Вгадай книгу і придбай зі знижкою :)

Привіт!

Пропоную пограти в гру "Вгадайте книгу за уривком". Сьогодні -  епізод першої зустрічі героїв.

Підказка - жанр книги - романтичне фентезі. І ще одна підказка - це трилогія.

А ось і уривок:

Раптом десь за вікном глухо забамкав дзвін. Мої сусідки пожвавилися:

- От і до обіду кличуть, - мовила Беата. - Люблю вихідний, коли можна нічого не робити. А завтра вже поженуть на ту каторгу...

-Тут так годують, що ноги простягнути можна, - пхинькнула Мюріел. - От у нас в палаці такі банкети влаштовують! Шкода тільки, що треба стежити за фігурою...

Вони піднялися, осмикнули сукні і, скоса поглянувши на мене, подалися до виходу. Вже переступивши поріг, Беата озирнулася і гукнула:

- Ти що, особливого запрошення чекаєш? Ходи до їдальні, бо лишишся голодна!

Я спроквола піднялася з ліжка, на якому сиділа до цього, роздумуючи про свою невеселу долю. Дівчата вже вийшли на терасу і почали спускатися сходами донизу.

- А навіщо тут ці ґрати? - спитала я, вказуючи на товсті металеві прути, що ділили коридор на дві частини, надаючи "пташнику" деякої схожості з в'язницею.

- Там чоловіча половина, - охоче пояснила Беата. - Дівчата з хлопцями хіба через решітку можуть бачитися. З цим тут суворо.

Ми зійшли на подвір'я, перетнули його по діагоналі між голими кущами, які влітку, певно, виглядали досить мальовниче, але зараз були такими ж сірими та понурими, як і весь навколишній краєвид. Попереду виднілася така ж приземкувата кам'яниця, до якої з усіх боків поспішала молодь. На порозі стояв низенький чоловічок у зеленому каптані та хутряній безрукавці і прикрикував на тих, хто поводився надто розкуто чи розмовляв дуже голосно.

- Пан Полоз сьогодні чергує. - сказала Мюріел до Беати. - Такий кумедний!

Пан Полоз не міг почути ці слова, бо знаходився досить далеко від нас, але його голова вмить повернулася у бік дівчат.

- Гей, панянки! - гукнув він. - Можливо, хтось із вас бажає сьогодні залишитися без обіду?

Мюріел з Беатою пришвидшили ходу, встигаючи при цьому обмінюватися посмішками із зустрічними хлопцями. Зупинятися й розмовляти більше не ризикували. Я похмуро плентала слідом, не особливо дивлячись навколо. Все одно я тут зовсім нікого не знала.

Відразу за входом до їдальні стояв стіл, за ним похмура куховарка у білій хустині на голові насипала в миски юшку, а поряд хлопчина-підліток великим ножем різав хліб. Кожен учень, що наближався до столу, брав тарілку, шматок хліба, ложку ( вони теж лежали насипом на столі) та так само швидко прямував до великого залу, де в вічі зразу впадали два довгі столи. Один - праворуч, другий - ліворуч. За правим сиділи хлопці, лівий займали дівчата. Неважко було здогадатися, що представників сильної статі у Рейдамарі навчалося чи не вдвічі більше, ніж дівчат. Тож за правим столом майже не лишалося вільних місць, лівий же був наполовину порожнім. Я обережно, намагаючись не розхлюпати суп, узяла свій обід і вже збиралася повернути ліворуч, як несподівано зіткнулася з якимось хлопцем, що рухався у протилежному напрямку. Втім, він досить легко зманеврував. і його ноша залишилася цілою, а от моя миска з грюкотом гепнулася об підлогу і розбилася, утворивши на кам'яних плитах калюжу з юшки. Я розгублено дивилася собі під ноги, стискаючи в одній руці ложку, а в другій - шматок хліба. Мабуть, з цього окрайця і складатиметься мій сьогоднішній обід.

Хлопець зупинився за два кроки від мене і подивився на моє засмучене обличчя.

- Ану, йди сюди. - він узяв мене за руку і потягнув на вільний край "дівочого" столу, де нікого не було. - Сідай, я зараз все владнаю.

Він поставив поруч зі мною свою тарілку і кудись гайнув. А за хвилину повернувся з новою порцією для мене.

- Тримай, не треба дякувати, куховарка - моя добра знайома, - посміхнувся він.

- Я ненавмисне, вибач, - чомусь почала виправдовуватися я.

-Та ні, я сам винен, - він поколотив ложкою у своїй тарілці. - Вищі сили, що за бурду вони нам готують! Якщо хтось скаржиться, що це не можна їсти - у відповідь незмінно чується: "Магам не можна багато їсти, бо вони не зможуть працювати з набитим кендюхом..." Як таке почуєш - не вір, бо це прикра брехня! До речі, ми забули відрекомендуватись один одному. Я - Вент із Ліанору, ти про мене, мабуть, уже чула?

Його самовпевненість трішки мене насмішила. Я похитала головою - мовляв, ні, не чула.

- А, так ти новенька! - здогадався він. - Як тебе звуть, і звідки прибула до нашого храму знань?

- Я Дана, а прибула із Землі дощу, - і несподівано для себе самої вирішила додати, - з Лісового хутора.

Вент перестав вивчати вміст своєї тарілки і підняв на мене здивовані очі. Вони були дуже красивого кольору - морської хвилі. Ще за мить на його обличчі з'явилася широка усмішка.

- Та ні, ти жартуєш!

- Направду, це моє ім'я, - запевнила я.

- У вас там є одна така Дана, кажуть, вона була коханкою короля. Але я думав, що вона набагато старша, а ти ж зовсім дівчисько! Може, ви просто тезки?

- Ні, це я та сама Дана. Але я ніколи не могла бути королівською коханкою, бо я онука Його Величності... вірніше попереднього короля Леона. А нинішній правитель Землі дощу, Генрік - мій кузен.

Отак ні з того ні з сього видавши усі свої таємниці, я зрозуміла. якого втнула дурня. І головне - вибовкала все першому зустрічному, хто тільки зацікавився мною і виявив дрібку співчуття... Чи це, може, його сині очі так на мене подіяли?

Винуватець сум'яття, що піднялося в моїй душі, здавалося, геть нічого такого не помітив.

- А, ну тоді все ясно. - серйозно промовив він. - Їж, Дано, бо коли цей клятий супчик схолоне, його взагалі не можна буде проковтнути. А я приїхав з Ліанору. Правда, жодним чином не є родичем Його Величності Ейлара Хороброго. А всього лиш скромний син придворного мага. Це в нас сімейна справа, так би мовити...

Він зачерпнув ложку юшки і відправив до рота, закусивши шматком хліба. Я зробила те ж саме.

- Ні, треба буде піти в "Три кажани" і там пристойно пообідати, - пробурчав Вент з повним ротом. - Хочеш зі мною?

Я знизала плечима. Сумнівалася, що це гарна ідея, враховуючи тутешні суворі порядки.

У цю мить хлопець змовницьки мені підморгнув і прошепотів:

- Увага, до нас прямує Жовтобрюх! Я буду казати, що ти моя кузина, а ти не здумай заперечити, бо інакше обом перепаде на горіхи...

До нашого столу наближався пан Полоз, його кругле обличчя рясніло краплинками поту, губи були скривлені у невдоволеній гримасі.

- Венте, - ще здалеку скрипучим фальцетом затягнув він. - Ти знаєш, за яким столом повинен сидіти?

- Звісно, пане Полоз, - спокійно відповів хлопець. - Он за тим, - і вказав рукою праворуч.

- То чому ти зараз перебуваєш тут?

- Ой, пане Полоз, якби ви тільки знали, яка неймовірна подія зі мною трапилася! Я зовсім випадково зустрів свою маленьку кузину Дану, з котрою не бачився дуже багато років. Ну як я міг пройти повз неї і не перекинутися парою слів?

Пан Полоз вперся руками в боки і докірливо похитав головою.

- Венте, ти навчаєшся у нас без року тиждень, і за цей час уже встиг зустріти трьох своїх давно зниклих кузин. Чи не здається тобі, що занадто багато членів вашої сімейки водночас вирішили стати учнями Рейдамару?

- А що тут такого дивного? - хлопець широко розвів руками, мало не змахнувши зі столу тепер уже власну миску і в останню мить встигнувши її підхопити. - Ви знаєте, я вроджений маг, у нас вся родина така...

- Ти вроджений пройдисвіт, - пан Полоз суворо показав на "чоловічий" стіл - Востаннє я тобі прощаю твої витівки, але наступного разу будеш сидіти в "холодній"!

- Що ж, тоді дозвольте відкланятися, - Вент щиро посміхнувся і помахав мені рукою. - Бувай, крихітко Дано! Ще побачимося!

Підхопив свою тарілку і попрямував до "правого" столу, на ходу встигаючи зубоскалити з іншими хлопцями.

А пан Полоз зупинився переді мною і подивився вже не так суворо.

- Хочу вас застерегти від спілкування із цим юнаком. - поважно промовив він. - Вент із Ліанору - не найкраща компанія для молодої дівчини, затямте це собі на майбутнє.

Я опустила очі і зробила вигляд, що повністю зайнята трапезою.

Тільки коли пан Полоз рушив далі, виховувати чергових порушників громадського спокою, я перехопила сердитий погляд Мюріел. Вона витріщалася на мене з таким осудом, що, здавалося, її миле личко от-от вибухне, як надміру переповнена повітрям кулька.

Але мене її злість тільки потішила...

***

Мабуть, ви вже здогадалися, яка це саме фентезійна трилогія))

Якщо ні, то тисніть на посилання нижче!

Перша книга ( безкоштовна) 

Друга книга ( тільки сьогодні на неї діє знижка!)

Третя книга 

Запрошую до читання! 

А ще хочу нагадати про наші з Владою Холод книги в процесі!

Наразі на Букнеті щодня виходять оновлення наших спільних книг "Їхні таємні бажання" ( пристрасна історія про кохання і зраду)

"Шлях ( до) зірки" ( молодіжка про дівчину-фанатку, яка мріє зустрітися зі своїм кумиром)

"Останнє слово за переможцем" (  фентезі у стилі "Гри престолів", ця книга буквально за кілька днів буде завершена).

А ще запрошую до нової книги "Лялечка"! Це короткий любовний роман з елементами детективу. Книга бере участь у конкурсі "Любовний трикутник", тож буду дуже вдячна вам за підтримку! 

Також буду рада бачити вас у своїх соцмережах:

Моя творча сторінка у ФБ

Група авторів у ФБ 

Мій Телеграм-канал

0 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
Інші блоги
Мої любі читачі!
Вітаю! Сьогодні маю знижка на цю книгу! Я тебе зіпсую - Ти вийдеш заміж замість сестри, - від слів батька всередині все замерзає. - За Айдарова? Ні, ні, ніколи... - Вдивляюсь у його обличчя і розумію, що він не жартує. - Він
Невеличкий сюрприз!)
Знижка по цій книзі сьогодні! Я тебе (не) згадаю - Ти одружишся з Вікою? - Дивлюся на чоловіка, який ще нещодавно був моїм нареченим і не впізнаю. - Так, - безжальна відповідь, ніби ножем проходить по моєму серцю. - Але ти
Повернулася після довгої паузи
Натхненна та щаслива повернутись знову до письма. На букнеті вже вийшло продовження мого роману ”Помилка з минулого або у тіні їхнього кохання”. Ви не уявляєте як це радісно повернутися до того чим тобі подобається
Кохання, яке зігріє взимку. Знижка!
Сонечки, привіт! Чому б не поринути у зимову історію? Особливо, якщо це можна зробити зі значною знижкою! Сьогодні, протягом доби, діятиме знижка на світлу зимову історію КОХАННЯ, ЯКЕ ЗІГРІЄ ВЗИМКУ. Це неймовірна
А ось і вони. Подруги. Візуал
Соня Лора Поля Уля Це дівчата у нас причепурилися. Навмисно готувалися для знайомства. Ще й в клуб збиралися))
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше