Що робити, коли хочеться все кинути?

Привіт всім читачам та авторам Букнету.

Я вирішила звернутись до вас з запитанням, або ж за порадою)

Дедалі частіше я задумовуюсь над тим, що мені стало важко писати "Дар Женця" . Коли я їх почина, то була вмотивована, переповнена емоціями та ідеями, а зараз розумію, що кожен розділ дається мені з титанічними зусиллями, а те, що виходить не так вже й подобається. Злаається,що все не так, світ не той, герої не такі і слов не правильні...

Так от чи булали у вас моменти, коли ви хотіли видалити свою книгу і забути, що ви її писали. Якщо чи робили це? Або як боролись?

Буду рада вашим відповідям))

15 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
Veronika J-Smith
15.04.2024, 10:34:54

Я спочатку пишу, потім публікую. Бо в мене було таке, що я на два роки відкладала. Свій трилер я писала 3/4 роки ( з перервами). До письма повернулася, коли стала писати оповідання. А зараз теж в депресію впадаю, бо мої очікування не виправдовуються, але дала собі обіцянку зробити все, що в моїх силах. Тож першу свою книгу трохи перероблю та заново опублікую. Бо з минулого року більше 1200 переглядів не набрала. За власним досвідом скажу: треба відпочивати. Взагалі від книг: свої чи не свої.
Бажаю вам натхнення! І не в якому разі не кидайте писати, бо потім може виникнути почуття, що ви себе зрадили.

Калерія Буко
15.04.2024, 12:33:13

Veronika J-Smith, Дякую вам) поки кидати не збираюсь, то просто думки крутилось в моїй голові, завдяки коментарям я зрозуміла, що цього робити не варто))

У Вас все буде супер!

Калерія Буко
15.04.2024, 12:32:02

Дерещук Олександр, Дякую))

avatar
Таміла Калас
10.04.2024, 23:18:03

Було що видаляла книгу, але потім жаліла. А ще мене така фігня трапилась коли я писала книгу. Все ніби чудово виходило, текст мало не сам по собі друкувався . І от, лишилося мені дописати одну главу - фінал. Як я зрозуміла, що у мене просто ступор. Я не знала як дійти до кінця. Одна глава, потріпала нервів за цілу книгу.

Показати 5 відповідей
Калерія Буко
11.04.2024, 13:47:47

Hidden lady, Завжди є персонаж, долю якого хочеться бачити і в наступних книгах)

avatar
Ксенія Фетіш
11.04.2024, 11:00:51

Я втрачаю інтерес до книги через її "непопулярність". Для мене важливі відгуки для книги, і навіть ловила себе на думці що готова вже навіть до хейту, адже це також активність. Але він тільки зробить гірше. Друга причина - немає підписок. Хочу знайти аудиторію, яка полюбить моїх персонажів як своїх, але...
Третя причина - вигорання. Воно настрає у мене як раз через те, що немає коментарів, підписників і взагалі ніякого активу, скільки б частин ти не викладав і не писав.
Особливо воно відчувається, коли в одну з глав історії ти РЕАЛЬНО душу вклав, та таку що тобі аж самій подобається і ти прямо плачеш від емоцій від цієї частини.
Четверте, напевно, просто вигорання від самої книги, навіть коли є коментарі та підписники. Це відбувається через те, що ти вклав у книгу забагато власних сил і емоцій, через це і вигорів. Тут допоможе відпочинок або перерва, але не довга, інакше інтерес до книги пропаде.
У мене була думка видалити одну книгу, я її писала два роки, але через нестачі перших трьох пунктів, я закинула її. Сховала на сайті.
Тому, моя вам реакомендація - не видаляйте книгу. Краще сховайте її, заморозьте, але не видаляйте. Потім будете шкодувати.
Успіхів❤️

Показати 3 відповіді
Калерія Буко
11.04.2024, 13:47:08

Hidden lady, Та звісно, так і є)) Дякую вам за підтримку))

У мене часом теж так буває. Трішки сумую, можу й понити, а потім берусь за справу. Головне не сильно великі завдання собі ставити в такий період. Якщо зазвичай у вас 10 000 символів за день, а тепер буде, наприклад, 2000, то й нічого страшного. Хваліть себе навіть за одне написане речення. Не засуджуйте строго, можливо, потім повернетесь та відредагуєте, коли криза мине. А, можливо, через якийсь час перечитаєте та вам іще й содобається))) Бажаю вам успіхів!

Калерія Буко
11.04.2024, 13:46:36

Анастасія Дніпровська, Я писала завжди з запасом, а тут дійшла, що пишу ледь не в останній день)) Але так, навіть якщо це 2000 але справді того тексту, що хотілося, то це важливо)

avatar
Лара Роса
10.04.2024, 08:38:08

Такі моменти, мабуть, у всіх бувають. І в мене були) Переспала з цією думкою й поговорила з друзями. Отримала дружнього копняка й пішла далі писати))

Показати 7 відповідей
Ксенія Фетіш
11.04.2024, 11:11:32

Калерія Буко, Ніколи не порівнюйте свої книги з іншими. Це погано потім сказується на вас. Я так колись порівняла і зрозуміла що я взагалі пишу шо попало. Що у мене недостатньо таланту, що її не будуть читати.
Через це і хотіла видалити, але не змогла.
Зробила перерву, переплакала, а потім підтягнула соплі і пішла писати далі. Як кажуть: "На кожен товар, свій покупець". Люди, які будуть у захваті від вашої книги, прийдуть, але з часом))

О! У всіх бувають такі моменти))) просто відпочиньте і зробіть перерву. Ваша книга не погана, це ви втомилися і сприйняття притупилося))
Ваш Муз втомився))
Натхнення і мирного неба!

Показати 2 відповіді
Ксенія Фетіш
11.04.2024, 11:08:36

Лариса Бондарчук, Згодна на всі 100) Але перерву треба робити не велику, інакше взагалі забудеш що в тій книзі відбувалося

У кожного з нас настає такий час, коли все валиться з рук і все те, що було зроблено чи планувалось стає неважливим.
Ми всі вигораємо рано чи пізно, особливо коли наші очікування були більшими аніж отримана увага до нашої історії. ((( Нажаль, одиниці авторів отримують блискавичну популярність. А ще й реалії нашого життя вносять свої корективи. Кожен з нас живе в своєму Пеклі, а ще ми маємо .обн...х сусідів, тому ми всі емоційно нестабільні. (((
У мене це вигорання настає кожен день та через день, адже від реального життя не можливо сховатись і душевні переживання за себе та близьких і за нашу Неньку не можливо вимкнути.
Коли у мене опускаються руки продовжувати писати, я відкладаю основну історію і зазираю в іншу, якщо нічого не знаходжу в своїх книжках, то йду в книжки інших авторів. Мені трохи допомагає паралельне читання кількож різних жанрів(зараз читаю все з Кінга і С.Дж.Мас), ще дивлюсь дорами та слухаю аудіоказки. А потім, коли є хвилинка думаю про свої історії та їх світи з героями. Інколи, коли важко писати, просто перечитую вже написане і розмірковую - фантазую, а щоб такого змінити чи вчинити з героями, щоб надихнути своїх Муз.
Головне, давати собі перепочинок!)))

Показати 6 відповідей
Калерія Буко
11.04.2024, 08:05:35

Наталія Савінова (SiN eVa), Дякую вам)

avatar
Дарина Вогнів
11.04.2024, 06:56:24

Почитайте книгу Е.Гілберт "Велика Магія" - про письменництво і ставлення до нього. Думаю, вам це допоможе. Не втрачайте віру в себе)

Калерія Буко
11.04.2024, 08:05:24

Дар Вогнів, Дякую за пораду))

avatar
Віка Лукашук
10.04.2024, 14:33:34

Не полишайте писати! Подивіться щось веселеньке, фантастичне. Подумайте про якісь приємні моменти;). Прогуляйтесь вуличками та відпочиньте від думок. Може, буде краще сфокусувати свою увагу на чомусь іншому, якійсь іншій історії, чи книзі. У вас все вийде! Натхнення та нехай сонечко подарує тепло та радість в цей деньฅ⁠^⁠•⁠ﻌ⁠•⁠^⁠ฅ

Калерія Буко
10.04.2024, 17:01:13

Віка Лукашук, Дякую за поради) все таки багато, що залежить від відпочинку))

avatar
Оксана Зіентек
10.04.2024, 11:58:00

У всіх бувають такі моменти (принаймні, у всіх авторів, з якими я спілкувалася, і в мене - теж). Тут є два варіанти.
1) Ви просто дуже втомилися (особливо, якщо у вас, як у мене, книги не відіграють в житті роль основної роботи). Рано чи пізно втома накопичується і руки опускаються. Якщо це справді втома, то зробити паузу, переключитися на певний час, відіспатися - хороша ідея.
З недоліків її - є ризик, що потім, "зі свіжими смлами" вас "накриє" новою ідеєю і до цієї книги повертатися вже не захочеться.

Другий варіант, ви просто дійшли до стадії "генерального прибирання" (ну, це я особисто так для себе розбиваю стадії роботи над історією). Найцікавіша стадія - дослідницька, це ідея, підготовка, збір фактажу, копання в матчастині... А потім, рано чи пізно, настає момент, коли все знайдене і накопане треба поукладати в передбаченому сюжетом порядку. І іноді може здаватися, що це нуднувато, адже і факти усі ці ви вже знаєте, і емоції від майбутніх сцен частково пережили, прокручуючи їх у голові...
В таких випадках мені допомагає писати щодня потрошку, щоб не втрачати зв'язок з історією. Один-два абзаци, півсторіночки... І рано чи пізно воно знову "прориває"

Показати 5 відповідей
Калерія Буко
10.04.2024, 17:00:25

Оксана Зіентек, Полежати то діло))

avatar
Ханна Трунова
10.04.2024, 09:40:29

Зробити павзу, видихнути, відпочити й з новими силами взятися за роботу)
Можливо, почати писати нову історію, щоб відволіктися)

Показати 3 відповіді
Калерія Буко
10.04.2024, 12:00:57

Hanna Trunova, Дякую, і вам також❤️

avatar
Ксенія Стрілець
10.04.2024, 08:54:19

Ой мало давали копняків, бо історія дуже цікава і не варто її кидати. Можливо , зробити паузу, набратись натхнення , тим паче, що скоро літо і відпочинок на природі може добряче так піддати нових ідей та натхнення .

Калерія Буко
10.04.2024, 08:58:43

Ксенія Стрілець, Якраз закручуються активні дії в сюжеті) Так наближення до природи дає більше натхнення))

avatar
Іванна Желізна
10.04.2024, 08:42:26

Боротися до кінця! Так, можливо, потрібна перерва, але не вврто закидати. І коли буде написаний фінал, у душі настане спокій). Бажаю натхненнячка♥️♥️♥️

Калерія Буко
10.04.2024, 08:48:09

Іванна Желізна, Дякую)) Це все допомагає, звісно) Може й правда))

avatar
Юлія Компанец
10.04.2024, 08:33:10

Хоть я не писменніця -неварто кидати почате,Дар Женця дуже цікава кніжка і всім читачам хочеться продовження !!!

Калерія Буко
10.04.2024, 08:36:39

Юлія Компанец, Дякую на теплому слові)

Інші блоги
Продовжимо нічні роздуми
Доброї ночі, любі! Вже майже з одним відкритим оком пишу, бо спати хочеться))) Хто тут ще сова? Я щось перетворююсь не на сову не на жайворонка, а на байбака якогось, постійно хочу спати. Це хто?))) Прочитала десь, що все
Промокоди! Активуйте поки вони вільні!
Прихисток твого кохання: hdgSULjT wFjHT8Se cxXyjYEz
Малесенький спойлер ♡
Хочу з вами поділитись візуалом Грині та Мири з обкладинки книги. Тепер це те, що треба))) Малесенький спойлер) Що ж. Рано чи пізно я б із нею зустрівся. Але щоб поплавило від одного погляду на неї... ось так? На ту, яку
У тенетах кохання )
Вітаю, друзі! ) Я до вас з порцією гарних новин ) Почну з найсмачнішої ) Сьогодні протягом доби діє перша знижка на завершену дилогію “Тенета кохання”. Це поки що єдина моя дилогія з віковим обмеженням “18+”
Оновлення "Ідеальної жертви"
Любі мрійники та мрійниці! Нові глави "Ідеальної жертви" вже додано. З понеділка планую додати наступні. Діліться своїми враженнями в коментарях, для мене це найцінніше) Завжди ваша.
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше