Твори з категорії 18+

Привіт, друзі!

Давайте поговоримо?))) В любовних романах ми часто зустрічаємо сцени, де головні герої люблять займатися...випічкою)) І найчастіше в них виходить кекс)) Іноді сосиска в пиріжку чи в тісті))) То вже від автора залежить)))

Але я люблю солоденьке, як випікати, так і читати про таке)) Тому книжки з детальним описом приготування кексу мені до вподоби))) Буває, що герой більш досвідчений у випіканні, ніж героїня. Він краще знає рецепт, показує як правильно випікати, як користуватися певними інгрідієнтами. Навіть грубим може бути! Змушує героїню робити кекс! Поки вона сама не починає розуміти, що кекс - то класно, смачно і він приносить задоволення))) Буває, що героїня й сама давно пече кекси, любить їх і коли зустрічає такого ж чоловіка (який любить займатися випіканням кексу) то в них дах зносить від щастя, що нарешті вони знайшли одне одного))) А ще буває, коли героїня довго й нудно живе в самотності, не їсть солодкого, випічкою не займається, кексу в житті не куштувала))) І от доля її зводить з чудовим хлопцем, з яким вона нарешті вчиться пекти кекс))) Хеппі енд в усіх випадках гарантований))) Герої закохані, читачі задоволені)) Кекс смачний, хоча випікався він не раз в книжці, і описувалися всі подробиці його створення)))

А бувають сюжети, коли герої печуть кекс за зачиненими дверима чи під ковдрою. Ми читаємо, як вони загораються бажанням, їхні очі палають, серця шалено калатають, а автор раз - і прикрив ширмою весь процес випікання))) І ми не знаємо, що там герой робить з героїнею: жарить чи смажить))) Чи книжку читає їй з рецептами)))

От мені цікаво, кекс в книжці - це родзинка? Чи краще без нього? Що вам більше подобається? 

Минуло року я вже задавала вам подібне питання (ЧИТАЙ ТУТ)

Ваша солодка письменниця,

Уляся Смольська

P.S. на фото кекс, спечений особисто мною))) Шокладний))) З полуничкою ;)

23 коментаря

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти

Після шаленої п`ятниці вже зовсім не було сил и навіть бажання сідати за комп, та натрапила на цей блог, і о диво, настрій з`явився))). Хоч я і не відношуся до кондитерів, але теж люблю солоденьке, особливо коли рецепт подається вміло і не надто солодко. Якщо чесно, у своїх творах я навіть не беруся до детальних рецептів, бо боюся, що вийде замість повітряного безе який гоголь-моголь. Зате зі своїми детективами я намагаюся приготувати простеньку курку так, щоб всі думали, що це мраморна телятина)))

Уляся Смольська
06.03.2020, 23:42:29

Ой, Надійко, щиро тішуся, що мій бложик допоміг Вам морально і підняв настрій!❤️❤️❤️

avatar
ValeriaPolonchuk
06.03.2020, 15:45:47

Ну, мої герої вже досвідчені пекарі))) І якось ну дууууже хочеться втулити того кекса) Але зачасту надто вже детальну кулінарію залишаю собі, а у творі все ж дотримуюсь стриманої, проте очевидної рецептури) А там вже хай в уяві додають "за смаком"

Уляся Смольська
06.03.2020, 19:25:38

ValeriaPolonchuk, Дякую за Вашу думку) Якщо ви пишете в жанрі "еротика", ой, перепрошую, "випічка", тоді Вам не потрібно детальну рецептуру кекса ховати від читачів)) А якщо ви обираєте любовні романи без деталізації, тоді так, не варто додавати усіх нюаінсів створення кексу)))

avatar
Лілія Стахова
06.03.2020, 15:36:30

Мені здається що це додає перчинку,і дійсно цікаво читати як це подають різні люди)

Уляся Смольська
06.03.2020, 19:23:06

Лілія Стахова, дякую за Вашу думку) Любовні романи іноді потребують родзинок)) А ще горішків, цукатів, марципанів, різноманітних сухофруктів)) Адже відомо, що штолен - це неймовірно смачнючий кекс! От щоб кекс в романах про кохання був смачним, треба його смачно подати))

avatar
Софія Чайка
06.03.2020, 17:03:04

Це - неймовірний блог, Улясю! Звісно ж, разом з коментарями) Браво!

Уляся Смольська
06.03.2020, 19:20:06

София Чайка, Дякую, Софі!))) Мені також коментарі подобаються) Дівчатка креативлять))

avatar
Анна Пахомова
05.03.2020, 23:51:21

Коли писала історичні любовні романи то дуже дозовано підходила до подачі кексів, не більше двох на книжку. Та і в СЛР теж якось цікавіше сприймається сам процес дозрівання героїв до випічки, ніж сам процес готування

Показати 2 відповіді
Уляся Смольська
06.03.2020, 09:58:54

Дякую, Аню) кожен автор вирішує особисто, як часто тішити героїв кексами))

avatar
Анна Ост
05.03.2020, 20:11:27

Ой не можу! Опис просто супер)) вперше читаю таке, фантастика)) Я за кекс у книгах, але в міру. І бажано, щоб без зачинених дверей. Цікаво читати, як різні автори описують процес випічки, як підбирають слова і розбурхують уяву))

Уляся Смольська
05.03.2020, 21:03:02

Тішуся, що Вам сподобалося))) От і я люблю давати героям можливість спекти кекс))) Щоб читач побачив рецепт, надихнувся і сам захотів щось спекти)))

Ох, аж їсти захотілось)) звісно, особисті стосунки та інтим додають книзі перцю, головне, як на мене, щоб це не було вульгарно і не перенаситити читача подібними сценами. От я пишу детективні трилери, але справді пишаюсь своєю любовною лінією. Мені здається, вдало описані особисті стосунки надають книзі більше життєвості, притягують і підкорюють серця. Читачі щиро переживають за стосунки головних героїв і це дуже круто, як на мене)

Показати 4 відповіді

Дякую, вірю, що в моїх книгах саме так і є)))

avatar
Стефанія Лін
05.03.2020, 13:42:39

Блін, тільки кондитер міг подати кекс ось так файно) Я люблю кекси і випічку, і взагалі усю кухню, але не люблю коли крем перебивають до твердих піків, більше подобається м'якість, ніжність, щоб було повітряно, як безе)))) Взагалі вважаю, що жанр книги у цій кухні не важливий, можна подати еротику так, що там навіть жодного кексу не буде, але тим не менше ти захочеш того крему ще і ще, а можна написати трилер, але так, що там без кексів не обійтись))) Тут все залежить від автора))))

Уляся Смольська
05.03.2020, 15:59:54

Ахаха, дякую Стефаніє! Так, багато чого залежить від сюжету в романі)) Якщо все ніжно і лагідно, то вульгарність тут зайва)) А коли герой злий кексороб?))) Він любить не повітряні вершки, а гарячий шоколад зі жгучим перцем))) То ж сюжет від цього не гірший))) Просто на іншого читача)))

avatar
Юліанна Бойлук
05.03.2020, 13:42:53

Улясю, я так насміялася, дякуючи тобі)))) Дуже круто описано! І кекс на фото просто вау!!! Сктнеш рецепт?))))
А щодо кексу в творі, то я не проти, якщо це смачно і не надто детально описано, бо іноді трапляються просто таки вульгарні сцени, після яких я обов'язково закрию книгу і не стану її читати. Однак, більше імпонують лише натяки, легкі нотки випічки, коли процес приготування прихований від читача)))

Уляся Смольська
05.03.2020, 15:56:29

Дякую, Юліанночко! Ти ж знаєш, що я кондитер) Тому пишу солодко і люблю солодощі))) Дякую, що розповіла про уподобання в солодкому))))

avatar
Таяна Арт
05.03.2020, 13:16:29

Чудові паралелі! Про солодке від солодкої письменниці... Теж полюбляю твори 18+, але все ж краще, на мою думку, коли є певна межа. Інакше це буде вже схоже на порно, завуальоване сюжетом.

Показати 2 відповіді
Уляся Смольська
05.03.2020, 15:50:29

Дякую!)) Навіть в любовних романах з позначкою 18+ є різні твори. Одні більш відверті, інші не дуже. Читач сам обирає, що йому потрібно в той чи інший момент життя)) Комусь треба гарячіше, комусь ніжніше) Зараз на порталі є великий вибір романів) І навіть в'їдливий гурман знайде собі щось до смаку)))

avatar
Мар'яна Доля
05.03.2020, 14:59:32

+1000 в карму за креатив !
А якщо серйозно - я сама часто з задоволенням читаю про випічку, якщо смачненько написано))
Проте така моя думка - в творах категорії 18+ детальний опис процесу вітається і навіть обов'язково має бути.
Проте коли такої позначки немає, то хай краще зберігається легка інтрига, і читач не знає, як саме герой "жарить чи смажить" героїню)) Бо так цікавіше, коли залишається простір для польоту фантазії...

Уляся Смольська
05.03.2020, 15:47:01

Дякую за думку, Мар'яна) Так, кожному жанру притаманні свої особливості) І подекуди твори з позначкою 18+ з жанру "еротика", з відвертим описом процесу читати куди цікавіше, ніж пуританський і нудний роман, від якого хочеться тільки одного - спати)) бо інших емоцій він не викликає))) Дякую, що розділили зі мною свою думку і потішилися з гумору)))

avatar
Ірина Ярошенко
05.03.2020, 12:06:59

Насміялася і з тексту блогу, і з коментарів! Особисто я люблю ніжність та таємничість. Підтримую Aillin і скажу, що багато з книг із розділу випічки перетворилися просто на знущання над випічкою. Знаєте, кухар може бути шеф-кухарем з вишуканими манерами і такими ж стравами, а може бути "поваром столовки", який крім як сосиски в тісті й приготувати нічого не може. Тому, все в міру - і буде щастя!

Показати 3 відповіді
avatar
05.03.2020, 13:57:55

Ворожеска, ))) з невідомих інгрідієнтів)))

avatar
Алиса Ольгич
05.03.2020, 11:49:52

Давно я так не сміялася!!!! Це ж треба такі шикарні паралелі!!! Браво!!! А кексики які.... Ням)
А щодо питання. Якщо це любовний роман, а не бойовик, приміром, то коли героїв ховають під ковдру... відчуваю розчарування. Хочеться туди зазирнути, а ні, немає змоги. Я люблю кекси! Іноді навмисне обираю жанр еротика... ой, вибачте, жанр "випічка", і смакую!

Показати 8 відповідей
Анна Харламова
05.03.2020, 13:49:18

Алиса Ольгич, ❤️❤️❤️

Ох, Улясю, по солодкій доріжці, викладеній перчиками, йдеш))) Але мені подобається твоя сміливість)) А кекс який м-м-м... на фото ;) Ну, я звісно, голосую ЗА :) Хотілося б тільки, щоб ті, хто п-р-о-т-и-с-о-л-о-д-о-щ-і-в проходили повз та йшли своєю кисло-вареною дорогою)))) ой)

Показати 10 відповідей
Стефанія Лін
05.03.2020, 13:47:18

Анна Котляревська, Я помітила)))) Я б навіть сказала, що від душі))))

avatar
Юліанна Бойлук
05.03.2020, 13:40:36

Улясю, я так насміялася, дякуючи тобі)))) Дуже круто описано! І кекс на фото просто вау!!! Сктнеш рецепт?))))
А щодо кексу в творі, то я не проти, якщо це смачно і не надто детально описано, бо іноді трапляються просто таки вульгарні сцени, після яких я обов'язково закрию книгу і не стану її читати. Однак, більше імпонують лише натяки, легкі нотки випічки, коли процес приготування прихований від читача)))

avatar
Алиса Ольгич
05.03.2020, 13:20:11

Я шаленію від ваших коментів і алегорій)))

Уляся Смольська
05.03.2020, 13:29:14

Алиса Ольгич, я також))

avatar
Анна Харламова
05.03.2020, 12:19:42

Оооо Улясю, ти естет!!! Браво!!! Я от тільки – ЗА!!! Я за кекси з будь якою начинкою!!! Головне щоб це все смачно готувалося і подавалося також!!! Я люблю солоденьке і з ваніллю, і з чимось пікантним, щоб з перчинкою… Шоколадний кекс… ммм… Я зараз якраз доходжу до випічки в новій книзі))) Кекси мають бути за вищим стандартом та з безмежною просторою фантазією. Полуничні кекси – це щось. Солодке повинно бути солодким, і я за гарну рецептуру. Головне щоб це не був кекс, а на кексі триста начинок і все це ще чимось посипане, бо тоді це вже кулінарне неподобство. До готування треба підходити, наче ти печеш, щоб отримати мішленівську зірку!!! Хай у житті кожного – виходить лише смачний кекс!!!! Обожнюю готувати і усім раджу!!!))))
P.S. Фото з полуничним кексом – пальчики оближеш!!!

Показати 4 відповіді
Анна Харламова
05.03.2020, 13:21:08

Уляся Смольська, Ти права моя мила, кухня може бути такою різною, колоритною, насичено емоційно, тілесно та душевно!!! В наших руках створити щось таке, щоб нашим читачкам закортіло і на своїй кухні це приготувати, щоб потішити коханого полунично-вершковим кексиком, або навпаки червоний оксамит з шоколадом... з додаванням перчику... Коротше мене занесло - треба випікати!!!! Ооо я не соромлюся того, від чого я в захваті і отримую гастрономічну насолоду!!!))) Дякую за такі ванільні слова, якими я посмакувала!!!! Улясю, твори, твори так, як завжли - щоб аж кортіло узяти величезну ложку і їсти той кексик забуваючи про дієту!!!! Ти це вмієш - випікай, дивуй та кайфуй і ми разом з тобою!!!!

avatar
Tokashi Nakadzima
05.03.2020, 13:17:14

Цікаво чому Ви прив*язали твори 18+ виключно до опису сексуальних забав? Твори 18+ можуть ще описувати жорстокість чи піднімати серйозні суспільні теми. В мене теж є твір з відміткою 18+ але там детального опису приготування кексу ви не знайдете. Взагалі якщо вже описувати інтим, то на мою думку варто натяком залишати поле для фантазії читача, щоправда тут дуже мало таких творів. Мені досить дивно було почитати деякі твори авторів прекрасної статі з некислою деталізацією процесу)))

Уляся Смольська
05.03.2020, 13:20:03

Богдан Аксюк, Я на початку блогу зазначила, що розмова йде про любовні романи) Я пишу саме в цьому жанрі, тому інші не зачипала)

avatar
Устина Цаль
05.03.2020, 12:26:27

Якщо в тему і в міру, так щоб не знудило - то все ґут) Сама таке пишу, але щоправда не стільки через те, що люблю кекс у книгах, скільки тому, що не люблю накладати зайві обмеження і цензурувати себе там, де за логікою мусить бути десерт.
І звісно, ще все залежить від майстерності шеф-кухаря, бо ж навіть найкращий рецепт можна зіпсувати невмілими руками)

Показати 3 відповіді
Устина Цаль
05.03.2020, 13:06:36

Дякую!) І навзаєм :)

avatar
Леся Найденко
05.03.2020, 12:01:14

Я не проти випічки у тексті, якщо вона смачна. А коли у героїв стільки сосиски, яйця і булки у голові - не люблю. Нещодавно почала читати книгу, а там жахлива антисанітарія на кухні і бруднюче смаження на три сторінки... Це вже занадто.

Уляся Смольська
05.03.2020, 12:37:21

Леся Найденко, Та всякі бувають рецепти))) Можна й на такі наткнутися)) Іноді кекс печуть навіть троє, що ж зробиш, якщо герої вдвох не справляються))) Але кому що подобається) Це як у фільмах німецького кінематографу для дорослих: є приємні кадри, а є брудне смаження))) Кухня різна буває, навіть пекельна))))

люблю випічку у всіх її проявах, і на прилавках магазинів , і в кіно, і звісно у книгах. Без десертів взагалі життя не таке смачне)

Уляся Смольська
05.03.2020, 12:34:58

Вікторія Задорська, О, я теж такої думки)) Солоденьке - це життя)))

Інші блоги
Фатальна новинка❤️
Привіт, мої любі❤️ Цей день настав❤️ Сьогодні на сайті стартувала третя книга серії “Високі температури” про Кіру❤️ Я знаю, що ви її чекали, тож я більше не могла приховувати цей діамантик родини Савчуків❤️ Запрошую
Привіт букнет! З вами Еріс Сафіст ❤️
Мої любі мишенятка, приєднуюся до вашої спільноти. Давайте познайомимося, адже ви вперше мене бачите. Я новий автор на букнет, Еріс Сафіст, працюю з жанром фентезі. Королівства, битва за владу, придворні таємниці, чарівні
Другий тизер таємничої новинки. Вгадаєте секрет?
Вітаю, мої чуттєві вогняні читачі! Показую вам другий тизер таємничої новинки. І головне питання: чи здогадуєтесь, про кого книга? Підписуйтесь на авторський акаунт, щоб не пропустити! Подробиці про книги та трохи
Таємні одиничники...!
Вітаю, любі читачі та автори Букнет! У мене до Вас питання: чи бувало таке, що хтось ставив під книгою одиницю, але чому не казав? От і я заходжу така зранку на Букнет, і бачу це: І зараз думаю:"Чи я погано прописала
Що робить автора щасливим?
Привіт-привіт, стихійні!❤️ Сьогодні, читаючи коментарі до нового розділу «РЯТІВНИКА СТИХІЙНОЇ ДУШІ» вкотре піймала себе на думці, що окрім кайфу від самого процесу написання книги, я страшенно кайфую від ваших реакції
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше