Історії про кохання? | Трішки монологу і запитань

Вітання всім мешканцям Літнет!

 

Назріли в мене деякі питаннячка) Та спершу трішки монологу...

Вже не раз натрапляла то тут, то там на коментарі, в яких деякі люди (переважно чоловічої статі) не дуже приязно озиваються про історії про кохання. Не про конкретні твори, а як про жанр в цілому. Не дуже вони мене потішили, з огляду на те, що пристойний відсоток моїх творів (не всі!) оповитий романтичними шмарклями (тут має бути якийсь смайлик, типу мене на гарячому спіймали).

Та то ще було б нічого, аби спираючись на те, що на місцевих просторах переважають саме історії про кохання, вони не виносили вердикт: тут у нас переважно жінки пишуть і читають. Ну гаразд, авторів ми ще бачимо, активно спілкуємося в блогах та коментарях до творів, і серед них справді багато жінок. Але на рахунок читатачів ми насправді не можемо говорити. З тої простої причини, що ми багатьох з них не бачили навіть на фотографіях. Не всі реєструються тут, а як реєструються, то не коментують, не ставлять зірочки і навіть не підписуються. Не вірите? А вони існують! Чого лише варта статистика постійних читачів. Не знаю, як у інших, а в мене те число йде в серйозний дисонанс з кількістю відстежувачів, зірочок і коментарів. 

От серйозно, що за локіка така? Я дівчина, і з великим задоволенням читаю в будь-якому жанрі. Наприклад, Стівен Кінг, Бернхард Хеннен, Толкін та Артур Конан Дойл у списку мої улюблених письменників. Їхні твори стоять в мене поруч з книгами авторів історій про кохання - Шарлоти Бронте, Джейн Остін, Лейли Мітчем...  Це я до того, що особа жіночої статі може бути різносторонньою.

Ще кажуть, все однотипне, мовляв, не хочуть письменники з зони комфорту виходити. Можливо, є такий фактор. Та тут така справа... Словом, читачі теж не хочуть. Як тільки я намагалася публікувати тут щось на півміліметра не таке, як зазвичай, одразу стикалася з... майже повною відсутністю віддачі (що буде, як надумаю щось кардинально інше опублікувати, краще й не думати). Ні коментарів, ні зірочок.... Глухо, як у танку. А все чому? Бо читачі звикли читати автора в конкретному жанрі, і в гробу у бліих капцях вони бачили мої новаторства. Звісно, є виключення (особлива дяка Olena Kogut), але... але...

 

Тепер до питаннячок:

1. Якому жанру/ам надаєте перевагу?

2. Яке ваше ставлення до історій про кохання? Якщо позитивне, то чому надасте перевагу: просто романтичній історії чи еротичному роману?

3. На вашу думку, автор має писати лише в одному-двох жанрах, які йому вдаються найкраще, чи таки намагатися розширити свої письменницькі горизонти?

4. Як відреагуєте, коли письменник, який писав в одному конкретному жанрі, вирішить написати щось кардинально інше?

5. Які письменикки на даній платформі у списку ваших улюблених?

13 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
SiBiMol
12.07.2019, 11:39:36

Можливо я був серед тих хто не дуже райдужно озивається про романтичні романи. Поясню деякі свої претензії до ситуації яка склалася тут на літнеті.

Я особисто не проти тих хто пише або читає такі книжки. Я теж інколи переглядаю деякі твори даного характеру, але вважаю це не дуже серйозною літературою, про це трохи згодом. Тут на сайті, якщо вибрати будь-який жанр перші 20-50 книжок будуть про кохання, романтику і т.д. Я розумію автора, котрий вказує неправдивий жанр, він хоче бути по вище в рейтингу, а якщо він вкаже “любовний роман” то опиниться на 50+ місті.

Але подумаємо про читача який приходить сюди, наприклад він любить детектив, відкриває цей розділ що він побачить?

1)Прикриття Ксенія Чейз Хоча жанр Детектив/Трилер, але сама авторка говорить що в тектсі є : непростий вибір, кохання та пристрасть, боротьба за виживання.
Також судячи з обкладинки і опису, видно що детективна і трилерна частина явно не на першому місці в книзі.
(Я нічого проти автора або ж роману не маю)

Показати 26 відповідей
avatar
12.07.2019, 20:00:06

Іва Білка, бо, на жаль, нема поділу на піджанри фантастики. наукову фантастику я тут зустрічала, як і інші підвиди. У мене є фантастика, але вона соціально-психологічного і філософського спрямування. Гляньте автора White Klay - у нього є чудові оповідання по вашому запиту)

avatar
Уляся Смольська
12.07.2019, 19:30:00

Пишу еротичні ілюбовні романи, і їм же надаю перевагу. Ставлюся до них позитивно, як до романтичних комедій чи мелодрам. Це розважальна література, яка відволікає від насущних проблем. А якщо в романі є ще детективна складова або ж присутній драматизм - взагалі файно). Автор сам вирішує, в яких йому жанрах писати. Завжди є до чого рости, тож чому обмежувати себе? Хоча вдосталь письменнииків, які пишуть в одному жанрі і вони в ньому перфектні)) До речі, мої книги читають і чоловіки ;)

avatar
Оксана Усенко
12.07.2019, 19:24:17

1. Різним, полюбляю їх чергувати. Історії кохання зрідка читаю, коли зовсім нічого під руку не втрапило.
2.Сумнівна розвага, коли більше нічого читати, чи просто не маю бажання ввмикати голову.
3.Автор на те і автор, аби самому створювати власну реальність. Якщо писбменник в неї вірить, то повірить і читач.
4.Якщо гарно пише - читаю у автора все. Був тут такий на Літнеті автор "Макс Далін", так коли його "попросили" з сайту, побігла гублячи капці шукати книги на інший сайт. Бо людина пише так, що особисто я прочитала все що знайшла і не один раз. Хоча відкриваючи його чергову книгу я не могла вгадати, що це буде за жанр і яка тематика твору.
5. В основному ті, яких я відстежую:)

avatar
Стефанія Лін
12.07.2019, 18:00:09

Скажу так, є в мене одна улюблена письменниця, вона пише завжди в різних жанрах, від соціальної-фантастики до простих любовних романів, містика, жахи, постапокаліпсис і тд, і в неї завжди там є любовна лінія, не проста, в зазвичай складна, та це не основне в її романах. В неї настільки гармонійно все написано, що трилер з коханням приносить задоволення і змушує кусати лікті))) Тож я навпаки за любовну лінію в романі)) А як інакше? Хочеться знати, заради чого герої виживали в світі постапокаліпсису, чи чому божеволіли у прямому сенсі)))

Показати 4 відповіді
Стефанія Лін
12.07.2019, 18:38:43

Ксенія Чейз, Ага, особливо коли є нестерпне бажання написати щось незвичне)))

avatar
Іва Білка
12.07.2019, 16:03:26

1. Як читач - різним. Залежить від настрою.
2. Сюжетна лінія кохання є у більшості творів, не залежно від жанру і віку цільової аудиторії. То чому до нього ставитися негативно? Просто є історії, які чіпляють, а є підліткові "рожеві соплі", які просто для когось втратили свою актуальність. Хоча останні теж мають право на існування і читання.
3. Зазвичай так і є - письменник пише в тому жанрі і в тому стилі, який в нього найкраще виходить в його стилістиці. Якщо в письменника немає стилю і конкретного жанру, скоріше за все це новачок, як я.
4. Нормально. Прочитаю, оціню і якщо не зайде, то не буду більше читати.
5. Улюблених не маю

Показати 3 відповіді
Tory_Chameleon
12.07.2019, 16:20:56

Іва Білка, Так-так, іноді буває, почнеш знайомство з творчістю письменника з експерементного твору, встигнеш закохатися в нього, а тоді з таким передчуттям береш до рук іншу книгу, а там взагалі не те... Це одна з причин, чому я стараюся спершу трішки про письменника дізнатися - аби бути готовою до подібного)

avatar
Інка Вікторова
12.07.2019, 09:31:55

Мені, наприклад, подобається Паоло Коельо. Але не тому, що він пише лише романи, а тому що в нього своя філософія. Він писав про еротику, про містику, про релігію, навіть, детектив... і в усіх цих різних творах прослідковується ця філософія. Думаю, саме таку родзинку й шукають читачі в одного автора. Щоб історії були різні, але стиль, притаманий лише йому, залишався незмінним.
Лише моя думка))

Показати 2 відповіді
Tory_Chameleon
12.07.2019, 16:06:11

Інка Вікторова, Згодна) Особистий стиль автора, якщо він дійсно свій, а не намірене чи підсвідоме копіювання інших письменників, жоден жанр не заховає. І якщо він припав до смаку, то проковтнеш будь-що написане автором

avatar
Heorhii Kostienkov
12.07.2019, 00:03:10

Кому що цікаве в цьому житті(так сказати про наболівше), або навпаки не вистачає у цьому житті про те і пишуть.

Ксенія Чейз
12.07.2019, 14:43:57

Heorhii Kostienkov, Повністю погоджуюся!

avatar
Мар'яна Доля
11.07.2019, 23:09:38

1. Пишу в різних жанрах - є в мене і вірші, і проза ( оповідання та нариси, повісті, замахнулася й на роман)), пробувала себе і в жанрі драматургії. Щодо тематики творів - то більша частина все ж про життя як воно є, а яке життя без кохання? Зовсім нецікаве. Можливо, чоловіки не дуже полюбляють говорити й писати на цю тему, бо надають перевагу тому, щоб не говорити, а діяти. Інша річ, що й історії про кохання різні бувають, тому захочу я прочитати книгу чи ні - залежить не від тематики, а від автора, як він зумів втілити у життя свій задум.
2. Ставлюся позитивно. Більше полюбляю романтичні історії. втім гарні еротичні сцени теж буває приємно читати. Але твори, де одна суцільна еротика - це не моє.
3. Я за те, щоб розширювати горизонти, сама зараз цим займаюся)) Дуже давно, ще зі шкільних років мріяла щось написати у жанрі фентезі, і нарешті пробую цю мрію втілити в життя. А ще виник задум фантастичного роману про суспільство майбутнього.
4. Відреагую позитивно. Все треба спробувати у житті, щоб потім не жалкувати))
5. Я не так давно на Літнеті, та вже маю улюблених авторів, називати не буду всіх поіменно, але вже накидала собі в бібліотеку стільки книг, що не встигаю читати))

Показати 2 відповіді
Мар'яна Доля
12.07.2019, 00:02:37

Tory_Chameleon, Повністю з вами згодна!

avatar
Trinn
11.07.2019, 22:20:41

Так як цеглина і в мій город, як чоловіка) то відповім)
1. Кохання це невід'ємна частина життя. І тому в сюжетах і книжках вона звісно має право на існування (насправді і я сам пишу більше всього про любов і кохання) - просто як на мене це не єдине що потрібно бути в творі.
Хороший драматичний (про житя) твір також має право на існування - просто там повинен бути месседж, щоб герої проходили випробування, "росли" тобто розвивалися, був сюжет (тобто події).

Щодо того що "у нас переважно жінки пишуть і читають", нажаль так - це можна хоча б по топу визначити. Але я і по друзям це визначаю, художню літературу (в Україні як мінімум) зараз більше читають і пишуть саме жінки. (можливо це все через те що дівчата\жінки менше політичними бійками переймаються :))

Показати 3 відповіді
Tory_Chameleon
11.07.2019, 23:47:54

Trinn, Веселіше не стане, але й жінки такі також є

avatar
Олена Когут
11.07.2019, 22:30:55

Дякую, що згадали!!!))) Відповім на 3 - Ви рухаєтеся у правильному напрямку, слухайте Музу, а вона не підведе!!! І щодо 5, то на даній платформі Ви і є у списку моїх улюблених авторів!)))

Tory_Chameleon
11.07.2019, 22:53:34

Olena Kogut, Дякую) Приємно знати, що є ті, кому моя творчість до смаку

avatar
Незнайомка
11.07.2019, 20:49:48

Я як автор та жінка можу скзаати лише одне. Так читати романи та історії про кохання це цікаво. Так можливо сюжет знайомий, але все одно цікаво. Кожен автор добавляє в твір свою ізюминку. і це великий плюс. А чоловіки ніколи не люблять романи.

Показати 3 відповіді

Незнайомка, Я теж так раніше думала)) Але зараз в мене багато чоловіків серед читачів, тож я кардинально змінила свою думку)) Можливо, не всі романи їм до смаку можуть припати, але є такі. І це круто, мені здається!)))

Кожна книга знайде свою аудиторію :) Не треба взагалі про це заморочуватися)) Історії кохання завжди будуть користуватися великою популярністю, тому їх завжди буде більше - це нормально) Якщо хочеться писати щось інше, то чому не писати?)) Просто так, не треба розраховувати на велику кількість аудиторії, але вона буде своя) Так що хтось обирає писати те, що популярно, інші - пишуть тільки те, що подобається серцю, а треті - пишуть популярне і воно їм подобається. Просто у кожного свій шлях)))

Показати 2 відповіді

Tory_Chameleon, Не звертайте увагу на людей зі стереотипами) Це якісь безпідставні звинувачення) Я б сказала більше, але образяться вони)) І взагалі, то що й з того, аби жінки читали одні романи про кохання? То наша справа, я вважаю ахахах

Інші блоги
Спілкування
Ітак всім привіт хотілося б поспілкуватися з авторами на одну тему. Як вам в голову приходить ця чи інша історія, можливо це спонтанно, або ж ви сидете та роздумуєте над тематикою нової книги, а може надихаєтесь іншою книгою,
Факти про сновидіння, яких ви не знали
Вітаю. Оскільки моя передплатна книга "Грішна одержимість" тісно пов'язана з темою сну й ви, читачі, активно спілкуєтеся на цю тему. Навіть багато хто зізнався, що йому особисто снилися пророчі сни! Я вирішила розвивати
І я б хотів дітей найближчими роками...
Вітаю, мої любі Натхненники!!! Літо, Греція, море та багато емоцій!!! “Красунчик з Олімпу” — Ми дорослі люди. Кохаємо одне одного. І я б хотів дітей найближчими роками. Це може бути через рік, а може бути через
Челенж #факти_про_автора
Привіт всім, я хочу доєднатись до челенджу Анни Стоун. Розповісти про себе та й взагалі просто поговорити. Факти про мене: Я немаю псевдоніму на Букнет. Вікторія Грош моє справжнє ім’я (хоча повинно б було бути Вікторія
Нова книга та єдина знижка на передплату
Я натхненна вашою увагою до моїх книг! Тому рада презентувати новинку на болючу тему зради. Анотація до книги "Зрада. Почати знову" - І що тепер? - Отже, він не збирається нічого заперечувати. Щось усередині мене
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше