Рекомендації. Творче кредо письменника.

Вітаю, любі читачі та автори!!!

 

Сьогодні я б хотіла поговорити про рекомендації книг.

Пишу тут, щоб не пояснювати всім окремо свою позицію.

Ви добре знаєте, що я пишу і як. Моя місія прославляти кохання щире та вічне. Писати про добрих людей, про життєві ситуації і т.д. Одним словом я пишу в реалізмі. 

До чого я це все пишу - до того, що я буду рекомендувати лише те, що читала б сама, і що точно знаю сподобається моїм читачам.

 

Я не можу рекомендувати книги про зради, про пари де їх більше ніж двоє, про змушування до чогось і ще деякі теми, які суперечать моїм принципам і моїм вподобанням. Тож прошу поставитись з розумінням. 

 

Я деякий час не бажала робити реконструкцій, не через те, що немає кого рекомендувати, ні - а через те, що мені буде незручно комусь відмовити, а комусь зробити. Але я доросла людина, яка має свою думку, свої принципи і уподобання. А це означає, що я маю таке ж саме право когось рекомендувати, а когось ні. Я не все читаю і очевидно, що не все можу порекомендувати. Чому я сьогодні про це подумала? Бо одна моя хороша, давня подруга автор - повернулась до книг і я маю бажання рекомендувати її книгу. Вона варта того, щоб про неї чули. І не справедливим буде те, що я не можу її порекомендувати, бо мені незручно, що комусь можу відмовити. Тож якщо ви пишете про вічне кохання, гарні відносини, сімейні цінності а головне вірність та де все за згодою - завжди рада. 

 

Кожен пише, як бажає за потрібне і для своїх читачів, і це правильно - свобода слова, та свобода письма. І я бажаю своїм колегам лише успіху та процвітання. Але я також повинна звертати увагу на те, щоб було комфортно мені і відтепер, я рекомендуватиму тільки ті, книги, які не будуть суперечити моїм принципам.

Я завжди радо прочитаю та порекомендую те, що зі мною на одній хвилі. 

Дякую за увагу. 

 

Мирного неба та усіх гараздів!!!

16 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
Julia
13.10.2024, 23:27:02

Аня, дякую за твою думку і позицію)

avatar
Марина Салывин
13.10.2024, 23:25:57

Один автор може рекомендувати іншого чи не рекомендувати - це нормально, але читати чи ні, обирає читач сам. В нас можуть бути різні смаки з різними авторами. Тому нормально те, що одного автора рекомендують, а іншого - ні, оскільки не підходять принципи чи уподобання. Читачам варто самим звертати увагу на теги, які є в кожної історії кожного автора.

avatar
Nadya
13.10.2024, 23:14:45

Дякую за вашу творчість і прочитаю твори які запропонуєте ваш читач

avatar
Kate Mag
13.10.2024, 23:10:06

Люблю твої рекомендації! Бо читала багато книг, які й ти читаєш) Але також поважаю за чіткість позиції. Бо рекомендації "по бартеру" це одне добре, а коли справді гарна книга - це інше добре у такій ситуації. Сама завжди щиро рекомендую книги, які припали до смаку. Спокійного вечора! І дякую, що звертаєш увагу на такі важливі теми! ❤️

avatar
Ріна Март
13.10.2024, 22:43:02

Як автор-початківець, мені важлива думка авторів-профі з такою кількістю підписників, тож якщо знайдете час, буду дуже вдячна за рекомендацію. Взаємно можу почитати книгу і написати на неї рецензію. Рецензії загалом люблю писати, тому якщо цікавий такий літературний обмін, чекаю взаємні пропозиції ❤️

avatar
Ріна Март
13.10.2024, 22:39:12

Відгукуються Ваші слова ❤️

avatar
Элла
13.10.2024, 22:16:18

Підтримую на усі 100. Ти автор, на тобі відповідальність. Переходячи за рекомендацією, очікуєш на твір, який принаймні сходиться с принципами автора який це рекомендує. Навіщо читачу витрачати час і відчувати розчарування.

Анна Харламова
13.10.2024, 22:26:14

Элла, "Ти автор, на тобі відповідальність" - вау, оце просто в яблучко! Це так. І я дуже дякую за твою думку стосовно цієї теми.
Як то кажуть тут реально немає, що додати, ні відняти.
Під твоїми словами, тепер я можу сказати - підтримую на всі сто.
Ще раз дякую. Ціну, обіймаю ❤️

avatar
Наталія
13.10.2024, 22:06:00

Я уже не раз казала тобі свою думку щодо рекомендацій
Так ми усі дорослі люди і робимо в першу чергу те щоб нам було зручно
До того не розумію як можна рекомендувати книгу коли навіть не знаєш автора і про що він пише, як можна рекомендувати книгу про зраду і т.д Інша справа коли рекомендуєш те зо сама читала, читаєш або хочеш прочитати бо впевнена в авторі
Дуже ціную твою позицію

Анна Харламова
13.10.2024, 22:15:58

Наталія, Так, знаю. І дуже ціную твою думку. І мені надзвичайно приємно, що ти написала тут і поділилась своїми думками.
Переступати через принципи - це ненормально, а ще потрібно зважати на свої емоції, а я коли рекомендую, хочу почуватись правильно. Тож тепер рекомендації тільки тих книг, які б сама читала. Гадаю це чесно. Не кожен буде читати мене і рекомендувати. І це правильно. Кожен має бути чесним з собою, та читачами.
Дякую, що ти поруч! Обіймаююю ❤️

avatar
Svetlana Zhibort
13.10.2024, 22:07:40

❤️❤️❤️

Анна Харламова
13.10.2024, 22:11:00

Svetlana Zhibort, Дякую, дорога Натхненнице за увагу до блогу. Ціную.
Мирної ночі. ❤️❤️❤️

avatar
Леся Найденко
13.10.2024, 21:49:02

Підтримую тебе. Я кілька разів відмовляла колегам у рекомендаціях. Не тому, що вони погано пишуть чи їхні книги гірші за мої. Просто хочеться будувати довірливі стосунки з читачками, а довіру зруйнувати дуже просто.
Напевно, саме тому в моїх рекомендаціях з'являється дуже обмежене коло авторів.

Показати 3 відповіді
Анна Харламова
13.10.2024, 22:10:29

Леся Найденко, ❤️❤️❤️

avatar
Ксения Ксения
13.10.2024, 21:54:08

За ці три роки (сама в шоці) на Букнет дуже змінила свої смаки, і ти не останню роль зіграла. Ми різні і різні теми подобаються.Але кілька разів було розчарування в книзі за рекомендацією.Тому в мене є автори на яких я ,,підсіла". Зараз не так багато вільного часу, але у мене є улюблені книги. І нехай весь світ зачекає. Можливо те що спілкування з тобою трохи більше, я в виборі книги можу реально тобі довіряти. Дякую за твою думку ♥️

Анна Харламова
13.10.2024, 22:10:11

Ксения Ксения, Дякую, моя мила за ці слова, тішусь, що я в одна серед твоїх улюблених авторів. Що мої книги, дарують щось хороше. Дякую за це знання.
От-от, я не хочу когось відсилати на книгу, яку б сама не читала. Читач це розуміє. Так, я можу не читати книгу в данний момент, але я впевнена в авторі та його роботі. Як висловилась колега в пості зверху, - довіра читача до автора. І я нею дуже пишаюсь цією довірою.
Я всіх поважаю, всі роботи знайдуть свого читача. Так і я знаходжу те, що хочу порекомендувати. Дякую за високу оцінку, підтримку та те, що ти тут написала. Обіймаююю❤️

avatar
Нінчик
13.10.2024, 21:56:16

Згідна з кожним вашим словом і підтримую. Скільки людей стільки і думок, висловлювань але кожен сам вирішує, що йому до вподоби. ♥️♥️♥️

Анна Харламова
13.10.2024, 22:06:30

Нінчик, Моя люба Натхненнице, дякую, що написали та поділились думкою про рекомендації. Все вірно, кожен повинен обирати своє. Обирати автора, обирати, що читати і так само рекомендувати.
Хочу бути чесною з читачами, тож буду ділитись рекомендаціями, хай це буде не так часто, але це дійсно ті книги, які я б читала.
Ще раз дякую. Ціную підтримку. Обіймаююю ❤️

avatar
Tina Kuherenko
13.10.2024, 21:22:26

Я тільки за, коли автор рекомендує своїм читачам те, що сам би читав. Бо саме смаку автора я довіряю у випадку з рекомендаціями. Якщо мій улюблений автор мені щось пропонує прочитати, я принаймні буду впевнена, що мені варто туди заглянути.

Анна Харламова
13.10.2024, 21:31:41

Tina Kuherenko, Дякую, саме такої думки і я. Мені кортить, щоб читач знав, що читаю я, що це в моєму смаку, чи принаймні без тих тем, які я не сприймаю.
Тож тепер, ви будете знати, що я рекомендую конкретну книгу бо вона цікава для мене.
Дякую. Обіймаююю ❤️

avatar
Катя Акуленко
13.10.2024, 21:19:14

Я згідна з вами на всі 100% Кожна людина - це індивідуальність зі своїм світоглядом, смаками, поглядами, думками і т.д. А ще можу сказати (особисто за себе) проживши 36 років, ці самі смаки в мене змінюються. І якщо років 10 назад я читала одні книги, то зараз мій вибір може бути для когось зовсім не очікуваний. Тому, звичайно рекомендуйте книги, які вам до вподоби. Адже це, для таких читачів як я, один із способів знайти книгу, яку варто почитати.

Анна Харламова
13.10.2024, 21:29:03

Катя Акуленко, Однозначно! Кожен повинен читати все, що душа забажає. Хтось любить романи, а хтось детективи. Якщо я цього не люблю читати, це не означає, що нікому не потрібно. Я просто хочу щоб мій читач знав, стосовно мого смаку і що я рекомендую те, що сама б прочитала.
Мені теж 36 за ці роки багато читала і продовжую)
Не хочу обманювати, коли рекомендую книгу, тож якщо щось і буду рекомендувати то це те, що для мене допустимо.
Ваші слова дуже правильні і я дякую за це. Хай кожна книга знайде свого читача, а читач книгу.
Дякую, обіймаююю ❤️

avatar
Карина Кльок
13.10.2024, 21:08:41

Усі ми різні, у кожного свій смак у всьому♥️ Ви знаєте, що я люблю ваші рекомендації, але ж це не означає, що у нас з вами смаки збігаються у всьому♥️ Тіште нас і далі тим, що читаєте самі, а кожен самостійно обережно, що йому до вподоби, а що ні♥️

Анна Харламова
13.10.2024, 21:17:07

Карина Кльок, Тільки так) Я написала блог, щоб читачі розуміли, що я рекомендую, лише те, що я сама читала чи читаю) Авторів багато, звичайно кожен знайде своє... Як і автор, знайде свого читача.
Я поділилась своїми смаками і у жодному разі не нав'язує своє бачення. Я пишу ось так, і читаю те, що зігріває мене.
Дякую, за теплі слова та увагу до моєї творчості❤️ Обіймаююю ❤️

avatar
Reader Lana
13.10.2024, 20:55:34

♥♥♥

Анна Харламова
13.10.2024, 20:56:11

Reader Lana, Дякую, люба за підтримку ❤️

Інші блоги
Рекомендації. Творче кредо письменника.
Вітаю, любі читачі та автори!!! Сьогодні я б хотіла поговорити про рекомендації книг. Пишу тут, щоб не пояснювати всім окремо свою позицію. Ви добре знаєте, що я пишу і як. Моя місія прославляти кохання щире та вічне.
Воскресаємо?
Добрий ранок, любі зомбі. Будемо воскресати? Ловіть нічну проду на "Мій ректор — гусь". — Анабель…— ледь посміхнувся він, проводячи пальцями по моєму волоссі. — Половина з них не може додуматися
Останні години знижки на "Заручницю"!
Друзі, лише дві години діятиме знижка - 20 % на мій щойно завершений роман "Заручниця"! Лише сьогодні її можна придбати усього за 47 грн замість 59 грн! Ми з донькою спокійно йдемо по вулиці, коли нас викрадають
Активність та вихід розділів
Сподіваюсь, у вас все добре, дякую кожному, хто поступово починає приєднуватися до світу Лео та Аріель❤️ Я намагаюсь викладати розділи регулярно, тому сподіваюсь на вашу активність? Буду рада почитати, які емоції у вас
позапланове батьківство... )
Привіт. Хочу порекомендувати вам новинку від колеги. Юліанна Бойлук брала чималу переву, але сьогодні повернулась з легкою і веселою книгою. “Позапланове батьківство” надовго займе ваші вечори. Іра мріяла
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше