Хотілося б поцікавитися у авторів Букнету

У нас на сторінці, у кабінеті автора, показується кількість бібліотек, в які додана наша книга. Так от, у мене питання: наскільки у вас ці цифри розбігаються з кількістю вподобайок? Бо в мене просто шалена розбіжність. Майже на всіх книгах вподобайок вполовину менше, аніж бібліотек. А дві взагалі мене вибивають з колії: в одній 1363 бібліотеки і всього 473 лайків, в іншій 1593 – і відповідно 372.

Я чогось не розумію: якщо вже ви зберегли собі книгу, а написані вони вже давно, тобто й у бібліотеках зберігаються на постійній основі, то значить вона вам сподобалася, і ви плануєте час від часу до неї повертатися. Бо навіщо тоді зберігати? То невже так важко тицьнути ту вподобайку, щоб авторові віддячити? Звісно, я у статистиці бачу оцінки після кожного розділу і вони мене неймовірно тішать, але ж інші читачі оцінюють нову для себе книгу якраз за кількістю вподобайок. І потім, якщо все ж наважуються на знайомство з творчістю, з подивом запитують: «А чому так мало?» Ото й мені цікаво…

У вас теж так само, чи то я якась неправильна? Поділіться досвідом)))

24 коментаря

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
Рона Альчесте
16.02.2024, 22:38:02

Я лише новачок, і тільки нещодавно почала публікуватися, але скажу за себе: я забудькувата і лінива :') тому мені так само здається з іншими, прочитав і пішов читати далі, думаю вподобайки також залежать від постійних читачів, від яких і надходить оцінювання роботи. Часто бувають пересічні люди, які найімовірніше не зроблять вам ласку поставити вподобайку. А може просто не звертають увагу на цю функцію і тд.

Рона Альчесте, Так, напевно все так і є. Хоча й постійні мої читачі зізнавалися, що не думали, що для мене можуть бути важливі ті вподобайки, тому й не ставили їх.

avatar
Юлій Череп
16.02.2024, 22:29:23

Доброго вечора. Там же декілька полиць в бібліотеці. Читаю, хочу прочитати, архів. Так от у мене в "хочу прочитати" теж багато додано, а коли я до них доберуся хто зна...

Юлій Череп, Дорий вечір і Вам) Та я вже зрозуміла))) Але ж образливо... Тут пишеш, стараєшся, а вона в бібліотеці лежить, пилюкою припадає... Ех! Дякую за коментар)))

avatar
Zhelizna
16.02.2024, 14:05:16

Вітаю). Суттєва розбіжність у вподобайках та бібліотеках також присутня. Спочатку засмучувалася, але потім забила. Мене більше напружують оновлення Букнету. Тому що я отримую сповіщення про зірочки, але вони не додаються. Буває таке, що вони з'являються із запізненням або можуть зниками. Зверталася до підтримки, мені зазначили, що просто сповіщення дублюються.

А ще можу розказати про свою карму). Я роками читала на іншому сайті, але чомусь принципово там не реєструвалася, тому немала змоги ставити вподобайку авторам і підписуватися на них. Я мала в голові десятки ніків, які час від часу переглядала і чекала нові роботи, але взагалі не взаємодіяла з авторами. А зараз бачу таку тенденцію зі своїми переглядами)

Zhelizna, Те ж саме зі сповіщеннями, часто не приходить сповіщення про відповіді на мої коментарі. А ще розбіжність у підписниках, коли на моїй сторінці відображається одне, а коли відкриваю поіменно, на одного менше)))

Стосовно карми: всі ми такі))) Теж дуже довго робила все втихушку, хоча коли твір сподобався, то вподобайки не жаліла, а от щоб відстежувати чи коментар... Але тепер змінююся. І сподіваюся, що інші теж будуть))) Дякую за відповідь)

avatar
Хелена Власенко
16.02.2024, 12:20:50

Та ж ситуація і дивна трохи. В мене, наприклад, дилогія. Друга частина платна. Логічно, що спочатку читається перша частина і робиться висновок стосовно другої. Далі, щоб купити другу, повинні би зацікавити перша і безкоштовна частина другої. Втім зірочок на другу наполовину менше, ніж покупок. Стільки читати і купувати, те, що, виходить, не подобається? Логіка тут вкрай незрозуміла, але так є(((

Хелена Власенко, Я зробила висновок за своїм блогом, що читачі просто не задумуються про те, що вподобайка така ж важлива для автора, як і коментарі чи покупки. Тим більше, що якраз лише вподобайки і відображаються на сторінці книги. Ну, своїх я трохи розворушила))))

avatar
Оленка
15.02.2024, 12:12:38

Оскільки, кожна з Ваших книг знайшла відгук в моєму серці, то щойно на всі поставила вподобайки. Хочу зазначити, що на початку книги були вподобані, а потім я просто забула про цю функцію, і тим більше після оновлення не одразу знайшла де ставити.
В будь-якому разі, дякую Вам за Вашу творчість, і так інколи про такі речі треба нагадувати, бо воно вилітає з голови нам читачам, але наскільки я розумію важливо для Вас як автора, а вподобайки це найменше що ми можемо зробити на знак подяки за вашу творчість

Оленка, Ой, мені дуже приємний Ваш відгук))) І щиро дякую за вподобайки. Так, для мене, як автора, це важливо ще й тому, що інші читачі будуть бачити ці вподобайки і, можливо, орієнтуватися при виборі.

avatar
Елена Д
15.02.2024, 10:05:18

Скажу як читач. Книг у бібліотеці в мене багато, і дуже багато з них не прочитаних, бо постійно додаються нові. Раніше я ставила вподобайки тільки після того як повністю прочитаю книгу. Зараз можу поставити вподобайку в процесі читання, якщо не забуду)) ну і періодично переглядаю архів книг, щоб точно переконатися, що нікого не пропустила)

Елена Д, Дуже дякую) Цікаво було почути Вашу думку)))

avatar
Еліза Донцова
15.02.2024, 01:01:59

У моїх бібліотек більше, але як читач я з тих людей хто назберігає, а потім нічого не читає)

Показати 3 відповіді

Еліза Донцова, Аха-ха))) Дякую)

У мене співвідношення 1:4, от така розбіжність

Валентина Бродська, Величезна! Але якщо це на тій книзі, що в процесі, то все ще може трохи помінятися після її завершення. Принаймні у мене так

Добрий вечір,якщо я не помиляюсь то у мене число бібліотек та вподобайок однакове

Сульфурове серце, Добрий вечір) Дякую за відповідь)

avatar
Dark Overlord
14.02.2024, 21:12:55

Привіт, Таню! Така ж сама ситуація: вподобайок вдвічі-втричі менше. Більше того, інколи читачі залишають вкрай гарний і задоволений відгук, а вподобайку не ставлять. Напевно, просто забувають. Проте, багато читачів заходить сюди не коментувати, чи вподобайки тицяти, а лише читати. Твір безкоштовний – читач прочитав, порадів/засумував, закрив і пошов собі далі шукати щось цікаве. А якщо твір платній, то його придбали, і знову той самий алгоритм дій. Звісно, це обурює, але такі вже люди)
Бажаю тобі вагон і ще невеличкий возик вподобайок, і вдячних читачів! ;)

Показати 79 відповідей

Тетяна Овчіннікова, Радий допомогти)))

avatar
Тана Лі
14.02.2024, 23:30:41

В мене в бібліотеці, мабуть, книжок 70, в тому числі, куплені, але досі не прочитані(((( Додаю в бібліотеку, якщо анотація зацікавила, чи ще щось, щоб потім книгу не загубити. Можу взагалі не скоро почати читати, відповідно і лайк ставити не буду, не бачачи тексту. Ось коли прочитаю, тоді вже поставлю))) Думаю, я не одна така "зберігайкіна". Що казати, вдома ще купа паперових книжок, куплених півроку тому з думками " я точно буду це читати", але...

Показати 2 відповіді
Тана Лі
14.02.2024, 23:34:24

Тетяна Овчіннікова, В мене очі розбігаються: і це зацікавило, і те зацікавило))) Ото і збираю, а потім вирішує, що саме хочу під певний настрій почитати)))

avatar
Віліна Дяволюк
14.02.2024, 22:38:19

Ваші книги неймовірно цікаві - двічі перечитала. Чекаю на завершення Тора

Віліна Дяволюк, Дякую, мені дуже приємна Ваша увага до моїх творів) До завершення Тора ще довго, бо й половини ще не опублікувала)))

avatar
Віліна Дяволюк
14.02.2024, 22:32:19

Я, мабуть, пів року читала на Букнеті книги, після кожного розділу ставили 5 зірочок(думала, що це і є вподобайка) і навіть не здогадувалася, що потрібно сердечко натиснути (я його, навіть не помічала). Можливо, таких неуважних як я багато

Віліна Дяволюк, Так, можливо й справді це так) Але після блогу вподобайок і справді додалося, тому спосіб випрошувати виявився дієвим)) Дякую)))

avatar
Hanna Trunova
14.02.2024, 22:06:53

У мене ситуація під "Порами року. Зникнення Зими" така: 87 бібліотек, 36 вподобайок. Мені здається, ось таке співвідношення — норма. Як з Ютюбом...))

Показати 3 відповіді

Hanna Trunova, Ну вже що є))) Плідно працюємо і над залученням читачів також)

avatar
Inna Sayfulina
14.02.2024, 21:00:14

Добрий вечір! Після останнього оновлення додатку, з ним відбуваються дивні речі, я додала в бібліотеку "Падіння Тора" а після оновлення вона зникла з бібліотеки, можливо і у вас не коректно відображається.

Показати 3 відповіді

Єва Ромік, Вік живи, вік учись))) Ніколи з таким не стикалася.

avatar
Єва Ромік
14.02.2024, 20:19:00

Така розбіжність є у всіх. І не лише на Букнеті. Недарма ж на Ютубі після кожного ролика волають "ставте лайк!"

Показати 15 відповідей

Єва Ромік, Ой, діти - то щастя))) А хата, сподіваюся, встоїть)))

Ох, Таню, що я можу порадити?:)))) 1363 і 1593 бібліотек - це круто, як на мене :))) Я радію, коли мої дітища позначку 200 перетнули :)) А вподобайки - то взагалі щастя :)))

Показати 3 відповіді

Катерина Федоровська, Та я теж так роблю) Але, виходить, і справді забувають)

avatar
Юля
14.02.2024, 20:16:27

Вітаю! От і я перевірила і хоч всі ваші книги прочитані і є в бібліотеці, але на 3-х сердечок не поставила. Виправилася. Дякую за ваші книги

Юля, Дякую Вам))) Оце запустила флешмоб)))

avatar
Арія Вест
14.02.2024, 19:19:12

Життєво про вподобайки. Така ж сама кореляція(
але можливо вони просто додають в бібліотеку і забувають туди заглядати?) в мене наприклад багато творів там висить, але через брак часу читаю лише декілька паралельно. Тому є ризик, що на інші ближчим часом і не гляну. Але я взагалі вподобайку зразу ліплю, бо не знаю для чого додавати в бібліотеку, якщо тобі нецікаво))) а може ще є така категорія читачів, що лайк ставити планує тільки після того, як прочитає і дійсно вподобає книгу? схиляюся саме до цієї думки)))
але теж око мозолить, бо переглядів достатньо, бібліотек вистачає, а на вподобайки всі скупляться)

Показати 7 відповідей
Арія Вест
14.02.2024, 20:12:33

Дмитро Євтушенко, Ну це так, вже бонусом)

Не треба забувати, що у людей в бібліотеці може бути дуже багато книг, і до яких вони просто не добралися... У мене самого кілька оповідань висить непрочитаних в бібліотеці, просто не вистачає час((

Показати 46 відповідей

Дмитро Євтушенко, Гуглимо календар і точимо лопату)))

avatar
Людмила Майдан
14.02.2024, 20:00:25

Таня, ви знаєте, я була впевнена, що до всіх ваших книг поставила вподобайки, так як не поставити не могла))) але вирішила перевірити і виявила, що не до всіх книг є вподобайки((( Але я виправилася,. Вподобайки стоять до всіх книг!!! Навіть виявила, що одну книгу не читала, то швиденько добавила до бібліотеки)))

Людмила Майдан, Дякую Вам))) І шлю обіймашки))) Уже є толк від цього блогу)))

avatar
Kalli de Narro
14.02.2024, 19:53:29

Я не знаю, для мене бібліотека це показник успіху книги.

Показати 2 відповіді
Kalli de Narro
14.02.2024, 19:56:02

Тетяна Овчіннікова, В мене теж це буває

То у Вас ще непогана розбіжність 1363 бібліотек і 473 лайки. Буває ще більший розрив.Загадкове явище. Навіть не прагну розібратися. Ніколи не обираю книгу для читання за кількістю вподобайок. Тільки починаю читати. Чіпляє - далі читаю, не чіпляє - не читаю. І так, дивує мала кількість вподобайок під гарними книгами з оригінальними сюжетами, а не трафаретними.

Ксенія Демиденко, Ну, мені, власне й хотілося розібратися, чи то загальна тенденція така? Дякую за відповідь, я теж обираю, що читати, лише за текстом.

avatar
Олеся Мрійниця
14.02.2024, 19:09:50

Привіт, Таню. Гадаю, що люди, коли додають до бібліотеки і читають елементарно забувають про таку дрібничку як вподобайка))

Олеся Мрійниця, Привіт, Олесю, так, напевно так воно й є насправді) Для них - дрібничка, а авторові ж хочеться))))

Інші блоги
Хто викрадач? Призова відгадайка
Шановні мої читачі! Детектив "ЗАПЕКЛИЙ ШЛЮБ", де події дуже насичені (погоня, викрадення, зустріч з батьком, порятунок коханої…), вже вийшов на фінішну пряму. Ця книга точно захопить і не відпустить. Завтра далі! Нагадую
День народження, фінал, мрії.
Хотіла добрати 100 до 21 травня - фіга. Але зате нарешті закінчила роман. Останній на БН. Учора дивилася на сумне число 86, подумала і зробила висновки. Я б понила в блозі, про деяку категорію читачів, але... Навіщо? Я взагалі
Знижка на Чорний діамант корони
Вітаю всіх! Сьогодні до кінця доби - 21.05 - діє знижка на мою романтично-детективну фентезі-історію ЧОРНИЙ ДІАМАНТ КОРОНИ. Це перша книга з дилогії. Друга - ОБРАНИЦЯ СМЕРТІ За програмою лояльності ті, хто купує мої книги
Знижка 12% - "Три боси для потраплянки"
Дорогі читачі! Сьогодні (21.05.2024) діє знижка 12% на мій роман: "Три боси для потраплянки" Анотація: Мені наснився просто неймовірний сон, в якому я буквально згорала від пристрасті, мріючи, щоб він ніколи не закінчувався. І
Привітання
Доброго вечора, я автор початківець тому сподіваюся на ваші поради та підказки. Також хотіла б прорекламувати свій проект «Ох, ця лисиця». Сподіваюся на підтримку авторів, які так як я тільки раніше розпочинали свій
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше