800 книг продано за передплатою. Інтерв’ю з Е.Кас

Шановні друзі!
На початку квітня у нашому Телеграм каналі ми писали про книгу, яка встановила рекорд продажів на Букнет, а саме за перші 2,5 години було продано понад 100 книг, а за першу добу — 242 книги. Однак рекорди на цьому не скінчилися і загалом за передплатою було продано 800+ книг. Читайте інтерв’ю з авторкою бестселера “Наосліп. Книга друга”  — Ерін Кас 

Як ви прийшли на Букнет? Чи був у вас досвід написання та публікації книг до цього? Коли ви вирішили писати і чому?
На Букнет я прийшла автором, а до цього була читачкою на Літнет. Там і почала викладати свою першу книгу "Нова я". Побачила, що існує українська версія сайту і повністю перейшла сюди. Ні досвіду написання, ні публікації не мала, називала це маленьким експериментом, чи зможу написати власну книгу. Виявилось, що можу і доволі непогано, за відгуками читачів. А писати почала, мабуть, як і більшість початківців. Мені страшенно не сподобалось закінчення однієї з прочитаних книг, тому і вирішила створити свою історію. Це було у лютому минулого року.

Які були ваші враження від проведення першої передплати? Чого ви як автор навчилися та здобули за цей рік? 

Це було шалене хвилювання, мені здавалось, що відкривати передплату ще зарано. Але в цілому враження від продажів першої книги “Навчи кохати” позитивні. Завжди приємно отримати винагороду за свою працю. Зараз я пишу краще, ніж рік тому і сміливо можу про це сказати. 

Всі книги у вашому акаунті тільки в жанрах сучасного любовного роману та жіночого роману. Чому ви обрали саме ці жанри?

Люблю писати у цих жанрах. Не було такого моменту, щоб я сиділа і вирішувала який обрати жанр для своєї творчості, я просто сіла й почала історію. Мені подобається робити героїв живими, наче дії роману розгортаються десь поряд. Полюбляю додати трохи драматизму і психології, щоб вони нічим не відрізнялися від звичайних сучасних людей. Не уявляю себе в іншому жанрі, хоча й люблю читати фентезі.

Ваші книги без вікових обмежень. Дехто вважає, що це  свого роду чарівна паличка, яка допомагає долучити читацьку аудиторію. У вас книг 18+ немає. Чому ви не піддалися цій спокусі?
Я не вважаю позначку 18+ чарівною паличкою, бо сама не дуже люблю читати такі історії. Розумію, що у кожного свій смак і не маю нічого проти, але сама не писатиму такі книги. Інтимну сцену, якщо вона присутня, описую загальними словами без детальних подробиць, залишаючи читачам місце для фантазії. Так само з нецензурними словами. На мою думку, вони псують текст, а не покращують. Це моя читацька думка, бо я завжди ставлю себе на місце читача і думаю, чи цікаво йому буде читати мій твір.

За 15 місяців  письменства у вашому доробку вже 13 книг, є окремі твори, цикли, дилогії. Що краще продається? Як ви вирішуєте чи писати продовження?
Якщо взяти цикл "Омріяне кохання", то я наперед знала, що напишу чотири книги, в мене були готові сюжети. "Наосліп" теж планувалася дилогією. Перед початком книги я маю чіткий план і рідко від нього відходжу. А щодо продажів, то можу сказати, що дилогії продаються краще. Гадаю, все залежить від самої історії, а не належності її до циклів, чи дилогій.  Звісно, я дивлюсь на статистику, але у мене ще не було такого, щоб книга не зайшла читачам. Тому поки все за планом. Якщо трапиться так, що книга не сподобається, тоді змушена буду приймати рішення писати далі, чи ні.

В середньому ви продаєте 200 книг за передплатою, книги “Наосліп. Книга друга” було продано 800+. Як ви вважаєте у чому секрет популярності цього твору?
Чесно кажучи, не знаю. Вважаю, що читачам подобаються легкі історії, сповнені позитиву, бо негативу і в реальному житті хоч відбавляй. Намагаюсь передати емоції так, щоб читач міг заплющити очі й уявити себе глядачем історії. Ідея твору була, бо це подія з реального життя. Навколо неї просто виріс сюжет з вигаданими персонажами.

Під час нашого спілкування ви казали, що саме у цієї дилогії багато нових читачів. Яким чином ви долучаєте нову аудиторію до ваших творів? 
В першу чергу, це банерна реклама на порталі. Плюс перша безплатна книга дилогії дала свої переваги. Багато читачів говорили, що натрапили на анонс книги на моїй сторінці у Facebook. Користуюся програмою лояльності від Букнет “Новий читач”, хоча насправді, я не дуже багато витрачаю зусиль на рекламу, а потрібно це робити трохи активніше. 

Повертаючись до статистики книги “Наосліп. Книга друга”. Зараз (на момент інтерв’ю) у вас 1125 відстежувачів сторінки, книгу за передплатою придбало понад 71% читачів. Кількість регулярних читачів становить майже 50% від відстежувачів, а це означає, що вам вдалося сформувати за рік своєї творчої діяльності на порталі ядро лояльної аудиторії, яка довіряє вам і готова передплачувати ваші твори в процесі створення. Що ви робили для цього?
Майже всі мої книги платні, і читачі знають, що наступні теж можуть бути платними. У нас чудова команда! Біля мене зібрались люди, які розуміють, що написати книгу — це труд, який повинен оплачуватись. Я багато спілкуюсь з читачами у коментарях, блогах, швидко пишу, часто викладаю оновлення. Гадаю, все це має важливе значення у формуванні читацької аудиторії. 

У чому ваше натхнення? Що робите, коли муза полишає вас?
У моєї музи немає шансів втекти)) Пишу я кожен день, навіть якщо виникає бажання закинути все якомога далі. Всі мої рідні знають про творчість і підтримують. Подруги й колеги читають мої книги. Підтримка  рідних додає впевненості, а відгуки читачів дарують натхнення. Я розумію, що знаходжусь саме там, де маю бути. 

Письменство — ваша основна робота? Хто ви за фахом?
Так, зараз це моя основна робота. За фахом я бухгалтер. Восени я зробила важливий крок і звільнилась, обравши творчість. 

З чого розпочинати автору-новачку, який хоче стати таким успішним автором, як ви?

 У мене немає стратегії, як стати успішним автором. Я просто роблю те, що подобається. А чи успішна я? Не знаю. У кожного своя планка успіху. У будь-якому випадку, якщо ви щось починаєте, потрібно довести справу до кінця.  Навіть якщо вас читає всього декілька осіб. Не опускайте рук, якщо відчуваєте, що це ваше. Навчайтесь і удосконалюйте своє письмо. Я мрійниця. Тому мрійте і все обов'язково збудеться.


Поділіться, будь ласка, вашими творчими задумами, ви досить високо підняли планку.
Намагатимусь вдосконалюватись і тримати свою планку на тому ж рівні, з надією підняти трішечки вище. Планів багато, але це не дивно, їх завжди ціла купа)) Почала публікувати новинку “Покарані коханням“ . Також, після невеликої відпустки, поновлюємо роботу зі співавторкою й скоро презентуємо спільну новинку. Далі ще одна книга, сюжет якої майже готовий. Це плани на найближчий час, далі побачимо. 

Хочу подякувати засновникам платформи Букнет та всім, хто бере участь у розвитку української літератури. Щиро дякую за можливість викладати свої твори та спілкуватись з однодумцями. Бажаю платформі процвітання, авторам — невичерпного натхнення, а читачам — яскравих емоцій від прочитаних книг. Дякую колегам та читачам за підтримку й щире спілкування!       

 

Дивіться також:

Відеоінтерв’ю з Наталією Дев’ятко  -  https://booknet.com/uk/blogs/post/262325 
 

23 коментаря

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
Вікторія Дін
08.07.2021, 23:17:23

Вітаю Вас. Бажаю невичерпного натхнення та легкого пера❤️

Ерін Кас
08.07.2021, 23:54:43

Вікторія Дін, Щиро вдячна! Навзаєм, Вікторіє))

avatar
Ірина Айві
13.06.2021, 19:48:02

Молодець , Іринко! Вперед до нових звершень .

Ерін Кас
13.06.2021, 21:06:48

Ірина Айві, Дякую, люба Іринко)) Мені дуже приємно!

avatar
Марісса Вольф
30.05.2021, 21:54:51

Вітаю! Це дуже крутий результат!

Ерін Кас
31.05.2021, 16:54:45

Марісса Вольф, Щиро дякую, Маріссо!

avatar
Рина Мир
29.05.2021, 09:41:08

Сонечко, яка ти молодчинка!!! Ти – супер!!! Бажаю твоїй Музі невичерпного натхненнячка, нехай працює і працює на повну!!! Обіймаю, люба;) ❤️❤️❤️

Ерін Кас
30.05.2021, 16:01:30

Рина Мир, Щиро дякую, Риночко! Все навзаєм))) Дуже приємно, що ти зазирнула))

avatar
Лана Іссан
28.05.2021, 21:50:27

Вітаю вас, пані Ерін, з такими вражаючими досягненнями на порталі. Дуже класно, що можете займатися улюбленою справою і заробляти цим. Більшість людей тільки мріють про таке. Чудове інтерв'ю. Мотивуюче. Дуже приємно знати, що є так багато людей готових оплачувати зусилля авторів. Успіхів вам надалі.

Показати 3 відповіді
Ерін Кас
29.05.2021, 22:11:21

Лана Іссан, Домовились))

avatar
Леся Найденко
29.05.2021, 07:59:35

Мої вітання! Це дійсно велике досягнення))
Нехай успіхи тільки множаться))))

Ерін Кас
29.05.2021, 11:22:40

Леся Найденко, Щиро дякую, Лесю! Навзаєм! Нехай у всіх нас буде така активність на сторінці, і бажано кожного місяця)))

avatar
Стефанія Лін
29.05.2021, 00:01:11

Молодчинка, сонце! Дуже круте досягнення ❤ Ти заслужила це ❤

Ерін Кас
29.05.2021, 11:21:37

Стефанія Лін, Щиро дякую, кицю! Дуже приємно)) Ми всі наполегливо працюємо і заслуговуємо таких досягнень)

avatar
Ольга Сова
28.05.2021, 23:57:56

Вітаю, моя люба! Неймовірно рада твоїм досягненням)) Ти - великий молодець, а твої книги сповнені особливої чарівності та ніжності. Кожна з них неповторна, глибока і щира. Натхнення !!! Міцно обіймаю)))

Ерін Кас
29.05.2021, 11:20:03

Ольга Сова, От вмієш ти, Олю, мене схвилювати))) Щиро дякую, люба, за гарні слова! Все навзаєм! Обіймаю міцно)))

avatar
Solomia Star
28.05.2021, 23:13:37

Еріночкооо! Яка ж ти крута, сонечко! Успіхів тобі й надалі!❤

Ерін Кас
29.05.2021, 11:18:30

Solomia Star, Звичайна))) Дякую, сонечко! І тобі всього найкращого)) Нехай всі задуми втіляться в життя))

avatar
Юліанна Бойлук
28.05.2021, 23:01:09

Сонечко, ти неймовірна молодчинка! Пишаюся тобою))))) Так тримати!)))))

Ерін Кас
29.05.2021, 11:17:12

Юліанна Бойлук, Дякую, моя мила! Дуже-дуже приємно!

avatar
Оксана
28.05.2021, 22:50:26

Вітаю, люба Ерін з такими вражаючими досягненнями за такий короткий проміжок часу! Твої книги життєві, емоційні, хвилюючі, а спілкування з читачами щире і доброзичливе. Як людина і як автор ти притягуєш позитивним ставленням до життя і до людей.
Бажаю, щоб і надалі в своїй творчості ти мала такі ж успіхи і визнання!

Ерін Кас
29.05.2021, 00:48:04

Оксана, Дякую, моя хороша! Щиро радію, що Букнет познайомив нас! Твоя підтримка надихає, а щирість вражає)) Старатимусь і далі тішити вас цікавими книгами))

avatar
Лана Деніз
28.05.2021, 22:44:44

Вітаю! Щиро радію вашому успіху і досягненням! Бажаю творчого натхнення та вдячних читачів! Ваші поради дуже цінні для нас, авторів-початківців. Дякую!

Ерін Кас
29.05.2021, 00:44:34

Lana Deniz, Щиро дякую! Бажаю вам успіху та терпіння впевнено йти до своєї мети!

avatar
Наташа Федорук
28.05.2021, 21:17:57

Вітаю,моя дорога!Дуже приємно читати про Вас та Вашу творчість.Ви дуже щира та позитивна людина,яка має всі шанси тримати хорошу аудиторію читачів,які в захваті від Ваших книг.Музоньки Вам,яка надихатиме писати неймовірні книги.

Показати 2 відповіді
Наташа Федорук
28.05.2021, 22:15:19

Ерін Кас, Приємно це чути❤️❤️❤️

avatar
Анна Пахомова
28.05.2021, 21:41:38

Вітаю, сонечко, з таким крутим досягненням! Щиро радію, що твої історії знаходять такий активний відгук в серцях читачів!

Ерін Кас
28.05.2021, 22:05:14

Анна Пахомова, Дякую, Анюточко! Дуже ціную твою підтримку!

avatar
Аля
28.05.2021, 21:30:24

Коли автор настільки щира і талановита, що і це інтерв'ю викликає тільки теплі і ніжні почуття!! І дарує натхнення нам, читачам!! Дякую))

Ерін Кас
28.05.2021, 21:49:14

Аля, Дякую, моя хороша! Тішусь, як мала дитина, що маю таку підтримку! Все завдяки вам!

avatar
Станіслава
28.05.2021, 21:21:48

Вітаю.Гарне інтервю.Рада що маєте стільки прихільників

Ерін Кас
28.05.2021, 21:48:13

Станіслава, І я радію, що в мене такі щирі читачі)) Дякую, люба!

Вітаю, Ерін! Як це чудово, коли людина може займатися тим, що їй подобається! Я дуже радію за вас!

Ерін Кас
28.05.2021, 21:46:42

Галина Курдюмова, Дякую, Галино! Так, це величезне задоволення)) Особливо приємно отримати привітання від землячки))

avatar
Наталія
28.05.2021, 21:00:53

Побільше б таких інтерв'ю. Так для читача автор стає блище.))
Вражаючі досягнення за такий короткий період часу!))) Молодчинка!)))

Ерін Кас
28.05.2021, 21:45:34

Наталія, Дякую, моя мила Наталочко! Дуже-дуже приємно!

avatar
Лана Вернік
28.05.2021, 20:57:28

✿༻°ВІТАЮ!°༺✿
Бажаю авторці невичерпного натхнення та сил для здійснення всіх творчих задумів!))
.......\( ̄▽ ̄)/......

Ерін Кас
28.05.2021, 21:45:07

Лана Вернік, Щиро дякую, Лано! Дуже приємно)) Все навзаєм!

avatar
Немеш Іван
28.05.2021, 20:32:11

Такі інтерв'ю надихають!

Ерін Кас
28.05.2021, 21:44:38

Немеш Іван, Згодна) Дякую!

avatar
Христина Маніль
28.05.2021, 20:22:22

Просто вражаюче! Від докладених зусиль до результатів)

Ерін Кас
28.05.2021, 21:44:27

Христина Маніль, Щиро дякую!

avatar
Рома Аріведерчі
28.05.2021, 20:15:44

Вражає й викликає повагу така скромність при таких беззаперечних успіхах.

Ерін Кас
28.05.2021, 21:44:17

Рома Аріведерчі, Щиро дякую!

avatar
Софія Чайка
28.05.2021, 20:13:30

Вітаю, Ерін. Ви - молодець)

Ерін Кас
28.05.2021, 21:41:02

София Чайка, Щиро дякую, Софіє! Дуже приємно!

Інші блоги
Розділ 18. Бурхливий ранок. Візуалізація ♥♥♥
Не пройшло й сто років, як "Пори року. Зникнення Зими" поповнилися новим розділом. "Бурхливий ранок" вже можна читати! Спершу я думала, що цей розділ буде охоплювати собою більший проміжок часу ―
Вітання зі святом. Найближчі плани і анонси)
Вітаю, мої любі! ❤️ По-перше, хочу привітати всіх з прийдешнім Святом Великодня та побажати тихих та теплих днів з близькими, якщо є така можливість!❤️❤️❤️ По-друге, хочу вам трохи про плани та майбутні
Проєкт "Босорка". Книга-печворк
Зібралися разом автори, головним чином з Букнета, але також з інших ресурсів, і почали писати колективний твір про босорку – карпатську відьму, чаклунку, нечисту силу, міфологічну істоту, чи то живу, чи то померлий дух,
Автори за які найдивніші речі вас хейтили?
Я почну, тут навіть не за книгу, хтось взнав, що я атеїстка. якмені тоді прилетіло. А ще за те що книга не відбувалась так як думав авітор коментаря.
Паперова книга "Гальшка Острозька" у подарунок.
Вітаю усіх! Пропоную усім бажаючим у подарунок мою книжку "Гальшка Острозька", видану у минулому році у видавництві КСД. Видавництво вже продало увесь наклад. Дещо ще залишилося у магазинах, але, сподіваюся, теж скоро
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше