Дивний спосіб читання творів.

Шановне панство, я тут недавно, завтра буде місяць. Пишу роман і викладаю глава за главою, щоб люди ним насолоджувалися, переживали за героїв і навіть плакали, співчуваючи їм... І чекали з нетерпінням кожну главу!

Ну, це я про таке мрію, а насправді виходить не зовсім так.

Але таки трохи читають, і це радує! Та якось дивно читають. Ніяк не можу зрозуміти такий стиль читання.

Що я маю на увазі? Ну, наприклад, хіба не дивно, що 44-а глава була прочитана 12 разів, а 51-а, скажімо, 37? Числа не точні, а чисто, щоб показати тенденцію. Чи люди масово читають з кінця до початку? Чи, може, хто перечитує по три рази одну й ту саму главу? Але ж це не може бути масовим явищем!

І ще одне мене дивує. Читають активно, не встигаю викласти чергову главу, як уже з'являються читачі, та й у свої бібліотеки занесли десятки з них, але!

Але ніхто не коментує! І не ясно, що так в моєму романі, а що не так, може, дурня якась, а не роман! То так і напишіть! А то повний ігнор! Триста чоловік читають, і ні пари з вуст! Нє, ну не триста, а двісті - точно!

 А про лайки я взагалі мовчу! Як не подобається, то чого читати - ну що, не так хіба? А як читаєш і вже півкнижки прочитав, значить таки подобається! Ну, то лайкни! Що тобі, шкода? А мені буде приємно! Або йди звідси, не читай більше мій прекрасний роман!

Ще раз повторю, я тут людина відносно нова і чогось не розумію, так поясніть, будь ласка!

ПС. Якщо зараз підуть лайки, то це ще гірше, ніж як було до того.

О! Так ще ж про рейтинг ледь не забув! З рейтингом взагалі щось не те! Чи я такий дурний, чи його визначають довільним чином? Не хочеться думати, що правильна відповідь перша.

А від рейтингу й місце в топі, я думаю, має залежати, так же? А воно, тобто, місце в топі, туди-сюди, туди-сюди, бовтається як цеє, як його, ну, що в ополонці. То шосте, то восьме, а чому - хтозна... І потім, у кого рейтинг 29, то він чомусь нижче в топі, ніж у кого 13. Ну от як це розуміти?!!!

12 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
Вячеслав Третяк
23.11.2018, 17:10:22

Шляхом складних математичних розрахунків на рівні учня 5 класу, спробував встановити, від якого числа моїх 22 лайки становлять 3,7%. Вийшло 594. І тепер гублюся в здогадках, що то за число... Може, це в гривнях? Так наче ні... Та й мало якось тих гривнів при сучасному рівні цін...
А може це мені хотіли поставити 594 лайки, а поставили тільки 22.
Звертався в технічну підтримку, але там теж не знають.
Можливо, хтось із вас знає, то поясніть мені, а я вже тоді технічній підтримці розтолкую, щоб і вони знали.

avatar
Анатоль
10.11.2018, 06:36:29

Ще одна дивина.
Коли заблокували мій "Жіночий роман для чоловіків" там було 9 переглядів.
А зараз 11.
Тобто добавилось два перегляди заблокованого опусу.
Як його можна переглянути коли не можна відкрити?
Чи адміни-модератори можуть?...

Показати 12 відповідей
Вячеслав Третяк
10.11.2018, 15:47:30

Анатоль, куди я попав?!!!

avatar
Мія Грано
09.11.2018, 17:26:30

ніколи не ставлю лайк поки книгу не дочитала до кінця. Ну вже вибачайте.

Вячеслав Третяк
10.11.2018, 00:55:33

Мія Грано, Поважаю Ваші принципи, тому вибачаю.
Хоча... Кажуть: ніколи не говори "ніколи". Помиляються, певно.
А за відгук дякую!

avatar
Ален Д. Волкер
08.11.2018, 11:29:14

Внесу невелику ясність, щодо переглядів і їх системи нарахування, а то в коментарях вже вигадують цілі історії) Система дуже проста. Є у вас книга в сім розділів припустимо. Одна людина в день може 7 разів переглянути ваш твір (перегляд - розділ). Відповідно: наступного дня цей ліміт зникає і ця ж людина може знову дати вам 7 переглядів. Якщо, наприклад я сьогодні почав читати розділ 6 і не дочитав, а завтра знову зайшов, то це приносить книзі автоматично ще один перегляд. Тобто, вчора - один цього розділу і сьогодні 1, 1+1=2. От так і виходить, що деякі розділи мають більше переглядів. Бувають і глюки, через що два-три перегляди можуть зарахувати до вчорашнього дня, але це несуттєві відхилення я вважаю.Більше бісить, коли в книзі 100 сторінок і 30 розділів. От і маєте явне "накручування" переглядів) З рейтингом ще до кінця не розібрався, але вже є декілька ідей...

Показати 25 відповідей
avatar
08.11.2018, 14:35:46

Vyacheslav Tretyak, Року ще немає) ну це так завжди у нас - спочатку запуск, потім флішування)

avatar
Анатоль
08.11.2018, 12:43:22

Я тут колись відкрив був блог "Як зробити (літературну) кар'єру на Літнеті"
https://litnet.com/uk/blogs/post/50102
Там в жартівливій формі як можна накручувати лайки, коментарі і т.п.

avatar
Элен Чар
08.11.2018, 09:12:31

Вітаю.
про перегляди. я так розумію, що не всі мають можливість читати від початку до кінця, і не обов’язково за один раз вони це зроблять. людина може поспішати, або у транспорті читала, а потім життя внесла свої правила. тому остання глава може набрати більше переглядів (і на мою думку вона має набирати більше переглядів), ніж попередні.

про коментарі. як автор я вас розумію, а як читач, я сама не завжди їх пишу. чому? коли мені книга не до вподоби, то нащо псувати настрій авторові? а якщо сподобалась, напишу коли дочитаю її.

про лайки. якщо сподобалась книга тоді лайк. але не все, що я можу прочитати буде мені подобатись, тому не всім цей лайк поставлю.

про рейтинг. сама не розумію, як саме він визначається, мабуть враховують все і перегляди, і бібліотеки, і коментарі і лайки. і так, він може туди-сюди ходити.

І ще хочу сказати, не всі одразу читають книгу, більшість чекає її завершення, от тоді піде хвиля лайків, коментарів і переглядів.

Хай вам щастить і натхнення!

Показати 4 відповіді
Элен Чар
08.11.2018, 10:38:12

Vyacheslav Tretyak, дійсно, ото така я "уважна"

Доброго вечора. Погоджуюсь з тим, що раніше було сказано. Дійсно врахування переглядів працює дивно: перегляд однієї частини враховується, іншої - незавжди. А ось що до рейтинга, тут складна система підрахунків, співвідношення кількості переглядів, лайків, коментарів та додавань у бібліотеку. Коли Ви заходите у статистику твору, там є відсоток зірочок відносно переглядів, от від нього і залежить місце у топі. Ось чому з 13 зірочками можуть бути вишче ніж з 29. Але не переймайтеся, це міняється по кілька разів на добу (перевірено). Головне творіть і отримуйте від цього насолоду. Надхнення!

Показати 6 відповідей
Вячеслав Третяк
08.11.2018, 10:30:54

Анатоль, Тоді дійсно чорт зна що...

avatar
Вячеслав Третяк
08.11.2018, 10:27:09

Шановні автори. Дякую, що відгукнулися. Нарешті! Нарешті мені стало ясно, що ніякої ясності нам не досягти.
Отже, підведу підсумки. Сам собі, але й вам, можливо, вони будуть корисними.
1. Цей іспано-російсько-український сайт зроблений так, що й самі його творці, схоже, вже не знають, як він працює. Бо я звертався в технічну підтримку і отримав таку відповідь, що стало ясно: краще б не питав. І ніякі уточнюючі запитання не допоможуть. Їхні програмісти, схоже, народили такого собі гомункула, який робить, що хоче, а вони посідали кружка і сумують, не в змозі його приборкати.
Боюся, що невдовзі цей гомункул почне сам писати твори і розміщувати їх у топі, а з нас єхидно сміятиметься.
2. Якщо навіть з лайками і топами неможливо розібратися, то цілком логічно припустити, що те саме буде з грошиками, якщо справа дійде до продаж. А мені якось не зовсім приємно, точніше, зовсім не приємно, коли мене тримають за лоха.
Звідси випливає підозра: а може такий бардак на сайті, а головне, відсутність усякого пояснення важливих для автора речей, влаштований навмисне?

Вячеслав Третяк
08.11.2018, 10:29:35

Vyacheslav Tretyak, Ага! Обмеження по кількості знаків! Отже, продовжую.
3. Вважаю, що звідси треба втікати. Хоча б тимчасово. Доки не стане ясно, що і як працює. Бо відчуваю: дурять! І надурять. Може, це параноя. Судіть самі.
Певно, так і зроблю. Втічу. Ще вагаюся, бо шкода читачів. Їх уже багато.
А куди втікати?
Аіллін Ай говорила про український авторський портал, я вчора глянув, ну, ще не склав ніякої думки, але він мені більше до вподоби, бо я принципіально хочу писати українською (до речі, російською володію краще, часто формулюю думку російською, а потім її перекладаю!) і хочу внести мій скромний вклад в розвиток сучасної української літератури. Боюся, правда, нашкодити, бо пишу досить скандальні речі, але хай буде!
Отаке! Дякую всім за участь в обговоренні. Шкода, що результат практично відсутній, але, зрештою, приємно було просто поспілкуватися. Справді приємно.
Бажаю успіхів у вашій (українській) творчості, яку потім перекладуть на сотні мов світу!!!
ПС. Через цей блог учора не написав главу!

avatar
Буяна Іррай
07.11.2018, 23:36:34

Як на мене, то досить логічно, що, скажімо, 10 глава має ( умовно) 20 переглядів, а перша 5. Бо ті люди, що добавили у бібліотеку твір, та прочитали до 9 глави, не будуть заново їх перечитувати, а продовжуть з 10, а нові ж читачі, перечитають від першої до 10. Тому, останні глави мають більше перечитів.
Також, 1 читач дає ту кількість переглядів, відповідно до кількості глав у книзі, отже, якщо 200 переглядів, то це не означає що стільки ж людей читає.
А з додаванням у бібліотеку, як я помітила, ще складніше. Після того, як читач прочитав книгу, він ( логічно) відкладає твір у "прочитані", і з вашої кількості додавань у бібліотеку - мінус один. Тобто, кількість додавань у бібліотеку, реально відображає ту кількість людей, що ЗАРАЗ слідкують, і читають, або в процесі читання.

Вячеслав Третяк
08.11.2018, 09:43:17

Буяна , Про кількість читачів, я думаю, все просто. Наприклад, лайнуло 8 чоловік і це складає 10 відсотків, отже, пробувало читати 80 людей.

avatar
Лія Щеглова
08.11.2018, 08:11:23

перегляди працюють з багами і це факт. Останнім часом у мене було, що хтось вчора "читав" главу, яка я виклала сьогодні)))))). А влітку спостерігали кілька разів як "сьогодні" читали завтра. Подорожі в часу існують, кому як не нам, письменникам, про те знати))))
Як працює рейтинги та популярність - я вже навіть не намагаюся зрозуміти. Змирилася та приймаю як даність. Те, що там мусить бути динаміка по зірочкам, переглядам та коментарям - то, здається, теж факт. Але сама схема - то темний ліс якийсь.

Вячеслав Третяк
08.11.2018, 09:39:49

Лія Щеглова, Про подорожі в часі супергарно сказано!

avatar
Анатоль
07.11.2018, 16:55:38

Хочете, щоб коментували Ваш твір. А чи багато Ви коментуєте твори інших?

Місце в топі залежить не лише від рейтингу, а й від динаміки.

Показати 3 відповіді
Вячеслав Третяк
07.11.2018, 18:21:32


Анатоль
, цікаво, цікаво. Ну, потроху розберуся.
Рейтингами наче не переймаюся, а Вашу позицію розумію, завжди краще, коли критикують, бо коли хвалять, то мимоволі думаєш, наскільки людина щира...

Інші блоги
Цікаві факти про Шекспіра.....
Привіт всім я повертаю свою рубрику щодо фактів про відомих письменників. На цей раз не тільки українських. Джерела інформації це інтернет ресурси. Сьогодні пропоную дізнатися кілька коротких фактів
Річниця першої передплати на Букнет :)
Вітаю, друзі:)) Сьогодні рік, як я відкрила свою першу передплату:)) Це було хвилююче для мене, й я досі вдячна всім тим, хто придбав ту передплату і всім, хто продовжує мене підтримувати, купуючи вже завершені книги:)) Ні, та
Всім бажаю гарного тижня!
Класна знижка на історію! Залітаємо!!! Подвійна помилка з босом Усвідомити, що моє минуле дно - виконано! Розпочати життя з нового листа - DONE! Зустріти чоловіка - готово! Наробити купи помилок з цим чоловіком - на базі!
Скільки важить кохання? Знижка
Сонечки, привіт! Запрошую на чудову знижку. Протягом доби веселий та світлий роман СКІЛЬКИ ВАЖИТЬ КОХАННЯ? можна придбати зі значною знижкою. Неймовірна та цікава історія про красуню-тренера Мілану та пухкенького
Перша 1000
Вітаю вас, мої любі! В мене вчора було потрійне свято. День народження доньки. День Ірини. І та-дам.... Моя 1000 підписників. Сьогодні вас вже 1006. Хочу вам всім подякувати за те, що ви разом зі мною. Що читаєте мене та
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше