Інтерв'ю з Ксенією Чейз

Добрий день, Ксеніє!

Ми спілкувалися з вами рік тому і теж приблизно у цей же час. Червень для вас знаковий на Букнет –– 2 роки тому ви прийшли на платформу, рік потому ви однією із перших відкрили передплату на вашу книгу “Прикриття” і тоді встановили рекорд  –– більше 100 проданих книг за 5 днів. За цей рік ви написали майже 10 книг, десята саме в процесі написання, і продавати більше 100 книг за перші 5 днів стало вже нормою для вас. 
1. Як збільшилися загальні наклади проданих вами книг за цей проміжок часу?
За минулий рік загальні продажі моїх книг (за передплатою та у завершеному  вигляді) збільшилися в три рази. Я дуже тішуся з того, що читачам подобаються мої історії і вони за можливості купують їх.

2. На вашу думку, як залежить кількість проданих книг від кількості відстежувачів сторінки автора
Не кожен відстежувач сторінки має можливість придбати книгу. Хоча, чим більше відстежувачів, тим більше книг буде придбано. Рівно рік тому у мене було 875 відстежувачів сторінки, а на сьогодні 2136. Тобто з відкриттям комерційного кабінету їх збільшилося у 2,5 рази, а кількість проданих книг зросла втричі. 

3. Як вам вдалося наростити таку аудиторію? 
На платформі Букнет я вже два роки. В перший рік я нарощувала аудиторію, писала книги, правда, менш активно ніж тепер, бо треба було спіймати темп та привчити себе робити викладки щодня, дотримуватися встановленого мною ж графіка, бо читач має знати, що завтра точно буде оновлення. Згодом, у пошуках нових читачів, зареєструвала акаунт на Facebook та Instagram, там повідомляю про вихід нових книг, розіграші, викладаю цікаві цитати. Дуже подобається, що на Букнет є можливість спілкування з читачами, оскільки можна прочитати їх думки з приводу своєї роботи безпосередньо під книгами. Google рекламою та Pinterest не користуюся взагалі. Хоча, можливо, варто почати. Далі буде видно. 

4. Отже ви не користуєтеся зовнішньою рекламою, а тією, яку надає безкоштовно Букнет? 
Так, і вона мене повністю влаштовує, це важливий момент на старті продажів будь-якої книги. Тож дуже вдячна порталу за підтримку моєї творчості. 

5. Ксеніє, які книги ваші читачі купують більш охоче –– в процесі написання або вже завершені твори?
Загалом, у мене більше продано завершених книг, дехто з читачів очікує саме на завершення книги, аби можна було зануритися в книгу й проковтнути її за одну-дві ночі. Але не на всі книги я відкривала передплату, а продавала вже, як завершені, та таких книг лише дві. Якщо ж порівнювати ті книги, які спочатку продавалися за передплатою, а потім як завершені, то відсоток проданих в процесі написання книг становить приблизно 55-60%. 

6.  Яка кількість ваших шанувальників купують одну-дві ваші книги?
Знаєте у мене є читачі, які купили всі мої книги. Тоді я відчуваю задоволення, бо знаю, що це дійсно мої читачі і я працюю недарма. А таких, що купило 1-2 книги відсотків 30 від загальної кількості відстежувачів є точно.

7. Рік тому під час нашого першого інтерв’ю ви сказали, що вели перемовини з одним видавництвом про друк своєї книги, та до підписання договору так і не дійшло. Чому?
Перемовини тривали досить довго, місяць точно. З моїм романом вже, навіть, працював редактор, коректор. Та мені не сподобалися умови договору: не влаштував строк публікації та відсоток від проданих книг.  Вони не пішли на зустріч. Тож довелося відмовитися від друку. Та я й не жалкую, бо вирішила, що на Букнеті я за цей період напишу з десяток книг і матиму більше. Тож зваживши все –– відмовилася. 

8. Які переваги, на вашу думку, є у онлайн-авторів у порівнянні з тими, хто співпрацює з видавництвами? 
На Букнеті не потрібно чекати, коли твою книгу надрукують. Ти маєш можливість поділитися нею з читачами ще в процесі написання. А головне –– отримати винагороду за свою працю. Я живу в невеличкому районному центрі Миколаївської області, і хоча письменництво –– не моя основна діяльність, та дохід на Букнеті є вагомим для мене.
 
9. Які три практичні поради ви можете дати авторам-новачкам?
1. Ніколи не опускати руки. Ми всі починали і кожному з нас було важко. Я, навіть, в перші місяці видалила книгу з платформи, бо вважала, що її ніхто не читає. 
2. Лише працюючи щодня можна досягти гарних результатів. Писати щодня, якби важко не було. Не очікувати натхнення, бо втрачаєте читача.
3. Вірити в те, що все вийде. Бо якщо ви не вірите, то й читач не віритиме, що ви справитеся.

10. Гасло Букнет –– “Читай та Спілкуйся” наскільки для вас є важливим спілкування з вашими читачами, колегами по перу? Які у вас є побажання читачам, авторам та порталу?
Гарне гасло! І воно мені імпонує. Безмежно щаслива, що платформа надає можливість спілкуватися з читачами та колегами по цеху. Обмін думками, підтримка, поради –– це все я бачила тут за два роки свого перебування на платформі.
Користуючись можливістю, хотіла б подякувати своїм читачам за вашу відданість та підтримку. Ви у мене –– найкращі!

Хотілося б сказати й слова вдячності багатьом талановитим колегам. Так тримати! Не зупиняйтеся на досягнутому, а йдіть вперед. І все у вас вийде! Не думайте, що відразу набіжать читачі. Та пропрацювавши тут рік-другий, ви зможете зібрати навколо себе поціновувачів власної творчості.
 
І як же не подякувати платформі, яка дає можливість об’єднатися всім нам під одним дахом?  За ці два роки ми стали величезною літературною родиною, яка створює якісну українську літературу. Тож процвітання платформі Букнет та всім нам. Ви неймовірні, друзі!  

26 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
Анни Кос
12.07.2020, 23:50:00

Хотілося б хоча б іноді, хоча б як то кажуть "для асортименту" почитати історії авторів, що працюють НЕ в жанрі "любовного роману".

avatar
Дмитро Чорнота
12.06.2020, 21:22:02

Чоловіча частина скромно мовчить аби зайвого не бовкнуть і на грубість на нарватися

Ксенія Чейз
13.06.2020, 07:30:56

Доброго ранку! А через що грубість? Ми ж всі разом розвиваємо українську платформу. Колеги, можна сказати. Завжди рада спілкуванню.

avatar
Кіра Леві
12.06.2020, 10:09:56

Дуже цікаво. І є те що можна застосувати у власному розвитку, як автора.

Ксенія Чейз
12.06.2020, 18:56:57

Рада була поділитися досвідом. Дякую!

avatar
Буяна Іррай
04.06.2020, 17:27:17

Цікаве інтерв'ю! Ксеню, ти молодчинка!

Показати 2 відповіді
Буяна Іррай
04.06.2020, 19:07:29

avatar
Kate Mag
25.05.2020, 20:56:34

Дорога Ксеніє! Щиро вітаю Вас із великими досягненнями і такою значною аудиторією поціновувачів Вашого таланту❤ Бажаю невичерпного натхнення та наснаги, примноження читачів, нових ідей та сил на їхнє втілення і, головне, насолоду від створення нової історії ❤❤❤ З нетерпінням чекаю друкованої версії своєї улюбленої книги!)))

Ксенія Чейз
04.06.2020, 17:50:10

Дякую, Kate! І вам натхнення, невичерпного ентузіазму та вдячних читачів! А друкована книга колись буде. Це привід працювати ще краще та вдосконалювати свою творчість. І ставити собі якісь цілі, які варто досягти за кілька років.

avatar
Лана Іссан
04.06.2020, 15:11:52

Ксеніє, дуже дякую. Ви надихаєте і підбадьорюєте мене своїм інтерв'ю. Для новачків - це надзвичайно важливо, знати, що саме тут наполегливі зусилля можуть принести успіх. Що вибрала правильне місце для розвитку своєї творчості. Успіхів вам. І не переживайте про друк книги. Це , як на мене, зовсім не обов'язково.

Показати 2 відповіді
Лана Іссан
04.06.2020, 16:59:31

Ксенія Чейз, Дуже дякую вам за щиру підтримку. Всього найкращого.

avatar
Анастасія Мош
29.05.2020, 16:50:12

Вау, чудове інтерв'ю! Вітаю вас. Бажаю здіснення мрій та нових досягнень!

Ксенія Чейз
29.05.2020, 21:11:10

Дякую, Анастасія! Приємно, що інтерв'ю сподобалося. Все навзаєм!

Вітаю, Ксеніє! Цікаве та інформативне інтерв`ю. І вчасно (для мене) вийшло, потрібна була якась мотивація)) Недарма я завжди ставила вас у приклад для себе))

Ксенія Чейз
26.05.2020, 07:17:38

Дякую, Надіє, за щирі слова! Дуже приємно, що скільки авторів привітало. На платформі є дуже багато талановитих авторів, тож тішуся знайомству. А мені ще є куди рости. Он друкованої книги немає. Тому працювати є над чим. Головне, підтримка друзів та читачів. Радію, що зустріла на платформі й тих, й інших.

avatar
Лія Щеглова
25.05.2020, 21:56:13

Вітаю, Ксеніє! Дуже гарне інтерв'ю! Бажаю натхнення та нових ідей!

Ксенія Чейз
25.05.2020, 22:09:20

Лія Щеглова, Дякую, Ліє! Все навзаєм! І вам натхнення, творчих злетів та вдячних читачів.

avatar
Уляна Пас
25.05.2020, 21:19:50

Вітаю з виходом інтерв'ю! Воно просто чудове і має допомагати саме письменникам- початківцям не опускати руки. Невдачі бувають завжди, але треба мати силу усе перебороти. Ви саме така авторка, сильна і впевнена в собі. Дуже люблю Ваші історії. Ви одна з небагатьох авторів, книги яких я читаю і для яких знаходжу час))Успіхів Вам і багато ідей для нових історій!❤

Ксенія Чейз
25.05.2020, 22:05:38

Уляна Пас, Дякую, Уляно! Дуже приємно! То поради всім нам. Хотілося показати, що у всіх бувають важкі хвилини, пропадає натхнення, виникають проблеми вдома. Та це не заважає шукати розраду серед улюбленої справи. Маємо знаходити час для свого відпочинку. Просто герої в мене невгамовні. Так і просяться розповісти їхню історію. Все навзаєм, Уляно!

avatar
Стефанія Лін
25.05.2020, 12:59:43

Моя хороша, вітаю тебе з виходом інтерв'ю, ти молодчинка, моя працівниця))) Варто брати приклад з тебе усім ( що я і роблю)))), адже ти своїм завзяттям надихаєш не опускати руки))) Дуже гарні поради, влучні і правильні, гадаю ними варто скористатися усім авторам, не тільки новачкам))) Ти неперевершена, бо йдеш вперед, і це правильно)) Люблю тебе за твій ентузіазм та щирість)))

Ксенія Чейз
25.05.2020, 21:06:54

Стефанія Лін, Дякую, моя люба! Надзвичайно приємно читати такі слова. Насправді, це читачі та друзі спонукають писати швидше, бо багато хто з читачів дійсно став близьким другом, підтримкою та натхненницею. А друзі не дають опустити рук, завжди підставлять плече допомоги та підтримають будь-якої миті. А твоя допомога просто неоціненна. І я щаслива, що познайомилася з тобою. Бо ти - мій особистий енерджайзер, який має купу ідей, був би лише час для їх втілення. Дякую тобі за те, що ти є! Ти неймовірна!

avatar
Ерін Кас
25.05.2020, 12:12:56

Дуже цікаве інтерв'ю! Невичерпного натхнення вам та вдячних читачів!

Показати 2 відповіді
Ерін Кас
25.05.2020, 21:02:59

Ксенія Чейз, Дякую)

Класне інтерв'ю! Люба Ксеніє, ми пишаємося тобою! ❤️ Дуже сподобалася фраза: "Якщо ви не вірите, то й читач не віритиме!" Влучно сказано, кожен має це пам'ятати))

Ксенія Чейз
25.05.2020, 21:01:38

Анна Котляревська, Дякую, Анюта! А я щаслива, що саме платформа допомогла познайомитися зі скількома чудовими людьми. І я дуже пишаюся тим, що знайом з такими творчими та талановитими авторами.

avatar
Міла Федорук
25.05.2020, 11:51:05

Ксеніє, ви одна з декількох авторів, які підтримали новачка два місяці тому на Букнеті. Те, що мене вперше в житті серйозно сприйняли, як автора книги ( хоча тієї книги було 16 сторінок) зіграло велику роль. Дякую за вашу щирість! Бажаю безмежного натхнення та чудового настрою! Сподіваюсь, колись посмакуємо кави на березі Чорного моря :))

Ксенія Чейз
25.05.2020, 20:58:11

Mila Fedoruk, Дякую, Mila! Та яка там моя підтримка? Просто сподобалася ваша книга, от і написала. Вірю, що кожен автор платформи талановитий. І вкотре пересвідчуюся в цьому. З величезним задоволенням піду з вами на каву.

avatar
Іса Тарк
25.05.2020, 12:03:58

Вітаю Ксеніє, чудове інтерв'ю!!!
Бажаю ще більшого успіху та натхнення!!!
❤️❤️❤️

Ксенія Чейз
25.05.2020, 20:54:23

Іса Тарк, Дякую, Ісо! Радію вашій підтримці.

avatar
Уляся Смольська
25.05.2020, 12:06:30

Чудове інтерв'ю, Ксеніє! ❤️❤️❤️

Ксенія Чейз
25.05.2020, 20:53:52

Уляся Смольська, Дякую, Улясю, за підтримку!

Вітаю з виходом чергового інтерв'ю! Дуже мудрі слова))))

Ксенія Чейз
25.05.2020, 20:53:35

Вікторія Задорська, Дякую, Вікусь! Вірю, що в кожного з нас все вийде!

avatar
Алиса Ольгич
25.05.2020, 13:08:15

Вітаю з виходом інтерв'ю! Бажаю успіхів і подальшого розвитку, і хай мрії збуваються!

Ксенія Чейз
25.05.2020, 20:52:40

Алиса Ольгич, Дякую, Алісо! Приємно, що інтерв'ю сподобалося!

avatar
Мар'яна Доля
25.05.2020, 13:57:39

Чудове інтерв'ю, яке мотивує і інших авторів не здаватися та йти до поставленої мети!

Ксенія Чейз
25.05.2020, 20:51:57

Мар'яна Доля, Дякую, Мар'яно! Вірю, що в кожного з нас все вийде. Головне - вірити в себе!

avatar
Світлана Кедик
25.05.2020, 16:05:47

"Вірити в те, що все вийде. Бо якщо ви не вірите, то й читач не віритиме, що ви справитеся."
Ну звичайно якщо ти сам себе не любиш, то я к тебе полюблять інші? :) Підтримую думку та тішуся успіху. Він у нас у кожного свій - успіх. Певно, Ваш, не тільки у часі, який ви можете присвятити написанню книг, не тільки в людях, які дозволяють Вам займатися тим, що приносить задоволення... а й у тому, що вмієте те задоволення отримувати та бути тим ким є. Я, з новачків на даному ресурсі, проте, і люди і портал видаються цікавими. Добре, що є обставини в житті, коли ти можеш залогінитись на літплатформі та поринути у книжкові світи, навіть коли книг не бракує в реальності, адже я бібліотекар за фахом... :) Тому, коли вийде друком Ваша книга, дайте знати. Сподіваюсь я триматиму її в руках, як чергове поповнення бібліотечного фонду. Всього найкращого. :)

Ксенія Чейз
25.05.2020, 20:28:39

Світлана Кедик, Дякую, Світлано! Ви ніби прочитали між рядків моє гасло. І це правда так. Якщо ми не віримо в щось, то нічого й не вийде. А якщо горимо бажанням, то колись воно збудеться. Дякую за побажання та підтримку. Гарного вам дня!

avatar
Софія Чайка
25.05.2020, 16:06:29

Вітаю, Ксеніє! Щиро радію за Вас) Нехай Муза та читачі завжди будуть поруч із Вами.

Ксенія Чейз
25.05.2020, 20:26:43

София Чайка, Дякую, Софіє! Мені надзвичайно приємні ваші слова. Все навзаєм!

avatar
Зоряна Джердж
25.05.2020, 18:30:13

Вітаю, Ксеніє. Ви молодець. Такого ю процвітання і на наступний рік. Ще більше читачів. Ви зможете, бо ви велика молодець. Мене саму аж надихнуло. Ніби щось народилось всередині. Бажаю удачі і довгих років процвітання. Сподіваюсь, на наступний рік буде також ваше інтерв'ю. (◍•ᴗ•◍)❤(◍•ᴗ•◍)❤(◍•ᴗ•◍)❤

Ксенія Чейз
25.05.2020, 20:26:10

Зоряна Джердж, Дякую, Зоряно! Радію, що для вас, моя розповідь стала неабияким натхненням. Наснаги вам, цікавих історій та вдячних читачів.

avatar
Інка Вікторова
25.05.2020, 18:59:34

Не кожен може витримати такий темп. Ви дуже сильна людина) Вітаю зі здобутками і бажаю нових!

Ксенія Чейз
25.05.2020, 20:24:49

Інка Вікторова, Тут згодна на 100%, що темп шалений. Може тому й вдалося зібрати двохтисячну авдиторію. Читачі знають, що новий розділ вийде, навіть, якщо в автора опускаються руки та пропадає натхнення. Головні герої не відпускають, тому хочеться розповісти їх історію. Лише встигай записувати.

avatar
Ана Пест
25.05.2020, 19:01:06

Ксеніє, вітаю вас!!!! Ви справжня чарівниця! Десять книжок - за рік! Та це магія)))) Я сподіваюсь, що також зможу побачити вашу книгу на полицях книгарні, в якій працюю. Як приємно було б запропонувати читачам книгу їхньої землячки)))) Успіхів і натхнення! І дуже-дуже вдячних читачів!

Ксенія Чейз
25.05.2020, 20:20:29

Ана Пест, Дякую, Ано! З цих десяти книг - два оповідання та дві книги написані у співавторстві з талановитою Стефанією Лін. А стосовно друкованої книги, то будемо сподіватися, що колись мені вдасться надрукувати власну книгу.

avatar
Юліанна Бойлук
25.05.2020, 19:42:41

Ксеніє, ви велика молодчинка!!! Чудове інтерв'ю! Успіхів вам і в подальшому!)))

Ксенія Чейз
25.05.2020, 20:18:14

Юліанна Бойлук, Дякую, Юліанно! Все навзаєм! Кожен автор платформи Букнет - надзвичайно талановита людина. Вірю, що разом, ми працюємо над розвитком української літератури. І це надзвичайно!

Гарне інтерв'ю. Справді, ваші книги дуже класні

Ксенія Чейз
25.05.2020, 20:15:39

Кушнір Олександра, Дякую, Олександро! Приємно, що моя творчість вам подобається!

Інші блоги
Промокод до "Невипадково"...
Любі читачі! Давайте трохи пограємо з Вами. Якщо Ви прочитали сьогоднішній розділ “Моя на добу”, то розумієте, що у вас є шанс виграти промокод до книги “Невипадково. Продовження” і зануритись в історію кохання
Нова Книга - Нова Обкладинка
Доброго недільного дня, друзі. Розпочинаю роботу над новим текстом, умовна назва - Інквізитор. Події відбуваються у наші часи. Прошу допомоги в обранні обкладинки. Буду щиро вдячний.
Ідея для майбутньої історії
Друзі привіт. В мене як завжди в нічний час з'являються геніальні ідеї. Тому я вирішила поділитись нею з вами. Уявіть собі невеличкий роман, де любов і небезпека переплітаються, як шовкові нитки. Це буде історія про
Знижка 12% - "Єдина для демона"
Дорогі читачі! Сьогодні (19.05.2024) діє знижка 12% на мій роман: "Єдина для демона. Нікому не віддам" Анотація: Подарунок долі або непереборне випробування? Все життя Даміан думав, що Єдина - це казки, а на ділі виявилось
Запитання до читачів
❤️ Дорогі мої читачі! ❤️ Я розпочала дві роботи: один твір буде об’ємний, інший – невеличкий, як і більшість моїх коротких романів. Хочу порадитись: що вам ближче до серця – великі твори, з більшою кількістю героїв
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше