31

О, як приємно!!! Дякую, Лано))

Лана Іссан
18.02.2022, 14:28:06

Леся Найденко, Нема за що, Лесюню. Тобі дуже дякую за підтримку і щирість. Успіхів. )))

avatar
Холод Влада
18.02.2022, 13:36:55

Цікаво було почитати))) Я теж обожнюю твори Лесі Найденко!)))) Натхнення і часу на нові звершення))

Лана Іссан
18.02.2022, 14:25:01

Холод Влада, Дуже дякую, Владо. Навзаєм. Леся має деякі особливі таланти, як рідко хто))). Успіхів.

avatar
Мар'яна Доля
18.02.2022, 13:04:43

Цікаве інтерв'ю! Хай легко пишеться і книги знаходять багато вдячних читачів!

Лана Іссан
18.02.2022, 13:06:35

Мар, Дуже дякую, Мар'яно. Вас мені варто окремо обіймати))) Багато ваших порад стали в пригоді новачку. ))) Успіхів вам і радості.

Дякую за розгорнуте інтерв'ю.

Лана Іссан
18.02.2022, 13:04:35

Анастасия Степанюк, Вам щиро дякую за питання і підтримку. Дуже ціную. ))) Будьте здоровенькі.

Інші блоги
Запрошення на безстроковий марафон
Шановні колеги по перу! Запрошую прийняти участь у безстроковому марафоні. Що означає безстроковий? Читайте далі, зрозумієте. На марафон приймаються закінчені твори. НЕ має значення: - платні, чи ні (але враховуємо,
Страсна п'ятниця
Слава Україні! Буде довгий лонгрід Страсна п’ятниця. І я зараз не стільки про свято, оскільки ми всі тут різні і це прекрасно. Я про свою новинку. Треба трохи погомоніти. Я ж
Я не збираюся спокушати вашого брата...
— Дякую, — вона, здається, вже трохи подобрішала. — Сподіваюсь, ви зміните про мене думку. Я не збираюся гнатися за грошима вашої сім’ї чи якось спокушати вашого брата. Я не така людина. — Всі так говорять,
Новинка! /страхи автора
Привіт, мої любі читачі та відвідувачі блогу! Що ж, як і обіцяла, сьогодні вийшла моя друга книга серії «Поклик Алана», яка має назву "Коли сонце не зійде" Буду дуже вдячна, якщо ви підтримаєте її лайком, що буде
Важливе повідомлення!!!
Мої любі читачі!!! Сьогодні я нарешті зважилася на ще один крок! Я вирішила зробити перезапуск своєї другої книги "Дозволь мені відчути щастя ". Сюзет вирішила зробити не змінним, але більш цікавішим. Вирішила забрати
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше