Люди, навіщо ви його читаєте?)

Знаю, що публікацій на цю чи подібну тему на Букнеті було вже безліч, проте сьогодні тригернуло вже мене, тому не втрималася від висловлення власної думки. 

Отож, що цього разу мені не так?

Статистика прочитань) Нечасто, але я переглядаю її не лише на тому творі, що в процесі, а ще й на раніше викладених. От, сьогодні зустріла таке:

Книга ця була опублікована ще до повномасштабного, тобто це не якийсь там новий твір. Для порівняння ось вам його загальна статистика:

А тепер у мене питання: якщо вам не подобається книга (а я розумію, що вподобання у кожного різні і всім вгодити просто нереально, та я цього й не прагну, Слава Богу, давно маю свою аудиторію), навіщо ви знущаєтеся насамперед з себе і читаєте її до кінця? Ну два, три розділи... Не таке? Киньте "каку" і читайте те, що подобається!

Чи це такий спосіб виказати автору своє "фе"? Так простіше коментар гнівний залишити, нє? Чи то доведеться з тіні вилазити, а ми такого робити не будемо?)))) Адже за самою оцінкою я навіть не зрозумію, що саме вам не сподобалося: сюжет? орфографія? композиційна побудова? 

Добре, згодна, мені дещо образливо. Проте загальна статистика стверджує, що ця книга має повне право на існування, тому й сумувати з цього приводу довго я не буду. А от нерозуміння логіки деяких читачів змушує задуматися)))

Дякую за увагу))) Я висловилася - мені полегшало ;-)

21 коментар

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
Dark Overlord
11.03.2024, 18:11:14

Привіт, Таню! Тобі вже багато відповіли і порадили, тож я не буду ще одним) Я з діловою пропозицією. Дорогою додому я абсолютно випадково наткнувся на одного з читачів букнету. Не знаю, чи він гарний читач, чи хейтер якийсь. Як би там не було, я його скрутив, зв'язав, закинув до багажника і привіз в гараж. Якщо є бажання, то можемо разом його набуцькати за все, що накипіло =Р

Показати 12 відповідей

Inna Sayfulina, Але все одно, то на одному кінці міста, то на іншому... Не спіймати...)

avatar
Inna Sayfulina
11.03.2024, 22:41:02

Почитала коментарі, оцінити кожен розділ в мене такої функції немає, я можу тільки загалом вподобати книгу. А на рахунок оцінювання одиницею, є люди з категорії як в приказці "Миші плакали, кололися, але продовжували їсти кактус…" так і тут))) Натхнення вам

Inna Sayfulina, Та напевно так і є) Ми вже в коментарях з'ясували, що в мобільному додатку на андроїді немає можливості поставити оцінку. Та вона власне й не надто на щось впливає. Ну, хочеться людям мучитися і колотися, то хто я така, щоб їм забороняти)))
Дякую за відповідь)))

avatar
Alesia
11.03.2024, 14:18:31

Тетяно, в мене є дві версії щодо тих одиниць.
Перша: то точно якийсь особливо обдарований чи добрий читач по автором ходить. Напевно вважає, що своїми одиницями дарує перше місце автору.
Друга: ніде на Букнет я не зустрічала якогось "путівника" чи пояснення для читачів. Автори у блогах пишуть, але багато читачів і не знають про блоги (особливо у мобільній версії).
Коли вперше з'явилась опція з п'ятьма зірочками під розділом, ніхто ж не поясним що до чого. Автори почали пояснювати у блогах, скільки вже часу пройшло... А якщо хтось нещодавно додався та не знає, що діє...

Показати 40 відповідей
Hanna Trunova
11.03.2024, 16:57:50

Дмитро Євтушенко, я пам'ятаю. ми це обговорювали.)) додаток тільки як читалка хороший))

avatar
Аміла Даймон
11.03.2024, 15:49:11

Привіт) таке буває. Також не розумію такої поведінки. Та мені насправді здається, що якщо людина ставить самі 1 та продовжує читати - то ваші найкращі шанувальники і приклад високої якості)))) уявіть только, хтось же витратив стільки часу, щоб ви його помітили.

Аміла Даймон, Та й я такої думки))) Вже саме бажання натицяти тих одиниць - багато значить)))
Дякую за відгук)))

Ооо... Схоже і до тебе дістався той хто ставить суцільні одиниці))) Це прояв високої якості творів)))
Багато хто стикався з цими одиницями))) Мені теж на якийсь твір прилітало)))

Показати 22 відповіді
Hanna Trunova
11.03.2024, 14:10:34

Дмитро Євтушенко, Це кому гірше буде?))) Вона кусається і в неї є гострі кігтики!;))) Бійся..))

avatar
Єва Басіста
11.03.2024, 13:53:46

Регулярно з таким стикаюся. Хтось читає одразу після оновлення глави та ставить одиницю

Показати 3 відповіді

Єва Басіста, Ну, хай заздрять))) Було б чому...

avatar
Інна Камікадз
11.03.2024, 13:50:17

Бляха... То тре й собі глянути. Я там вже з рік не була

Інна Камікадз, Чудовий рушійний блог вийшов))) Я теж там рідко буваю, а от сьогодні прям зірки зійшлися))))

avatar
Hanna Trunova
11.03.2024, 11:55:35

Радійте, що вас помітили)))

Показати 5 відповідей

Hanna Trunova, Ага))) Завжди рада причині поспілкуватися з цікавими людьми)))

avatar
Olviia Stroivans
11.03.2024, 13:44:25

Зі сторони читача, в мене буває випадково ставляться ці зірочки. потім я, коли перечитую, дивлюсь, а там дві зірочки. А я дві зірочки свідомо ніколи не ставлю. Тоді виправляю на 5, але ті 2 вже попали у статистику і погіршили настрій автора(

Olviia Stroivans, Якби ще той автор заглядав у ті зірочки частіше))) Я читаю з додатку в телефоні, тому взагалі ніяких зірочок не ставлю, там їх просто немає.
Дякую за відгук)))

avatar
Анна Несторова
11.03.2024, 13:39:58

Теж стикалась з таким явищем ще у грудні. У мене напевно дочитали, бо мені вдалось відслідкувати, якщо коротко: протягом 3-х годин людина читала й ставила 1 на всі доступні розділи. Я займалась справами й час від часу вирішила заходити у статистику, щоб глянути. Таке було й з новорічною оповідкою. Але коли знайдуться нормальні читачі, ці оцінки "пофіксяться" серед адекватного оцінювання. На рейтинг це не впливає, як розумію, просто хтось хоче автору насолити та й все, тому сприймати близько до душі не варто.

Анна Несторова, Я й не сприймаю, і це вже не перший такий випад і на моїй сторінці. Я про цю статистику дізналася не так вже й давно. А рейтинг історії й так нормальний, той хейт на неї не вплинув.
Але ж аж поважати таких людей стала))) Заморочилися, переглядів додали)))
Дякую за відповідь)

avatar
Тетяна Маркова
11.03.2024, 13:27:56

А чому ви вирішили ,що читають?Вони просто пройшлись розділами наставили 1 і побігли до іншого автора(((Це є такий тип особин,які люблять підгадити іншим і ставлять низькі оцінки,вже не раз з таким стикалась у авторів,деяким щоб понизити рейтинг нової книги,деяким просто насолити.
Не звертайте уваги і не розпилюйтесь на таких
Невтомної Музи Вам та невичерпного натхнення

Тетяна Маркова, Так там же не самі одиниці, що найцікавіше! Тобто все ж диференціація якась була))) Але який в тому сенс, якби я не захотіла винести це все на загал? Окрім мене й не побачив би ніхто. Та й сама я не часто заглядаю в уже давно завершені твори.
Ну, але я рада, що людині від того полегшало)))
Дякую за Вашу неоціненну підтримку)

avatar
Hanna Trunova
11.03.2024, 11:54:43

Мені здається, це хтось спеціально пройшовся...)))

Показати 2 відповіді
Hanna Trunova
11.03.2024, 13:34:44

Тетяна Овчіннікова, Чом би й ні)))

Таню, от не витричай навіть нерви та час на хвилювання через таких «добрих» людей! Твоя творчість - неймовірна. Ти класна авторка, у якої треба ще повчитися:))) Тож не зважай на ці дурниці! Знай, що ти - надзвичайно талановита, а заздрість щастя та задоволення тій людині не принесе.

Катерина Федоровська, Дякую, Катю))) Але ж приємно отримати скільки схвальних коментарів ;))) Воно того вартувало)))

avatar
Ірина Скрипник
11.03.2024, 13:12:24

Спробую пояснити логіку деяких людей. Ще до повномасштабного сиділа я на одному форумі, де ведуться списки різних ТВ. І в мене був певний відсоток шоу у списку «кинуто», тобто не додивилась до кінця з якоїсь причини. Це ж нормально, чи не так? А ніт, доволі часто приходили повідомлення від інших користувачів по типу «а чого це ти не додивилась таке-то шоу, якщо в нього стільки-то переглядів?» Ну, мені не сподобалось. І що? Дивись до кінця - всі ж дивляться! Чи ти бидло якесь?

Ірина Скрипник, А, тобто якщо вже почав, то дочитаю за будь-яку ціну?) Ну, дивна філософія. Але має право на життя)))
Дякую за відповідь)

avatar
Єва Ромік
11.03.2024, 12:47:24

Колись вже писала блог на цю тему. Траплялось у мене подібне. Це "чудо читацької думки" пройшлося за кілька хвилин по всіх моїх романах, а останній спаскудило лише наполовину, вочевидь більш нагальні потреби на той час виникли, а далі не змогло згадати де шкодило.
Не звертайте уваги. Хворі люди були, є і будуть. Якби ваша творчість не вартувала уваги, воно до вас ніколи б не вчепилося.

Показати 3 відповіді

Єва Ромік, Так і роблю))) А чом би й ні? ;) Дякую за підтримку)))

avatar
Marina Tkachenko
11.03.2024, 12:54:49

Читаю ваші твори із задоволенням! З нетерпінням екаю на продовження! Тому раджу забити на чужу дурість і капості!

Marina Tkachenko, Забиваю))) Величезне дякую))) Я теж отримую неймовірне задоволення від таких відгуків)))

avatar
Розалія Лоренс
11.03.2024, 12:51:45

Спочатку це мене засмучувало, але зараз я намагаюся не звертати на це увагу. Загалом, у мене оцінки коливаються між 4.1 та 4.8. Тобто, більшості подобається, і я не звертаю уваги на одиниці. Проте, якщо ці одиниці напишуть відгук, то я хоча б знала, чи реагувати на це, чи просто проігнорувати.
Ось було би чудово, якби для того щоб поставити оцінку читач повинен був би написати хоча б короткий відгук або обрати варіант, через який саме така оцінка (орфографія, сюжет, герої, особисті вподобання). Тоді автору було б краще зрозуміти, чому і за що така оцінка. А головне, таким людям, які не мають наміру писати відгук, буде лінь просто натискати десятки одиниць.
Та навряд чи таке буде реалізовано, тому ми просто продовжимо писати і не звертати на це увагу)))

Розалія Лоренс, Правильна думка!))) Якби читачам потрібно було писати короткий відгук, щоб поставити оцінку, ми б взагалі тих оцінок не дочекалися)))
Ну, не захотіли ставити мене перед фактом, що саме не сподобалося, то й я не надто перейматимуся)
Дякую за відповідь)

avatar
Айрін Єн Шанті
11.03.2024, 12:31:48

На жаль ситуація досить знайома. Якось за дві години таким чином були оцінені одразу усі мої твори. Спочатку стався шок і почалося самокопання... А потім я сказала "Дякую" цьому швидкісному читачеві, адже не зважаючи на ці кляті одинички, додалося у кількість прочитань. Тож розправила плечі, задерла гарного носика, і сказала: "Я - творець! Хочу творю, а хочу витворяю!"
Особисто мені Ваша творчість дуже смакує! І у часи душевних метань завжди перечитую "запоєм" усі Ваші твори. Оскільки вони наче зцілюють душу. Тож, просто творіть незважаючи на "мнєніє" подібних експертів)

Показати 2 відповіді
Marina Tkachenko
11.03.2024, 12:51:24

Коментар видалено

avatar
Олеся Мрійниця
11.03.2024, 12:05:36

Мені такого не робили, мабуть, хз, якось не звертала на це увагу. Але у до вас зайшов явний "доброзичливець". Можливо чиясь мстя, але за що... заздрість..

Олеся Мрійниця, Та наче нікому нічого поганого не робила. Хоча... Хто його знає, яким чином я могла перейти дорогу? Та й нехай. Якби я сама цим не поділилася, то й не дізнався б про це ніхто. Така собі мстя, як на мене)))

avatar
Василь Бундзяк
11.03.2024, 11:55:00

То схоже на дитячі капості. Іншого пояснення у мене немає.

Василь Бундзяк, Та щось таке))) Але хай їм ;) Дякую за відповідь)

avatar
Zhelizna
11.03.2024, 11:49:07

Вітаю). Я з подібним двічі стикалася. У мене склалося відчуття, ніби відбувалося спеціальне заниження оцінки. Тобто довгий час трималася 5, а потім хтось поставив суцільні 1. Чесно? Я не розумію чому так. Не подобається, не читай. Ну або хтось вирішив підпсувати настрій. Коли я лиш почала публікувати твори, то дуже засмучувалася, а зараз не зважаю взагалі. У Вас гарна читацька аудиторія, можливо хтось цьому заздрить)

Zhelizna, Вітаю! Ну, то звісно ж така справа. Я, коли починала публікуватися, взагалі про ці оцінки не знала, тому й проблем з цим не мала. Ну, хай вважають, що їм вдалося мене зачепити))) Хоча на мою творчість це аж ніяк не вплине ;)

Інші блоги
Знижка на "Позасвіття"
Вітаю всіх! Сьогодні в мене приємна знижка на ПОЗАСВІТТЯ. Хто читав мої книги, той вже знає, що саме ця вибивається зі звичних образів героїв, особливо жіночих. Героїня цієї книги - звичайна дівчина, що потрапляє до дуже
Коли ви читаєте книги?❤️
Привіт, любі❤️ Маю таке запитання до вас. Довго ламала голову над ним, але вирішила все таки задати його читачам✨ В яку пору дня ви зазвичай читаєте книги? Чи є тут любителі почитати вночі або ж навпаки зранку? Чекаю на
Опитування. Ви письменник Букнету чи його читач?
Давайте нарешті з'ясуємо, кого тут більше. Якщо ви письменник, поставте 1, якщо читач, то 0, якщо і той і інший, ставте 10.
Потребую допомоги
Доброго всім часу доби...)) Вриваюся до вас з раптовою дилемою. 19-й розділ "Пір року. Зникнення Зими" несподівано дописаний. Він переверне все з ніг на голову, бо моя голова перевернулася так точно...)) Неодноразово
#попри_все — Ви варті справжніх почуттів
Ні для кого не секрет, що кохання змушує нас багато що змінити в житті. Інколи, люди думають, що варто змінити навіть себе самих. Але зрештою... зрештою, справжнє міцне кохання може прийняти багато що. Згодні? Ось вам підбірка
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше