Обкладинки Midjourney: лайвхаки, поради, ліцензія

Як би ми не ставилися до використання нейромереж, але погратися з ними цікаво в будь якому разі. Особливо, коли артер не встиг зі сроками, а старт ось-ось і робити щось треба. Чи… не тільки в цьому випадку?

Давайте розбиратися.

Note: усі зображення в цій статті зроблено в некомерційному режимі, але якщо хочете щось забрати собі для промо чи на некомерційні книжки, то пишіть в коментах, що саме забрали, та користуйтеся на здоров'я.

ТЕОРІЯ

Не стану втомлювати вас азами (тим більше, на ютубі є багато відео про реєстрацію, від букнету теж зроблено докладну інструкцію), але дозволю собі розповісти про власний досвід та маленькі лайфхаки.

Наведу лише схему дій, щоб вже все було структуровано та послідовно.

Перше, але неочевидне — старт роботи. Що треба зробити?

  • Відкрити https://midjourney.com та клацнути «Sign in»
  • Зробити собі акаунт в Discord, пітвердити поштову адресу
  • Повернутися на Midjourney, клацнути «Join the Beta» та прийняти запрошення в віконечку.
  • Клацнути на іконку білого вітрильніка в лівій панелі, знайти будь-який чат, що починається з «newbies-» та перевести курсор в поле для вводу тексту.

oDh4aTpQr1HQhF0j1eAPrAQPrMu_daMN9uyyhaM4Xll74cBMwy7vzhxuspY3PbWaozZXrk-9ry8oluowb6In9PRsAbMAaK8peDoTIP0L4cGF08X4WMCqxVAsz4tLTZmGuhkq60uOtVR4NAOwY3i8eZg

Магія починається саме тут.

Note: Нейромережа зараз - це текстовий бот, який праціє, ніби командна строка. Тож спілкуватися з нею треба письмово англійською мовою, використовуючі команди. Але не лякайтеся, потрібних вам буквально пара, їх легко запам’ятати.

Друкуйте в полі ввода «/imagine prompt» + опис того, що ви бажаєте побачити. Далі клацайте enter. Це, власне, запустить вашу генерацію.

Наприклад:

/imagine prompt romantic couple looks to each other

За замовчуванням це дасть вам 4 квадратні картинки (номер 1 — лівий верхній кут, 2 — правий верхній, 3 — лівий нижній, 4 — правий нижній). Це добре для ілюстрацій, але так собі для обкладинки.

_v-Jk0Uz2eweBo4A3v8f7kTm6sB4hK4oAwZxKIHrWkPegS9N4tNlshxzt_GHYHwKNG1abPkE85xbrm9aD98gMy596QNBkS1EWSWAMVzz0f_gD5u_wAphc5p-uiELZY6qF6bY_qE0pEUCa5Rri2NYGJ4

Щоб отримати вертікальну орієнтацію, додайте в кінець команди параметр (це така штука, що уточнює команду): --ar 2:3 (де цифри — це співвідношення сторін). Має вийти щось таке:

/imagine prompt romantic couple looks to each other --ar 2:3

VYkWExr8CJStySBaCHn_8bradO9cj_SKzH5TSl3FJ2r8DHRvfYamvHSOmT2qV1RD13RYjeL-wvbigP4leIlQPphwKi5pRxQL8zwgJ3w2c3mncl_FT3bRaXBiXRJwlCZJn1yphjGYv4ojeWp95Sl7MzA

Доречі. Ще один цікавий параметр — це стилізація. Вона міняється від 0 до 1000. Чим нижче, тим більше картінка буде схожа на опис, але чим більше, тим сильніше нейромережа зможе «гратися» з сюжетом та деталями, демонструючи свою творчість. За замовчуванням має значення 100. Поміняти можна, додавши --s та конкретне значення в кінець команди. Результати можна побачити в розділі з прикладами нижче.

/imagine prompt romantic couple stands on the street --ar 2:3 --s 600

Під кожним набором з 4-х мініатюр буде два ряди кнопок. U - це кнопки деталізації картинки з відповідним номером. V - сгенерувати ще 4 варіанти на основі вибраного. Є ще можливість запустити перегенерацію усіх варіантів (кругова стрілка праворуч), іноді може стати у нагоді.

Якщо одна з мініатюр вам сподобалася, жміть "U" та чекайте на більш деталізовану картинку. Мені тут сподобалися одразу дві - друга та четверта. Детально вийшло ось як (можна брати під горфентезі, слр чи якусь фантастику-соціалку):

NWw674yMQFCMQnCM1w9Gzt_FTPqsmZ0b33iqP-NPj0y8HDPF4TvKHipsK4loOCyVQjZxO7XITAqO91RQOz57fMIgNm0yuQFXE9CFMLrsMLC-U1pmD6uAtShh-hvyfb2OYhb7z-d7YaSBCysNtA7ZdO4

t_uySHY7dplVuWYJm-a-0TtP52GAliX4jCOR4LiAMOAqMENe9Zq7ZGyhPgSL0KxzTUAMu0jZWn6GBWJw3gu73m_gR2VcpBX_x4Xf95xXnWlz-VxFSdXe5ZioY8TmPH-5sSghy5l7pao7S4HeBBvUspk

 

ЛАЙФХАКИ

А тепер, власне, загальні поради з персонального досвіду:

  1. Перше речення запиту має давати основну інформацію, усі інші — уточнення. Наприклад «Романтична пара веде бесіду в кафе, хлопець із темним волоссям, дівчина блондінка, на столі червоний капелюх, за вікном весна».
  2. Не бійтеся додавати опис деталей, якщо вам вони важливі: «довге синє волосся», «багатошаровий одяг», «металеві намиста», «складні лицарські обладунки» — це все надасть зображенню індивідуальності. І не бійтися зовсім нічого не додати, іноді рішення нейромозку — це джерело натхнення.
  3. Нейромережа схильна малювати більш статичні зображення (типу стоїть герой, як солдат на плацу, та з докором дивиться прямо на вас). Щоб додати динаміки, пропишіть дію, яку виконує персонаж. Наприклад «герой біжить від воріт» або «героїня заварює чай в порцеляновому китайському чайнику». Дієслова справді сильно міняють картинку.
  4. Також динаміку додають описи… погоди. «Дме вітер», «На задньому фоні дощ та спалахують молнії», «Штормове море біля ніг героя» та ін.
  5. Настрій зображення. Midjourney може виконати ваші забаганки типу «жовто-червона кольорова гама», а може й проігнорити. Краще додавати опис бажаного ефекту: «романтичний настрий», «комічний настрій», «літо, подорожі та відпустка», «осіння хандра». Якось йому так легше, а вам швидше.

Щодо розміру персонажів та їхнього положення у просторі:

  1. Якщо потрібні обличчя, перше речення починайте зі слова «portrait». Це ніби сигнал «малюй фотографічно», що дуже корісно для слр-обкладинок.
  2. Якщо хочете половину фігури, то краще вказати конкретну позу: «дівчина сидить на стулі» або «чоловік спірається ліктем на стіл для більярду»
  3. На повний зріст — маєте знову-таки описати дію: «герой біжить до машини», «героїня стоїть на космодромі». Ще варіант — описати одяг: «героїня взута в шкіряні ботфорти», «герой в кімоно з довгимі полами». Це візуально відсуне камеру від обличчя і створить якусь композицію обкладинки.

Але моя таємна пристрасть звучить так: «in style of». Після цього ви можете додати ім’я улюбленого художника, стиля живопису, назву фільма або прізвище режисера. Тобто ви можете просити хоч комікс, хоч картину епохи Ренесансу. Дуже корисно, якщо ви пишите в якомусь конкретному стилі, наприклад уся чи стімпанк.

/imagine prompt romantic couple hugs on the riverside, man with black hair, woman with blonde hair, comic book style anime style --ar 2:3

qSoN0Dnfdf1L7oFMyNzm4mzRbXPe2Nbn6un8HXHxDd_KYSrLrksSio66YCvHYnEhfZE3ZuKiRr5aqn9HAJRWSceR_lel5BYdI3e1hX20M9L0CvQbGVKkK3p-ZLKLswQc272m5h3xboDqCIxLN3avcp0

Мій постійний перелік тем для натхнення:

  1. Стімпанк
  2. Кіберпанк
  3. Комікс
  4. Аніме
  5. Футуризм
  6. Космос
  7. Середньовічча
  8. Конктетні діячи мистецтв

Іноді нотка дорами чи вайби до Міядзакі Хаяо можуть допомогти зачепити саме вашу аудиторію.

 

Ще трохи корисних словосполучень:

  • Якість зображення підвищить: «highly detailed», «ultra realistic», «photorealistic»
  • Для роботи зі світлом: «golden light», «cinematic light», «bright light», «night light», «neon light»
  • Для детальної пророботки: «many details», «highly detailed», «filigree»
  • Час та оточення. Для сучасних романів додавайте слова «modern», «city», «car», «cafe», тобто будь-які маркери сучасності. Для фентезі так і пишіть «medeival fantasy», «victorian style», «19th century mood». Для фантастики: «futuristic», «cosmic»

 

Нажаль, в нейромереж є ряд стабільних проблем, тож перед публікацією обкладинки раджу перевірити:

  1. Кількість пальців (а іноді й кінцівок) персонажів
  2. Розташування тіней
  3. Форму очей та зіниць
  4. Пропорції тіла (дистрофіки та австралопітеки нехай почекають свого часу)

Часто недоліки не дуже сильні і їх з легкістю перекриває назва чи ім'я автора, але треба бути уважним, щоб не було конфузу в дусі "П'ята нога в конячки? Чи це не нога?"

 

ПРИКЛАДИ

Реалістично:

/imagine prompt romantic couple looks to each other, ultrarealistic, ultra realistic, photorealistic --ar 2:3 --s 800

Детально:

 

Часові проміжки + поза

/imagine prompt portrait of beautiful lady sitting in the library, victorian style, 19th century, bright light from the window, fantasy style, ultra realistic, photorealistic --ar 2:3

І детально:

 

Настрій та оточення:

/imagine prompt romantic couple looks to each other standing in the city park, spring and sun, happy mood, ultra realistic, photorealistic --ar 2:3

Детально:

 

Оточення та світло

/imagine prompt portrait of romantic couple, man with black hair, woman with blonde hair, modern night city lights --ar 2:3

Детально:

 

Стилістика оточення та одягу:

/imagine prompt portrait of beautiful girl-student sitting in the library, futuristic style, bright light, modern style, ultra realistic, photorealistic --ar 2:3

Детально аж дві панянки:

 

Тут я погралася з стилем ар-нуво у виконанні Альфонса Мухи

/imagine prompt romantic beautiful couple looks to each other in style of Alfons Mucha, man with black hair, woman with blonde hair, bright colors --ar 2:3

Детально:

 

А тут класичне фентезі + деталі одягу:

/imagine prompt romantic couple, man with black hair, woman with blonde hair, fluttering clothes, many layers of cloth, many details, medieval fantasy, cinematic light --ar 2:3

Детально:

 

І ще трохи динаміки + параметр СТИЛІЗАЦІЇ для порівняння з минулим варіантом:

/imagine prompt romantic couple hugs on the riverside, fantasy style, woman in long dress, wind, golden light, magic and fire, realistic, ultra realistic, photorealistic --ar 2:3 --s 800

Детально:

 

ЛІЦЕНЗІЯ ТА КОРИСНІ ЛІНКИ

І на завершення, про неприємне: у вас лише 25 безкоштовних генерацій і ці зображення будуть публічними. Тобто будь-хто може зробити собі копії, масштабування та варіації, або просто забати їх собі. Приватний режим є тільки за підпискою, проте й там є нюанс.

Офіційна ліцензійна угода каже, що зображення належать тільки вам, ви — власник активу. АЛЕ. Тільки в тому разі, якщо це не суперечить місцевому законодавству. В нас воно, звісно, не існує (та й взагалі ніде ніхто не знає, як трактувати права інтелектуальної власності на результат роботи нейромереж). Тож перед масштабним комерційним використанням розробники радять проконсультуватися з місцевим юристом з авторського права.

З фотостоками в цьому аспекті простіше, там і кількість копій прописана, і можливість друку в папері, на банерах, використанні в відео та зовнішній рекламі. Тут… Хто зна? Думаю, поки це питання не врегульоване, можемо користуватися, але щодо друку паперових видань все ж слухаємося порад і консультуємося з юристами.

Корисні лінки:

  1. Офіційний туторіал від розробників: https://docs.midjourney.com/docs/quick-start
  2. Ліцензійні правила https://docs.midjourney.com/docs/terms-of-service
  3. Параметри команд (не тільки формат зображення): https://docs.midjourney.com/docs/parameter-list

 

ДЯКУЮ за увагу. Буду рада відповісти на питання, якщо вони будуть))))) 

Ваша Анні

 

PS. І покажу також ілюстрації до своїх книг (ці вже прошу не копіювати, просто як приклад, що можна зробити цікавенького)

Тепер точно все)))

 

17 коментарів

Щоб залишити коментар, увійдіть в обліковий запис

Увійти
avatar
Roman Zhuk
25.04.2023, 18:32:16

Добрий день)
Підкажіть будь ласка можливо є якісь команди,щоб риси обличчя вкладеної фотографії не змінювались?)

Анні Кос
25.04.2023, 19:13:07

Roman Zhuk, Уф. Не знаю, можливо погратися з --s, але не впевнена.

avatar
Марина Сніжна
25.03.2023, 10:58:36

Дуже вам дякую за корисні поради! Теж вирішила спробувати нейромережу і ваш блог став справжньою знахідкою.

Показати 2 відповіді
Марина Сніжна
25.03.2023, 21:33:20

Анні Кос, так, це дуже цікаво)

avatar
Кейтрін Шкроб
25.03.2023, 11:19:32

Величезне дякую =)

Анні Кос
25.03.2023, 14:44:46

Кейтрін Шкроб, Добре, якщо це корисно ❤️

avatar
Валера Дорович
20.03.2023, 20:27:38

Корисний блог. Про --s 100-800 не знав. Дякую! Дуже сподобалися наведені приклади і їх багато!
Розкажіть, вам теж доводиться час від часу оновлювати посилання на картинки в цьому блозі чи є якийсь лайфхак? :)

Анні Кос
20.03.2023, 21:24:55

Валера Дорович, На здоров'я))))
А про посилання - я вставляю картинки з imgur.com, здається, вони досить непогано тримаються. Хоча один раз все ж перезалівала, мабудь, був баг, бо злетіли не тільки посилання на зображення, а й взагалі все форматування блогу.

avatar
Рома Аріведерчі
20.03.2023, 15:49:51

Дякую, дуже гарні поради. З того, що доводиться бачити у мене є дивний висновок - не все залежить від мережі. Почерк атрера помітний, навіть якщо промт однаковий ) Але я не про те. Насправді авторські права в цьому аспекті теж розглянуті (наші правники давно цим займаються) В гуглі є багато посилань, з яких зрозуміло - поки що суд навряд хтось виграє. Та й потім навряд, якщо на вас не подасть позов сама нейромережа )

Показати 6 відповідей
Рома Аріведерчі
20.03.2023, 20:38:05

Анні Кос, От для артів там дійсно гарно. І для релаксу. До речі як дати артеру свою картинку на доопрацювання, то це вже буде новий твір. Ніхто не присікається )

Дуже цікава інформація щодо уточнення стилістики та різних налаштувань. Я читав туторіали від інших, але у вас більш зрозуміло)
Щодо шістьох пальців... Читав кілька днів тому новини, що вони вже випустили нову версію ШІ, де вже прибрали цей баг.
До речі, в описі ще можна вказувати версію ШІ, яка може використовуватися. Там є деякі відмінності при генерації малюнків.

Показати 3 відповіді
Анні Кос
20.03.2023, 20:25:44

Дмитро Євтушенко, Огооооо! Звучить більш ніж цікаво, дякую!!!

avatar
Софія Чайка
20.03.2023, 14:27:39

Чудовий блог. Дякую!

Анні Кос
20.03.2023, 15:07:51

Софія Чайка, І вам також)))

Я отримала естетичне задоволення)) Все дуже красиве і гармонійне. Ну, а фічі ви описали максимально детально. Дякую за блог. Забираю у збереженне. Спасибі за працю ❤️ дуже корисно!

Анні Кос
20.03.2023, 14:22:11

Христина Лі Герман, Думаю, на 99% краса та гармонійність йдуть зі стокових фото, на яких міджорней вчиться. Але я справді радію тим картинкам, бо зазвичай в мене з артерами вкрай різне бачення героїв, а тут можна погратися

avatar
Лана Іссан
20.03.2023, 09:35:33

Супер! Величезне дякую за такий корисний блог. Бо я щось забуксувала. ))) Спробую застосувати ваші поради.
Успіхів і всього найкращого вам.

Показати 2 відповіді
Лана Іссан
20.03.2023, 12:22:50

Анні Кос, Щиро дякую.

avatar
Буяна Іррай
20.03.2023, 10:47:21

Так-так. Блог до збережених одразу. Дякую за інфу!)))

Анні Кос
20.03.2023, 10:54:27

Буяна Іррай, Класно, дякую!

avatar
Наталка Черешня
20.03.2023, 08:51:30

Дякую за таку детальну інструкцію!

Анні Кос
20.03.2023, 09:14:11

Наталка Черешня, Буду рада, якщо буде корисно ❤️

avatar
Оксана Зіентек
20.03.2023, 08:14:08

Дякую! Дуже цікаво і корисно. І зранку в понеділок одразу настроює на робочий лад :-)
Забрала в бібліотеку

Показати 3 відповіді
Анні Кос
20.03.2023, 09:13:01

Оксана Зіентек, Аааа)))) в мене для того є п‘ятирічний шилопоп :) :) :)
Але все одно не працює: творчий режим є, робочого немає :) :) :)

avatar
Олеся Лис
19.03.2023, 22:48:58

Дякую, Анні) О пальці, кінцівки й пропорції дійсно окреме питання. Але інколи нейромережа й справді знаходить просто чудові рішення. Блог додала собі в бібліотеку. Впевнена, поради стануть в нагоді. Деякі речі не знала. Спасибі))) Обкладинки й картинки у тебе вийшли неймовірно гарні. Особливо сподобались дівчинка з книгою та романтична парочка у парку. Ну і, звісно, твої обкладинки та ілюстрації)

Показати 2 відповіді
Олеся Лис
20.03.2023, 00:41:31

Анні Кос, А мені навпаки фентезі й фантастику легше. Чомусь більшість моїх картинок нагадують анімацію з мультфільмів Тіма Бертона))) Ні, зі світлом не пробувала гратись, за звичай мій запит ші нагадує текст з книги) І як вона мене розуміє навіть гадки не маю. Пишу їй наче уривок для сайту) Фронтальне світло за звичай досить різкі риси робить, принаймні у фото його уникають, якщо не для глянцю. Для худ фото за звичай беруть бокове. Може тому вона теж таке обирає.

avatar
Камі Мир
19.03.2023, 22:46:29

Цікаві картинки вийшли, ще б не було тих проблем з руками, взагалі було б ідеально... Дякую за лайфхаки)

Показати 3 відповіді
Анні Кос
20.03.2023, 00:18:46

Камі Мир, Ну, подивимося. Роки два тому я експерементувала з artbreeder, суто портрети, і воно значно топорніше працювало, хоча плюс був, що можно корегувати надісланий запит. Тож дамо ШІ шанс.

avatar
Лара Роса
19.03.2023, 22:58:23

Дякую за такі подробиці! Багато чого не знала))

Показати 3 відповіді
Анні Кос
20.03.2023, 00:14:46

Лара Роса, ❤️❤️❤️

avatar
Тетяна Гуркало
19.03.2023, 23:01:59

Гарні арти вийшли.
Чоловіків в латах воно, доречі, часто робить горбатими. А якщо хтось сидить, або руки зігнуті в лікті, з’являється дуже вже дивна анатомія)) У мене навіть є одноногий чоловік, який виростає зі сходів.

Анні Кос
20.03.2023, 00:06:39

Тетяна Гуркало, В мене чоловіки в латах горбаті та величезні, а дівчата поруч з ними - рахітичні з довгими руками :)

avatar
Alesia
19.03.2023, 23:18:50

Дякую за покрокову детальну інструкцію.
Вийшов пізнавальний блог та чудові арти!

Анні Кос
19.03.2023, 23:42:02

Alesia, Дякую)))

Інші блоги
Перше досягнення!
ЯЙЙЙ!!! Мисливець на 30ому місці в топі трилерів!!! БОЖЕ! я розумію, для авторів, що вже професійні та мають власну аудиторію - це можливо просто пшик, але для мене як любительки це просто ВАУ!!! ДЯКУЮ!
Хто чекав, той дочекався ❤️
Друзі! Без зайвих слів, хочу сказати, що завершення оповідання "Коли ти прийшов, я подорослішала" відбудеться вже завтра 27.04, і в цей самий час вийде повноцінна велика історія Нелі і Алеса "Ми лише пограємо".
Незабаром стартує новинка! Вгадуємо назву!
Шановні мої читачі! От я пишу і не можу себе зупинити. Бо нові історії так і рвуться до життя. Тож незабаром стартує ще одна новинка, яка вже готується. Я беру участь у конкурсі з кіберпанку, зараз завершую книгу там, то
Я хочу співпрацювати, Дерріле, - спойлер на розділ
Вітаю, друзі:) А ви слідкуєте за розвитком подій у романі "Магія кохання"? Приєднуйтеся, щоб дізнатися, яку пропозицію отримає Дерріл від загадкової Солохи:) – Міцний ти горішок, Дерріле, – похилитала
Tiktok, Reels, Shorts. Весняна акція для авторів
Публікуйте промовідео про власні твори у TikTok, Instagram Reels, Facebook Reels, YouTube Shorts - вигравайте рекламу на Букнет! Цієї весни щомісяця 10 переможців акції будуть отримувати по 500 переходів за банером на будь-який свій
Використання файлів Cookie
З метою забезпечення кращого досвіду користувача, ми збираємо та використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати наш сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання файлів cookie.
Детальніше