10 разів про мене

Дякую Софі Вітерець за флешмоб. Отже що можна розповісти про себе такого, щоб було цікаво? 

1. Я + прокрастинація. 

У мене не написані проди. Я пишу блог. потім напевно піду пити чай, потім ще придумаю десяток причин чому я не сіла писати, а перед сном буду картати себе за бездарно згаяний час. Як боротись з прокрастинацією я поки не придумала. 

Зате знайшла ще один гармний спосіб прокрастинувати - збір інформації. Можу витрати кілька годин на перегляд фото-відеоматеріалу по темі, який в результаті не використаю в тексті. 

2. Я + міфологія

З дитинства маю цікавість до цієї науки. При чому якщо мене зацікавить один народ, то всіх інших довгий час для мене не існує. Так, довго вивчала грецьку міфологію, потім з таким же азартом римську культуру, кельтику і скандинавію. Останя прочитана книга менше місця тому - М. Міллер "Міфологія Єгипту".

3. Я + Дойчланд. Захоплююсь німецькою культурою. Серед улюблених поетів сміливо можна вказати на Ф.  Шиллера, ще більше люблю казки Е .Т. А. Гофмана, часто звертаюсь до праць Братів Гримм. Якщо хтось читає "Комісара особливого призначення" то він скоро зіткнеться з одним з найжахливіших  і найпопулярніших персонажів німецьких легенд.  

4 Я + Україна. Свого ніколи не цуралась. Займаюсь популяризацією української культури через літературу. Сподіваюсь, років через десять гордо казатиму, що сприяла розквіту українського фенетзі. 

Поки ж тихенько працюю. У "Вартових мороку" ми зачепили ще один поки нерозроблений як слід пласт культури - Чорнобиль. Вже мрію про фото цієї книги на фоні "Дуги". 

5. Я + рукоділля. 

серед моїх вмінь - вишивка хрестиком, вязання гачком іграшок амігурумі, мотання мотанок, майстрування лялькових будиночків - іноді ділюсь результатами на своїй творчій сторінці. 

6. Я - музика

Дуже рідко пишу під музику. Радше спочатку слухаю довго якусь пісню, створючи необхідний внутрішній стан для творчості. 

7. Я + мультизадачність

У мене завжди в процесі кілька книг. Максимум знаків які я пишу за день - 20-25 тисяч. При цьому розподіляю їх між різними книжками. Якщо віддаватиму таку кількість знаків лише одному твору  - швидко втомлююсь, і відкладаю його на кілька днів.

8. Я + гроші. 

Найкраще мене мотивує щось робити - винагорода. Книжки не виняток. Якби мені не платили за мої книги, більшість з них я б не написала. Зараз половину мого доходу складають роялті від продажу книг. 

9. Я + відвертість. 

Люблю називати речі своїми іменами.  Якщо книга яку читаю погана, нажаль можу так і написати в коментарі. Щоб не чинити негативний вплив на тонку душевну організацію колег - переважно їх  не читаю. Зараз часто кидаю книгу після першого прочитаного розділу. 

Терпіти не можу тих хто висталяє свої каляки-маляки як якесь сакральне щось. А процес творчості ледве не перетворює на танці з бубном навколо музи. Не існує ніякої музи - є лише трішки натхненння і впертість. Якщо немаєш достатньо впертості взяти свою прокрастинацію в кулак і добити твір, ніяка муза тобі не допоможе. І нічого священного  в тому. щоб лупити пальцями по клавіатурі немає. А більша частина сучасних авторів - пишуть таку саму фігню як і я, різниця в тому, що їй пощастило познайомитись з видавцем, що в них повірив. 

Я свого ще навіть не шукала. 

10. Я + самвидав

І з п. 9 плавно витік п. 10. Книги видаю сама. Це цікавий досвід, але не переспективний. Вважаю, що паперова книга своє віджила. Маю в бібліотеці трішки більше 1000 книг, і давно перейшла на читання електронних версій. в іншому б випадку в квартирі вже не залишилося би місця. Роздавати книжки мене давить жаба - вони дорого коштують, чому я маю їх комусь віддавати за просто так?

Окрім того паперова книга - неекологічно. 

Вважаю, що майбутнє за електронним самвидавом. 

Але в свідомості сучасних авторів вкорінився стереотип, що для того. щоб відбутись як письменник обовязково треба мати паперове видання. Раптом хто теж так вважає і пише фентезі - заппрошую видатись в Потайсвіті. Є вакансії.

 

 

12 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
Дарина Соль
20.02.2022, 23:25:17

Дуже цікаві факти) Так само як і Ви можу прокрастинувати до останнього, а потім страждати що витратила час на байдикування і за кілька хвилин намагатись виконати усе, що повинна була зробити за день)
І цілковито погоджуюсь з твердженням, що за електронними книгами майбутнє, адже це і екологічно і зручніше, особливо, коли у валізі немає місця, а попереду довга дорога)

Анна Пахомова
21.02.2022, 00:06:18

Дарина Соль (Mrs P), А я ще пам'ятаю ті часи, коли тягала з собою окрему сумку з книжками))

avatar
Tory_Chameleon
17.02.2022, 00:01:58

Щодо прокрастинації дуже життєво...
Також подобаються німецькі письменники, є в їх стилі щось таке, що притягує мене. Якщо фентезі, то Бернхард Хеннен, романтика - Сара Ларк, в старшій школі не могла відірватися від книг Ульрике Швайкерт, ще Кафка, Зюскінд...
Щодо паперових книг, то не думаю, що вони колись зникнуть повністю. Хоча б тому, що з віком у люде й банально очі починають боліти від читання з екрану (а в декого така проблема вроджена). Хоча попит звісно скоротиться суттєво

Анна Пахомова
17.02.2022, 00:17:11

Tory_Chameleon, Хеннен цікавий, шкода що перекладів не багато.
Кафка занадто песимістичний, не люблю читати для того, щоб потім мені було сумно чи тривожно, для цього достатньо почитати останні новини.
Зюскінд нажаль не осилила, хоча книга лежить вже 20 років на полиці

avatar
Лана Іссан
16.02.2022, 21:22:17

Дякую за відвертий допис. Дуже цікаво було дізнатися про тебе більше. В дечому ми схожі, а в чомусь - протилежності. Зокрема, я теж не надто переймаюся виданням паперової книги. Можливо, колись дійду до такого, але вважаю, що це не надто потрібне в наш час.

Показати 6 відповідей
Лана Іссан
16.02.2022, 23:43:02

Анна Пахомова, А, ну так. Напиши, буде цікаво. )))

avatar
Alesia
16.02.2022, 23:27:00

Цікаві факти, але не можу погодитись, що паперова книга відбиває себе))
Здебільшого, я читаю електронні книжки, бо це зручно (будь де та будь коли), а спілкування, так саме спілкування з паперовою книгою - особливе. Читання малечі великих кольорових книжок перед сном, читання з олівцем у руках, коли маркеруєш те, що сподобалося, коли повертаєшся та перечитуєш улюблену книгу через роки.
Маю також велику бібліотеку, як перебиралися до іншого міста, то найбільше було пакунків саме з книгами))

Показати 2 відповіді
Анна Пахомова
16.02.2022, 23:37:51

Alesia, До речі такого кощунства, як малювати в книжці я собі не дозволяю, для цього є записник. Мені навіть сторінку загнути і то ніяково щоразу

avatar
Лео Нур
16.02.2022, 23:23:43

Цікаво було про вас читати) Радий за вас з приводу сьомого пункту. Мені багато заданість , ну ніяк не дається.

Анна Пахомова
16.02.2022, 23:35:09

Лео Нур, Всі жінки мультизадачні - ми можемо одночасно варити борщ, мити підлогу, розмовляти телефоном і... список може бути безкінечний, будь хто підтвердить.

Та що ж так музику образили? Лише один мінус. І для неї :)

Показати 2 відповіді

Анна Пахомова, ото не треба :) Молода! А сусіди - на то і сусіди.

Цікаві факти, деякі знала, деякі - ні. Дякую за відвертість!

Показати 3 відповіді
Анна Пахомова
16.02.2022, 23:31:07

Кристина Асецька, Тепер мусиш задуматись))

avatar
Софія Вітерець
16.02.2022, 20:17:20

Клас)))) Як цікаво написано)))) Також люблю відкладати до останнього)))) А знаходити безліч інформації й не використовувати - то святе))))

Показати 2 відповіді
Софія Вітерець
16.02.2022, 20:59:46

Анна Пахомова, Так))))

avatar
Буяна Іррай
16.02.2022, 20:44:41

У свій час теж міфологію вивчала)) Я захоплююся відвертими авторами. Не можу чесно написати, що книга не сподобалася. Я мовчки її закину. Хіба автор сам попросить сказати думку про твір, тоді йду в "отрив"))

Анна Пахомова
16.02.2022, 20:51:21

Буяна Іррай, Ну якщо самі напросились - то хто їм винен))

avatar
Холод Влада
16.02.2022, 19:57:59

Цікаво вийшло)) Я наприклад часто пишу під музику ахахах)) але в свої 10 пунктів це не втулила щось ахахха))) Пункти 2, 4, 7, 8, 9, 10 — правда і для мене, щодо "майбутнє за електронкою")) Для 5 — Рукоділля — руки, на жаль, не з того місця))) От по музиці трохи не так... Пишу під музику дуже часто))) Круто

Показати 2 відповіді
Холод Влада
16.02.2022, 20:27:00

Анна Пахомова, Ахах)) це круто)) ну напевно мене просто нічого не захоплює, окрім письменництва )))

avatar
Оксана Тарас
16.02.2022, 19:48:57

Ви крута!!!!

Показати 2 відповіді
Оксана Тарас
16.02.2022, 19:56:06

Анна Пахомова, Мати сміливість зізнатися в такому також круто. Тому моє твердження вірне!!!!

avatar
Леся Найденко
16.02.2022, 19:53:46

Обожнюю!

Анна Пахомова
16.02.2022, 19:54:58

Леся Найденко, Взаємно)))

Інші блоги
Нагадаю про себе )))
Якось у 2016 році у мене був приступ письменництва і я тоді писала казки. Тоді ж, моя подруга якось сказала, що було б добре, щоб зняли фільм про аудиторів, щось у дусі Луї де Фюнеса. Тож, у мене з’явилася ідея пародії на
Блоги за чи проти?
Привіт, мої вовченята) Останнім часом я в блогах з’являлась лише з якось важливою інформацією, але я прям скучила за вами, а тому в мене все частіше виникають думки, з якими я й хотіла поділитися з вами. Стосуватимуться
Промокод до "Невипадково"...
Любі читачі! Давайте трохи пограємо з Вами. Якщо Ви прочитали сьогоднішній розділ “Моя на добу”, то розумієте, що у вас є шанс виграти промокод до книги “Невипадково. Продовження” і зануритись в історію кохання
Найбільша знижка 15% на Вона МІй Бос.
Вітаю, мої любі Натхненники!!! Сьогодні діє НАЙБІЛЬША ЗНИЖКА на неординарну історію кохання "ВОНА МІЙ БОС". Уривок — У тебе все за графіком, який ти ніколи не змінюєш? — Запитує він. Я не чую в голосі
Куди я попала і де мої вещщі?? Або Географія Світу
Всім привітики. Що, почали сумувати без мене? Бо я без вас - так! Тож, сьогодні я просто зобов'язана нагадати про себе. "Таку спробуй забудь." - певне, подумали ви і будете цілком праві! І, о Божечки, ви теж це помітили?
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше