Чому я – особлива? :3


Салют моїм любим астероїдам (ну і тим, хто просто моніторить блоги) (づ ̄ ³ ̄)づ. Отже, взялася я за те, щоб позбутися своєрідної заборгованості у вигляді двох переданих мені флешмобів. Почала з "Я – особливий автор". Дякую любій Jo Peters за те, що передала мені естафетну паличку;).

 

Отже, завдання флешмобу – написати кілька причин того, чому Ви – Особливий Автор, і Ваша творчість заслуговує на увагу читацької аудиторії. Не знаю, чому хтось писав ще щось, крім творчих досягнень, але особисто я напишу лише те, що стосується мого літературного життя (можна ж це так назвати? (. ❛ ᴗ ❛.))

 

"Не думаю, що вийде багато, бо для мене писання книг поки що лише хобі. Мабуть, тому й не маю таких здобутків, як дехто. Але якщо вже передали, то мус щось придумати", - невесело промайнуло в голівонці, поки її хазяйка знехотя приступала до написання цього блогу.

 

Тож, почнемо:

 

1. Зареєструвалася я тут 26 квітня  2018-го, але більшість часу не сиділа в Букнеті зовсім. Могла щось зрідка читати (і не коментувати, офкорс:'3). Почала викладати щось лише, здається, з кінця осені. Тому станом на сьогоднішній день маю одну завершену книгу, одну історію в процесі, одну заморожену і ще одну (теж заморожену), скажімо, любительську з незвичайним форматом інтерв'ю (який різноманітний тутечки асортимент, ви тільки гляньте ( ͡° ͜ʖ ͡°)).

 

2. Невеликими потугами здобула до своєї дружньої ватаги цілих 122 астероїда. Народ, я вас справді ціную. Красно дякую, що ви в мене є! ( ˶ ❛ ꁞ ❛ ˶ )

 

З. Пишаюся тим, що книга "Третій гріх — Хіть" має ~5900 переглядів, 78 зірочок (разом із нагородами), і 108 бібліотек. А коментарів, порівняно з цим усім, аж 422! Не знаю, як для кого, а для мене, враховуючи кількість бібліотек, це велике число! (≧▽≦)

 

4. Я щедро відповідаю на коментарі своїх коханих читачів (вони особисто можуть це підтвердити :D). Безперечно, з самого початку я не вміла писати такі відгуки, як пишу зараз, і відповідати так на коменти не вміла теж (всьому можна навчитися, якщо мати бажання). Проте, тепер із власного читацького досвіду знаю, як хочеться, аби автор книги з тобою потеревенив про події у творі. Тому чом би й не поспілкуватися із читачем про сюжет власної історії, а особливо тоді, коли він сам цього хоче! Ох, такі люди просто безцінні! (♡ω♡ )  Думаю, схожі коментатори приходять лиш до тих авторів, які вміють гарно відповідати на відгуки. Знову-таки роблю такі висновки з самої себе. Тому що коли я пишу авторові файний, розгорнутий коментар, а він мені на нього сухо відповідає, то (якщо таке повторюється ще кілька разів) я просто припиняю ділитися враженнями. Швидше за все, абсолютно. Читати – читаю, звісно, але вже в образі мовчазного читача. Або вирішую до завершення книги ще коментувати події, а після вже собі в пам'яті викарбовую, що цей автор не вартий того, аби я з ним так багато ділилася своїми емоціями. Ось така я. Вимоглива)))). Не хочеться дарма витрачати час на писання коментаря, якщо автор це не оцінить¯\_(ツ)_/¯.

 

5.  З самого початку письменництва (років два тому) я, на мою думку, надзвичайно добре розвинула рівень своєї писанини. Звичайно, хтось може казати, що я і раніше досить файно писала, але (оскільки я людина самокритична) все одно мій рівень зараз і тоді – відчутно відрізняється. Навіть дуже відчутно. Не думала, що казатиму це, але якщо комусь цікаво побачити моє літературне зростання, то можете прочитати мою найпершу книгу – "Вибір Серця". Ось там та ситуація, коли здається, наче перші і ~30-ті розділи писали різні люди. Маєте час це перевірити до того моменту, поки я повністю не відредагую цю книженцію. Бо після цього таке помітити вже не можна буде (。•̀ᴗ-)✧. Загалом, навчилася краще передавати читачеві емоції, відчуття і почуття героїв. Почала краще будувати сюжет (чи-то той самий скелет) книжки і дуже стараюся не давати в текст того, без чого історія може цілком і повністю обійтися.

 

6. Я розумію, що тут таких багато, але все ж скажу, що я у своїх історіях капець, як сильно "трясуся" над помилками/одруківками і тавтологією (о-о-о, панове, ця запекла війна, боюся, триватиме вічно ᕙ( ⊡ 益 ⊡ )ᕗ). Зробила цей пункт для того, аби зазначити, що пліч-о-пліч із загальним розвитком письма рухалися вперед і мої навички у граматиці. Знаходилися нові цікаві слова, виявлялися жахливі росіянізми, які могла раніше вживати, як має бути, і велася активна боротьба з тією поганючою тавтологією. Нехай Кінг каже, що письменникам набагато більше слід задумуватися над сюжетом, ніж над якимись там помилками в тексті (потім ж усе виправить редактор), але я думаю трохи навпаки. Річ у тім, що якщо твій твір кишить помилками, то ніхто його читати навіть не схоче. Звісно, сюжет може бути крутезний, але їдкі помилочки багато хто терпіти довго не буде. Особливо очевидні. Я у процесі свого розвитку дійшла до такого рівня, що знаходжу граматичні гріхи навіть у друкованих книгах (ага, ніхто не святий). І впевнена, що сміливо можу реагувати чийсь твір (якщо що, можете звертатися по допомогу!). Типу, я такий собі маленький філолог. До речі, якщо тут раптом будуть люди, яким я із цим допомагала, то вони можуть не полінуватися і підтвердити мої слова ෆ╹ .̮ ╹ෆ.

 

Наразі це все, що змогла згадати-усвідомити (насправді, коли бралася за це діло, геть не думала, що вийде аж 6 пунктів). Такі ось справи (・∀・).

Дякую всім, хто прочитав цей блог і взагалі заглянув сюди. Рада була вас бачити, друзі (◍•ᴗ•◍).

Естафету передаю дивовижній Ніці Єнжель. Капцями не бий, рідна, а ось мішками з-під натхнення дозволяється ⊂(・ω・*⊂).

 

Нехай всім щастить!

 

8 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
Сана Елінс
07.12.2020, 13:02:42

Ваші принципи й світогляд, якими Ви керуєтесь при написанні, дуже мені імпонують. Зловила себе на думці, що переважно роблю так само. Завжди намагаюся відповісти читачеві так, щоб це було не сухо й “відчепного”, а щоб наступного разу читач хотів знову залишити коментар й поділитися своїми враженнями. Правда, є ще куди рости й вправлятися мені в цьому ділі. От є люди, блоги яких читаєш і віє від них теплом, це помітно з самої подачі тексту. Ви - одна з них)

Показати 9 відповідей
Сана Елінс
08.12.2020, 00:00:11

Asteriya, певно, ми тоді з Вами на одній хвилі, тому що як тільки написала Вам попередній коментар, одразу ж знайшла Вас в інстаграмі) Мені теж буде приємно спостерігати за Вашою творчістю!

avatar
Ніка Єнжель
07.12.2020, 09:49:31

Що може бути кращим доповненням до ранкового чаю, окрім відсутності пар? Запис у блозі Астерії, який я буду читати з такою насолодою, як і її довгі коментарі(. ❛ ᴗ ❛.). Погоджуюся з четвертим і шостим пунктами на всі 100, а у п'ятому, якщо чесно, аж захотілося перечитати ту книженцію. Так, у ній видно, з чого твоє захоплення починалося, але щоб перших 30 розділів "писали різні люди"... Ну, я б аж так не сказала:D На помилки маєш очі орла, що вважаю плюсиком, жирним плюсиком(◡ ω ◡) А знаєш, що є ще жирного? Моє бажання. От чекай, коли я прийду тебе лупцювати тим мішищем, одне місце буде синє:) Я люблячи, нагадую...

Показати 3 відповіді
Asteriya
07.12.2020, 22:47:09

Ніка Єнжель, Погань, чого ти мене так смішиш, га? Мені тут верхній восьмий зуб виривали, сміятися боляче, а ти :'DDD. Дякую за настрій, рідна! Я теж сподіваюся, що мої коментарі завжди будуть таким, як ото зараз. Або ще кращими. Але стати гіршими я їм точно не дам)))). Може, у тебе там справді різанина описів, але, зате, яка фантастична різанина! Нерідко заставляє кору мозку заворушитися під час читання, і це круто! Ти назвала мої описи плавними, чи мені ввижається? Та де! Я як засиплю тими перекрученими зворотами і довжелезними реченням, то там чорт ногу зломить. Втім, дякую, дякую, дико приємно♡(ӦvӦ。). Хочу садити ті червоні овочі, і буду. Ви ніц мені не зробите, шановна(~ ̄³ ̄)~. *Хапає свій же мішок із похвалою і починає відбиватися ним від атаки файної авторки* Гей, панове, тут зараз почнеться битва на мішках! Не пропустіть! ┻━┻ ヘ╰( •̀ε•́ ╰)❤️❤️❤️

avatar
Колібрі
07.12.2020, 08:57:42

Ох! Тепер я дізналася про вас набагато більше)) мені подобається ваша наполегливість)) так, коли пишеш величезний коментар, то чекаєш відповідної відповіді) а коли її не отримуєш, то аж якось образливо( ваша книга "Третій гріх - хіть" просто неймовірна!!))) Я б читала і читала її безкінечно)) чого вартий тільки один пан Аберхард)))

Показати 8 відповідей
Колібрі
07.12.2020, 18:54:06

Asteriya, обіймашечки!))))))))))):)*-* ^-^ *)

avatar
Ольга Сова
07.12.2020, 13:56:06

О, сонце, твої коментарі неймовірні! В них чудово поєднується і захоплення, і уважність читача, і вказівка на помилки сюжету (в підтексті!) і, звісно, чудові поради з граматики. Пам'ятаю, як вперше отримала твій коментр на свою книгу. Моє "Ого" почули, напевне, в сусідньому будинку)) Ти цікава особистість, і я дуже рада нашому знайомству! Бажаю творчого натхнення, здійснення мрій, і завжди залишатись такою щирою, сонячною дівчинкою! Обіймаю))

Asteriya
07.12.2020, 15:21:20

Ольга Сова, А я і не гадки, що в тебе була така реакція на мій найперший відгук. Це так потішно, капець)))))). Неймовірно радію, що мені вдається вмістити стільки всякого в одному коментарі! Тому вони, мабуть, найчастіше і не поміщаються в одне поле (досі не знаю, як це варто називати):'))). Я справді стараюся, тому надзвичайно щаслива, коли ці старання не даремні! З граматикою нерідко ніяково лізти до автора, але якщо він ставиться до цього позитивно(а не звинувачує, що я лише помилки і шукаю), то чом би не допомогти?(≧▽≦) Щирезно дякую тобі за такий милий комплімент, дорогенька! Так приємно, що страшне!:""333 Я теж рада, що ми з тобою знаємося! Інколи аж не віриться, що в мене тут є такі файні знайомі, які завжди готові підтримати і допомогти! Це фантастика! Навзаєм, золота Олю! Нехай муза буде слухняною і навідує якнайчастіше! Щоб усі плани здійснювалися лише успішно і щоб ти залишалася такою, якою є. Розсудливою, творчою і багатогранною особистістю;)))). Щасливо пищу і затискаю в обіймах!(つ≧▽≦)つ(つ≧▽≦)つ❤️❤️❤️❤️❤️

avatar
Avee Delmonico
07.12.2020, 07:53:34

Щодо коментарів підписуюся під кожнісіньким словом(◔‿◔) Бо ти мені пишеш такі відповіді, що більші за сам коментар. Ой-ой, маленький філолог звучить так круто (мені б таку суперздібність — бачити помилки навіть у чужих текстах, бо я й у своїх ніколи їй не бачу. Очі минають). А щодо розвитку твого письменництва, то мені дійсно складно щось сказати, бо, коли я читала «Вибір», я споглядала один світ, а «Гріх» — інша історія. Тому мені якось навіть складно порівняти. Єдине, що я точно можу тобі сказати, що твій стиль не змінився, а описи саме почуттів (!) ой як змінилися. Загалом, дуже цікавий допис, дякую, сонце :)

Показати 5 відповідей
Avee Delmonico
07.12.2020, 13:37:06

Asteriya, Моя невпевнена особа досі хоче звідси втекти, забрати всі свої книженції та сховатися, зігнувшись калачиком, десь під диваном, проте сиджу та редагую. Що вже поробиш? Ти дійсно для мене багато означаєш, бо два роки знайомства так просто не перекреслити :)Ой, приємно, що помітно мої старання (якби ще я їх помічала, хіхс)) Дякую за все, моя хороша)

Привіт, сонце.))) Таааак, такі коментарі, які ти пишеш, ніхто не пише.))) Я взагалі ще не зустрічала таких людей, що можуть розібрати розділ по пунктам.) Це тішить.)))) Тільки засмутилася я трохи. Згадала, що останні декілька днів пишу короткі коментарі тобі, але кицю, я виправлюся! Нехай тільки оговтаюся трохи! Цікавий блог, цікава тема.))) Та й тобі хочу подякувати. Ти мені так мої помилки розписала, що я... наче... почала робити їх менше. У "місяці" їх точно майже нема.)) Дякую.))

Показати 5 відповідей
Asteriya
07.12.2020, 12:51:57

Марина Вольновська, Успіхів і терпіння із редагуванням, сонечко, бо ця справа вкрай нелегка! От почала я свій 700-та сторінковий "Вибір" реагувати, то так мене іноді шляк трафляє, що то капець х'DD. Замріяною бути непогано. Особливо тоді, коли це додає натхнення;))). Написання коментарів мені не коштує ніяких грошей, тож я дуже стараюся, коли можу задурно, назвемо це так, потішити автора історії, яка мені любиться)))))). Дійсно, сподіваюся, ті читачі, які мало про мене знали, після цього блогу поглянуть на свого автора з трохи іншого ракурсу:))). Правду кажеш! Просте щиросердне "Дякую" теж дуже приємно почути. Адже тоді дійсно розумієш, що людина прочитала твій твір. Люди ж по своїй натурі, мені здається, досить рідко дякуютьლ(◕ω◕ლ). Буду з нетерплячкою чекати на твій коментар, люба! Нехай "Гріх" файно читається! Дякую за все!(。•̀ᴗ-)❤️

avatar
Марко Войт
07.12.2020, 08:08:39

особливі люди - особливі по-своєму. Дякую, що поділилася своєю історією.

Показати 4 відповіді
Марко Войт
07.12.2020, 12:33:36

Asteriya, Уже відписав.

Інші блоги
Розділ 19. Новий охоронець | Відгуки читачів ♥
Розділ 19. Новий охоронець книги "Пори року. Зникнення Зими" викладений. Дякую, любі, за голосування ♥ І за підтримку теж: кожен перегляд, вподобайка, а тим більше коментар ― мов бальзам на душу ♥♥♥
Продовження циклу – трилогія
Сьогодні, 18 травня, вийшла перша книга з трилогії «Хтива мрія. Книга перша» Оновлення щодня о 20:00 Анотація до книги "Хтива мрія. Книга перша" - Мені непотрібні стосунки, - розбиває Роман на шматки мої почуття.
Цікаві факти про мої історичні любовні романи
Мабуть, ви, дорогі читачі, вже зрозуміли, що я обожнюю історичні любовні романи. Це була пристрасть з першої книги, яка затягнулася на роки. Сьогодні я хочу розповісти вам кілька цікавих фактів про мої твори. 1) Я ніколи
А ви любите історії про вампірів так, як я?
Я вже працюю над книгою "Маркус" і почну публікувати її, коли напишу хоча б половину. Поки я працюю над першими главами і от, що я зрозуміла: В мене не вийде зробити альтернативну версію історії, тому що на фінал вплинули
Адаір. Книга 2
Всіх вітаю) Після невеликої перерви, починаю викладати другу частину Адаір. Чотири Голоси. Мене тішить і засмучує, що ця книжка завершується. Писати її, для мене, було неймовірною пригодою! Тішить, що над третьою я почну
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше