Хейтери - Хами!

Любі читачі! І колеги.

Найперше хочу запитати колег! У вас були такі читачі - хейтери - хами?

Що коли читаєш коментарі до своєї книжки, і думаєш, що в тебе в голові?! 

Чому заходячи до автора, який пише тільки еротичне фентезі, тільки тріо, поміаморію, ти чекаєш тут знайти рожевих поні і любов до гробу? І якщо твої очікування не виправдовуються, з якого переляку ти думає, що мені цікаво читати своє ниття.

Не сперечаюся, якщо це коментарі щодо поведінки героїм, чи сюжету, то питань ніколи не було. Я з радістю розбираю той чи інший психотип, не типову поведінку, чи прогнозовану, у зв'язку з чим герой став таким чи іншим.

Але коли мені пише жіночка з котом на аві " безграмотна бретятина", чи щось в тому плані, то мені не лише хочеться заблокувати можливість коментувати, а й купляти мої книги і читати. Шкода що такої функції нема на букнеті!

Тому, якщо хтось з моїх читачів буде і дальше дозволяти собі ображати мене особисто, знецінювати мою працю, чи мої ідеї, я буду блокувати.

Ображати героїв, висловлювати думку про них це нормально. Для того вони й створюються всякими різними! Але якщо героїню ґвалтують, то не треба закидати автора каміням.! Бо це дивно, як мінімум.

Хотіла підняти цю тему ще в Дампіра 3. Але після хейте на Меланку, вирішила зараз.

Цікава думка колег. Як ви ставитеся до таких хейторів?

Читачі, а ви? Чому вирішуєте хейтити авторів?

 

16 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
Тома Глубокова
31.03.2024, 16:44:13

Такі читачі можуть бути авторами під прикриттям) Якщо ви бачите, що людина не читала ваші твори і просто прийшла вилити бруду, то скоріш за все ви комусь заважаєте) А це - добре)

Показати 4 відповіді
Нора Нойс
02.04.2024, 19:41:07

Тома Глубокова, Я в " шокови"....

avatar
Наталія Ковган
02.04.2024, 15:32:29

Вирішила також висловитися. Чому якщо читач сказав щось таке, що не подобається автору, то одразу хейтер? Одразу він не правий? Ну і звісно, хам, куди ж без цього? Не правий у тому, що не сподобався твір і він про це сказав? Тоді авторам раджу писати у стіл, тільки для себе, а не виставляти на публічний огляд.
Почну з того, що я сама автор! І не останній на сайті, хоча і не перший. До цього я писала фанфіки десять років. Все моє життя проходить у написанні творів і мені це подобається. Можна тільки уявити, чого я наслухалася від читачів і хорошого і поганого. І це мене не бентежить, бо я сама підписалася виставляти твори.
Читач не має право переходити на особистості, ні в якому разі. Але якщо йому не сподобалося і він це сказав, то у чому річ? Хоча звісно, ні в якому разі не використовуючи образи та інше тому подібне.
До речі, ви підняли цікаву тему, яку можна обговорювати і обговорювати. П.С. Переглянула ваш профіль: у вас реальний потенціал до творчості. Тому ваше завдання (на мою думку)творити і писати. Отримувати задоволення і дарувати задоволення читачам.

Показати 3 відповіді
Нора Нойс
02.04.2024, 19:30:50

Наталія Ковган, О, зрозуміло щодо скиглення)
Якщо відверто, я не думала що справи підуть так добре. Ще рік тому, коли почалися блекаути, я вирішила зайнятися чимось творчим. В мене була 1 книга " Нефіліма" і я почала його закидали, але паралельно почала писати і відразу ж закидати " Дампіра". Вийшло так, що Дампір всім сподобався і потрібно було писати продовження. Так пішло - поїхало. В голові багато ідей + читачам вони подобалися. Я й сама відчуваю велике задоволення коли оживляю героїв зі своєї голови. Також не без фінансової складової. Це маленький бізнес. І це круто!

avatar
Єва Ромік
02.04.2024, 15:14:44

Ви маєте право писати, що хочете. Читач має право висловлювати свою думку щодо вашої творчості. Ви погодились на це коли зареєструвалися на Букнеті. То в чому питання?

Показати 11 відповідей
Наталія Ковган
02.04.2024, 18:47:18

Міло Севіч, Я вважаю, що маю право прийти на чужий блог і висловити свою думку! Не нав'язувати її, а вказати. Можна і не слухати, якщо не бажаєте. А що там решта, не мені вирішувати.

avatar
Міло Севіч
31.03.2024, 17:30:17

Бувало що чіпалися, всім не вгодиш. Та й вгоджувати не треба.

Показати 5 відповідей
Наталія Ковган
02.04.2024, 16:51:27

Міло Севіч, Так, звісно. Якщо не подобається твір, то я скажу про це і не стану більше читати. Якщо подобається також скажу. Раніше, я вірно читала до кінця, якщо навіть не подобалося, зараз не роблю цього, бо то марна втрата часу.

avatar
Єлизавета Д
31.03.2024, 18:19:38

Не стикалася поки що з прямим осудом моєї творчості,але чула від інших смішки одразу як говорила,що пишу історичний і найголовніше любовний роман,мовляв,ну що ти можеш знати. Не відповідаю на такі коментарі взагалі,бо таке може говорити лише людина яка або нічого не знає про твій рівень інтелекту і розвитку,або яка сама не має достатнього рівню аби вповні оцінити саме те,що хотілось саме мені донести читачам. Не розумієш,не приймаєш мою творчість? Значить спражній поціновувач ще не знайшовся.

Нора Нойс
02.04.2024, 11:32:05

Єлизавета Д, Оооо, це дуже цікаво) Історичні, любовні романи)) Круто мати свою аудиторію, і на них орієнтуватися. Десь я чула цей прикол, що ти пляшка води, і в залежності де тебе продають, скільки ти і коштуєш. Магазин, вокзал, пляж. Просто треба бути у відповідному місці.

avatar
Zinkevych Ihor
31.03.2024, 17:17:12

А якщо от ви ні, а я от пишу одне гм*о і що робити тоді?)))))

ПС1 коли хтось когось взагалі в тому житті слухав :)
ПС2 коли героїню ґвалтують то недобре, як мінімум для героїні)))))

Але якщо по факту, хочете дізнатися справжню оцінку, спитайте в близьких. Не хочете питати, пишіть для себе, тоді точно нікого не розчаруєте.
Взагалі хороша еротика на папері - це рідкість. Як правило всіх несе в деталі процесу, але головне тут моральна прелюдія, от з нею у авторів дуже погано і коротко.

Нора Нойс
02.04.2024, 11:27:28

Zinkevych Ihor, Так) Дякую. У вас дуже цікаві думки)
Але якби я питала думку своїх близьким мене би вже під церквою, в селі камінням закидали)) Того проклятого язичника)
А вас я почитаю, бо у вас чорний маркетинг на вищому рівні)))

avatar
Горобчик-Кім
31.03.2024, 16:38:45

Вони напевне у всіх є. Ті хейтери)))) Особливо мені подобаються ті які вказують авторові на помилки в тексті. При цьому у самої в повідомлені, що найменше 3-4 помилки)))))

Нора Нойс
02.04.2024, 11:23:51

Горобчик-Кім, Оооооооо, це точно))))

avatar
Вів Жарні
31.03.2024, 16:07:41

Була в мене така "читачка". Пішла в бан одразу, як я переглянула її коменти до інших творів. Адекватним був лише 1. Якщо теги стоять, то така людина преться навмисно, аби гидоти понаписувати. Таких пожаліти треба)) пересилило ж воно себе, щоб прочитати текст, який зовсім не заходить. І взагалі, вірно говорять, що на свій рахунок треба приймати тільки гроші ;)

Показати 3 відповіді
Нора Нойс
02.04.2024, 11:23:15

Вів Жарні, Вони мені відписали, що ми занадто сильно спамили повідомленнями одинаковими, і в них сайт виснув. Тому і забрали ті повідомлення((((

avatar
Kalli de Narro
31.03.2024, 16:16:53

Мене одна переслідує, і любить всім писати яка я погана авторка. Ця людина не прочитала жодну мою книгу.

Показати 3 відповіді
Нора Нойс
02.04.2024, 11:21:51

Kalli de Narro, Ахахах, цікаво))) natalya_vyrsta напишіть мені в інсту))) Хочу дещо запитатися)

avatar
Ія Лін
31.03.2024, 18:09:14

мені взагалі не зрозуміла позиція читачів щодо оцінки творів в стилі "бредятина" і т.д.. не подобається - не читай.. а коли ти вже дочитав, то от не треба цього бла-бла... бо тоді виникає питання - а ти взагалі куди дивився ось ті всі сторінки до останньої, чи наївно думав, що от після 157ї автор дивним чином виправиться.. і хто ж тут смішний..

а так то, якщо у читача реально є вимоги до сюжету та моральних якостей героів, ніхто не заважає спитати автора (якщо немає жодних натяків в анотації, жанрі, коментах)
взагалі не розумію хамства.. хоча я і хейту самих героів не розумію.. кому треба рожеві поні, хай мультики дивляться чи казки читають (хоча, тут ще питання, що страшніше)))

Показати 2 відповіді
Нора Нойс
02.04.2024, 11:20:09

Ія Лін, Ахахха, точно)) Я коли прочитала коментар " Я першу ледве дочитала, і другу ледве тягну", то подумала, нічого собі люди катують себе моїм мистецтвом...))) Це шедеврально)))

avatar
Олена Вета
31.03.2024, 19:31:11

Я ніколи не хейтила , якщо не подобається просто не читаю . Кожна людяна обирає той жанр від якої її пре. А от лізти туди де їй це не потрібно , це мабуть в неї чи в нього щось з головою. Пишіть і не звертайте уваги , якщо букнету норм то інших не повинно стосуватися що Ви пишете. Мені жанр еротика завжди подобався . Ось наприклад вислів «жінки люблять вухами» мабуть не з проста пішов звідкість, таж сама еротика це почути чи відчути приємне і отримати задоволення від книги. І ще приклад такий- для мене еротика в книгах як порн хаб для мого чоловіка. Я не зрозумію його , а він мене. Мені більше подобається уявляти , а йому дивитися. Така фізіологія у нас . Якщо ти доросла здорова людина то як на мене нормально читати чи дивитись те від чого буде задоволення.

Нора Нойс
02.04.2024, 11:14:31

Олена Вета, Щиро дякую))))) Так, творчість набагато глибша, і кожен шукає те, від чого ти отримуєш емоції. )))

avatar
Hidden lady
31.03.2024, 20:57:00

Зіштовхуюсь з хейтом, але на іншій платформі, по цей день. Так от що хочу сказати: Якщо з'явились хейтери, отже ви досягли першої ступені успіху і популярності. Вас ніколи не будуть принижувати читачі і автори, та і взагалі всі люди, які вміють читати, писати, мають свої цілі і т.д.
Такі люди ненавидять успіх інших, адже не хотять щоб хтось виділявся бо самі сидять у одному місці боячись показатися. Через страх бути осудженим, вони, нажаль, осуджують інших. Це як в школі, коли я одягнула гарний червоний плащ, на який мама витратила останні гроші, а мене почали обзивати "Пожежник". Так, в цьому немає нічого поганого, але е для дитячої психіки. І все через те, що ти виділяєшься з-поміж них. Ти кращий них. Гарнійший!
Хейт - це не приємно. Хейт - це зло. Але без нього успіху не досягти. Всім не вгодиш, а почнеш звертати увагу - спеціально будуть нерви смикати.
Але і терпіти не вихід. Я впала в депресію на пів року через це, адже не розуміла в чому мій промах. Що я роблю не так? І як вияснилось - це не я щось роблю не так, це людям не подобається мій успіх.

Нора Нойс
01.04.2024, 10:15:14

Hidden lady, Так, ви повністю праві)))) А ще це просто такі люди. Хтось, наприклад, не скаже що це погано, навіть якщо його про це попросять, бо має якусь емпатію. А є такі, які будуть виливали на тебе свій внутрішній світ. Це точно пов'язано з психічними розладами...)

avatar
Elena Gamal
31.03.2024, 20:25:12

Читаю ваші книги ,вони захоплюючі ,мало таких авторів, не звертайте уваги на тих недолугих, натхнення вам для написання цікавих книг.

Нора Нойс
01.04.2024, 10:12:01

Elena Gamal, Ооооо, щиро дякую))) Дякую за теплі слова)))Насправді це тема хейту маячила мені в голові вже давно. І я чесно здивувалася, коли Меланку почали тапцями закидати, оскільки це найспокійніша історія. І тут таке)

avatar
Інна Камікадз
31.03.2024, 16:05:20

У мене були такі, що погрожували написати моєму керівництву, щоб мене звільнили з роботи. Тому, просто баньте. У людей вавка в голові.

Показати 3 відповіді
Інна Камікадз
31.03.2024, 19:48:33

Олена Вета, Ще й яка)

avatar
Тана Лі
31.03.2024, 15:54:42

Ну, різне бува. Така поведінка характеризую саме ту людину, яка це написала, а не вас чи вашу творчість. Також спочатку хвилювалася, коли отримувала негативні коментарі, а потім зрозуміла, що це не моя проблема. Може людина і невдоволена чимось, але ж можна написати ввічливо, чи пояснити, що саме не так.
А після того як на одного "персонажа" наштовхнулася в блозі (має жіночу аватарку і нік, але чомусь пише від чоловічого імені), який ставить собі за мету показати який я розумний, а ваша думка "гівно" і зараз я вам розкажу як треба жити. То я навіть перестала дивуватися звідки ті одиниці беруться в статистиці книг. Якось стало все зрозуміло)))

Нора Нойс
31.03.2024, 16:18:26

Тана Лі, Те, що вони висловлюють які свої думки - це одне. Але я помітила, що як тільки хтось один напише негативний коментар, вони починають підтягуватися. Як стадний інстинкт, чи що))) Небезпечно, для репутації книжки(((

avatar
Ірина Скрипник
31.03.2024, 15:52:21

А хіба на букнеті є можливість заблокувати когось? Я щось не бачила такої кнопки. Це десь в налаштуваннях треба шукати? Питаю, якщо самій колись знадобиться

Нора Нойс
31.03.2024, 16:16:22

Ірина Скрипник, Так, є)))) Там збоку біля коментаря, натискаєте на крапочки, і там пише " Заборонити коментувати")))

Інші блоги
Знижка на вихідні!
Привіт,мої любі ❤️ Сьогодні я підготувала вам знижку на свою книгу "Няня для олігарха". Це веселий, пристрасний службовий роман. Пара Надії та Сергія це просто вибухова суміш, що однозначно заслуговує на вашу
Знижка на "Позасвіття"
Вітаю всіх! Сьогодні в мене приємна знижка на ПОЗАСВІТТЯ. Хто читав мої книги, той вже знає, що саме ця вибивається зі звичних образів героїв, особливо жіночих. Героїня цієї книги - звичайна дівчина, що потрапляє до дуже
Коли ви читаєте книги?❤️
Привіт, любі❤️ Маю таке запитання до вас. Довго ламала голову над ним, але вирішила все таки задати його читачам✨ В яку пору дня ви зазвичай читаєте книги? Чи є тут любителі почитати вночі або ж навпаки зранку? Чекаю на
Опитування. Ви письменник Букнету чи його читач?
Давайте нарешті з'ясуємо, кого тут більше. Якщо ви письменник, поставте 1, якщо читач, то 0, якщо і той і інший, ставте 10.
Потребую допомоги
Доброго всім часу доби...)) Вриваюся до вас з раптовою дилемою. 19-й розділ "Пір року. Зникнення Зими" несподівано дописаний. Він переверне все з ніг на голову, бо моя голова перевернулася так точно...)) Неодноразово
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше