Що Вас надихнуло написати книгу?

Впевнений, кожен з нас, дорогі Автори, а також читачі, які планують в майбутньому стати автором, має свою історію створення власного твору.

Як це сталося?) Мені цікаво. Думаю, тут можна багато про що написати. Буду дуже радий такому  дружньому спілкуванню. Ми ж тут усі друзі, правда?! ;) 

Забіжу до кожного на сторінку і перегляну ваш твір. Якщо він мені сподобається - поставлю лайк, додам у бібліотеку і напишу коментар 

15 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
Анна Дейна
07.08.2020, 09:01:04

Замальовки сюжетів і персонажей мені приходять у снах. Приходили. Після пологів - перестали, та маю надію, що вернутья як тільки вдасться відіспатись.))

Часто це були закінчені історії, з точки зору автора або одного з персонажей.
Прокидаючись я їх записую у чисельні блокноти, з часом перейшла у електронний формат.
Якщо нема можливості записати, намагаюсь під час ранкової кави якомога більше пригадати і закріпити у мозку, щоби записати коли вдасться.
Потім, коли починаю писати один з таких сюжетів, намагаюсь уявити якомога більше того світу, в якому живуть герої. І самих героїв також.
Так банальна замітка у блокноті може перетворитись на твір дійсно великих обсягу і якості. Маю надію, мені це вдається.)
Якось так.))

Показати 4 відповіді
Анна Дейна
07.08.2020, 22:37:08

Секст Грей, Дякую.) Є таке.)

avatar
Холод Влада
06.08.2020, 22:06:52

У мене тут викладається аж чотири романи(точніше, два вже викладені і два "в процесі", тож розкажу про кожен з них.
Почну напевно з найпопулярнішого свого з завершених на сайті, роману "Барбі". Коли розпочався конкурс "Кохання і місто" я авжеж захотіла написати для нього)) Мені хотілося написати щось таке, що буде популярним, тож я взяла доволі просту початкову точку — героїню-коханку-блондинку Барбі, мрією якої є вискочити заміж за свого одруженого коханця Костю. Вона чекає закінчення вишу, бо ж коханий обіцяв, що як тільки вона випуститься — він кине дружину і буде з нею....))) Але авжеж всього цього не відбувається. Костя не кине родину, бо ж Барбі не створена для сімейного життя. Для самостійного проживання вона також не створена, бо вчилася аби-як, та й ні про що окрім того самого триклятого одруження не мріяла, але... Як тільки він розбиває її мрії, вона вирішує довести всім, що і вона на щось здатна... )) Їй авжеж допомагає інший хлопець))) Поступово вона закохується, але другою проблемою стає протистояння мрії про самостійність та бажання бути з ним, налагоджувати побут і все таке... В неї нема на це часу... Та й бажання нема... щось таке))

Холод Влада
07.08.2020, 21:45:23

Холод Влада, блін, напевно я аж надто багато написала, що ви тільки мені не відповідаєте))

Мене японська манга надихнула. Після прочитання роботи "Легенда об Ангеле" 1992 якось само прийшло.

Показати 2 відповіді

Секст Грей, ну, складно розповысти кількома реченнями. В основному це шкільна повсякденність, що розкриває поняття справжньої краси людини. Важливо те, що в середині, а не зовнішність. Ну, і додатком до цього, це надзвичайно смішна історія, іноді, при читанні сміявся в голос.

avatar
Historyk
07.08.2020, 17:04:33

На моїй сторінці першою з'явилась збірка "Оповіді за чашкою чаю", але за датою створення (принаймні документу Word на ноутбуці) її майже на рік випереджає роман "Часоворот: історія України", який наразі має статус "В процесі...". Про нього й піде мова.
Минулого року моя подруга почала відвідувати репетиторів, які б допомогли їй піддготуватися до ЗНО (цьогоріч складала екзамени). Та все ніяк їй не йшла до голови історія. Основні скарги припадали на спосіб викладу предмету в підручниках. Стандартна ситуація: "нудно написано", "западло читати", "нічого не зрозуміло". Тут то в мене і майнула думка, що ці нюанси відбивають бажання вивчати історію у багатьох дітей. Мені захотілося написати щось таке, що б заохотило молодь (ну і не тільки) цікавитися цим далеко не найнуднішим пердметом. Але до історії плавно доєдналися фізика, мистецтво, краєзнавство і трохи філології, тож загалом вийшло таке собі комбо, яке, крім того, що описує цікавий сюжет, підсвідомо привертає увагу читачів дорізних наук)) Принаймні, мені дуже хочеться, щоб так було і саме з таким нахилом я намагаюся писати твір☺

avatar
Radianta
07.08.2020, 16:18:01

Привіт! я не хочу довго писати, тому трохи про мою історію можете почитати в цьому інтерв'ю https://www.facebook.com/groups/298499057540184/permalink/642788449777908 ;) Буду рада бачити Вас у себе в гостях! :")

avatar
Секст Грей
06.08.2020, 19:28:36

Щодо мене - багато що. Перш за все це книги, які я прочитав.
Дуже подобається література Стівена Кінга. Після прочитання його книги "Про письменництво", відчув, що зможу написати власну історію, використавши принципи, якими поділився Король Жахів.

Та це не все. З чого я почав книгу? З невеличких оповідань. Так, я писав цікаві оповідання і думав, що колись зможу їх опублікувати.
Потім, моя колишня дружина зі мною посварилася на рівному місці. Яка причина сварки? Ну просто - їй скучно. Вона філолог, який не може використати свій потенціл, хоче працювати в Універі, писати тексти на аспірантурі..
Чесно кажучи, я був в шоці від цього
Запитав "А чому ти не напишеш книгу? Ти любиш книги, у нас вже біля 300 книг дома, які ти купуєш кожної неділі..", - "Ти читав ці книги? Вважаєш хтось може так написати? Це талант від народження! Неможливо написати книгу, якщо ти немаєш таланту.."

Невиношу такого. Що значить неможливо? Людина сама себе заганяє в рамки, щоб мати виправдання і нічого не робити. Пффф, сказав що сам спробую написати, а вона, якщо хоче - нехай приєднується.

Ну от, якщо комусь цікаво, що було далі, можу написати ;)

Показати 10 відповідей
Богдана Малкіна
07.08.2020, 15:50:56

Секст Грей, Ну, Ви точно писати не припинили, інакше Вас тут не було б) мабуть, посварилися з сім'єю колишньої дружини. Я вгадала?

Проїзджаючи кожного дня на автобусi бiля дитячого садочка, паркан якого нагадував рiзнокольоровi олiвцi, поосто руки чухались написати щось таке, де люди - тi самi олiвцi. Один яскравий i червоний, iнший сiрий i засмучений... А стержнi! У кожного свiй. Може бути трухлявим вiд народження - i нiчого не вдiєш. Подала на росiйськомовний конкурс. Сама бачила, що недосконало, ще й чужi думки почула. До теми олiвцiв повертатися не хочеться. Приходить нове.
Дякую за питання. Доречне i цiкаве.

Показати 4 відповіді

Секст Грей, Тому що майже забула росiйську мову. Були помилки. Росiйську згадала, а над українською ще працювати i працювати.

avatar
Olena Mazur
06.08.2020, 20:33:41

Привіт, дякую за запрошення до спілкування. Надихнуло мене почати писати моє вміння в школі писати твори. Але не стала журналістом, скориставшись порадою вчительки літератури. Декілька років тому я прочитала книгу Елізабет Філдінг "Бріджіт Джонс. Без розуму від хлопчиська". Це - остання частина серії про странувату Бріджіт, що несподівано стала письменницею. І я тоді вирішила теж спробувати. Чим я гірше за неї?) Ідеї в моїй голові були вже давно, але не наважувалася їх втілити в життя. На написання мого першого оповідання "Янгол, що муркоче" мене надихнув улюблений кіт. Книгу на конкурс "Містичні прикраси" - " Вибір смарагдової сови" я написала під впливом дитячих спогадів про Чернігівську область, батьківщину мого дідуся. Також свою роль відіграла у написанні колекція статуеток сов, яку збирає мій чоловік.

Показати 2 відповіді
Olena Mazur
07.08.2020, 12:42:18

Секст Грей, Згодна.)

avatar
Лана Вернік
06.08.2020, 20:19:29

"Чарівний пендель" від подруги. Такої справжньої подруги, з якою ми ще зі школи, пережили разом багато вього різного і котра знає, що я постійно щось записую.

В кінці січня цього року вона прийшла до мене "на рюмку чаю" і сказала (безапеляційно), що я МАЮ ПОЧАТИ викладати свої чернетки в інтернет... Я зареєструвалась у перших числах лютого і почала викладати. Зараз в процесі викладання вже друга історія. Перша історія, здається, зайшла читачу))

Показати 2 відповіді
Секст Грей
07.08.2020, 12:39:55

Лана Вернік, Та й про контрабанду зброєю, теж дуже зороша

avatar
Богдана Малкіна
06.08.2020, 22:14:13

А в мене все банально - розбите серце. Було так боляче, що довелося викласти емоції в слова. Але книгу не дописала. Мабуть, попустило.

Секст Грей
07.08.2020, 12:36:01

Богдана Малкіна, Оуууу. З одного боку жаль, а з другого - добре що все завершилось добре

avatar
Ігор Громов
07.08.2020, 00:25:17

Чарльз Буковскі

Секст Грей
07.08.2020, 12:35:19

Ігор Громов, Хороший автор ?

avatar
Холод Влада
06.08.2020, 22:22:07

Четвертий роман, теж повністю написаний як і "ВІЛ. Моя боротьба", я теж тільки нещодавно почала викладати тут)) Зараз він називається "Магічне кохання. Турнір на виживання" Раніше ж, десять років тому, називався "G.A.M.E.R" за першими буквами імен головних героїв. З цим взагалі цікаво... )) Спочатку це був роман в жанрі легкий "СЛЕШ"(хлопчик+хлопчик) (без поцілунків навіть, ну окрім одного натяку))) Але авжеж в такому вигляді популярності йому ніяк не судилося побачити... Ну і як і з романом про ВІЛ(в якому спочатку героями теж були два хлопці) я поміняла другого хлопця на дівчинку)) і взагалі змінила стать всім героям на протилежну(окрім головного героя). Все для того, щоб він був більш класичним, з класичною романтичною лінією М+Ж) Я хотіла написати цікавий пригодницький роман))) Не знаю, зараз багато читачів кажуть, що це кращий з моїх творів і мені навіть трішки печально))) бо ж це найстаріша моя робота, нехай і доопрацьована))

avatar
Холод Влада
06.08.2020, 22:16:57

Третій роман, "в процесі" "ВІЛ. Моя боротьба" був написаний набагато раніше, але викладаю його я тільки зараз) На нього мене надихнула критична ситуація по зараженням ВІЛ в Україні, необізнаність і страх здорових людей перед цією хворобою, незнання людьми різниці між ВІЛ та СНІД, а також думка інших про те, що такі люди — якісь не такі як ми... Я хотіла показати, що все не так) Вони так само закохуються, можуть цілуватися і тп, навіть інтерпретувала в свій текст медичний випадок так званого "берлінського пацієнта" який реально вилікувався від ВІЛ за допомогою трансплантації кісткового мозку з геном, який не дає РНК вірусу приєднатися і вбудуватися в людську ДНК("трансплантація кісткового мозку "звучить страшно, а насправді трансплантація така виглядає як просте переливання крові)))..

avatar
Холод Влада
06.08.2020, 22:11:50

Другий роман, теж завершений має назву "Блокбастер. Стань новою зіркою онлайн" Не буду лукавити, надихнуло мене доволі популярне телешоу на "новому каналі" під назвою "Топ-модель по-українськи". Я подумала, що телешоу про становлення акторів було б в сто разів популярніше і цікавіше за телешоу про моделей)) Тим паче, моя донька знімалася в 4 фільмах та багатьох рекламах, а також була і є обличчям популярних інтернет-магазинів, тож ми постійно варимося в цій кухні))) Власний досвід та досвід дитини допомогли більш цікаво і правдиво описати зйомки і кастинги в цьому романі)))

avatar
Орест Ласкавий
06.08.2020, 19:24:36

Букнет

Секст Грей
06.08.2020, 19:29:12

Орест, Клаааас! Букнет змінює долі людей)))

Інші блоги
Невже оновлення?
Доброго часу доби ♥ Дякую всім, хто чекає на продовження "Пір року. Зникнення Зими" і постійно мене дьоргає, а де ж продовження! Не секрет, що над фінальним розділом я активно працюю. І, чесно кажучи,
Доброї ночі!
Привіт! Знижка на історію! Подвійна помилка з босом. Дежавю. - Ти мазохістка? - Цілком логічне, я б навіть сказала риторичне питання... - Цілком можливо. Так, певно так і є, - я практично впевнена в тому, що на моєму місці
Перший розділ "Відроджених з Попелу"
Вітаю, дорогі читачі! Перший розділ "Відроджених з Попелу" вже на Букнеті (а я і досі не звикла до назви). Сподіваюсь, що початок книги вас не розчарував. Буду рада вислухати будь-які ваші думки стосовно першого розділу,
Ось такі презенти підходять?)
Історія по знижці! Не для тебе мама Ягідку ростила Чому мужики вважають, що якщо жінка живе з ними, то вони приручили дику тваринку? Невже чоловіки такі наївні та розслабляють булки в найнесподіваніший момент? Ха!
2000 підписників
Привіт, мої любі! Ви бачили скільки вас у мене? На цю хвилину 2015 підписників!!!! Я так радію цій цифрі. Я ціную кожного з вас! Кожного! Чуєте?! Ваша Майська сьогодні навіть трохи святкувала цю подію. Завтра викладу відео
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше