Помилки автора-початківця

Помилки автора-початківця

Визнання своїх помилок – це шаг вперед) Вирішила поділитися своїм маленьким досвідом, як автора-початківця, та розповісти своїм читачам, що з їх автором в останній час не так.

1. Поспіх або все і відразу

Не секрет для всіх, що вдалий старт наступного роману – це по закінченню попереднього бігти випускати новий. Так, на мою думку це важливо. Ти не розгубиш читачів, про тебе не забудуть… Але якщо ти автор-початківець і у тебе немає плану на наступні книги, бо твій перший роман був щось на кшталт «була – не була», поспіх може тебе зруйнувати.

А так приємно отримувати коментарі в такому руслі «а буде нова книга?», «а буде продовження?», «а коли?», «а ми хочемо щеееее!» Голову зриває від щастя, що на тебе чекають, що тебе сприймають, як автора. Ага, так, зловила корону)

І тут зворотна сторона медалі. Ти біжиш створювати новий роман. У автора завжди фантазія буяє, тому без сюжетів він не залишиться. Але без чіткого плану ти програєш у своєму безглуздому марафоні.

Моя історія: я так само побігла створювати новий роман, тільки-но закінчила останні рядки попереднього. У мене був план! Але не настільки ідеальний, як для першої книги. Його треба було ще доробити і для цього б вистачило часу поки пишу оновлення! А що зробила я? Почала ще одну історію…

2. Дві книги в процесі

Ну, це точно не для авторів-початківців!)) Одразу скажу, що це тяжко настільки, що просто не передати словами. Я знаю, що є автори, які пишуть декілька книг одночасно. Вони не початківці, але я зрозуміла для себе одне: дві книги можливі, якщо вони пишуться у різних жанрах.

Тут все зрозуміло і твій мозок адекватно працює: ось тобі магічний світ з одними законами, ось тобі сучасний світ, де ти вже все знаєш і не треба нічого нового вигадувати.

А коли у тебе два фентезі, два різні світи, дві різні магії… Знаєте, після порталів між світами дуже нудить і голова болить ще декілька годин. А ще можна переплутати портал та потрапити в зовсім не твій світ, наприклад, до дракона у печеру у якості сніданку)))

Моя історія: важко зупинитися, коли і день, і ніч у тебе в голові засів новий сюжет. Автори зрозуміють, а читачі - не знаю))) Мене аж розпирало від тих подій, від тих героїв, що снилися мені ночами. І ось коли були часи, що ти писав лише для себе улюбленого, то сів би за комп та тихесенько викладав свої фантазії, а в моєму випадку захотілося поділитися з читачами. І як висновок… дві книги вбивають натхнення, повністю тебе спустошують та забирають дуже, дуже багато часу!

3. Відпочинок – для відпочинку

Ти вибираєш час для написання книги. Здається, все йде по плану. «Мені треба написати зараз, бо потім не буде часу! Я відпочину потім!» Це рамки, межі, які з одного боку можуть нам допомогти бути більш організованими, а можуть, знову ж, просто вбити натхнення та знесилити. Крім написання книг, у нас у всіх є свої обовязки: родина, основна робота, навчання… А також всім нам потрібен відпочинок. Написання книг – це для більшості хобі. Але не треба забувати, що це робота нашого мозку! Велика робота!

Моя історія: я вирішила, що по закінченню навчання, влітку, я буду писати, як божевільна, щоб все встигнути написати, а коли прийде час навчання – я буду навчатися. Я проґавила свій час відпочинку. Замість того, щоб набратися сил перед навчанням, щоб якісно підготуватися до нових книг, відпочити мозком – я вирішили спробувати зайнятися мозковим рафтінгом)))

І тут також зіграв пункт про те, що… якщо я піду у відпочинок мене всі забудуть, всі читачі розбіжаться. Єдине, що турбує мабуть всіх авторів-початківців)))

Це мої основні помилки. Але кожна помилка має бути для нас досвідом. І знаєте, такі ці помилки… дурні та безглузді. Я навіть подумати не могла, що сама наступлю на ці граблі. Ну що ж… стала мудрішою та більш досвідченішою)))

А тепер, що хочу сказати своїм шановним читачам! Сподіваюсь на те, що ви зрозумієте мої помилки та пробачите. Сподіваюсь, що ви зрозумієте тепер, чому іноді так довго немає оновлень. Я – з тих авторів, котрі люблять писати щодня, викладати оновлення щодня, радувати своїх улюблених читачів щодня. Це мій маленький «пунктик»))) І я дуже страждаю морально, коли у мене не виходить публікуватися щодня. Це ще один тиск на мій хворий мозок)))

Я рада, що добігає кінця одна з книг. Тепер я зможу повністю зануритися у іншу історію, яка для мене така ж важлива та спокуслива. А щодо наступних…

1. Одна книга в процесі.

2. Підготовка до публікації, як і у випадку зі Служницею (якщо цікаво про підготовку: питайте!)

3. Поки не напишу ¼ нової книги, публікуватися не буду. Я хочу балувати читачів щодня, тому у мене мають бути тексти наперед.

(А як же важко починати писати, коли не має зворотного звязку… потрібен терміново бета-рідер!)))   

Мій телеграм-канал тут

10 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти

По-перше- дуже, дуже сподобалась ваша Служниця, а отже- як читач, я не забуду такого автора.
По-друге дуже бiсять, великi перерви между продажи, а ещё больше маленькие кусочки! Такие я читаю раз в несколько дней. С первых выкладок никогда не начинаю читать. Всегда отслеживаю автора книга которого понравилась, так что никуда "разбежаться" я не могу. И ещё одно, сегодня зашла к начинающему автору. Из пяти заявленных книг только одна закончена. Ну и .... вышла... даже интересоваться не хочу человеком который не уважжает своего читателя. А ещё бесят длинные монологи автора в конце каждой прозы. Для этого есть блоги, с траницы в соц.сетях.

Показати 2 відповіді

Делісія Леоні, Дякую, не загубiть себе в погонi за примарами.

Повсталу з попелу тiльки вчора почала читать, третю ( вибачте, не пам'ятаю назву) ще нi, хоча в моiй библиотеке они с первых страниц.

Делісія Леоні
25.08.2023, 20:53:05

Лиана Михалюк Зайкина, Дуже приємно) Повстала з попелу якраз добігає кінця)

Извините за ошибки. Нет кнопки редактировать. Успехов. Вiдстежую :)

Делісія Леоні
25.08.2023, 20:51:50

Лиана Михалюк Зайкина, ❤️❤️❤️

avatar
ToriKa Reader
25.08.2023, 19:43:34

Помилки є у кожного, особливо, коли починаєш щось нове. Головне їх усвідомити і більше не допускати. Ви велика молодець, у вас дуже цікаві книги! Бажаю натхнення, бережіть сили і щадіть Музу)

Делісія Леоні
25.08.2023, 20:32:03

ToriKa Reader, Дякую, моя Музо ❤️❤️❤️

Ооо, я розумію)
Якось викладала книжку одразу по тому, як я її писала, а потім почала ще одну і закинула обидві☹️ Перша так і "лежить" (і це добре, що тоді я її не дописала, бо зараз є набагато краща ідея для її втілення), а друга переписувалась 6 разів ☠️ Але коли я її писала, то твердо вирішила, спочатку закінчити її, не відволікаючись на інші історії (як би в мене не чухались руки), а потім вже викладати і мати час на те, аби взятись за нову історію.
Дуже цікаво почути про підготовку до публікації Служниці, дуже цікава то книжка була і я шкодувала, що так довго відкладала її прочитання☹️ Тим більше мені цікаво почути про підготовку, як автору початківцю, бо Ваші книжки для мене як приклад високого рівня майстерності, якого б я хотіла досягти❤️
П.С. я була б неймовірно рада, якби колись отримала Вашу рецензію на мою книжку, яку я планую в найближчому майбутньому викласти на букнет, хоча б на кілька перших глав, якщо вона Вам не сподобається) Хотілось би отримати більше цінних порад і зрозуміти в чому мої помилки)))
Дякую за Вашу творчість!❤️

Показати 3 відповіді
Делісія Леоні
25.08.2023, 17:08:52

Юлія Ковалевська, Дуже рада, що блог виявся корисним!

avatar
Аліса МОР
25.08.2023, 15:33:41

Дякую за слушні поради. Це правда, бо ми й так усі змагаємося за увагу читачів з більш досвідченими авторами. Тому часто деякі автори - початківці взагалі перестають писати. На жаль. Серед них є багато талантів.

Делісія Леоні
25.08.2023, 15:49:31

Аліса МОР, Дякую! Я згадую себе при написанні першої книги. Це таке натхнення, радість, але і страх. І тоді я навіть не думала про ці "змагання", про котрі ви кажете. Мабуть, так у всіх було? Але ось книга дописана... і ти починаєш божеволіти від власних надуманих страхів чи тих самих "змагань" за увагу читачів. І все йде шкереберть (((

avatar
Елена
25.08.2023, 15:18:45

Як читач я розумію, що творчий процес - це важкий, титанічний труд. Він потребує таланту і натхнення. Без цього - ніяк! І це точно не піддається чіткому графіку !))) Взагалі написання книги - це для мене фантастика (бо маю математичний склад розуму, над творами в школі "ридала"). Так що не хвилюйтеся за затримки, або що читачі про Вас забудуть! Ті, що цінують Ваш талант, будуть чекати на Ваші твори! Удачі!

Делісія Леоні
25.08.2023, 15:28:55

Елена, Дякую!) Знаєте, процес написання книги, її публікація (ви сказали "фантастика"), а я би порівняла з театральною постановою, бо всім завжди хочеться зазирнути у світ театру, закулісся. Всі ми знаємо, що перед постановою проводиться грандіозна робота, але вона повинна бути непомітною для глядачів. Так і з книгами. Автор повинен проводити цю грандіозну роботу і видавати свої оновлення та нову книгу, як... щось дуже легке та не напружене))) І читачам за радість читати щодня, і у автора більше натхнення та кайфу від процесу! Буду вчитися)
Щиро дякую за підтримку!)

avatar
Букнет admin
25.08.2023, 15:08:23

Щодо першого пункту - багато авторів - "не початківців" використовують маленькі "хитрощі" у цьому питанні. Вони починають роботу над новою історією ще до того, як завершено публікацію попередньої книги. І для цього не потрібно одночасно працювати над двома книгами. Просто оновлення під час публікації книги частинами вони викладають не одразу після написання, а із невеличкою затримкою у декілька днів. Це допомагає і запас тексту мати (щоб не виникало пауз на випадок форс-мажору), і дозволяє почати публікувати новинку одразу після завершення попередньої книги (із можливістю розробити повноцінний план завчасно) ;-)

Делісія Леоні
25.08.2023, 15:17:43

Букнет, Дякую за пораду!))) Для мене тепер це так очевидно!))) Але що ж воно без власних помилок?) Не цікаво... але як для мене, я поступила непрофесійно(((

Як читач, можу точно сказати, що затримки публікації псують враження від книги. Тому я практикую читати завершені книги або ті, які на фінішній прямій.

Делісія Леоні
25.08.2023, 14:53:23

Христина Погранична, Розумію і цілком згодна щодо затримок!!! Щоб такого не було, авторам, як і мені, треба проводити колосальну роботу над собою. Але заради читачів підеш на все)

avatar
Тетяна Маркова
25.08.2023, 13:41:04

Дякую за Ваші чудові книги!Бережіть себе!
Невтомної Музи,невичерпного натхнення,легкого пера!
Дякую,що ділитесь!Головне,що зроблена робота над помилками і тепер з новими силами , натхненням в нові пригоди і нові світи)

Делісія Леоні
25.08.2023, 13:48:35

Тетяна Маркова, Дякую за підтримку! ❤️❤️❤️ Тепер ведеться робота неабияка)))

Інші блоги
Вже на сайті!
"СПАДКОЄМЕЦЬ У ДИКІЙ АКАДЕМІЇ" Розділ 53 "Про всяк випадок прикриваю морду шипастим хвостом, але Аліка акуратно прибирає його убік, і прикриває мене собою. – Не треба його більше клацати по носі, Каю! Дракон
Хороша новина!
Привітик мої хороші! Я планувала завтра відкрити передплату на книгу "Кожному своє (не)щастя" , та передумала... Замість того, вирішила
Новинка «моя солодка дівчинка»
Вітаю, мої любі читачі ! запрошую Вас до прочитання моєї нової книги "Моя солодка дівчинка" Історія обіцяє бути гарячою та цікавою ! Буду вдячна Вам за підтримку лайками та коментами❤️ Анотація до книги —
Кохання, пристрасть, драма та 18+
Кохання, пристрасть, драма та 18+... Нові глави вже зачекалися на ВАС у моїй книзі "Не твоя...". Далі... Ще... Цікавіше...
Для любителів паралельних всесвітів!
Уявіть світ, де магія тісно переплітається з долею людей, де кожне рішення може змінити майбутнє не лише одного життя, але й цілої епохи. У серці цього світу стоять Марцеліна та Архаіл – двоє, чиї шляхи перетнулися в найнесподіваніший
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше