КонкуренцІя Та Автори-ПочаткІвцІ

Привіт, любі)

Почну з того, що оновлення по МЕНІ (НЕ) БОЛЯЧЕ сьогодні не буде, глава від Катерини чекає на свою публікацію завтра опівночі. Планую перейти на оновлення книги 5 разів на тиждень і впевнена, що ви мене зрозумієте!

САМА, ЛЮБА, САМА сьогодні оновлена, там гаряче, насолоджуйтесь! https://booknet.ua/book/sama-lyuba-sama-b419148

А тепер ближче до теми допису!

Останнім часом на Букнеті з'являється все більше авторів-початківців, з любовними романами, фентезі, фантастикою, антиутопіями тощо. Я невимовно тішуся цьому факту, бо це масова українська література, що шириться та множиться, дає читачу вибір, а іншим авторам здорову конкуренцію.

Та нещодавно натрапила на думку про те, що нам і так тут складно, а ще новачки! Конкуренти на підході, караул!

Ви ж не серйозно, я сподіваюсь?

Як на мене, то чим більше авторів, тим краще.

Це стимулюватиме нас розвиватись, писати краще, вчитись чомусь новому, дивувати, працювати над собою, рости.

І найголовніше - заповнювати український інфопростір роботами українських авторів українською мовою про українців і для українців.

Чому це важливо?

Бо в мережі, в сучасній літературі, на телебаченні, на радіо ми досі маємо брак українського контенту. Не перекладеного з іншої мови, а саме нашого. То може нам не варто топити одне одного в псевдоконкуренції, а працювати разом?

Так, звісно, звучить утопічно романтично, але це саме те, у що я вірю.

Якщо конкуренція буде здоровою, що в цьому поганого?

Власне я і себе досі вважаю автором початківцем, хоча вже маю аудиторію та певний об'єм написаних творів. Пишіть більше, створюйте український контент, бо ми того варті!

Обіймаю, ваша Лоре Лея!

14 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
Юлій Череп
24.02.2024, 19:28:40

Вітаю! Почну з головного. :) А яка, вибачте, може бути конкуренція в літературі..? Це ж не картоплею торгувати, коли беруть там де дешевше і то не завжди. Якщо я, наприклад, полюбляю книги у жанрі інтелектуальний детектив і шукаю щоб мені почитати та не знаходжу жодного. Те ж саме з антиутопіями. Якщо я бачу з десяток робіт, але навіть анотації не чіпляють, то де ж тут конкуренція? Або навпаки. Я такий, що іноді можу й жіночій роман почитати, (якщо там без фентезі:))) і обираю собі книжку. Припустимо в цьому жанрі вже є набагато більше пропозицій. Але. Навіть якби трапилася лише одна книга в жанрі, але вона б мені не сподобалася, то не став би я її читати і мучити очі. :))) Тому ніякої конкуренції в літературному сенсі не бачу...
Інше діло реклама. Тут згоден. Без хоча би базового знання маркетингу можна дуже легко загубитися в інфопросторі. Я не один рік займався до мобілізаціїї стретегічним плануванням в ІТ відділку, працював з різного рода контентом і т.д. І щиро дивуюся, коли класні автори не займаються своєю популяризацією. Було б в мене що рекламувати, застосував би усі доступні ресурси, аби твори ставали впізнаваними. А більшість авторів навіть соцмережі не ведуть...

Показати 2 відповіді
Юлій Череп
25.02.2024, 06:05:32

Лоре Лея, То це майже в будь якому бізнесі так:)

avatar
Вікторіан Мур
24.02.2024, 23:25:05

Абсолютно з вами згодна, має бути більше контенту українською, щоб наша мова жила та квітнула. Саме через це я колись взагалі почала писати!

Лоре Лея
24.02.2024, 23:37:58

Вікторіан Мур, Прекрасно, продовжуємо разом)

avatar
Кейтрін Шкроб
24.02.2024, 21:50:41

Хмм... А хтось когось топить у псевдоконкуренції? Не помічала такої тенденції. А те, що нашого, українського, замало - то це сто відсотків. Треба працювати і працювати, плекати своє рідненьке - українське.

Показати 2 відповіді
Кейтрін Шкроб
24.02.2024, 22:10:20

Лоре Лея, ♥

avatar
Marina Tkachenko
24.02.2024, 19:26:17

Українське - то супер, дуже добре! Конкуренція визначає кращих, змушує відстаючих здоганяти лідерів. АЛЕ. Надважливим, як на мене, має бути ЯКІСТЬ! Завжди любила читати, у свій час писала і публікувалась у фахових виданнях, займалась редактуванням і коригуванням текстів. І що ж я бачу нині? У більшості авторів (тільки без образ!!!, доброзичлива критика читача!) - тексти слабко або взагалі не редаговані, наявні всі види помилок та ще й купа русизмів, що, читаючи навіть дуже чудові твори, щелепи зводе! Тож моє побажання авторам - РОБИТИ ЯКІСНУ ПРОДУКЦІЮ! Адже не всі книги безкоштовні, а значить читач має право читати і отримувати максисмум задоволення від прочитаного, і не тільки від сюжету, героїв та подій, а і чистого від сміття помилок тексту. Таким чином автори, навіть початківці, пропагують українське, а точніше - основу укранської культури - її мову і літературу!

Показати 19 відповідей
Лоре Лея
24.02.2024, 21:11:23

Alesia, Цікава теза, дякую)

avatar
Валера Дорович
24.02.2024, 19:41:38

Сумніваюся, що кількість обов'язково обертається якістю. Із розвитком ШІ множаться порожні опуси, іноді на кілька сторінок, вмішуючи в себе чимало хороших книжок. Щоб залишатися на плаву алгоритмів порталу талановиті автори змушені без перепочинку працювати "веслом". Мені здається, навіть набравши мільярд творів, не можна буде точно визначити, наскільки якісно виявиться наповнений український інфопростір. Можливо, він буде схожий на холодильник морозива наприкінці літнього сезону, знаєте, коли звалюють до купи рештки різних виробників із різною ціною, різної форми та різної кондиції. Піди, розберися :)

Показати 16 відповідей
Лоре Лея
24.02.2024, 21:00:49

Валера Дорович, о, як сором'язливо)

avatar
Kalli de Narro
24.02.2024, 20:38:41

Для мене конкуренція норма. Якби не це, я б не ставала краще. Для мене це стимул вирішувати в першу чергу, власні проблеми. Я можу зрідка губити коми та робити дивні помилки, але я розвиваюсь. Я не вважаю новачків загрозою з одної причини, я одна з них. Я перезапустилась з однієї причини, я люблю починати все з початку.

Лоре Лея
24.02.2024, 20:48:27

Kalli de Narro, дякую, успіхів у творчості)

avatar
Іра Майська
24.02.2024, 19:28:34

Вітаю Вас! Щиро радію такій думці.
Я пам'ятаю, як я пару місяців тому потрапила сюди, мов у інший всесвіт. Ви розумієте, що тут геть інше життя, тут вирують емоції. І я так боялася виставити свою історію і не вписатися. Але мене прийняли. І автори дуже підтримали. Розказали, як і що краще. Дуже вдячні їм за це.

Показати 2 відповіді
Іра Майська
24.02.2024, 20:26:55

Лоре Лея, Дякую!

avatar
Любовь Даценко
24.02.2024, 19:56:55

Люба пані Лоре Лея, Ваш допис на сьогодні актуальний, як ніколи. Я з Вами повністю згодна, оскільки, на мою думку, талановитий літературний автор взагалі не повинен перейматись самим поняттям слова конкуренція. На літературному просторі кожен читач знайде свого улюбленого автора та свій улюблений жанр, тут кому що до вподоби або ж як у тій приказці «на всякий товар є свій покупець». Особлива подяка за підняте Вами питання українського контенту щодо заповнення українського інфопростору роботами українських авторів українською мовою про українців і для українців. Щиро дякую за Вашу творчість і бажаю Вам творчого натхнення створювати шедеври сучасної української художньої літератури та великої читацької аудиторії.

Лоре Лея
24.02.2024, 19:59:19

Любовь Даценко, з такими читачами натхнення річечкою судинами тече))) дякую за коментар, обіймаю)

avatar
Розалія Лоренс
24.02.2024, 19:46:12

Аахахаха! Караул))) Ну принаймні від мене найближчий час не варто чекати конкуренції)) Можете розслабитися))) Можливо через рік або й два... Перший раз чую, що так реагують на новачків. Ми що, такі страшні?)) Зуби ніби не гострі, й роги не ростуть. Можливо, конкуренція тільки в їх голові. В цій справі потрібно найбільше змагатися з собою минулим. З кожним днем і кожним твором ставати кращим у цій справі.

Показати 3 відповіді
Лоре Лея
24.02.2024, 19:51:17

Розалія Лоренс, так-так, працюйте плідно) здорова конкуренція сама себе не створить)) обіймаю)

avatar
Лариса Гаврилюк
24.02.2024, 19:39:49

Самодостатнім авторам немає чого боятися конкуренції, а от слабким, які крадуть чужі ідеї, навіть дуже.
Вам- удачі !

Показати 3 відповіді
Лоре Лея
24.02.2024, 19:48:11

Лариса Гаврилюк, я також не мала справу з таким, тож не можу нічого сказати)

avatar
Dark Overlord
24.02.2024, 19:27:04

Вітаю!
Я обома лапками за конкуренцію, адже це змушує авторів тримати планку, або підвищувати свій рівень. Поганий той автор, який, окрім свого, більше нічого не читає і непохитно впевнений, що його твори найкращі і не потребують доопрацювань.
Я надто самокритичний і не дуже вірю в свої письменницькі сили. Хоч люди й хвалять, але мені чомусь здається, що часто вони хочуть підтримати мене більше, ніж я заслуговую (хай вже пробачать мені читачі за такі підозри).
Працювати над собою – це рухатися вперед, а конкуренція неабияк сприяє цьому: вмотивовує, підштовхує, дозволяє проаналізувати свої помилки/успіхи.
Бажаю Вам натхнення та багато задоволених і вдячних читачів! ♥♥♥

Лоре Лея
24.02.2024, 19:32:54

Dark Overlord, натхнення навзаєм, дякую)

avatar
Natasha Volodimirivna
24.02.2024, 19:26:29

Українізацію варто було почати 30 років тому, а не коли "біда постукала у двері". І так нам потрібні автори письменники, поети. Потрібно просувати українське. І нажаль грошей на цьому " самвидав" особливо не заробиш, в даний час це як хобі. Тим більше, що війна, ресурс фінансовий обмежений.... Про те, можливо якби не так склалося, як склалося то і читання не було б таке популярне. Люди маючи фінансову стабільність і можливості розважались по іншому: подорожі, кінотеатри, ресторани , інші розваги. Відсутність активного відпочинку, заміняє пасивним- читання. Особисто в мене була величезна загруженість на роботі, тому часу на читання не було.
Молодих авторів потрібно підтримувати!!! Мова- це наша зброя. А де відображення мови- в літературі.

Лоре Лея
24.02.2024, 19:32:03

Natasha Volodimirivna, Вже маємо, що маємо) Але я впевнена, що варто працювати далі, розвивати цю сферу, насолоджуючись процесом. Щоб було, що просувати українське, спочатку його потрібно створити. Тож, працюємо))

avatar
Василь Бундзяк
24.02.2024, 19:22:50

Цілком згоден.
Що більша "конкуренція", тим краще, бо кожен автор, для якого його творчість це не хобі чи терапія, а стиль життя, сенс життя, якщо хочете, буде намагатися відточити свій стиль, опановувати нові літературні прийоми, вчити і вчитись у інших. Саме у цьому й суть мистецтва, невід'ємною частиною якого є й література. Тож, що більше авторів, котрі старанно працюють над своїми творами, буде, тим краще для всіх: як для авторів, так і для читачів, котрі зможуть насолодитись плодами їхньої праці.

Лоре Лея
24.02.2024, 19:24:15

Василь Бундзяк, саме так, дякую)

avatar
Іра Сітковська
24.02.2024, 19:18:24

якщо думати тільки про конкуренцію, а не про творчість. не буде ніякого задоволення від процесу))
он щороку все більше навкруги молодших і гарних дівчат ( теж конкуренція)...теж конкуренція!

Лоре Лея
24.02.2024, 19:20:07

Іра Сітковська, і це прекрасно) всі гарні, але такої як ти точно немає, тож сяй і ділися своїм сяйвом зі світом)

Інші блоги
Автори за які найдивніші речі вас хейтили?
Я почну, тут навіть не за книгу, хтось взнав, що я атеїстка. якмені тоді прилетіло. А ще за те що книга не відбувалась так як думав авітор коментаря.
Паперова книга "Гальшка Острозька" у подарунок.
Вітаю усіх! Пропоную усім бажаючим у подарунок мою книжку "Гальшка Острозька", видану у минулому році у видавництві КСД. Видавництво вже продало увесь наклад. Дещо ще залишилося у магазинах, але, сподіваюся, теж скоро
Операція "Амур"стартує! Що з Феліксом?)
Вітаю, любі читачі та автори Букнет! У мене недавно вийшов новий розділ книги "Країна Анґевіс".(Хоч я і думала сьогодні відпочити, але так натхнення охопило, що закортіло пописати)Дуже веселенький, до речі;) Там у Фелікса
Фіналісти конкурсу "Кіберпанк на Букнет"
Друзі! Непростий, але дуже незвичайний конкурс "Кіберпанк на Букнет" майже завершено! Дякуємо всім за участь та очікування! Нижче представлено перелік авторів та творів, які потрапили до фіналу (тобто ці книги
Результати опитування та новинка!
В одному з попередніх блогів ми обирали зовнішність Аїши, головної героїні книги “Обманутий перевертень”. Перемогла дівчина під номером 1. Дякую всім, хто долучився. Тепер Аїша має такий вигляд: Вчора стартувала
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше