Міжавторський челендж. Гра в слова. Моє оповідання

Шановні читачі!

Вчора отримала ваші слова, а сьогодні дарую вам оповідання "Крейда". Я його додам у мою книгу "Торба історій на один зуб", можете там почитати більш зручно. Гра зі словами була цікава. Запропоновані слова я виділила чорним.

 

КРЕЙДА

(детективне любовне фентезі)

Детектив мені не сподобався з першого погляду. Був занадто високий, занадто вродливий і занадто серйозний. Ух, красунчик! Не люблю я таких. Зарозумілий тип!

- Ви сновидиця Крейда?- питав суворо, блимнувши з-під густих брів такими синіми очима, що в мене аж серце затріпотіло, і одразу ж щось записав у маленький блокнотик. Я пожалкувала, що вдягнула сьогодні легку сукенку, бо спині пробігся мороз, а шкіру вкрили сироти. Гм. Що це зі мною?

- Ну, та-а-ак, - протягнула я, підсовуючи до себе горнятко з гарячою кавою, може, зігріюся. - Бабуся моя була сновидицею, мама, і от я теж… 

Чомусь я випрадовувалася тонким голосом, наче це погано. Навпаки, я була найкращою в королівстві. Мене й Крейдою прозвали, бо вибілюю сни начисто, після мене жодних кошмарів не знайдеш! І в королівстві таких цінували. Та ми на вагу золота були! Сам канцлер Герш наймав мене для впорядкування снів при дворі. 

- Коли ви з'ясували, що артефакт викрадено, чому одразу ж не звернулися в поліцію? - знову спитав.

- Так спочатку подумала, що на роботі забула. А зрозуміла, що пропав, у п'ятницю ввечері. Хто ж попреться на роботу на вихідних? Та й моква була страшна, - детектив здивовано витріщився, і я пояснила, спохопившись, що почала вже говорити, як наш шеф. - Дощило всі вихідні! Я не люблю таку погоду! Отож, прийшла в понеділок в офіс, пошукала, не знайшла, а потім вже й зв’язалася з вами, - я вчепилася у філіжанку з кавою, щоб детектив не помітив, як у мене тремтять руки. Ще чого! Все буде добре! Ми все продумали!

- У сновидіння ви давно ходили? - знову спитав чоловік, розглядаючи наш офіс.

А тут було на що подивитися! Мій шеф, Бартоломео Каспарович Кажан, знатно постарався створити відповідний антураж. Тут вам і картини у стилі нуар, і муляжі кажанів висять гірляндочками, і картини з абстракціями на тему кошмарів. Усе, що люди уявляють про сновидиць, які проганяють погані сни. Правда, трохи недоречними були щасливі й радісні фотографії шефа з дружиною на морі та його синочка, малого забіяки Тобіас в полі з ромашками, але то вже таке. Дизайнерський, можна сказати, оксюморон. Виходили в нас на стінах кошмарне щастя чи щасливий кошмар. Хто як бачив. Дружина пана Кажана наполягла на цих фото в офісі. Напевно, так сподівалася продемонструвати потенційним суперницям, що цей чоловік у шлюбі. Ну, в кожного свої заморочки…

Так. Ми всі, хто працює у фірмі пана Кажана, сновидці. Така в нас робота. Ми входимо у сни і чистимо їх. Робимо гарними. А якщо якийсь кошмар і затесався у підсвідомість клієнта, то ми його швиденько виганяємо з голови.

Інколи в людей така катавасія в голові робиться - жах один! Я часто по кілька разів у один сон ходжу, щоб до пуття все вичистити.

Останній раз я сон Його Високості чистила. І лишилося ж у сні принца Демида всього маленька частинка сну, навіть, здавалося б, неважлива, а тут бац - і важливою виявилася!

Треба було знову у той сон увійти. Я сподівалася, що востаннє. Якраз у понеділок і хотіла! Але хтось украв мій артефакт сновидиці, і я до того закапелку сну принца без артефакта тиждень буду добиратися. А за допомогою артефакту - миттєво входила.

В принципі, якби це не був принц, то я б і не хвилювалася, і поліцейського не викликала. Замовила б собі новий артефакт, а сама потихеньку через сон клієнта своїми силами добиралася б. Через тиждень усе б і зачистила. 

Але це був принц! І сон очистити треба було терміново, бо у Його Високості сьогодні, якщо шлюб буде укладено, відбудеться перша шлюбна ніч! Сьогодні ж шлюб укладають і  весілля справляють, як традиційно в нас завжди роблять, по понеділках. А увечері вони з молодою дружиною мають що? Так! Пізнати одне одного. І фізично, і у снах. А щоб кохання і щастя молодят не було нічим не затьмарене (особливо плітками про принца Демида і баронесу Жозефіну), то Його Величність наказав принцові сни почистити.

Король наказав, канцлер сновидицю (мене!) найняв, а я виконую. Майже знайшла у сні ту місцину, де Жозефіна лишила свої сліди й досить, гм, чуттєві й інтимні сцени! Але, от халепа, вкрали швидкосонний артефакт!

- У п'ятницю останній раз і ходила, - відповіла я детективові.

- Крейда у нас вправна сновидиция, не сумнівайтеся, пане слідчий, - увійшов до офісної кімнати і мій шеф. Він був із західних земель королівства й інколи вставляв словечки, якими шокував співрозмовників. - Нашу професію треба дуже увельбити, щоб все, як треба, вдавалося ! Вона ще потятком була, а я вже її матері казав - буде з неї толк! Все негативне лушпиння зі снів виколупує швидко й з гарантією! От вам треба почистити сни? - спитав шеф у детектива.

Той здивувався, але відповів, що ні, не треба.

- Можна за дзигарком перевіряти! Якби Крейда до вашого сну увійшла, то за хвилин десять позбавила б вас кошмарів і неприємних відкладень. І ви були б чистий і, так би мовити, білий! До вас у сни приходила б грайлива красуня, а не якась кошмарна… е-е-е…!

У детектива полізли на лоба очі. А шеф трохи збавив темп, бо зрозумів, що трохи говорить не те і не в тій ситуації. Як він дізнався, що в снах детектива присутня кошмарна… е-е-е…, залишалося загадкою. Але, напевно, так і було. 

Проте зупинити шефа було важко, його завжди охоплювало непереборне натхнення, коли говорив про свою роботу. А також скрізь рекламував нашу сновидницьку фірму. Ви бачили, може, в метрополітені рекламні картинки із зображенням альбіноса з баняком на голові? Це шефів креатив. А що? Альбінос - це наче ви і ваші сни, очищені до білизни. А баняк - то наша сновидницька служба! Накриє - і очистить. По-народному грубо, але дієво! Від клієнтів відбою немає!

- Я наводив довідки про вашу фірму і ваших співробітників. Панянка Крейда вважається найкращою в столиці. Саме тому її й найняв наш король, - кивнув детектив. - Але мене насторожило те, що ви, панянко Крейдо, вчилися з баронесою Жозефіною в одній Академії. У королівській сім'ї період шлюбної церемонії. Спільні сновидіння подружжя мають бути чистими! Тому вас і найняли. І все йшло чудово. Сон мав бути очищений ще в п'ятницю! Ви ж цього не зробили! Натомість - викрадено артефакт!

- Там роботи на п'ять хвилин! Я думала, в понеділок зранку впораюся! За допомогою артефакту це просто, - покаялась я. - А його вкрали. А щодо Жозьки, то я вам так скажу: вона як була ще в Академії видра, так видра й залишилася! Ми з нею в контрах були! Вона ще тоді, як плиска, перед усіма чоловіками хвостом трясла! І я перша про неї подумала, що це вона викрала артефакт. Тому й хочу, щоб ви офіційно зробили в її домі обшук! Вона ще й підставити мене могла, зараза така! У нас із нею старі рахунки!

Я сподівалася, що моя брехня звучить правдоподібно. 

- В домі Жозефіни Вараниці вже проведено обшук. Я одразу ж послав туди своїх людей. Все чисто. Артефакт повинен порушувати магічний фон. А там він нейтральний, - детектив знову поглянув на мене і повільно сказав. - Знаєте, шановна панянко Крейдо, не хотілося б, щоб якийсь маленький неочищений сон зіпсував усе життя Його Високості принцу…

- Ви натякаєте, що я не бажаю очистити сон принца? Що я не хочу, щоб він був щасливим у шлюбі? Та навпаки, я хочу цього всім серцем! І стараюся для цього! - обурилась я. - Думаєте, що я сама сховала артефакти чи знищила, а крадіжку інсценізувала? Спеціально вас викликала, а сама вже знаю, що ви його не знайдете?

- Ви сама все сказали за мене! - щиро зрадів детектив. - То як, будете зізнаватися?

- Не буду, бо цього не робила! - затялася я.

Хоча в душі трохи злякалася. Ага. Навіть не трохи. Вся надія тепер у мене була на шефа. Чи захистить?

- Добродію, - не забарився шеф. - Та щоб я блекоти об'ївся, якщо неправду кажу! Якщо хочете, обшукайте офіс, повидирайте одвірки з дверей, зірвіть підлогу! Може, ми в люфтарку його запхали?! - вказав шеф на вентиляційну решітку. - Залізьте й туди! Зробіть обшук помешкання панянки Крейди, моє, інших наших співробітників! Ми чисті перед законом і нічого не приховуємо! Для нас самих це прикра несподіванка! І пляма на репутації!

 

*********

- Ну, як все пройшло? - спитала баронеса Жозефіна, сідаючи поруч за столик.

- Нормально. Не повірив, напевно. Але ми з шефом все зробили, як ви й просили: артефакт знищили, тягнули з принцовим сноочищеням до останнього, - відповіла я. - 

- На рахунок фірми надійде завтра сума, про яку домовлялися, - кивнула Жозька. - Дякую, Крейдо. І Його Високість принц Демид теж дякує.

- У вас є тиждень. Я вже замовила новий артефакт. Весілля перенесли на тиждень пізніше. Але все. Я вже не гратиму в такі ігри. Шеф теж сказав, що йти проти короля йому не дуже подобається. І детектив був якийсь занудний! Наче й повірив, і королю при мені по телефону все доповів, порекомендував сам же їм весілля перенести… А в самого на обличчі недовіра й підозри…

- Ви правильно подумали, панянко Крейдо, що я не повірив, - почула я раптом за спиною ненависний голос. - Так і знав, що між вами й баронесою Жозефіною змова! - він підійшов до нас і сів на вільний стілець поруч. - Вітаю вас, баронесо, - кивнув Жозефіні.

Та почервоніла, хапала ротом повітря і не мала що й сказати. Та й мене вибило з колії те, що цей красунчик нас розсекретив.

- Давайте, щоб я не слухав ваших слізних виправдань, я сам розкажу вам, що відбулося насправді, а ви виправите, якщо десь не маю рації. Отже, баронеса Жозефіна та принц Демид вирішили втекти таємно з королівства. Адже зустрічаються вже давно, все королівство про це знає. Але Його Величність король проти їхнього шлюбу. Знайшов терміново принцесу в сусідньому королівстві і призначив весілля, навіть не попередивши сина. А перед укладанням шлюбу, ви ж знаєте, повинні обов'язково бути очищені сни. І тоді ви й придумали крадіжку артефакта. Це відкладало шлюбну церемонію на тиждень, а ви з принцом, баронесо, встигли б утекти з королівства. Гарна спроба.

- Ви нас викриєте? - спитала жалібно Жозефіна.

- Ні, - коротко відповів детектив. - Я вже повідомив королю, що справа навряд чи буде розкрито за один день. Тому він і переніс укладання шлюбу на тиждень пізніше. А через тиждень нікому той артефакт не буде потрібен. Виготовлять новий. Правда,панянко Крейдо?

Я відчайдушно намагалася зберегти самовладання. От, зараза, про все дізнався. І як? Професіонал, одним словом.

- То я побігла? - зраділа Жозефіна. - Вже склала валізи! Ми з Демидом таємно й інкогніто відпливаємо на кораблі сьогодні увечері. Ох, я така щаслива! Ми так кохаємо одне одного, просто обожнюємо! На островах Лілової Зорі ми візьмемо шлюб, і тоді королю нічого не залишиться іншого, як признати нас подружжям! Дякую!

Жозефіна побігла, а ми з детективом мовчки сиділи за столиком і мовчали. 

- Як ви мене розкусили? - спитала я сумно.

- Гм. Розповім тоді, коли пообіцяєте піти зі мною на побачення, панянко Крейдо, - раптом відповів детектив.

Я здивувалася, підняла погляд на чоловіка і втонула в сині його очей. Він був казково, неперевершено вродливий. От, зараза!

- Можна просто Крейда, - промовила тихо.

І зрозуміла, що входити у сни разом з цим чоловіком буде неперевершено чуттєво.

 

Передаю естафету Тетяна Овчіннікова, Катерина Федоровська, Лада Короп... Не пам'ятаю, чи вони писали))) І всім авторам, хто хоче! Це цікаво))

Щиро дякую всім за слова! Не писала їх окремо, бо багато часу це займає, вибачте.

Люблю вас, ваша Лариса Бондарчук ❤️

22 коментаря

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
Лада Короп
07.07.2024, 09:30:42

Дуже круто вийшло. Й оксюморон пригодився) Вітаю, ви молодець)

avatar
Тіна Никитенко
07.07.2024, 00:48:04

Талановито !!!! І цікаво. Аж захотілося більше прочитати про Крейду.
Дякую, що використали моє слово. Хоча я пізно побачила. Засмутилася, що вже все.

Тіна Никитенко, Дякую щиро! І за коментар зараз, і за слово))) я коли писала оповідання, подумала, що була ь гарна велика книга. Світ цікавий. Але в мене тих світів так багато у фантазіях, що ледве стримуюся))) хай поки буде просто оповідання)))
Дякую за підтримку. Ідіть читайте мою Сповідницю, там новий розділ))))

avatar
Інна Турянська
05.07.2024, 18:45:40

Яке класне оповідання)) дуже сподобалось)
Але в мене питання, де б такого детектива відшукати, щоб і розумний, і красень, і смикалистий, щоб не видав тебе ще й на побачення покликав))) хочу бути Крейдою❤

Інна Турянська, Щиро дякую!!!! Такі детективи тільки в казках бувають))))

avatar
Ріна Март
06.07.2024, 18:01:11

Неперевершено! Дякую за коротку цікаву оповідку!

Ріна Март, Щиро дякую! ❤️❤️❤️

avatar
Dana N
06.07.2024, 12:34:02

Дуже гарно вийшло!

Показати 4 відповіді
Dana N
06.07.2024, 17:14:23

Лариса Бондарчук, Йой-йой, я поки набираюся досвіду!))

avatar
Alesia
06.07.2024, 00:14:50

На просторах інтернету,
Серед авторів Букнету
Є прекрасна авторкиня
У фантастиці - БОГИНЯ!
Кожен твір її прекрасний
Читачам давно те ясно!
Всіх героїв полюбили,
Яких авторка створила.
Пише авторка майстерно!
Творить неймовірні перли!
Фаворитки і графині,
Маги, принци і рабині,
І дуенде, і дракони
Діють тут її закони.
В світ чарівний поринаю,
В книгу повністю пірнаю!
Про тривоги забуваю,
Коли Бондарчук читаю!
Авторка забави любить
З назвами у блогах чудить.
Той, хто слово відгадав -
Промокод собі дістав.
Палітурки - очам свято,
Ілюстрацій є багато.
Ніжна й добра, наче квітка,
Із колегами привітна.
Всім Лариса допоможе,
На Букнеті знає кожен.

Показати 2 відповіді
Alesia
06.07.2024, 11:04:28

Лариса Бондарчук, Радію, що змогла викликати такий вир емоцій ))

Дуже цікава історія! Дякую!

Кристина Асецька, Щиро дякую!

avatar
Марина Тітова
05.07.2024, 23:36:43

Неймовірна оповідка!))) Обожнюю тематику сновидінь і Ви так цікаво її вплели в своє полотно, що воно вийшло мереживним, бісером і перлами розшитим)))) Ще й такі персонажі з особливим шармом, що від них втрачаєш голову)) Кажан з його говіркою чого тільки вартий:))) Беззаперечно шедевр!))

Показати 2 відповіді
Марина Тітова
05.07.2024, 23:58:09

Лариса Бондарчук, І в результаті талановито виконали завдання!)) Читала, затамувавши подих) Не текст — а чистий кайф:))

avatar
Ira
05.07.2024, 23:24:51

Гаааарно!

Ira, Дякую! ❤️

avatar
Віка Лукашук
05.07.2024, 20:08:37

Як класно написано! І ідея з Крейдою та ходінням у снах... Ваай!!!! Дуже, дуже гарно!)))
Мені сподобалося♥️ Ваша історія, як завжди, неперевершена!;) Клас! І детектив, і фентезі... Цей детектив ще той закоханий хлопака! На все готовий заради Крейди:)
Молодець!/⁠ᐠ⁠。⁠ꞈ⁠。⁠ᐟ⁠\♥️

Показати 2 відповіді
Віка Лукашук
05.07.2024, 20:26:11

Лариса Бондарчук, Я старалася;) А що? Треба ж якось потріпати хоч комусь нерви)))

avatar
Лара Роса
05.07.2024, 18:51:34

Та тут на цілу книгу можна було розтягнути! Клас!!! Такий детектив! І детектив (той, що слідчий) з розумінням, хоч і зараза)))) Цілий світ в коротенькому оповіданні! Дякую, Ларисо! Просто шикарно!)))

Показати 2 відповіді
Лара Роса
05.07.2024, 19:43:41

Лариса Бондарчук, Це точно розворушує наші звивини)))

Ой, яке шикарне оповідання у вас вийшло, Ларисо))) Ідея входити у сни разом аж зачепила до нутрощів! Так солодко це уявляти))) Правда, без сновидиці я б туди нікого не пустила ;)

Естафету приймаю із задоволенням))) Хоча й сподівалася, що про мене не згадають =D

Показати 8 відповідей
Alesia
05.07.2024, 19:12:01

Лариса Бондарчук, Поки не треба)))

avatar
Тетяна Рибак
05.07.2024, 18:01:45

Неперевершено! Завжди дивуюсь як Вам вдається написати глибокі й гармонійні світи!

Тетяна Рибак, Ой, дякую. Якось так пишеться. Легко. Наче світ проситься в книгу))) і я його записую))

avatar
Lyudmyla Kovdrysh
05.07.2024, 17:57:43

Налзвичайно цікаве оповідання! Я вражена!!!!❤️❤️❤️❤️

Lyudmyla Kovdrysh, Дякую! Рада, що вам сподобалося! ❤️❤️❤️

avatar
Аріда Демоніар
05.07.2024, 17:33:45

Дуже захоплююче))))

Аріда Демоніар, Щиро дякую.

Ну, просто як завжди:))) Оригінально, цікавезно, захопливо:) Читаєш із насолодою:))) Дякую, Ларисо, є над чим подумати:))) Тепер і я кликатиму сновидицю у свої сни, бо часом таке сниться:)))

Катерина Федоровська, Дякую, Катю! Я старалась)))

avatar
Олена Гушпит
05.07.2024, 17:07:06

Класно!!! )))

Олена Гушпит, Дякую!

avatar
Nata Bond
05.07.2024, 16:59:00

Це неперевершено! Дякую,моя люба авторка! Ви зробили мій день! В маленькій розповіді стільки всього....!!!)))

Nata Bond, Дякую, пані Наталю! Радію, що сподобалося)))

avatar
Ольга
05.07.2024, 16:38:49

Неймовірно. Дуже цікава історія.

Ольга, Щиро дякую!

avatar
Alesia
05.07.2024, 16:34:14

Альбінос із баняком на голові - більш ніж креативна реклама )))
Гарно вийшло усе поєднати!

Alesia, Ага! Я уявила таку рекламу))) вона б гарно діяла)))
Дякую.

avatar
Настя Скрипник
05.07.2024, 16:33:09

Вау, це було неперевершено! Прочитала на одному подиху, дуже дякую за ще один ваш шедевр ❤️❤️❤️
У вас надзвичайний талант, бажаю вам ще більше читачів та поціновувачів вашої творчості)))))

Настя Скрипник, Щиро дякую! Радію, що сподобалося)))

Інші блоги
Важливе запитання.
Привіт, любі ❤ Сьогодні важкий день, сподіваюся, всі в безпеці та ніхто з вас не постраждав. Подумки обіймаю❤️ Хотіла до вас звернутися сьогодні із питанням… хоч самій наразі важко зібрати думки, зізнаюся,
Про позицію автора і не лише
Вітаю, любі читачі! Сподіваюся, ви всі в безпеці. Нещодавно одна з читачок написала мені в лс, що я не висловлюю свою позицію щодо війни та не пишу про війну. Відповіла їй, що ходжу в книги відпочити, відволіктись,
Міжавторський челендж. Гра в слова
Я знаю, що від мене ніяк не дочекаються завершення "Принца...", але доки маю із ним проблеми і працюю над іншим твором для вас, перехоплюю естафету від Тетяни Овчіннікової і долучаюся до челенджу, вигаданого Інною Турянською.
Знижка на книгу "Капризуля"
Любі друзі! Запрошую Вас скористатися знижкою на книгу "Капризуля" Анотація Одна єдина зустріч із чоловіком, якого я спершу вважала монстром, перевернула все моє життя. Кому мені віддати перевагу
Знижка до історії, Александри і Луки, та Анонси!
Вітаю, мої натхненники! Запрошую до знижки, на історію, Александри та Луки, з роману, "Джекпот. Ставка на чужу дружину". У книзі на вас чекає: протистояння характерів; вперта та розчарована героїня; владний герой;
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше