Нудні, нуднющі героїні

По альфачах самцях - головних героях вже проходились. Не раз і у всіляких позах. А от героїні не заслужено сидять в тіні)) Сьогодні порція мого субєктивізму припаде саме на головних героїнь, про яких мені читати нудно. Моя думка може не збігатись з думкою інших читачів, а тим більше авторів.

1. Героїня-брюзга. така собі бубнілка, якій все не так. Кава їй гірка, Цукор надто солодкий. Шоколад - калорійний. Герой - козел. І всі зустрічні чоловіки теж козли. Хами трамвайні. А суперниці - баби базарні. Всі її не влаштовують, і просто диву даєшся, як сред цього життєвого негативу, який виливається тобі на голову з вуст героїні, нещасному герою вдається завоювати цю цацу. А головне - на який фіг він це робить? Вона ж перетвориться на тітку, в халаті і з бігудями, ще до тридцяти років, і буде отруювати йому своєю токсичною життєвою позицією і невмінням радіти дрібницям, залишок життя.

Розбавити і додати барв такій героїні можна і треба яскравими акцентами, коли героїня відчуває щастя і радість.

2. Розмазня. Бідна овечка. Як різновид бубнілки, тільки ще і плаче увесь час. Тобто, якщо у пепереднього варіанта героїні реакція на всі життєві події злість і роздратування, то ця плаче. В будь-якій незрозумілій ситуації героїня ридає навзрид. Книжка просякнута її сльозами, аж в руки капає. Так і чуєш голос Піявки з Лунтика "Все погано! Погано! Погано!".

Якби не намагався головний герої вистрибнути з трусів, щоб вирішити проблеми розмазні, в результаті нас чекатимуть все ті самі сльози - тепер вже від вдячності, чи щастя))

Не забувайте показувати, що ваші несміяни ще вміють радіти простим дрібницям, і іноді можуть постояти за себе.

3. Супер-пупер вперта дівка. Вона все знає І квантову фізику, і бухоблік, і особливості приготуваня мармурової телятини, і... Купу ще всього знає теж. Герой біля неї покликаний згоріти від комплаксу неповноцінності, бо  саме його вона намагається виставити розмазнею. ВІд допомоги героя така дівчина відмовляється завжди і принципово. Краще буде в гордовитій самотності гризти сухарі, ніж скаже герою, що відчуває до нього симпатію і дозволить заплатити за себе в ресторані.

Читаючи про таку вперту ослицю, яка в супереч логіці і нормальному людьскому ставленню, переживає всі свої проблеми на самоті, виникає бажання закрити книгу, ібо як можна бути такою дурепою?

Покажіть, що іноді упертюха вмикає здоровий глузд і просить допомоги хоч в когось.

4. Сексі-бомба. Героїня володіє просто ідеальною зовнішнюстю. Просто так. Все в ній прекрасно - і обичлчя, і фігура, і цицьки четвертого розміру, і талія осина, і попка - краником. Без пластичної хірургії, без спортзалу, без косметолога. Просто тому, що вона така уродилась. Герой заливає слиною сторінки книги так само, як перед цим робила це плакса. І антагоніст заливає все слиною. І всі-всі чолвоіки в книжці тільки те і роблять, що відчувають відносно такої героїні непристойні фантазії.

При цім дівча наївне, і просте як Свєта Букіна, ліфчик не носе, одягає короткі сукенки, і щиро дивується, чому головний герой тільки і мріє, що залізти їй під спідницю.

Обіграти таку красу можна хіба що тим, що на головного героя її принади не подіють.

Окремо хочу виділити авторів які йдуть далі, і в пориві творчого екстазу поєднують в комбінації вищезазначені типажі. Плакса-всезнайка, яка розмочує сухарі сльозами, бомба-бубнілка, яка увесь час дує і так пишні губи від обурення,..

Все має бути в міру. Ніщо людське нам не чуже. Але іноді треба включити здоровий глузд. В персонажів, як і в реальних людей бувають погані і гарні дні. Буває ПМС, коли все дратує, а буває сплеск гормонів, коли всьому радий. Бувають красиві дівчата, але будь-мо відвертими, вони вкладають в свою зовнішність чимало зусиль, Бувають розумні дівчата, і гарні спеціалісти в свлїй галузі бувають теж. Але не так, щоб все поєналось в одній людині і зараз.

Може хтось знає ще якісь типажі - давайте в коментарі))

Ага і користуючись нагодою, повідомляю, що завтра цілих дві мої книжки можна буде придбати за знижкою, і перевірити, наскільки шаблонно писала про своїх героїнь я сама)))

 

10 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти

Чи не всі героїні, яких тут побіжно переглянув - максимально зпрощені.
Супер властивості, краса і таланти це антураж, з під якого виглядає
примітив і нудьга.

Герой МУСИТЬ полюбити героїню, бо вона:
(красива, багата, юна, цнотлива, мудра, його на руках носити буде.)
Натомість у пари має бути щось спільне - і це далеко не ліжко.
Авторки кидають героїнь на обранців - наче військові полки в бій.
Як там, Руслана співає: "Не сховаєшся - я твоя кохана".

Нині дуже веселі часи настали, як там:
"Секс - це ще не привід для знайомства".

Питання стоїть значно ширше, а ми є людьми розумними. Чого ми прагнемо?

І відповідь невтішна - ми не вміємо, і не розуміємо як вибирати - роботу, друзів, подружжя ...президента.
Ми обираємо перші-ліпші персоналії, бо не маємо і не розуміємо принципів відбору.

Показати 4 відповіді

Moonrise Darkness, спасіння потопаючих справа рук самих потопаючих :--)

avatar
Дар'я Новицька
12.05.2020, 19:39:40

А зізнання у тому, що книга написана про героїню саме 2 і 3 пункту зі списку - це буде сповіддю? Чи непрощений гріх? Навіть, якщо опустити той факт, що сюжет написаний з реальної історії життя?
Чи вважати мені власну книгу через це бачення поганою?

Анна Пахомова
12.05.2020, 23:15:46

Не всі історії з життя автоматично роблять сюжет крутим, особисто вашу книгу я не читала, щоб щось про неї говорити.
Так само як і про вашу героїню, що можна сказати не читаючи?
я виказала власне ставлення до типажів, зустрінь яких я в творі скоріше за все б не про них не читала. Це не значить що десь немає клубу імені Плакси-Міртл, де вважають описану в блозі життєву філософію героїні №2 єдино правильною

avatar
Мар'яна Доля
12.05.2020, 18:07:22

А ще є героїні-філософи ( чи психологи?), які з приводу того самого зламаного нігтя чи там зради ГГ виголошують довжелезні монологи про те, що вони відчувають, і яка в тому всьому глобальна причина. Там можуть бути і теорії світової змови приплетені, і карма, і все, що душі завгодно))

avatar
Устина Цаль
12.05.2020, 17:49:21

Такі "героїні" і в житті дратують, не те, що у книгах (особливо той перший варіант))
Гарно розклали по поличках)

avatar
Алиса Ольгич
12.05.2020, 15:37:43

Прикольно так по поличках все розіклала. Цікаво було почитати. Та й додати наче нічого. Хіба що погодитися, що не варто захоплюватися шаблонами, а розбавляти їх, бо люди такими не бувають.
Не знаю, наскільки мені це вдається, читачам видніше, але намагаюся зробити персонажів своїх книг живими, хоч і пишу фентезі.

Показати 2 відповіді
Алиса Ольгич
12.05.2020, 16:57:57

Анна Пахомова, Ага, мені теж здається, що якщо мимоволі приміряєш на себе "шкіру" героя, то книга набагато цікавіша)))

avatar
Іван Дурський
12.05.2020, 16:02:06

Мій «улюблений» типаж: добра героїня. Колись була популярна в третьосортних мильних операх. Такий собі подорожник: хоч до рани прикладай. Всім допоможе, всім поспівчуває, позитивний спосіб мислення прямо.
А навколо неї всі злі, заздрісні, чомусь ніхто не любить. Біди на неї так і сипляться, часто у вигляді альфача гг.

Показати 2 відповіді
Іван Дурський
12.05.2020, 16:54:22

Баланс поганих рис і хороших сприйметься завжди краще, ніж такий он романтизм. Типу, одна хороша в океані поганих...
Цитуючи класиків: Не вірю!

Ще один тип героїні, який би я назвав свята наївність. Вчора моя дружина дивилась фільм, а я тільки насміхався з сюжету. ГГ відсиділа за вбивство сім років, вийшла на свободу, а веде себе так, ніби семирічна дівчинка: всім довіряє, ламається перед чоловіком, який єдиний намагається надати їй допомогу... Життя нічому не навчило!

Анна Пахомова
12.05.2020, 16:12:46

Александр Пругло, Ну в кінці ж фільму наша "наївність" отримала винагороду?)))

avatar
Moonraise Darkness
12.05.2020, 12:19:32

Цілком погоджуюсь, що яким би не був авторський задум, але риси характеру персонажа мають бути правдоподібними, різними і не надто гіпертрофованими, бо в житті все складніше і люди на отакі типажі не поділяються, а настрій часто змінюється навіть у людей в тяжкій депресії, не кажучи вже про героїню, яка за сюжетом ніби то в нормі, але окрім припадків істерики чи гніву через кожен зламаний ніготь, в неї майже не виникає жодних інших емоцій)) Чого на неї взагалі звернув увагу той ідеальний шаблонний герой з попередніх блогів лишається загадкою, бо з такою ж дівчиною мати справу взагалі страшно та небезпечно)))

Ще не вказали бездіяльну героїню, яка протягом усієї книги ну зовсім нічого не робить, коли не розкрито, чим вона цікава, як персонаж, окрім гарної зовнішності та інколи якихось магічних здібностей, які просто є, але ніякого розвитку чи змін в той чи інший бік не відбувається...

Є також нудні героїні і дуже невиразні за характером... Ще й коли сюжет без особливих подій і динаміки... Інколи таку історію кидаю читати ще швидше, ніж ті, де фігурують наведені типажі - бо в попередніх випадках воно іноді хоч весело)))

Анна Пахомова
12.05.2020, 12:49:55

Moonrise Darkness, це якраз розмазня, без волі, ініціативи і бажання щось змінити. В комплекті з нею йде зазвичай герой-тиран, і тег "вимушені стосунки"))

avatar
КТГорошко
12.05.2020, 12:15:16

Трохи зашпортнувся на "попке - краником". Дуже колоритно)) Хотів написати "образно", але викреслив, щоб не подумали на "образу"))
А так - все прекрасно: й 1,й 2,й 3,й 4...

Анна Пахомова
12.05.2020, 12:48:34

КТГорошко, ще пісня така популярна була. Грудки там були "гопцаца-гопцаца", ото вже геть було колоритно і образно.

Інші блоги
Парад білявок
Слава Україні! Вперше за свої майже сорок рочків (майже!) я стикнулася із стереотипом щодо білявок. А всього-то пішла купити мишку до компа, бо вони вилітають у мене дуже швидко, причім нема
Сила емоцій
Привіт всім. Друзі вирішила поцікавитися у вас на таку тему як емоції в любовних романах. До мене були зауваження деяких читачів, що моїм творам не вистачає емоційної складової. Не буду заперечувати можливо так і є. А
Візуалізація до новинки
Друзі, у кого не грузилися візуали Лізи та Макса з моєї новинки НЕБЛИЗЬКІ , копіюю їх сюди А хто пропустив новинку, забігайте, буде цікаво та як завжди, дуже емоційно Аннотація: - Доню, подзвони мені одразу, як
Знижка! Їй подобається брат нареченого...
Привіт! Нечасто ми з Неталі МакКензі тішимо вас знижкою на спільну книгу "Хмільна одержимість", але сьогодні якраз той самий щасливий день. Тож не втратьте можливість придбати закопливу історію, яка закрутилася між
Запрошення на безстроковий марафон
Шановні колеги по перу! Запрошую прийняти участь у безстроковому марафоні. Що означає безстроковий? Читайте далі, зрозумієте. На марафон приймаються закінчені твори. НЕ має значення: - платні, чи ні (але враховуємо,
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше