Новий погляд на Букнетівські блоги. Переосмислення

Вітаю, високоповажне панство! Знову я влітаю в простір блогів із черговими вечірніми думками-висновками.

Донедавна блоги на Букнет для мене просто існували. Тут рідко хтось іде на контакт, тож я, розчарована, послуговувалася цим місцем здебільшого для публікації ілюстрацій. Однак, якогось разу мені спало на думку почитати, що пишуть натхненні люди. Анонси й графіки оновлень мене не надто цікавили, а от дискусійні теми, опитування, провокативні заяви й таке інше — дуже навіть. Хочеться інколи поспілкуватися з людями, дотичними до моєї улюбленої справи — письменства. Якщо в реальному житті таких немає, то онлайн обставини більш позитивні, на щастя. Хоча лінивих осіб, не готових іти на контакт, теж вистачає (їх більшість, на жаль).

Щоразу, публікуючи блог, я щиро сподіваюся на фідбек, бо для мене цінна думка колег і читачів. Знаю, що інші автори відчувають те саме. Я люблю підтримувати людей: у своїх соцмережах не раз допомагала початківцям порадами щодо написання книг і їх публікації, активно коментую ті твори, які читаю, а тепер ще й блоги, бо знаю напевне: моя реакція, моя увага комусь точно принесуть радість.

"Чини з людьми так, як хочеш, щоб вони чинили з тобою" — ось моє життєве кредо. Й тепер, маючи за спиною вже певний багаж знань і цінний досвід, я намагаюся давати іншим те, чого колись потребувала сама. Крім того, блоги Букнету не дають мені "випадати з реальності" в перервах між книгами. Це місце стало моїм персональним наркотиком, я не проживаю жодного дня без цього сайту.

Раніше наївно сподівалася, що зможу тут знайти своє ком'юніті. Ще будучи шанувальницею Л****ту, помічала, як деякі автори збиралися у групи й запускали різні челенджі на кшталт "Одна вихідна позиція на всіх (зимовий бал, самотній демон, споріднені душі) — й три різних сюжети" — як же я любила порівнювати ці історії! Сама мріяла стати частинкою чогось схожого, але з мене ініціатор ніякий. Крім того, маю одну ваду: не вмію писати на загадану тему, та й книгу за місяць не випущу, бо текст тоді вийде точно низькосортним. Тож поки ці мрії в ящичку. Але я помалу виходжу з тіні й ближче знайомлюся з думками колег: читаю, коментую, раджу, поширюю, бо ми всі того потребуємо, і я щиро прагну допомагати.

(Чомусь почуваюся зараз, як глибоко п'яна людина, що раптом вирішила вилити душу. Хех... Даруйте, натхнення часто нічний візитер.)

10 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
Сафі Байс
23.05.2024, 18:53:29

ВІтаю! Я рідко читаю блоги (і пишу також), але сьогодні зайшла погортати і зачепилася за заголовок)) Щодо творів на задану тему, то мені таке подобається в короткій формі. Минулого літа Букнет робив класні конкурси, в яких потрібно було написати оповідання саме на якусь конкретну тему, тож я написала два оповідання, хоча без цих ініціатив точно не писала б жодного. І думки такої не було)) І різдвяно-новорічні теми теж люблю. Але, я теж не організатор. Сподіваюся, цього року будуть нові тематичні конкурси.

Показати 3 відповіді
Анна Мавченко
23.05.2024, 22:15:57

Сафі Байс, Цілком імовірно))

avatar
Ніка Цвітан
30.03.2024, 17:04:56

Яке мені близьке ваше життєве кредо. На букнеті я новачок, опублікувала лише один невеликий твір, хоча вже інших два майже готові, поки що в ящику. Свій блог поки що не веду, але інші блоги читаю. Там де тема мене зачіпає - пишу відгук. А ініціатор з вас вийде непоганий - он яку тему підняли: підтримка, спілкування в блозі. Буду слідкувати за вашими ідеями і творами. Успіху вам

Показати 2 відповіді
Ніка Цвітан
30.03.2024, 19:22:39

Анна Мавченко, Хм ... Ваше порівняння теж має право на життя. Спробую прислухатись. Дякую.

Дякую, що поділилися цими "п'яними" (та насправді цілком тверезими і слушними) думками))

Гадаю, одна із причин, з яких деякі люди обирають книги авторів на Букнет, а не книжки з магазинів - це можливість спостерігати за творчим процесом, взаємодіяти із автором не як із прізвищем на обкладинці, а як із живою людиною - з усіма його роздумами, сумнівами, емоціями, іноді ще сирими ідеями та фантазіями. Саме через блоги цей свій бік і можна показати. А на додачу, це обмін ідеями, взаємна увага та підтримка у авторському ком'юніті. Тож я двома руками "за" те, щоби заглядати сюди частіше.

Показати 2 відповіді

Володимир Забудський, Я як людина, яка до Букнету читала виключно книги з книгарень, можу сказати, що я обираю книги тутешніх авторів, бо вони пишуть зрозумілою та простою мовою. Дехто би назвав це деградацією, але читати довгі та нудні вилизані речення, які пройшли цензуру мені було нудно( пробачте за тавтологію)
Ці книги ближче до народу)) А що стосовно того, що спостерігати за процесом, то і в цьому є своя правда, іноді, коли ти знаєш, що зранку під каву читатимеш книгу - є стимул вставати зрання)))

avatar
Анна Несторова
29.03.2024, 21:51:21

Теж думаю, що читачі мало загалядають у блоги авторів, хіба що, якщо точно знають - промокод буде, або якийсь інший дарунок. Провокативні теми й всякі питання щодо письма - цікаво. Але не знаю як в кого, наразі я заходжу в блоги раз на день, й то, на першу сторінку, з останніми подіями трішки втратила цікавість до блогів.

Показати 2 відповіді
Анна Несторова
30.03.2024, 13:45:46

Анна Мавченко, Мало читачів щось коментують, особливо блоги. Або підписані на багатьох авторів і все в сповіщеннях втрачається, або мовчки читають навіть блоги.

avatar
Marinaria
29.03.2024, 23:37:57

Вітаю!
Такі знайомі думки описали в деяких моментах:) Аж схотілось прокоментувати) І от мабуть справу в тім, що не завжди є блоги, які відгукуюються. Або ж не пишеш, бо думаєш, що тобі якось не щиро відповідатимуть або твій коментар не потрібний абощо (психологічні таргани — вони ж і не на такі ще відмовки здатні)))
Сама рідко коли блоги пишу, бо теж без фідбека часто, однак сприймаю портал місцем однодумців, адже хочеться бути "в команді", бути за усякий кіпіш)

Показати 3 відповіді
Анна Мавченко
30.03.2024, 11:00:07

Marinaria, Дякую, і я тепер посміхаюся (*^▽^*)

avatar
Ханна Трунова
29.03.2024, 22:19:13

Виходьте з тіні ✨️✨️✨️

Анна Мавченко
30.03.2024, 08:32:26

Hanna Trunova, Так і роблю! Дякую!

avatar
Олеся Глазунова
29.03.2024, 22:10:00

Аню, вітаю!
У блогах є набагато більше можливостей для спілкування, підтримки та жартів.
Якщо тема цікава, то й дописувачі знайдуться )))
Гарного спілкування ❤️

Анна Мавченко
30.03.2024, 08:32:09

Alesia, Погоджуюся! Красно дякую за Вашу думку!

Вітаю))) Ви от просто мене описали. Донедавна я теж майже стороною обходила блоги і вони ставилися до мене взаємністю. До одного коментаря тепер уже близької мені авторки під моєю книгою, який і змусив мене мінятися і ворушитися)))

І виявилося, тут величезна кількість шалено цікавих людей, серед яких я знайшла багато однодумців і вже друзів. Варто було тільки вибратися зі своєї шкаралупи)))

Ідея Ваша про написання чогось з однієї вихідної позиції дуже цікава))) Якби ще й реалізовувати її у різних жанрах. Але з мене теж організатор такий собі ':-)))

Ваш блог для мене був дуже цікавим, виливайте душу - не соромтеся)))

Анна Мавченко
30.03.2024, 08:31:34

Тетяна Овчіннікова, Ох, красно дякую! Гадаю, в майбутньому, коли з'явиться більше часу, я наважуся на організацію подібного челенджу. Чесно кажучи, вже навіть думала над його нюансами (як зробити так, щоб усі встигли написати книгу й опублікувати в однакові терміни). Думаю, це був би гарний досвід, та й спосіб оновити й пожвавити аудиторію.

avatar
Розалія Лоренс
29.03.2024, 21:58:53

Подобається читати такі ширі блоги. Про думки й те, що тривожить. Дійсно анонси й все інше, що повязано з конкретною книгою може зацікавити здебільшого самих читачів. А ось більш різноманітнішу аудиторію (автори та читачі) саме такі. І цікаво спостерігати за коментарями й самому писати.
Сама писала трохи таких блогів (коли був час і що розповісти). І один був провокативний (але більш про тещо тривожило й власні думки) і його блоканули. Тож потрібно бути трохи обережнішим. Та не шкодую, що написала його (він принаймні протримався добу).
Дуже чудово, що ви маєте досвід та можете ним ділитися з іншими. Це дійсно дуже чудово! Є багато тих хто потребує їх та прислухається, а не вертить носом)
Тож продовжуйте писати такі блоги й фідбек обов'язково буде! ❤️

Анна Мавченко
30.03.2024, 08:27:41

Розалія Лоренс, Дякую за Вашу відповідь і увагу до блогу! Так, оці правила публікацій і моїх кілька блогів "прикрили". Тоді було справді сумно, бо, як ви кажете, я зі щирістю їх писала. Тепер намагаюся бути обережнішою))

avatar
Настя Безверха
29.03.2024, 21:56:19

А це цікаво, обмінюватися досвідом корлегам по перу між собою за допомогою блогу.

Анна Мавченко
30.03.2024, 08:24:38

Настя Безверха, Так! Такі блоги читаю з задоволенням. Я не маю змоги багато читати тут книги, але хочу бути в курсі трендів. Деякі дописи дуже допомагають) Особливо, мій попередній про жанр 18+

Інші блоги
Доброї ночі!
Привіт! Знижка на історію! Подвійна помилка з босом. Дежавю. - Ти мазохістка? - Цілком логічне, я б навіть сказала риторичне питання... - Цілком можливо. Так, певно так і є, - я практично впевнена в тому, що на моєму місці
Перший розділ "Відроджених з Попелу"
Вітаю, дорогі читачі! Перший розділ "Відроджених з Попелу" вже на Букнеті (а я і досі не звикла до назви). Сподіваюсь, що початок книги вас не розчарував. Буду рада вислухати будь-які ваші думки стосовно першого розділу,
Ось такі презенти підходять?)
Історія по знижці! Не для тебе мама Ягідку ростила Чому мужики вважають, що якщо жінка живе з ними, то вони приручили дику тваринку? Невже чоловіки такі наївні та розслабляють булки в найнесподіваніший момент? Ха!
2000 підписників
Привіт, мої любі! Ви бачили скільки вас у мене? На цю хвилину 2015 підписників!!!! Я так радію цій цифрі. Я ціную кожного з вас! Кожного! Чуєте?! Ваша Майська сьогодні навіть трохи святкувала цю подію. Завтра викладу відео
Вища ельфійка
Як сприйняла Ейлірейн той факт, що вона є вищою ельфійкою і чим це їй загрожує — читайте у новому розділі "Академії Фейлім". Я залишила кабінет ректора в засмучених почуттях. Я хоч і думала останнім часом, що можу
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше