Чим подобається і не подобається "Букнет"?!

Досить не давно дізнався про цей сайт, його порекомендував мені друг, який працює поруч.

Я вирішив зайти і спробувати викласти частину твору - "Крила вічності",  над яким працював більше року. Мені хотілося зібрати оцінку людей, яких може зацікавити ця книга, тому можливість залишати коментарі, а також ставити лайки - дуже сподобалась. А ще, сподобалась можливість встановити рейтинг, так як моя книга 18+, мені не хочеться, щоб не готові читачі були шоковані її правдивістю.

Коли я закинув текст і почав вибирати жанр - помітив, що немає "Драми", а це, як на мене, великий мінус. Чому немає такого жанру?! Вирішив обрати для книги - триллер, так як загалом книга підходить до цього.

Що найбільше сподобалось - реакція адміністраторів, модераторів, а також активність користувачів та авторів інших книг. На сайті можна написати якусь статтю і обговорити її з однодумцями, які також займаються улюбленою справою. Це мені дууууже подобається, адже всі ми робимо помилки в житті, а тут, ми усі наче велике коло сім'ї - готові допомогти один одному.

Для прикладу - 'недавно я писав у блозі про те, як хотіли вкрасти мій текст і видати під іншим автором, і майже одразу отримав купу відповідей, як і що можна зробити в такій ситуації.

Крім цього всього, є ще багато інших хороших фішок - можливість продавати книгу, рекламувати, давати нагороди іншим авторам і тд

Єдине, у чому я не до кінця розібрався - рейтинг книг. Цікаво, як саме він формується?
Буду радий дізнатися вашу думку у коментарях, а також, звісно буду радий дізнатися ваші враження про "Букнет".

12 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти

рейтинг формується від сукупної активності різноманітних якісних показників за добу. Себто кількість прочитань + зірочок + коментарів і створюють рейтинг) якщо все це плавно і природно зростає, то рейтинг кращає)

Секст Грей
01.09.2020, 19:32:17

Вікторія Задорська, Як цікаво)) Це ще мабудь і залежить від активності у книгах конкурентів

Наразі - це найкращий україномовний літературний сайт з величезним потенціалом. За три місяці знайшла тут багато цікавих авторів.
Мінусів небагато: мені не вистачає жанрів. Наприклад, було б добре, якби з'явилося "пригодницьке фентезі", а "сучасна проза" була відкритим, а не прихованим жанром.
Також я не розумію, чому, коли переносиш прочитану книгу до архіву, на сторінці автора зменшується кількість бібліотек.

Було б класно мати можливість формувати публічну бібліотеку, щоб читач міг зайти до автора і побачити, що він вважає цікавим для читання. Водночас нинішня бібліотека з архівом, "читаю зараз" та "хочу прочитати" має залишатися. Вона дуже зручна.

Показати 14 відповідей
Секст Грей
01.09.2020, 19:31:54

Наталія Девятко (Natalia Devyatko), Забіжу до вас ^_^

avatar
Дмитро Чорнота
01.09.2020, 12:21:38

Загалом все влаштовує. Порівнювати, щоправда нема з чим. Але, на мою думку, не зайвою б була можливість спілкування між зареєстрованими учасниками не через коменти, а як у месенджерах, наприклад.

Показати 5 відповідей
Секст Грей
01.09.2020, 19:30:51

Наталія Девятко (Natalia Devyatko), Так, ваша правда) Та це не дуже зручно

avatar
Мар'яна Доля
31.08.2020, 23:13:31

Не буду оригінальною - дійсно на сьогодні це єдина така велика українська літературна платформа. де будь-який автор може заявити про себе і знайти читачів. Причому. без жодних вкладень зі свого боку ( за винятком. витраченого часу). а навпаки. з можливістю отримати певні бонуси.
Із того. що хотілося б змінити - так, досконалості меж немає))
Було б чудово, якби стало більше жанрів. тоді авторам було б зручніше визначитися з найбільш точною жанровою приналежністю того чи іншого твору.
Також мене трохи напружує засилля занадто відвертих творів. Я не ханжа, часом і сама читаю еротику. але коли вона якісна. Іноді ж відкриваєш книгу ( а часом і відкривати не треба - бо автори кидають такі цитати у блоги і соцмережі. не зважаючи, що їх можуть читати діти). ві стає соромно перед тими читачами, котрі випадково заглядають на сайт в пошуках цікавої книги ( а тут зараз є й класика. і твори відомих видавництв. тож не просто самвидав. а більш високу планку піднято). Так-от, люди відкривають першу-ліпшу книгу - і складається враження. що це сценарій якогось порнофільму, а не художня література. Це я дослівно переказала зауваження однієї знайомої, яка зайшла на сайт за рекламою в Гугл.

Показати 23 відповіді
Секст Грей
01.09.2020, 15:17:04

Ліна Алекс, Тепер розумію про що ви. Таку ідею підтримую))

avatar
Ірина Павленко
01.09.2020, 10:30:07

Нажаль, саме україномовний сегмент платформи є найменш розробленим. В російській версії жанрів набагато більше, твори поділяються за об’ємом. Але атмосфера тут дійсно приємна)

Секст Грей
01.09.2020, 11:58:19

Ірина Павленко, Згідний, тут є ще багато можливостей для розвидку і це найбільше радує)

avatar
Ліна Алекс
31.08.2020, 22:50:23

З плюсів: головне - можливість писати і викладати українською. Іншого подібного сайту я не знаю. Щиро вдячна всім, хто створив цю платформу.
Багато цікавих та різноманітних творів на будь-який смак.
Спілкування з однодумцями, не переймаючись, що будеш ніби біла ворона.
Можливість винагороди за багатогодинну працю.
Фідбек. Читачі - найкращі!
З мінусів: засилля неякісних, з помилками, через які неможливо читати, творів. Сюди ж - відсутність хоча б первинної модерації для відсіювання такого контенту.

Показати 5 відповідей
Секст Грей
31.08.2020, 23:19:03

Ліна Алекс, Аааааа, розумію..
Ну так не варто робити..
Якщо вже пишеш - потрібно показувати людям)

avatar
Moonraise Darkness
31.08.2020, 21:56:46

Подобається на Букнеті:

-простота і зручність рестрації і викладання своїх творів
-тут завжди можна знайти що почитати, бо є така корисна річ, як розподіл за жанрами
-наразі це єдиний україномовний літературний портал, де існує життя)
-тут зібралося чимало авторів із різними поглядами на літературу, тож цікаво читати різні думки та дискусії в блогах
-можливість ставити вподобайки, коментувати твори, створювати дописи в блогах

Не подобається:

-не вистачає різноманіття жанрів і функції, яка б дозволила ставити вподобайки дописам і коментарям інших користувачів
-не завжди обґрунтована, часом надто сувора цензура деяких книг і дописів; я теж проти того, щоб в інтернеті безкарно закликали до суїциду, публікували до страшного детальну словесну порнографію чи в інший спосіб порушували чинне законодавство, але траплялося бачити, як блокували деякі книги вибірково і без вагомої, на мою думку, причини.
-хотілося більше читачів вцілому на порталі і щоб на головній сторінці висвітлювалися лише якісні книги різної жанрової належності (приблизно в однакових пропорціях) - наприклад, ті ж книги видавництв. Безсюжетні і безграмотні опуси в ТОПі можуть відлякувати деяких читачів.

Секст Грей
31.08.2020, 22:07:20

Moonraise Darkness, Розумію.. Що ж, доволі конструктивна критика. Дійсно, збільшення кількості відвічувачів, а також збільшення різномаїття жанрів піде усім на користь. Такі покращення усі радо вітатимуть

Для мене, в першу чергу, перевага в тому, що Букнет україномовний (до нього читала всяке різне російською, та це дуже набридало), тут багато цікавих книг, молоді і сучасні автори, з якими не гріх і поспілкуватися (допоможуть і порадить, коли треба), особливо ж подобаються дискусії в блогах (статті попадаються цікаві і є над чим пороздумувати). Мінусів поки не знайшла)) Дякую за цікаву тему!

Показати 5 відповідей
Секст Грей
31.08.2020, 22:05:14

Лександра Славичч, ^_^

avatar
Секст Грей
31.08.2020, 18:54:11

Доречі, що цікавого порадите почитати?) Люблю фентезі, драми та книги на реальних подіях

Показати 2 відповіді
Секст Грей
31.08.2020, 19:43:05

Холод Влада, В мене драма на реальних подіях "Крила вічності", є анотація, а також відгуки багатьох читачів, в тому числі, авторів з букнету. Буду радий, якщо вам також сподобається моя книга))

avatar
Богдана Малкіна
31.08.2020, 19:09:07

Щодо рейтингу. Це мої власні спостереження. Не знаю, чи я вірно все зрозуміла, чи ні. Якщо збільшується кількість прочитань, бібліотек та зірочок, то книга, звісно, повзе вгору. Якщо Вашу книгу читають, але не ставлять зірок, то книга падає вниз. Якщо кількість бібліотек раптово знижується, книга також падає в рейтингу. Думаю, там якісь відсотки вираховуються дуже страшнючі.

Подобається, що "Букнет" - сім'я. На російській версії такої атмочфери точно немає.
А не подобається те, що в блогах "лайків" немає(((

Показати 3 відповіді
Секст Грей
31.08.2020, 19:26:46

Богдана Малкіна, ну а чому б і ні)

+Україномовна направленість, відсутність можливості копіювати роботи під час читанні (захист від викраення тестів). Простота в викладені робіт (на ЛітРесі кошмар, що треба вказувати, а на Букнет все трохи простіше). Можливість ведення власного блогу.
- Незрозуміла система рейтингу книг. Скудність жанрів.

Показати 7 відповідей
Секст Грей
31.08.2020, 19:15:56

Палаш, угу і в шароварах ;)

Інші блоги
Невже оновлення?
Доброго часу доби ♥ Дякую всім, хто чекає на продовження "Пір року. Зникнення Зими" і постійно мене дьоргає, а де ж продовження! Не секрет, що над фінальним розділом я активно працюю. І, чесно кажучи,
Доброї ночі!
Привіт! Знижка на історію! Подвійна помилка з босом. Дежавю. - Ти мазохістка? - Цілком логічне, я б навіть сказала риторичне питання... - Цілком можливо. Так, певно так і є, - я практично впевнена в тому, що на моєму місці
Перший розділ "Відроджених з Попелу"
Вітаю, дорогі читачі! Перший розділ "Відроджених з Попелу" вже на Букнеті (а я і досі не звикла до назви). Сподіваюсь, що початок книги вас не розчарував. Буду рада вислухати будь-які ваші думки стосовно першого розділу,
Ось такі презенти підходять?)
Історія по знижці! Не для тебе мама Ягідку ростила Чому мужики вважають, що якщо жінка живе з ними, то вони приручили дику тваринку? Невже чоловіки такі наївні та розслабляють булки в найнесподіваніший момент? Ха!
2000 підписників
Привіт, мої любі! Ви бачили скільки вас у мене? На цю хвилину 2015 підписників!!!! Я так радію цій цифрі. Я ціную кожного з вас! Кожного! Чуєте?! Ваша Майська сьогодні навіть трохи святкувала цю подію. Завтра викладу відео
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше