Тикодіни. Що це таке і з чим його їсти?

Доброго весняного вечора, мої крилаті друзі. А з вами знову Санька. Фата Моргана сумує за вами.

Я щойно закінчила з уроками та старанно підготувалася до завтрашнього заліку з геометрії. Тож, можете побажати мені удачі. Але тепер я вільна для того, аби творити! Мій муз (вгадайте, хто вигадав це втілення мого творчого натхнення? Правильно - тато, дядько Женя. До речі, можна починати заздрити моєму імені по-батькові) вже зачекався на мене. Але перед цим хочу присвятити трішки часу вам.

Тож у сьогоднішньому пості ми детально (я б сказала гіпер-мега-супер детально) і без спойлерів розглянемо всесвіт моєї книги, а саме: тикодінів, їхню магію, чари, сили та ще купу всього (але, гадаю, ця купа не поміститься тут, тож ми розділимо її на кілька дописів. Окрім цивілізації, у мене в планах розібратися ще й у географії та релігії новоспеченого світу тикодінів). 

Ця інформація була розміщена як окрема глава у книзі, але... Як на мене це не дуже зручно, тому я прийняла рішення розмістити усю додаткову інформацію щодо свідобудови історії у своєму блозі, безпосередньо тут. Тож, запасайтеся смаколиками та кавусею, і поїхали!

 

Як ви вже зрозуміли, місцеві маги звуться тикодінами. Це люди з магічним даром, що подарувало їм небо.

Свої чари вони використовують за допомогою тико — магічних жестів, суть яких не в чарівних словах чи віршованих закляттях, а в комбінації схрещених пальців, кістей чи долонь. Тико бувають дворучними та одноручними (думаю, з самої назви уже все зрозуміло). А також вирізняють спеціальні тико для різних галузей, які відрізняються своєю складністю та енергозатратністю. Такі заклинання підвласні не всім, адже щоб опанувати їх, необхідна практика та купа зусиль.

Повернемося до самих магів. Отож, тикодіни поділяються на три (але частіше два, зараз поясню чому) кола за силою та вправністю використання своїх чар:

Перше Коло.

Тикодіни цього кола поділяються на дві групи: просторовиків та тілесників.

До просторовицьких чар належать галузі:

• голосу та звуку;

• світла й тіні;

• матерії та молекул;

• часу і відліку.

До тілесницьких чар належать галузі:

• спогадів і сновидінь;

• плоті й крові;

• свідомості і думок;

• емоцій та почуттів;

• гіпнозу і підкорення;

• оман і видінь.

Такі тикодіни черпають свої сили зі спеціальних талісманів, що представляють собою прикраси, елементи одягу чи інші дрібнички, які легко носити з собою.

Талісман створюється за рахунок змішання крові самого тикодіна та тварини відміченої небом — його майбутнього духа. Талісман, окрім крапель крові власника та духа, складається із частинки тіла цієї тварини (зуб, кіготь, вус, шмат хутра, лусочка, пір'їнка тощо).

Після даного ритуалу сила тикодіна збільшується і надалі розвивати свій дар набагато легше. Звісно, не всі тикодіни мають свій талісман та духа, проте вони набагато слабші і не в змозі забезпечити розвиток своїм силам.

Щодо духів, то це буквально будь-яка тварина. Від дрібного гризуна да величезних ведмедів чи барсів. Гадаю, може трапитися навіть слон, але такого ще треба спробувати знайти, хіхіхі.

Майбутні духи народжуються у звичайних тварин, але їхні родичі досить швидко розуміють, що між ними знаходиться не зовсім нормальне створіння, тому невдовзі кидають їх напризволяще.

Але не хвилюйтесь! Маленьким духам нічого боятися, так як вони не потребують їжі чи сну. Крім того, ці чудові створіння наділені ще й даром мови, який відкривається не задовго після ритуалу змішування крові. Утім, існує одна дуже важлива деталь.

Після ритуалу змішування крові, тикодін та його дух стають залежними один від одного, їхні життя тісно пов'язані. Якщо тикодін помре (не в залежності природною смертю чи через вбивсто), його дух невдовзі загине. І навпаки.

"Один без іншого не існує" – каже тикодінська приказка.

Після смерті тикодіна (будь-якого Кола) магія покидає його тіло та душу і вирушає у свій стародавній початок — місце, де небо вперше торкнулося землі. Одразу після того, як маг покине цей світ, небом пробігає широка сяюча смуга блідо-фіолетового відтінку. Це і є його магія.

Саме через колір, траурне вбрання тикодінів — пурпурове та фіолетове.

Друге Коло.

Тикодіни даного кола підкорюють одразу всі галузі: і просторовицькі, і тілесницькі. Такі собі експерти-універсали.

Вони не користуються талісманами з кігтиків та пір'їн духів, бо просто не мають їх. Натомість, свої сили другокружники черпають з прикрас помічених їхньою кров'ю.Такі маги рідко розвивають свій дар одразу з усіх галузей. Найчастіше вони користуються двома-трьома вміннями, а про решту забувають чи ігнорують.

Але трапляються випадки і абсолютної сили другокружників. Такий персонаж з'явиться трохи згодом (ой, спойлер таки виліз.. прошу не бийте мене металевими прутами!)

Нульове Коло.

Це третє та останнє коло, але самі тикодіни найчастіше відносять таких магів до Першого Кола, бо ті мають певну схожість. Адже і першокружники, і нульовики мають талісмани та духів, лише галузі їхні різняться.

То у чому ж особливість таких тикодінів?

Дари цієї групи тикодінів мутовані. Це означає, що звичайний просторовик чи тілесник підкорюють одразу дві галузі, які змішалися між собою, бо мають деяку спорідненість. Наприклад, хтось може контролювати світло й тінь одночасно з матерією та молекулами; свідомість і думки зі спогадами та сновидіннями; гіпноз та підкорення з оманами та видіннями тощо. Загалом, другокружники на мінімалках.

Проте просторовицькі та тілесницькі галузі не поєднуються! І дані "мутації" стаються вкрай рідко. Для тих, хто подумав, якщо батьки новообдарованого тикодіна тикували над двома різними галузями, то їхнє дитя стане нульовиком, — ні, це не так.

Такі тикодінські мутації не пов'язані з генетикою, виключно з небом та його магією. Ну, гаразд, і трішечки з генетикою, але не стовідстоково.

До нульовиків також відносять тикодінів, які тикують над зіллями і речовинами. Дана галузь не поєднується ні з якою іншою.

Чому ж тоді такі маги теж звуться нульовиками, запитаєте ви?

Тому що, зілля і речовини не відносяться ні до просторовицьких вмінь, ні до тілесницьких. Тож, аби уникнути невизначеності, їх відносять до нульовиків.

Також у "Товариство Елементорів" неодразово згадувався і буде згадуватися термін "забутий" . Забуті — неофіційна назва звичайних людей, які не володіють чарами.

Окрім тикодінів та звичайних людей, у цій історії будуть присутні ще й перевертні. Це народ екенейців, країна яких розташувалася на північному заході від місця головних подій — Калідрійської Корони та її столиці Арханти. (докладніше про географію світу читайте в наступних дописах)

Перевертні можуть змінювати свою подобу на звірину. В основному екенейці однієї родини перетворюються лише на одного звіра. Прізвище вказує на цю ж тварину (Роноу — з екенейської "Rona" - "вовк", на вовків; Ватренау — з екенейської "Vatren" - "рись", на рисей, Нахау — з екенейської "Naha" - "змія", на змій тощо). Тикодіни (як і забуті) відносяться до екенейців досить вороже та величають їх червоношкірими демонами, через дивний відтінок шкіри та надзвичайне вміння змінювати подобу на звірину. 

 

Та-ак, сьогодні ми познайомилися не лише з магами, а й усією цивілізацією в цілому. Що дуже добре! Сподіваюся, було цікаво. А тепер уявімо, що я супер популярна авторка і моя книга стала бестселлером (знаю помріяти не шкідливо, шкідливо не помріяти, тож напружуємо свою фантазію) та проведемо невеличке опитування:

1). Якби ви жили у світі тикодінів, ким би були? 

2). Якщо ви обрали приналежність до тикодінського народу - до якого б Кола ви належали? Над чим тикували?

3). Якщо надали перевагу екенейському таланту - у кого перетворювалися б?

Обов'язково задумайтеся над цим та поділіться зі мною! Дуже цікаво дізнатися, що ви думаєте на рахунок цього. 

Наступного разу ми розглянемо географію та зачепимо віру, адже ці аспекти дуже важливі, аби не просто краще заглибитися в атмосферу книги, а й зрозуміти її сенс! Ще у мене є думки щодо того, аби започаткувати рубрику "Досьє персонажа", де я могла б заглибитися у образ кожного зі своїх героїв. Гадаю, було б цікаво дізнатися більше про них. Що думаєте про це?

На цій ноті я прощаюся з вами, мої рідненькі. Зазирайте на сторіночку, аби нічого не пропустити. Уже завтра вийде Розділ 4, тож слідкуйте за оновленнями. 

Ну а поки все. Рада була порадувати вас своєю скромною компанією. До зустрічей!

*повільно занурюється в світ свого рукопису, щоб потім оговтатися о другій ночі та нарешті піти спати*

1 коментар

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
Віка Лукашук
16.05.2024, 08:23:47

Побажаю, аби ви здали залік з геометрії;) Така цікава інформація!))) Щодо досьє персонажа, то рубрика була б чудова:) Ех, скоріше б вихідні... Саме тоді і почну занурюватися у ваш світ. Напевно, в суботу. Якраз тоді звільниться час) Ще раз мушу відмітити вашу мову. Це щось казкове та приємне! Так позитивом і віє. Аж настрій з'явився з самого ранку))) Натхнення вам та успіхів! Тримаю кулачки, аби здали залік.

Показати 3 відповіді
Fata Morgana
16.05.2024, 18:57:45

Віка Лукашук, у-у-у, як приємно)) люблю ваші реакції. тільки заради того, щоб отримувати ось такі коменти, хочеться писати-писати-писати!!))

Інші блоги
Факти про сновидіння, яких ви не знали
Вітаю. Оскільки моя передплатна книга "Грішна одержимість" тісно пов'язана з темою сну й ви, читачі, активно спілкуєтеся на цю тему. Навіть багато хто зізнався, що йому особисто снилися пророчі сни! Я вирішила розвивати
Спілкування
Ітак всім привіт хотілося б поспілкуватися з авторами на одну тему. Як вам в голову приходить ця чи інша історія, можливо це спонтанно, або ж ви сидете та роздумуєте над тематикою нової книги, а може надихаєтесь іншою книгою,
І я б хотів дітей найближчими роками...
Вітаю, мої любі Натхненники!!! Літо, Греція, море та багато емоцій!!! “Красунчик з Олімпу” — Ми дорослі люди. Кохаємо одне одного. І я б хотів дітей найближчими роками. Це може бути через рік, а може бути через
Челенж #факти_про_автора
Привіт всім, я хочу доєднатись до челенджу Анни Стоун. Розповісти про себе та й взагалі просто поговорити. Факти про мене: Я немаю псевдоніму на Букнет. Вікторія Грош моє справжнє ім’я (хоча повинно б було бути Вікторія
Нова книга та єдина знижка на передплату
Я натхненна вашою увагою до моїх книг! Тому рада презентувати новинку на болючу тему зради. Анотація до книги "Зрада. Почати знову" - І що тепер? - Отже, він не збирається нічого заперечувати. Щось усередині мене
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше