Рекорд автора-початківця. Інтерв’ю з Мікою Стів.

Добрий день, Міко.

Вітаємо вас, зі встановленням нового рекорду на Букнет. Вашим першим комерційним твором стала книга «Тренер і мої 107» , ви відкрили на неї свою першу передплату і вона стала на порталі найуспішнішою серед авторів-початківців і п’ятою за кількістю продажів книг на передплаті поміж усіх комерційних авторів порталу з початку 2020 року.

Ви зареєструвалися на сайті наприкінці квітня 2020 року, зараз у вашому доробку: 5 повноцінних романів, декілька невеликих творів та 2 книги в процесі. Як давно ви займаєтеся письменництвом?

Дякую за вітання. Почала писати десь у 20-тих числах квітня 2020 року, перед тим не могла наважитись та все-таки вирішила ризикнути. Раніше я ніколи не писала, а читати зовсім ненавиділа, але все змінюється в нашому житті!

Це були вже написані раніше твори, які чекали свого часу в шухляді або ж ви одразу писали на порталі?

Ні. Це була одна історія в голові і я її одразу ж опублікувала на Букнет. Написала декілька глав і все «пішло-поїхало». Спочатку планувала одне закінчення роману, а в остаточному варіанті вийшла трилогія))

Тобто з квітня ви написали 5 повноцінних романів із нуля, приблизно 1 роман за 1 місяць?

Саме так. Не очікувала від себе, що так вийде. Та як виявилось, я люблю писати, хоч і ніколи не усвідомлювала це, адже не любила в школі, коледжі вивчати українську мову та літературу, та вони, у кінцевому підсумку, стали для мене важливим підґрунтям.

Як ви прийшли на портал та вибудовували стосунки зі своїми читачами, формували аудиторію навколо акаунта? Адже першу книгу за передплатою придбало 78 % відстежувачів вашої сторінки, а це свідчить про відданість аудиторії.

Як читач, я зареєструвалася на Літнет десь у лютому 2019 року і прочитала велику кількість книг саме там, що стало поштовхом до написання власних творів. І вже у квітні 2020 року опублікувала першу власну книгу на Букнет. Спершу вона не користувалася великою популярністю, тому я раділа кожній зірочці та коментареві, намагалася бути активною із читачами, і вони почали відстежувати мій профіль. Потім вирішила зареєструватися в Instagram, щоби знайти своїх читачів там. Згодом створила авторську сторінку та групу «Книги від душі та для душі» на Facebook, що дало нові можливості для спілкування з аудиторією та значне зростання кількості відстежувачів моєї сторінки. Суттєвим поштовхом для росту популярності першої книги «Справжня Підставна Любов» стало те, що книга потрапила до віждетів «Букнет рекомендує» та «Гарячі новинки», саме це допомогло мені повірити в себе, адже моя праця не була марною, її помітили.

Свою першу передплату на Букнет ви відкрили на книгу «Тренер і мої 107» у вересні й продали 212 копій. Які ваші враження від проведення першої передплати, на які результати сподівалися?

У мене було внутрішнє відчуття, що ця книга знайде відгук у серцях читачів, але я й гадки не мала, що будуть такі продажі! Була надзвичайно здивована! Я не заганяла свою книгу в чіткі рамки стосовно передплати, бо знала, що може статись по-різному. Та коли в перший день було придбано 52 книги, я дуже зраділа. Надзвичайно приємно розуміти, що твої зусилля не марні й читачам «зайшла» історія.

Яких помилок припустилися і який досвід набули?

Раніше я ніколи не замислювалася над тим, як краще викладати власні думки на «папері», відповідно в текстах було багато помилок. Я писала так, як відчувала й тими словами, якими зараз користується молодь, не літературною мовою, що викликало обурення деяких читачів і негативні відгуки. Зараз я уважніше редагую тексти, намагаюся уникати русизмів, перед публікацією старанно вичитую тексти.

Щодо книги «Тренер і мої 107», то я доклала багато зусиль, намагалася писати за всіма «книжковими» правилами. Перед оформленням комерційного кабінету та відкриттям передплати дуже хвилювалася: чи все вірно зробила, ставила безліч запитань, але мені постійно допомагав комерційний відділ Букнет.

Я нервувала щодо того, чи купить хтось книгу, чи залишаться зі мною читачі, коли книга набуде статусу «на передплаті». Було по-різному: дехто писав, чому я не повідомила, що книга стане платною, тоді б вони не починали читати, але більшість просто купували й далі читали, дарували нагороди, дехто чекав на приємний бонус — промокоди. Реакція була різною, та я продовжувала писати, і майже 80 % відстежувачів сторінки придбали книгу. Однак я шкодую, що завершила передплату досить швидко — трохи не розрахувала обсяг твору)).

Ваші героїні досить нестереотипічні — пухкенькі або ж навпаки занадто худорляві. Звідки ви берете образи своїх героїнь?

О, це окрема історія, але доволі проста — вони виникають у моїй уяві нізвідки. Просто БУМ і все! Спершу з’являються певні часточки, уламки, а потім суцільний образ, навкруги якого й розгортається історія. А буває навпаки — спочатку приблизна історія, яку можна описати двома реченнями, а вже потім вимальовується образ і характер ГГ.

Читачам подобається читати про нормальної статури дівчат, але в книзі «Тренер і мої 107» я хотіла показати дівчатам, які схожі на Яну, що не потрібно боятися, а навпаки бути самою собою, навіть у безглуздих ситуація й те, що все — поправно, потрібно тільки трішки зусиль та старань.

Чи ототожнюєте ви себе зі своїми героїнями або ж вони живуть власним життям, а ви просто його оповідаєте?

В усіх випадках я ставлю себе на місце ГГ і так пишу про її емоції та вчинки. Вони не завжди збігаються з тим, як я б вчинила в реальному житті, але — це книга й тут можна пофантазувати, зробити навпаки. Кожну історію ГГ проживаю сама, керуюся власними емоціями під час написання. Частенько буває так, що фінал планувався один, а зрештою виходить зовсім іншим.

Ви пишете під псевдонімом, чи знають ваші близькі про вашу творчість, підтримують її?

Я не була готовою розповісти всім про те, що почала писати, була залежною від думки інших. Та читачі подарували мені впевненість і зараз цього остраху немає. Про мою творчість знає доволі обмежене коло людей. Ті хто дізналися, були дуже здивовані, адже я ніколи не любила вчитися, а читання для мене прирівнювалося ледь не до покарання))

Хто ви за фахом, ким працюєте? Скільки часу на день ви приділяєте написанню творів?

За фахом я фармацевт, але на даний час у декретній відпустці)) Пишу та одразу редагую тексти в середньому від 4 до 9 годин, коли дитина спить і я маю час для свого хобі.

Де ви мешкаєте?

Я проживаю в Івано-Франківській області та працювала до декрету в цьому ж місці.

На що плануєте витрачати ваші гонорари від Букнет?

Чіткого плану ще немає, але дуже хочеться видати друком декілька власних книг.

 

Хочу подякувати Букнет за те, що надає можливість авторам реалізувати себе й допомагає знайти своїх читачів. Я ще жодного разу не пошкодувала, що почала читати та писати саме на цій платформі. Дякую!

 

Читайте та дивіться також:

Інтерв’ю з Юліанною Бойлук. Молоді та успішні.

Iнтерв’ю з Ксаною Рейлі. Від автора-початківця до перемоги в конкурсі.

 

20 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
Алиса Ольгич
28.10.2020, 16:35:21

Самоорганізація, цілеспрямованість, підтримка сім'ї і душевний спокій - мають першочергове значення для розвитку в будь-якій справі. Розумію, що декому бачити грубі помилки, кальки, русизми в творах боляче, але я вважаю, що головне - це розвиватися і вдосконалюватися. Бажаю вам терпіння і успіху, і щоб ви легко досягли рівня, де ніхто не буде вам тицяти в помилки і ви самі будете пишатися своїми творами.
P.S. Герой роману Джека Лондона "Мартін Іден" теж на початку своєї кар'єри був об'єктом висміювання.

Міка Стів
28.10.2020, 16:52:35

Алиса Ольгич, Золоті слова!!!)
Дякую вам за них та розуміння...)
ЦІную!)

avatar
Ана-Марія Еріш
01.11.2020, 20:56:42

Вітаю вас з чудовим стартом, ви молодець. Головне далі продовжувати писати, вірити в себе і з усмішкою сприймати весь хейт)))

Міка Стів
01.11.2020, 22:23:50

Ана-Марія Еріш, Дякую вам)))
Саме та і роблю)

avatar
Мартін Штарк
30.10.2020, 10:00:57

Щиро вітаю! Заздрю вашій продуктивності, хотілося б дізнатися секрет того, як ви себе мотивуєте) А на "великих письменників" не зважайте, крім графоманства там нічого немає, тому і сиплять отруту.

Міка Стів
30.10.2020, 10:18:10

Мартін Штарк, Дякую!
Надіюся заздрість біла?)))
А щодо мотивації, то тут важко правильно описати. Скажемо так: поперло( молодіжний вислів). Якось воно само виходить))) А мотивація є коментарі, спілкування з читачами та основне те - я кайфую від написання) Можливо по-дурному звучить, але саме цим я керуюся, а коли пишуть, що вийшла цікава глава-так на сотому небі!!!))))
А от за останнє речення окреме ДЯКУЮ! Приємно, що є такі люди)))

avatar
Лана Вернік
28.10.2020, 19:04:54

МіКО!!! Вітаю з успіхом))) Бажаю впевнено йти по життю і завжди пам'ятати, що БУТИ І ЗДАВАТИСЯ - це різні речі))) Бажаю, завжди БУТИ собою))) БУТИ щасливою))) Удачі!!!))) Було приємно познайомитися)))
добре, що тут трошки прибрали)))

Показати 3 відповіді
Міка Стів
28.10.2020, 19:32:14

Лана Вернік, Ок)))
Свисну❤️❤️❤️

avatar
Джейн Лоурен
28.10.2020, 21:23:44

Хоч і я не читала Вашу книгу, але інтерв'ю мені сподобалося. Ви молодець) Бажаю таких успіхів й надалі, а також багато-багато позитиву❤

Міка Стів
28.10.2020, 21:28:30

Джейн Лоурен, Дякую вам. На днях розіграш промокодів буде, якщо бажаєте можите взяти участь)❤️Дякую за підтримку)

avatar
Ольга Обська
28.10.2020, 11:40:32

Вітаю, Міко!) Відмінний результат!
Нових Вам рекордів і насолоди від материнства і творчості!!!
❤️

Міка Стів
28.10.2020, 11:48:09

Ольга Обська, Дякую❤️

avatar
Соломія Новак
28.10.2020, 10:12:01

Вітаю Вас з таким чудовим результатом, бажаю ще більше надхнення! Ваш приклад надихає не боятися чогось нового!

Міка Стів
28.10.2020, 10:41:00

Ludmila Boyko, Дякую Вам)
Надзвичайно приємно❤️

Чудовий результат! Молодчинка!

Міка Стів
28.10.2020, 09:37:01

Галина Курдюмова, Дякую❤️

avatar
Олена Блашкун
27.10.2020, 22:43:44

Чудове інтервь*ю! Думаю, що декретна відпустка - як раз той період, коли є можливість відкрити для себе щось нове і знайти на це не лише час, а й бажання) Сподіваюся, що у Вас ще вийде чимало нових книжок)

Показати 3 відповіді
Міка Стів
28.10.2020, 09:22:32

Олена Блашкун, Дякую)

avatar
Ерін Кас
27.10.2020, 22:21:58

Вітаю, Міко, з таким чудовим результатом! Це круто! Бажаю подальшого розвитку та натхнення!

Міка Стів
27.10.2020, 22:40:31

Ерін Кас, Дякую Вам)
❤️

Міко, ви молодець. Приємно, що рідне Прикарпаття таке творче)

Міка Стів
27.10.2020, 22:16:51

Вікторія Задорська, Дякую❤️❤️❤️

avatar
Сана Елінс
27.10.2020, 19:27:33

Міко, бажаю Вам успіхів надалі і ще більше вдячних читачів. Читаю Ваше інтерв'ю, про Ваші вагання, страхи - і бачу себе. Ви додали мені впевненості. Дякую!

Міка Стів
27.10.2020, 21:20:10

Сана Елінс, Я дуже рада, що моє інтервю так повпливало на Вас)))
Дякую і Вам!)

avatar
Дара Гончар
27.10.2020, 18:41:50

Дуже цікаве інтерв'ю!! Ваші твори дійсно варті уваги. Успіхів і надалі!!

Міка Стів
27.10.2020, 21:19:23

Дара Гончар, Дякую))) Я рада, що мої твори знайшли своє місце серед читачів)

avatar
Рина Мир
27.10.2020, 16:34:49

Вітаю! О, читати і я не любила, але дійсно, що в житті не станеться? Успіхів!)

Міка Стів
27.10.2020, 18:25:00

Рина Мир, Я не одна!!!
Дякую вам)

avatar
Лана Іссан
27.10.2020, 15:49:08

Вітаю. Дуже крутий результат. Успіхів.

Міка Стів
27.10.2020, 18:23:58

Лана Іссан, Дякую)))

Вітаю з таким шикарним стартом та бажаю ще більше перемог! ❤️❤️❤️

Міка Стів
27.10.2020, 14:36:40

Анна Котляревська, Дякую❤️

avatar
Іса Тарк
27.10.2020, 14:00:53

Чудові результати! Вітаю!

Міка Стів
27.10.2020, 14:36:21

Іса Тарк, Дякую)))

avatar
Solomia Star
27.10.2020, 13:22:06

Ого))) Навіть здивована, що ви так не любили українську в школі, Міко)))
Вітаю з інтерв'ю! :)

Міка Стів
27.10.2020, 13:36:18

Solomia Star, Дякую)))
Що не любила, то не любила!
А в кінцевому результаті потрібно було, адже зараз стараюся наздогнати опущене. Ніколи не знаєш, що саме підкине життя)

Інші блоги
Нові розділи скоро)
Привіт любі. Деякий час на книгу «Одного дня зустрінемось» не виходить нові розділи за що прошу велике вибачення. Знайте, що автор не закинув написання книга, і заходить кожного вечора на сторінку, щоб подивитися
Туторіал: "Як додати картинки до мого тексту?"
Хочу поділитися сьогодні коротким туторіалом, у якому детально та з наглядними прикладами поясню, як додавати зображення до тексту. Безпосередньо до тексту книги, або ж до блогу. Я бачила декілька постів з питанням на
Sos
Вітаю вас, мої любі! Я у розпачі. Потрібна допомога. Хто вміє працювати з ШІ? Я також доєдналася до написання історії про босорку. Оповідання коротеньке, хотіла викласти тут. Та в мене біда. Нема обкладинки. З ШІ ми
Візуал - "Імперія срібного дракона"
Арлен Деірея Даріон Лісілла Той момент, коли ШІ майже ідеально відтворив персонажів:) Поділіться вашими враженнями
Запрошення на безстроковий марафон
Шановні колеги по перу! Запрошую прийняти участь у безстроковому марафоні. Що означає безстроковий? Читайте далі, зрозумієте. На марафон приймаються закінчені твори. НЕ має значення: - платні, чи ні (але враховуємо,
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше