Картинки в главах. Ваше відношення?

Привіт усім! В минулому блозі обіцяла зробити візуалізацію до прологу моєї нової книги "Коли сонце не зійде", але, нажаль, трохи затягнула з цим, так як дуже мало часу. З одного боку я люблю весну, а з іншого не дуже, адже через роботу не встигаю займатися своєю улюбленою справою — писати. А ще мені сумно через те, що я взагалі нічого не читаю через брак часу...((( Сподіваюся, скоро ця запара закінчиться і я зможу повернутися до улюблених книг. 

Але, незважаючи на те, що іноді мені не вистачає часу писати, я генерую картинки. Це якась нова хвороба! Займаючись цим, я морально відпочиваю. Іноді ШІ видає не тільки гарні результати, а й допомагає мені краще уявити свою ж книгу. В зв'язку з цим в мене виникло таке от питання: як ви відноситесь до картинок в главах? Наприклад, в кінці розділу, коли вже прочитали главу? Чула, що багатьом таке не до вподоби, мовляв люблять уявляти самі. Я ж, навпаки, люблю візуалізацію. Завжди з інтересом розглядаю кожну у книгах. Навіть у ранобе полюбляю, хоча хтось вважає, що це краще для манги. Як ви до такого ставитесь? Іноді хочу в кінці розділу добавляти ілюстрації, але постійно себе стримую, чи не буде це відволікати читачів? Буду вдячна за вашу щиру думку...)

 

Ну а тепер, по традиції, трошки цитат та картинок з прологу :)) Ілюстрацій не багато, але вони мені сподобались. Більше їх буде для першого розділу...)))

Холодна, жорстока та диявольськи красива королева, яка нещодавно відсвяткувала своє двохсоте день народження і при цьому виглядала, як юна дівчина — досконально вивчила всі існуючі у Всесвіті закони. Те, що припиняло дивувати її і ставало передбачуваним та повністю вивченим, одразу ж полишало її свідомість та перетворювалось на чергову викинуту, забуту річ. Неважливо, живі істоти, абстрактні поняття чи цінності. Все йшло за заздалегідь продуманим сценарієм. Все… До знайомства з тим, хто мав стати її головним супротивником у боротьбі за абсолютну владу. Все, до знайомства з Аланом — хлопцем із Землі, народження якого давало можливість заволодіти найкрасивішою планетою у Всесвіті.

  

Алл Норвел — неймовірно гарний двадцятирічний юнак переступив поріг палацу і опустився перед нею навколішки.

 — Прибув за вашим наказом, ваша високосте. Готовий виконати будь-яку забаганку моєї пані.

 — Он як? Ти справді вважаєш, що я дозволю якомусь бідному синові незаможних батьків виконувати мої накази? Думаєш, ти гідний такої честі? — Нуара зловісно посміхнулася, вивчаючи хлопця зацікавленими очима. Він, безумовно, мав чудові зовнішні дані, на які, в крайньому випадку, було приємно дивитися.

Горан, як планета, більше не цікавила королеву. Вся її територія була бідною, сірою і вбогою... Сонце ніколи не освітлювало сіру похмуру гладь неба, й більшість часу з нього лив дощ. Чорні голі скелі встеляли всю територію, періодично чергуючись із брудними озерами. На землі росли викривлені дерева та кущі, які ніколи не цвіли, не зеленіли та не змінювалися. Іноді вони покривалися колючками, які з часом опадали, а на їхньому місці з'являлися нові. У чорній масі на зразок земного ґрунту росло лише кілька бобових культур, якими харчувалися день у день жителі Горана. Тваринний же світ ряснів величезною кількістю різноманітних монстрів, які були не проти зжерти не тільки своїх родичів, а й слабких горян, які народилися з мінімальними здібностями. Хоча ті, кому пощастило більше, самі прагнули очистити територію від марних зайвих ротів.

   Її погляд зупинився на високій фігурі біля вікна. Блискуча накидка підкреслювала його владу, а на голові, як і за старих часів, красувалася корона. Почувши її кроки, Дайрон обернувся до неї, зробивши свій погляд колючим і непривітним. Підійшовши ближче, Нуара вклонилася, поцілувавши його руку. 

— Повелителя треба вбити, щоб заволодіти кристалом. Жодних альтернатив, затямила? — продовжив він, пропалюючи її вбивчим поглядом. — Він має померти. І якщо його ламати, то без особистого інтересу, ти мене зрозуміла?

 — Звісно, батько. — Нуара спокійно кивнула головою. Тепер вона знала, що більше ніколи не підкориться Дайрону. Щоб він не наказував — вона не робитиме того, чого їй не хочеться. Втім, йому не обов'язково про це знати. — Мені час іти. Потрібно ще підготуватися до однієї важливої події. Не можу більше гаяти часу.

 

6 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти

Зазвичай використовую озвучку, вбудовану у додаток «Букнет». Для мене прослуховування значно зручніше, ніж беспосередньо читання. А тому, у більшій кількості випадків, я навіть і не знаю про те, що у авторів там ще і малюночки якісь присутні ))) На мою власну думку, візуалізації краще додавати до блогів, бо вони ж заради того і створені, щоб розміщувати додадкову інформацію. Але це суто моя точка зору.

Показати 2 відповіді
Ханна Трунова
20.05.2024, 07:51:09

Eva Lukyanova, Коли читаєш, справа зверху є навушники...

avatar
Lexa T Kuro
19.05.2024, 07:47:37

Привіт, моя хороша) ♥️Вибачай, що не всі блоги твої коментую, бо теж часу в мережі обмаль(

Я люблю ілюстрації в книгах, ще з дитячих часів) Навіть для однієї з своїх книг робила такі ілюстрації, як колись була мене в книзі Жюль Верна - графічні, ч/б, щось на кшталт літографії)

А ще є в моїй колекції електрона книга про Відьмака, так от там теж круті ілюстрації намальовані простими олівцями різної товщини. От там дійсно особливий вид мистецтва) А ще герої не пластмасові, не штучні, а не ідеальні, а саме такі, які їх описував Сапковський)

Ще можу сказати, що мені не подобається, коли ілюстрацій дуже багато в книгах, бо зараз автори люблять кожен рух та емоцію героїв відтворювати(, а це вже більше на комікс, чи графічний роман схоже, а не на книгу!). Ідеальною для завжди була та були стара крига в моїй колекції А. Дюма "Три мушкетери, яку ще мій батько читав) Так от там були класні портрети всіх героїв книги, тобто з'являється новий герої і одразу можна побачити його портрет) Так читати цікавіше й уявляти краще)
Теж саме люблю, коли показана один раз локація ) А взагалі скажу так, ти — автор, тому правила твої!) ♥️

Показати 2 відповіді
Єва Лук'янова
19.05.2024, 12:59:55

Lexa T Kuro, І тобі дякую, моя хороша, за прекрасну думку❤️ для мене це дуже цінно...)

Так, Ші робить ілюстрації з неживими очима. Рідко коли виходить щось справді живе ..може 0.5 процентів зі всього) Тому я вже не зовсім на таке звертаю увагу,так як часто мені подобається саме атмосфера ілюстрації, образи героїв в цілому, а очі...будемо сподіватися що скоро ШІ в цьому покращиться ...)

Інше діло— мальовані ілюстрації, вони завжди чарівні)) тому так, я так як і ти, їх просто обожнюю...хоча думаю теж, що їх повинно бути небагато))

Твої коментарі дуже мене надихають .))

avatar
Віка Лукашук
16.05.2024, 10:35:10

Обожнюю ілюстровані книги! Так якось можна не тільки самій уявляти, а й бачити, як це хотів передати автор. Коли бачу ілюстрації в книгах, то одразу така:"О, це для мене. Біжу по кавусю". Хоча, це вже думка, яка розділяється. Якщо вам до вподоби ілюструвати, то чому б і ні?) Я от роблю картинки в своїх книжусях. (Сподіваюсь, що нікого це не відволікає) Мені просто ну дуууже це подобається! Ніби створюєш свою власну історію, намагаючись зобразити її. Тож вам самій вирішувати!) Йдіть за своєю думкою. Якщо хочете, то хутко робіть!

Єва Лук'янова
16.05.2024, 11:09:21

Віка Лукашук, Дякую! Гарна порада і ваша думка)) мені це теж до вподоби)))

avatar
Ханна Трунова
15.05.2024, 21:17:03

Гарні картинки..)) Моє відношення ти знаєш щодо візуалізації в книгах... Хочеться самій все уявляти, без допомоги картинок.

Показати 6 відповідей
Ханна Трунова
15.05.2024, 23:00:41

Eva Lukyanova, Не сильно ;) візуалізації красиві ж...)

avatar
Олена Федорова
15.05.2024, 21:21:50

Вітаю, Єво! Особисто я чудово ставлюсь до ілюстрацій і не лише в кінці розділу, а й по ходу тексту. Звісно, йдеться про ті книги, в яких це доречно. Читача Ви цим ніколи не налякаєте. Хто любить сам уявляти - хай так і робить. Ви ж - автор, тому маєте право ілюструвати свою історію так, як вважаєте за потрібне. Звісно, що певною мірою, ми пишемо для читача, але, в першу чергу - для себе, а вже потім - для читача аби познайомити його з власним світосприйняттям чогось. Тому, не читач диктує Вам свої умови, навпаки, Ви показуєте створений Вами світ читачеві. А вже він чинить, як хоче. Сприймає або - ні. Не хвилюйтесь за це. Успіху Вам!!!

Єва Лук'янова
15.05.2024, 21:27:49

Олена Федорова, Мені подобається хід ваших думок)) Дійсно, я про це й не подумала) Ми пишемо для себе. А кому це нецікаво, можуть пропускати)

avatar
Ірина Скрипник
15.05.2024, 21:11:56

Багатьом подобається таке. Хоча я особисто надаю перевагу самій все уявляти в своїй голові. Для цього власне і читаю

Єва Лук'янова
15.05.2024, 21:14:09

Ірина Скрипник, Дякую за Вашу думку)) Тоді все ж таки, напевне, залишу картинки в блогах)

Інші блоги
❤️ Візуалізація: перший поцілунок та зізнання?❤️
Всім тихої ночі! Просто обожнюю “Кохана для першого аміра” саме за такі романтично-пристрасні моменти! — А так? Розумієш, що я до тебе відчуваю? — шепоче мені прямо в губи, коли припиняє це безумство під назвою
Новинка!!
Стартувала моя новинка! Запрошую до нової історії: «ВІДДАЙ МЕНІ СВІЙ БІЛЬ» Анотація: «Пам’ятаю, як сипав перший сніг, я зупинився перед дорогою, прикурив останню сигарету і ступив уперед. Звідки вилетів той
Пограємо? Нова гра — відгадуємо імена
Вітаю, мої любі читачі! Осінні вечори настають швидше і хочеться не лише почитати, а й чимось цікавеньким зайнятися. А що може бути цікавішим за ігри подумала я собі і вирішила повернутися не лише до публікування, а й до
Даруночки!
Маю шикарну знижечку на історію! Бандеролька щастя - Мамо, а на новий рік виконуються будь-які бажання? - Дочка підтискає губи й обіймає себе за плечі. - Звичайно будь-які, малятко, - сідаю поруч і хмурюся помітивши, що
Я вас вітаю)
Сьогодні знижка!) Зіпсуй мене - Тепер ти моя, - погляд чоловіка змушує втиснутись у стіну. Він прийшов вимагати виконання подружнього обов'язку. - Ти обіцяв мені дати час, - притискаю до грудей рушник, голос зрадницьки
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше